Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak prawidłowo rozdawać statystyki?

Ozzzj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam

Tutorial będzie waszą podpowiedzią co do tego jak macie rozkładać staty,

oczywiście nie będę wam nakazywał tak robić no ale jeśli chcecie być lepsi to już wasza sprawa...

W co dodawać?

Najlepiej dodawać w intuicję oraz inteligencje jak najwięcej, a następnie w kondycje, natomiast w siłę jak najmniej!

Dlaczego? Siła nie jest aż tak bardzo nam potrzebna, lepiej mieć 1800 siły niż 3000, choć by dlatego że te 1200 możemy wydać w inteligencję

zwiększając przy tym kryta, i częstotliwość występowania go albo w intuicję zwiększając przy tym uniki.

Warto również pamiętać aby robić treningi! Z podaną kolejnością niżej:

1. Inteligencja / 3 razy po 10

2. Intuicja /3 razy po 10

3. Kondycja /2 razy po 10

4. Siła /1 raz po 10

Najlepiej do tego dokupić wspomagacze +50%, 10 złotych to nie aż tak wielki wydatek a doda nam aż +50% podstawy!

Załóżmy że mamy 1000 podstawy z intuicji, dzięki wspomagaczowi 25% dostaniemy 250 a dzięki 50% aż 500, jest różnica? JEST!

Warto również uzbierać seta, choć by 3 części, doda nam to po 5% lub 7% do podstaw, dzięki temu jeśli kupimy kilka punktów możemy otrzymać więcej do statów.

Nie zakładajcie przedmiotów pod siłę, jest to totalna bzdura, a o to dowód:

Mamy dwie osoby, każda z nich ma po 4k statów:

Marek 120 pzm

1600

800

800

800

Kuba 120 pzm

800

800

1250

1150

Kuba wygrał by, unikał ciosów Marka a dodatkowo walił ciosy krytyczne nawiązujące do siły rywala.

Więc zastanówcie się poważnie co chcieli byście zmienić ;)

Temat został stworzony bo nerwica mnie brała jak widziałem że 3/4 forum ma źle rozkładane staty, mam nadzieje że poprawicie cokolwiek i że wam to chociaż troszeczkę pomogło.

Czekam na opinie (czyt. Hejty)

Pozdrawiam, Ozzzj

Opublikowano

Poradnik przydatny, sam sie do niego stosuje, i nie opłaca się mieć itemków na siłę bo to wam nic nie da, a za to możecie być o wiele silniejsi od tych co o tym nie wiedzą.

Opublikowano

Rozkładanie stat które jest tu pokazane jest jak najbardziej prawidłowe, ale jest wiele innych strategii rozdawania i wszystkie z nich są dobre, przykładowo pan która rozwija intuicje oraz kondycje jest silniejszy od pana który rozwija inteligencje i kondycje, bo uniknie jego krytyków, ale jest słabszy od pana który daje siłę i kondycję, ponieważ przy każdym trafieniu dostaje dmg zbliżony do kryta.

Co do tego że to pan Kuba by wygrał, w walkach jest tylko pewna szansa na to że zadamy kryta/unikniemy ciosu, miałem bardzo dużo walk w których miałem więcej intuicji/inteligencji a nie zadawałem żadnych krytów ani nie robiłem uników, to tak jak z loterią, ale mamy zwiększone szansę na wygraną.

I jeszcze treningi, uważam że jest trochę inaczej przy takim rozkładaniu stat jakie przedstawiłeś, otóż powinieneś robić treny na siłę, żeby ta stata w miarę nie odstawała od reszty, jeśli zbliży się wystarczająco to wtedy robisz treny na intuicje/inteligencje, ewentualnie kondycje jeśli masz jej za mało.

Tak czy siak lajk za poradnik :)

Opublikowano

­

Rozkładanie stat które jest tu pokazane jest jak najbardziej prawidłowe, ale jest wiele innych strategii rozdawania i wszystkie z nich są dobre, przykładowo pan która rozwija intuicje oraz kondycje jest silniejszy od pana który rozwija inteligencje i kondycje, bo uniknie jego krytyków, ale jest słabszy od pana który daje siłę i kondycję, ponieważ przy każdym trafieniu dostaje dmg zbliżony do kryta.

Co do tego że to pan Kuba by wygrał, w walkach jest tylko pewna szansa na to że zadamy kryta/unikniemy ciosu, miałem bardzo dużo walk w których miałem więcej intuicji/inteligencji a nie zadawałem żadnych krytów ani nie robiłem uników, to tak jak z loterią, ale mamy zwiększone szansę na wygraną.

I jeszcze treningi, uważam że jest trochę inaczej przy takim rozkładaniu stat jakie przedstawiłeś, otóż powinieneś robić treny na siłę, żeby ta stata w miarę nie odstawała od reszty, jeśli zbliży się wystarczająco to wtedy robisz treny na intuicje/inteligencje, ewentualnie kondycje jeśli masz jej za mało.

Tak czy siak lajk za poradnik :)

Święta racja, jest wiele strategii rozdawania statystyk. ;)

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Od siebie dodam że niema czegoś takiego jak prawidłowe rozłożenie statystyk. Każdy sam powinien rozłożyć statystki jak komu się podoba.... Jest wiele reguł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

­

Od siebie dodam że niema czegoś takiego jak prawidłowe rozłożenie statystyk. Każdy sam powinien rozłożyć statystki jak komu się podoba.... Jest wiele reguł

Oczywiście każdy rozda jak będzie chciał sam, ale moim zdaniem lepiej jest mieć tak:

h3grd2.jpg

Niż tak:

a30hmw.jpg

Aktualnie jestem w top 10 ;)

9p5qxm.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

­

Oczywiście każdy rozda jak będzie chciał sam, ale moim zdaniem lepiej jest mieć tak:

h3grd2.jpg

Niż tak:

a30hmw.jpg

Aktualnie jestem w top 10 ;)

9p5qxm.jpg

ile podstawy? w każdym. 

i jak robić treningi?

np. pon. int wt. int. środa coś tam innego?

Opublikowano

ile podstawy? w każdym. 

i jak robić treningi?

np. pon. int wt. int. środa coś tam innego?

Siły nie musisz aż tak mocno dodawać, bo nie jest ważna. Co z tego że masz duże obrażenia, skoro możesz mieć mało uniku i nawet przeciwnikowi może zostać 1-2 hp, a ty masz 1000 i przegrasz bo on ciągle unika atakując z krytycznym uderzeniem. 

Dodawaj początkowo najwięcej w intuicje i inteligencje. Nie zapominaj tylko o kondycji, również ją dodawaj, np 3/3/2 - i siłę raz na jakiś czas. 

Ja aktualnie na nowej postaci mając 25% wspomagacze za golda, + treningi mam 271 kondycji wraz z inteligencją, 180 kondycji i 70 siły (16 lvl). 

Opublikowano

Mam 170lvl i powiem tak:

Mam  staty (oprócz siły wszystko powyżej 2400, siła 2200) i to nie wygląda u mnie tak, że na pierwszym miejscu intuicja, 2 inta, 3 kondycja i 4 siła tylko ja patrzę czy takie staty będą dobre (np jak mam do wyboru 2400 siły 2200 kondycji 1900 inteligencji i 3300 intuicji a 2200 sily 2600 kondycji 2450 inteligencji 2700 intuicji to biorę te drugie bo: Intuicji jest dużo, a w pierwszym inteligencji za mało). Siły też nie należy ignorować bo widziałem ludzi z statami po 1500 a siła 600 :).

//

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...