Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam do was pytanie i będę wdzięczny za wszystkie wskazówki, porady i opinie.

Na czym polega problem?

Otóż od jakiegoś czasu próbuję rozreklamować swoją stronę. Nie podam adresu, bo zaraz ktoś mi zarzuci reklamę (z czym już się z resztą spotkałem). No chyba, że będziecie chcieli wiedzieć o czym mówię.

Ogólnie serwis pozwala na zdobywanie kodów PaySafeCard za udostępnianie zdjęć.

Chciałbym was zapytać, jak według was powinienem się do tego reklamowania zabrać? Pewnie domyślacie się, że wiele osób (zakładam, że także większość z Was) omija z daleka reklamy typu "Zarabiaj 200 zł na dzień" czy "Darmowe doładowania", a część pewnie już czytając ten post, ma wypracowane o mnie/stronie negatywne zdanie. Problem w tym, że mój serwis na prawdę oferuje takie usługi, a wszyscy uważają to za oszustwo.

Po części rozumiem takie podejście, bo słyszałem o konieczności podania na niektórych z nich szczegółowych danych itp. Głównie z tego powodu chciałem stworzyć platformę, nie wymagającą podawania danych osobowych, numerów telefonów czy kont bankowych. Miało być łatwo, miło i przyjemnie, tyle że nikt (poza nielicznymi wyjątkami) nawet nie chce przyjrzeć się ofercie.

Jak według Was powinienem się zabrać do zadania niesienia informacji o serwisie? Może znacie jakieś strony, albo znacie jakieś osoby, które byłyby chętne pomóc w tym trudnym zadaniu. Jeśli możecie to wyjaśnijcie mi proszę, dlaczego nikt nie chce nawet spróbować? Dlaczego TY nie skorzystałbyś z tej oferty? Nie rozumiem, dlaczego ludzie nie chcą brać, jak im się daje (przypomina mi się pewien mem).

Jeszcze jedna mała prośba, nie piszcie odpowiedzi typu "Tak", "Nie", "Odpuść sobie", "Jesteś oszust!" bo tego to już się naczytałem, a chcę, aby wynikła z tego jakaś sensowna rozmowa. Może komuś to pomoże, może kogoś uchroni przed rozczarowaniami. Postarajcie się i napiszcie przynajmniej jedno konkretne zdanie.

Dzięki wszystkim za zainteresowanie i ewentualne odpowiedzi.

P.S.

Z góry przepraszam jeśli temat znajduje się w złym dziale i proszę nie usuwać go od razu, tylko poinformować mnie o ewentualnych problemach. Jestem skłonny kooperować.

Opublikowano

spierdalaj ,słaba reklama tak samo jak strona.Takim tropem c***a w dupe osiagniesz ;)

Opublikowano

Bo to nie ma i nie miała być reklama. Napisałem wszystko szczerze. Dość mam takiego czegoś, że wkleję gdzieś link, a potem i tak to każdy ma w d***e (za przeproszeniem), dlatego pytam. Miałem nadzieję, że coś poradzicie.

Opublikowano

Szczerze? Sama strona wygląda c*****o.. Popracuj nad tym, na pewno ci się opłaci.

linki w górę

Opublikowano

Tak tak... :D A pierwsze co jest na Twojej stronie to logowanie/rejestracja.. Pierwsze okno to TYLKO email, ale drugie to bedzie pewnie numer tel :D

"Na początek otrzymujesz 100 Kredytów, a zawsze możesz doładować swoje konto za na prawdę niewielką opłatą." :D

Opublikowano

Okej, no nareszcie jakieś konstruktywne uwagi się pojawiają. Dzięki :)

Przechodząc do konkretów:

Tak tak... :D A pierwsze co jest na Twojej stronie to logowanie/rejestracja.. Pierwsze okno to TYLKO email, ale drugie to bedzie pewnie numer tel :D

Jest tylko adres E-mail wymagany. Gdyby było inaczej mógłbyś mnie zgłosić za nieuczciwą reklamę.

"Na początek otrzymujesz 100 Kredytów, a zawsze możesz doładować swoje konto za na prawdę niewielką opłatą." :D

Tak, dostajesz i tak, możesz doładować konto jednak w większości przypadków Kredyty zdobywasz z głosowań (czy to na twoje zdjęcia, czy za to że głosujesz ty).

Szczerze? Sama strona wygląda c*****o.. Popracuj nad tym, na pewno ci się opłaci.

