Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pickowanie w Brązie

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj miszczu 210 gier xD ja z bronzu w tydzien wyszedłem

A co do tematu to nie pickuj postaci takich jak syndra czy brand i xearth.skoncza sie spelle i dupa. Z bliska 0.

Polecam postacie szybkie, op, i AD. Na topa jax, irelia, gnar ew. Wukong. Mid katarina, yasuo, Riven. Oh tak riven. Nią można dopiero carrować. To postać którą mozesz sam wygrac. Ultujesz, wpadasz w srodek stunujesz podrzucasz ultujesz. Nawet jak padniesz to tamci beda mieli ponizej polowy hp a wtedy team zrobi reszte. Porada golda synu ;)

Riven... Hmm... Nie Lubie mechaniki Riven. Uwierz mi... Kontrą Riven jest Xin Zhao... Wiele razy grałem już Normala Xinem na Topie... Gdy Spotykam Riven na swojeje drodze... Możesz mi wierzyć, albo nie, ale zawsze wygrywam, a kończy się płaczem pod koniec gry ;)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Jak wyjsc z bronzu to katarina w brązie to mozesz nią nawet na ADC albo do Jungli isc takie boby tam grają 

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Boostowałem konto koleżance.. Moje wnioski dla Ciebie:
-picknij LB lub Nidalke a zaorasz wszystko (na Lb na 13 gier wygrałem 12 a nidalką 3 czyli wszystkie ;p w międzyczasie jakaś ahri, i jakieś adc :) )

-jeżeli już im się serio w d*pie pali oddaj im tą role i idź tam gdzie potrzebujecie, ale TYLKO jeżeli pickują przed Tobą. Jeżeli po Tobie napisz im "pls respect pick order". zaczną się sapać ale odpuszczą xD

-Jaśka banują mimo, że jest papierowy, ale czasami udaje im się zablokować pare skilli xD

-roamuj im, pomożesz jak sobie nie radzą + zazwyczaj zgarniesz fraga xD

-Jak już pickniesz lb i do 10minuty jesteś 3/0 od razu kup mejai :D Na szybko nastackujesz i 1000ap przy końcu buildu i nashorem będzie ^^

W najgorszym przypadku weź sobie jako premade jakiegoś smurfa xD

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

jak masz pierwszy pick to jest pick order a że jesteś w brązie nie ma się czego wstydzić bo to jest tylko gra po za tym słabo grasz i może dlatego jesteś w brązie ? :)

Uwierz mi... Staram się jak mogę... Nie Flamie, oddaje linie, nie wyzywam, gdy przegrywamy ( Nawet mam wyłączony czat, by się zbednie nie denerwować), farmie ile tylko się da, staram się pomagać innym a i tak z tego gówna nie moge wyjść. Nie wiem co ja już źle robie...

Daje przykład:

Teraz grałem Xinem w Jungli... Nasz Midlainer juz w 5 minucie miał 2 kille. Na Top Lane u mnie był Malphite a u enemy Jax. Malphite zabił przeciwnika bez problemu. dobrze, wszystko w porządku. Gankuje ile Tylko mogę, gdy od razu wbiłem 3 level zacząłem Gankować Bota i mida. Przyszła pora na Topa....

Zgankowałem Topa i zostawiłem Fraga Malphitowi... niestety jax już był pod wierzą z małą ilością HP a malphite postanowił podejść i go zabić... Niestety Malphite zginał przez Turet i zaliczylo kila Jaxowi. 

Wiecie co się po tym działo?!

Malphite zaczął mnie obrażać jak Tylko mogło się dać. Wyzywał moich rodziców, że jestem dzieckiem bronzu... a to wszystko, że zgankowałem MU TOPA !. Następnie obrażał Branda, który był a midzie i zaczał trollować. Wynik końcowy Malphita wynosił 2/21/3.... I jak tu wygrać grę?....  :angry:

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Uwierz mi... Staram się jak mogę... Nie Flamie, oddaje linie, nie wyzywam, gdy przegrywamy ( Nawet mam wyłączony czat, by się zbednie nie denerwować), farmie ile tylko się da, staram się pomagać innym a i tak z tego gówna nie moge wyjść. Nie wiem co ja już źle robie...