Co byś zmienił w wyglądzie? Rejestrowałeś się/oglądałeś tutorial, czy oceniasz po pierwszej stronie? Przyznaję, że do artystów nie należę, a cudzych zdjęć i grafik wolałbym nie używać bez ich zgody (później mogą być problemy z prawami autorskimi).

na razie z takim czymś nie masz szans się wybić

Co jest nie tak?

Opublikowano

Co byś zmienił w wyglądzie? Rejestrowałeś się/oglądałeś tutorial, czy oceniasz po pierwszej stronie? Przyznaję, że do artystów nie należę, a cudzych zdjęć i grafik wolałbym nie używać bez ich zgody (później mogą być problemy z prawami autorskimi).

Co jest nie tak?

Widziałem ten filmik dotycząc obsługi serwisu, w sumie całkiem niezły. Co do strony; nie jest taka zła, ale moim zdaniem jest brzydka i odstrasza potencjalnych użytkowników. Strona musi być przystępna i zachęcać do rejestracji już od pierwszej strony, a twoja tego nie robi.  

Moja rada: jeśli masz kasę możesz zainwestować w jakiegoś programistę który ci to zrobi. Jak nie chcesz inwestować możesz poszukać kogoś kto ci to zrobi bezpłatnie, albo za symboliczną cenę w ramach nauki, chociaż pewnie nieźle się umęczysz szukając takiej osoby. 

linki w górę

Opublikowano

Chciałbym żeby chodziło tylko o programowanie, bo to akurat potrafię.

Zakładam, że tobie chodzi stronę graficzną. Przydałoby się jakieś ładne tło, wyczepiste napisy, zdjęcia itd. Problem w tym, że nie bardzo umiem malować (a już tym bardziej na komputerze). To jest moja pięta achillesowa.

Cieszy mnie fakt, że film się podobał. Trochę się narobiłem.

Co do brzydoty strony, postaram się coś pozmieniać. BTW. Masz tu na myśli tylko stronę startową czy cały serwis?

Opublikowano

Na serwisie się nie rejestrowałem, ale widziałem z filmiku że reszta serwisu wygląda podobnie jak strona startowa. Jak nie chcesz inwestować w grafika to możesz w google ustawić żeby szukał tylko grafik które możesz wykorzystać(na własny użytek) i nie musisz bać się o prawa autorskie. W każdym razie - strona nie jest zła. Popracuj nad wyglądem (całego) serwisu, wypozycjonuj, rozreklamuj (fanpage, możesz zlecić komuś żeby pisał ci posty typu "Bardzo fajna strona, pieniądze już są na koncie" za np.1 zł) itd. i już kosisz kasę. Tylko tak jak piszę - jak byś zainwestował byłoby ci o wiele łatwiej :) 

linki w górę

Opublikowano

Uzupełnij regulamin

A czego w nim brakuje?

Rozreklamuj (fanpage, możesz zlecić komuś żeby pisał ci posty typu "Bardzo fajna strona, pieniądze już są na koncie" za np.1 zł) itd.

No to widzisz, fanpage na FB już mam. Co do reklam, o których piszesz, napisałem w pierwszym poście. Nikt w to nie wierzy, bo usłyszeli gdzieś tam, że to niebezpieczne i w ogóle. Więc w takie coś to bym się nie bawił. Strata kasy, co nie jest dobre zwłaszcza na początek. Spotykam się z tym na co dzień i wiem jak ludzie reagują.

Z resztą, mam przykład z życia. Na fanpage'u robiłem ostatnio konkurs z okazji Prima Aprillis. Wykosztowałem się bo do wygrania był kod PSC za 20 zł :). Wystarczyło napisać dowcip, kawał czy coś w tym stylu w komentarzu pod postem. Rozreklamowałem to po kilku większych grupach i wśród grupy ok. 200 znajomych. Wiesz ile osób wzięło udział? Dokładnie 4. Wystarczyło zdobyć najwięcej polubień. Koleś wygrał mając 3.

Rozreklamować możesz się u np. youtuberów, ale oczywiście nie za darmo.

Poleciłbyś jakiegoś? Nie musi być youtuber, może być bloger albo inna popularna osoba. Ważne, żeby trafiał w podobną grupę ludzi.

"Jaka to grupa?" zapytasz. Na pewno graczy, bo kody PSC można wykorzystać w wielu grach. Co jeszcze? Może grafików, bo w końcu chodzi o zdjęcia i grafiki. Jak znasz kogoś kto zajmuje się graniem i tworzeniem grafiki, a do tego jego poczynania śledzi jakaś grupa osób, to się nie krępuj, wal śmiało nawet linkami. :)

Opublikowano

Według mnie na początek musisz zmienić dizajn strony, obecny odstrasza, zamiast przyciąga.