Daje przykład:

Teraz grałem Xinem w Jungli... Nasz Midlainer juz w 5 minucie miał 2 kille. Na Top Lane u mnie był Malphite a u enemy Jax. Malphite zabił przeciwnika bez problemu. dobrze, wszystko w porządku. Gankuje ile Tylko mogę, gdy od razu wbiłem 3 level zacząłem Gankować Bota i mida. Przyszła pora na Topa....

Zgankowałem Topa i zostawiłem Fraga Malphitowi... niestety jax już był pod wierzą z małą ilością HP a malphite postanowił podejść i go zabić... Niestety Malphite zginał przez Turet i zaliczylo kila Jaxowi. 

Wiecie co się po tym działo?!

Malphite zaczął mnie obrażać jak Tylko mogło się dać. Wyzywał moich rodziców, że jestem dzieckiem bronzu... a to wszystko, że zgankowałem MU TOPA !. Następnie obrażał Branda, który był a midzie i zaczał trollować. Wynik końcowy Malphita wynosił 2/21/3.... I jak tu wygrać grę?....  :angry:

Ciężko wygrać z takimi graczami, którzy zaczynają flejmić, szkoda, że nie dostrzegają swojej winy w tym... Cóż, trzeba przyzwyczaić się. Polecam grać duo, przynajmniej dwie linie nie zostaną zmiażdżone. Grałam solo od p4 do g3 (tak, spadłam), mimo dobrych statów, nie flejmowałam, oddawałam linie, które mainuje, nawet do jungli szłam, gdzie prawie w ogóle nie gram i miałam pozytywne staty, ale co z tego? 5 minuta i nie mamy turreta, ~15/20 minuty nie mamy inhibitora na topie lub midzie. Na szczęście duo pomogło i wróciłam do Platyny. Wg mnie teraz jest strasznie ciężko grać solo. Możesz jeszcze odpocząć od LOLa, chociaż dzień, dwa i znów pograć rankedy.

Opublikowano

Ciężko wygrać z takimi graczami, którzy zaczynają flejmić, szkoda, że nie dostrzegają swojej winy w tym... Cóż, trzeba przyzwyczaić się. Polecam grać duo, przynajmniej dwie linie nie zostaną zmiażdżone. Grałam solo od p4 do g3 (tak, spadłam), mimo dobrych statów, nie flejmowałam, oddawałam linie, które mainuje, nawet do jungli szłam, gdzie prawie w ogóle nie gram i miałam pozytywne staty, ale co z tego? 5 minuta i nie mamy turreta, ~15/20 minuty nie mamy inhibitora na topie lub midzie. Na szczęście duo pomogło i wróciłam do Platyny. Wg mnie teraz jest strasznie ciężko grać solo. Możesz jeszcze odpocząć od LOLa, chociaż dzień, dwa i znów pograć rankedy.

Nie mam nikogo, kto mógłby ze mną grać Duo. Zawsze gram sam. ;-)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Po co chcesz wyjść z najwspanialszej ligi we wszechświecie ? Po co masz dołączyć do aroganckich silverów, cienkich diamentów ? Minion Andrzej będzie niezadowolony, a wiesz jak to się kończy ;c 

A tak na serio to ja z tej dywizji wyszedłem Varusem i Udyrem. Także polecam grać takimi postaciami, a jeszcze lepiej tankami w jungli bo jest teraz meta tanków itp.