Najlepiej, jeżeli strona będzie wypłacalna. Możesz również zrobić ją w kilku językach.

Następnie promujesz na stronach o zarabianiu w sieci Itd ;)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Według mnie na początek musisz zmienić dizajn strony, obecny odstrasza, zamiast przyciąga.

Wszyscy mi to mówią :) popytam ludzi, co się znają. ;)

Najlepiej, jeżeli strona będzie wypłacalna.

Nie bardzo rozumiem, o co Ci w tym chodzi?

Możesz również zrobić ją w kilku językach.

Mam przygotowaną na 90% wersję angielską, problem pojawia się tylko z tym, że w Polsce jest trudno dostać kody PSC w walutach innych niż PLN. Pytałem o to BOK PaySafeCard i powiedzieli mi, że w Polsce nie dostanę kodów o innych walutach. Słyszałem o sklepach internetowych, ale tu dochodzi sprawa dodatkowych podatków do opłacenia. Chyba, że znacie jakiś sposób na zdobycie kodów w innych walutach bez dodatkowych opłat, to prosiłbym o napisanie o nich.

Następnie promujesz na stronach o zarabianiu w sieci Itd ;)

No ok, to też jest pomysł. Spróbujemy. :)

Opublikowano

Zatrudnij grafika albo poświęć parę dni na obsługę Gimpa lub photoshopa, zrób tło, logo, przyciski, gradienty. Najlepiej rozrysować na kartce plan a później starać się jak najlepiej go odwzorować.

Opublikowano

A czego w nim brakuje?

Poleciłbyś jakiegoś? Nie musi być youtuber, może być bloger albo inna popularna osoba. Ważne, żeby trafiał w podobną grupę ludzi.

"Jaka to grupa?" zapytasz. Na pewno graczy, bo kody PSC można wykorzystać w wielu grach. Co jeszcze? Może grafików, bo w końcu chodzi o zdjęcia i grafiki. Jak znasz kogoś kto zajmuje się graniem i tworzeniem grafiki, a do tego jego poczynania śledzi jakaś grupa osób, to się nie krępuj, wal śmiało nawet linkami. :)

Poleciłbym Ci zerknąć, jak powinien wyglądać dobry regulamin w podobnym serwisie, typu "do gry".

Reklamowanie się u youtuberów bez odpowiedniej grafiki to strata czasu i pieniędzy, bo jeśli już się zgodzi na reklamę, to mało kto się tym zainteresuje bo pomyśli, że to przekręt. Warto poświęcić z tydzień na naukę gimpa czy też znaleźć kogoś kto to zrobi "charytatywnie", ewentualnie za zapłatą.

Do tego dochodzi rejestracja spółki. Mam nadzieję, że już ją zarejestrowałeś, ponieważ zamierzasz zarabiać pieniądze w sposób ciągły.

Sama idea jest świetna, ale przez to, że prawo jest takie pogmatwane i rzuca Ci kłody pod nogi, bez odpowiedniego kapitału zakładowego jedynie co możesz zrobić to usunąć stronę, no chyba, że masz wystarczające środki do chociażby opłacenia ZUSu, co tanie nie jest i pewnie będzie przekraczać Twoje dochody.

Opublikowano

Mam newsa, cały wczorajszy dzień starałem się poprawić wygląd strony. Możecie ocenić? Załączam zdjęcia.

Co do zakładania firmy/działalności gospodarczej to chciałem poczekać, aż coś się ruszy. Mając wyraźny znak, że strona się przyjęła będę mógł śmiało zakładać firmę.

post-1369092-0-43098200-1428473885_thumb.jpg

post-1369092-0-66278800-1428473887_thumb.jpg

post-1369092-0-60937300-1428473889_thumb.jpg

Opublikowano

Hem, z jednej strony lepiej, bo na głównej stronie nie ma już tylko login i eamil, ale ten background wgl nie pasuje. 

linki w górę

Opublikowano

"Nie pasuje"? To co w takim razie pasuje? Ja już nie wiem. :( Myślałem, że tło będzie dobre, w końcu zdjęcia/grafiki to forma sztuki tak samo jak graffiti. Co innego mogłoby być w tle? Jakieś pomysły?

Opublikowano

ta strona wygląda krótko mówiąc jak gó*no :)

popatrz na strony typu paydeal.pl, slack.com i porównaj sobie - ich strony dobrze wyglądają.

Opublikowano

Szczerze to nie rozumiem idei serwisu i Twojego zysku z tego..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...