Opublikowano

Riven... Hmm... Nie Lubie mechaniki Riven. Uwierz mi... Kontrą Riven jest Xin Zhao... Wiele razy grałem już Normala Xinem na Topie... Gdy Spotykam Riven na swojeje drodze... Możesz mi wierzyć, albo nie, ale zawsze wygrywam, a kończy się płaczem pod koniec gry ;)

To czekam, aż mnie spotkasz na Riven. :p

@top

Ja ostatnio gram na tym elo i lee, nida, riven 100% winratio + 2 penty i quadra. Pickujesz mobilnych assasinów z dużym, AoE DMG i wygrywasz 1v9. Jak dostałem do teamu WW, który w 30 minut miał 9 lvl i 30 farmy to się z niego tylko śmiałem i wspominałem jak sam zaczynałem, 0 spiny, tam grę da się przegrać jak dostaniesz 5 takich WW. Powodzenia. C=

Opublikowano

Nie wiem gdzie wy k***a gracie, ale jak dostałem bana na mainie za sharpa, a na smurfie od kumpla wjebało mnie do brązu po placementach to nie wiedziałem jak to gówno wycarrować, chociaż byłem goldem (i to takim skillsowym) nie szło wygrać z tymi przyk***ami. Zwłaszcza

na starcie sezonu gdzie wielu ludzi niesłusznie tam trafiło i przestrzał był spory.

Remedium?

Tank jungle, np. Udyr. Tani, mocny w c**j, mobilny, adc gasisz z łapą w gaciach. W TF 8h trzaskania. Jak carry to tylko meta tanków z CC'kami. Jestem obecnie Silver I, w silver II miałem dwie gry przejebane, a to tylko dlatego, że niektórych kretynów nie da się wycarrować. 

Co nie zmienia faktu, że tyle ciot co dzięki mnie cokolwiek wygrali stworzyłoby ładną wspólnotę parafialną.

Także tak jak mówię, tank dużo CC i kerujesz cweli.

V

Opublikowano

W sumie to poco wychodzic z Bronzu  czyli najwspanialszej dywizji w galaktyce Stfu k***a jego mac we wszechswiecie ? 

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

W sumie to poco wychodzic z Bronzu  czyli najwspanialszej dywizji w galaktyce Stfu k***a jego mac we wszechswiecie ? 

Dlatego, że nie chce już siedzieć w Bronzie... Mam dość Tych Bobów  xD

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Piszecie koledze żeby picknął tego, tamtego, i że ten champ jest lepszy. Przejrzałem twoją historie gier, jako który item z kolei budujesz IE na adc? Przestań afczyć bo zdarza ci się to, naucz się grać inne linie, ja powtarzam że jeżeli nie potrafisz grać na każdej linii to zasługujesz na bronze.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

Piszecie koledze żeby picknął tego, tamtego, i że ten champ jest lepszy. Przejrzałem twoją historie gier, jako który item z kolei budujesz IE na adc? Przestań afczyć bo zdarza ci się to, naucz się grać inne linie, ja powtarzam że jeżeli nie potrafisz grać na każdej linii to zasługujesz na bronze.

Ja opracowałem już swój plan na ADC. IE składam Jako Pierwsze na Lucianie, gdyż IE posiada spory DMG + Kryt, co za tym idzie dość spore obrażenia z Q. Wiem, że jako pierwsze powinno składać się BT bądź Statik, ale ja sam opracowałem taki build.

Co do wychodzenia z gier.. 

Wychodzę, gdy widze, że cały team trolli... Uwierz mi, nie chciałbyś grać z takim Teamem ;x

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Dobrze opracowałeś, teraz nie składa się BT/statika, no może są wyjątki, ale lucian standardowy adc to IE jako pierwszy item.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

Dobrze opracowałeś, teraz nie składa się BT/statika, no może są wyjątki, ale lucian standardowy adc to IE jako pierwszy item.

A AFK'owałem ponieważ widziałem, ze mecze nie ma sensu ( a to były to normale), gdyż w tych meczach były zawsze trolle, bądź feederzy...  -.-

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

w brązie to wyjdziesz każdą pozycją. Jeśli nie trafisz na afk/feed powinno pójść z górki :)

I6uiDut.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...