Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Luka W Zabezpieczeniach Znaleziona?

Outlaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj/przedwczoraj... Mój kumpel został okradziony. Exandros. Stal +8, wyzywający +9, ebo +9, białe zloto +9, bojowy i nimfa +9, feniksy +6, lwia, sokola i budda+9... Wszędzie po 5bonów.

On był pierwszy... Następnie szaman - 78lvl, pro eq, essex - niegdyś top1, teraz nic mu nie zostało, a na sam koniec majcher - surak 78...

Dziwne?

Nie wymyślajcie mi, że keyloggery, czy strony z yanghackami ;x Gdzie 89lv by w to wierzył? :>

Rozwiązanie jest proste - znaleziono luke w zabezpieczeniach. 24h i 4osoby okradzione... Tylko u mojego kolegi - ponad 100kk...

To nie żalenie, lecz zainicjowanie wymiany zdań, miejmy nadzieję - kulturalnej.

Opublikowano

Prawdziwy Metin2 PL. Trzeba napisać do teamu, niech coś z tym zrobią, jednak na zwrot eq niech nikt nie liczy. Team ma graczy w dupie. Przez to dużo graczy przestaje grać (z tymi co kupowali SM) i biednieją.

Totalna porażka...

Iron Maiden forever

Zbieram -

Opublikowano

Emm.. Takiego złodzieja raczej łatwo poznać :). W sklepie jak będzie miał wystawione eq to chyba da się poznać czyje to, bo przecież ich eq było raczej nie powtarzalne :P

Opublikowano

Mi woja 66lvl okradli, ale to z miesiąc temu było...

Nie wchodziłem na żadne YH, ani tym podobne, wiadomo z jakich względów ;D

EQ 100kk warte, potem koleś mi odpisał (na mojego emaila) i zapytał o nick i lvl.

Potem na GG gadaliśmy i dał mi 200k i jakieś badziewia na mój lvl (warte razem 300k może mniej)

Hmm.... też dziwne co ? Tym bardziej, że nie miałem żadnych "brudnych" plików. Wszystko czyste.

Daj + albo -

Dla mnie nie ma żadnej różnicy.

Opublikowano

Tak, są luki, i trzbea pomyśleć, żeby te luki znaleść

mój kumpel kupował po 50k,(v2 od kolesia), i o dziwo! WTF?! 50kk poszło w piździej...

a team się nie rusza do tego, bo to nie ich wina...

jak pisałem, trzeba pokombinować z clientem, może się coś znajzie

Opublikowano

Pisaniem do teamu zmarnujesz swój czas... wiem coś o tym z własnego doświadczenia. Co do tej sprawy czytałem nie dawno w piśmie komputerowym, że hakerzy zaczynają włamywać się do baz globalnych gier czy to polskich, czy angielskich wykradając nasze cenne rzeczy, słyszałem, że tak było a Aionie, oraz nie koniecznie grach mmo, czyli np. colin mcrae dirt 2 multiplayer itd.. Może i na metin 2 pl przyszedł czas?

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

a mi co 2miechy nowe eq okradali znaczy email zmieniałem hasło reinstaolowałem system ale zawsze eq znikało co 2 miechy a hasło było nietknięte :/ na exandros :/

:DD:D:

Opublikowano

Przecież nawet na privach hasła są kodowane w md5. Prędzej bym powiedział o sniffowaniu graczy lub brute force. Bo przecież gdyby się włamali do bazy danych, to sami by sobie mogli to dać, a tutaj tylko kradną.

Opublikowano

Też czasami nie warto gada z kimś obcym przez g-g,bo można się łatwo włamac.Ale trza coś pokmbinowac z tym clientem.Coś w tym jest...

phenomon.gif
Opublikowano

Gracie na obejściach czy normalnie?

DAJ MI (-)

"Grzeczne dziewczynki idą do raju, niegrzeczne raj mają na ziemi".

strong1.jpg

Wiesz jak zarabiam w Metin?

Zbieram złom :P

Poziom podwyższony za :

Poziom został podwyższony: Pisanie w tematach keczupa

Pomocnik
Opublikowano

Tak, wy wszyscy i te wasze "czyste" pliki. Wchodzicie na MPC, pobieracie różne Hacki w których "nie ma wirusów, te ze skanu są niegroźne" i wtedy z płaczem, że okradli...

Ostatnio się SGM wypowiedział na ten temat - ludzie z TOPki, 90-te LVLe, okradli ich. Dlaczego? Grali na hackach :)

Skąd wiecie co tak naprawdę w tych Multihackach jest...

Ściągasz hacka? Licz się z tym, że kieeeedyś możesz stracić konto.

Opublikowano

Lif - 89poziom, grał od początku serwera (kwiecień 2009) - czyste eq, nigdy nie wchodził na te szajsowate strony. Nie pobierał hacków, ja też nie pobieram... Dobra, zacznijmy myśleć jak ty. Wielu dobrych graczy pobrało jeden felerny program i WSZYSCY w ciągu 24GODZIN zostali okradzieni? A to ciekawe.. ;x

Jeśli nawet pobierali, to złodziej okradałby w odstępach czasowych ;> Zresztą cytat za jednym okradzionym graczem:

To nie są dzieciaki, pisałem ze złodziejem z konta kumpla, a złodziej był akurat na moim czyściutkim koncie :cursing:

Tłumaczył się że nie ma tyle czasu by grać jak inni 24/7 a te kradzieże są "odzyskiwaniem". Dzięki "odzyskiwaniu" dorabia sobie i nie musi siedzieć za dużo przed kompem :zalpl:

Opublikowano

Mojego Kumpla okradli 2x Woj 61lv eq +8,9 jakiego brata konto 77lv nie tknięte nie wiem o co chodzi ale jadą na tych samych hackach i 61 ukradli eq 77 nie 1x Konto ukradli eq itd. hasło nie tknięte drugi raz tak samo i teraz tam nie gra ( Na tym 61lv )

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Pomocnik
Opublikowano

Lif - 89poziom, grał od początku serwera (kwiecień 2009) - czyste eq, nigdy nie wchodził na te szajsowate strony. Nie pobierał hacków, ja też nie pobieram... Dobra, zacznijmy myśleć jak ty. Wielu dobrych graczy pobrało jeden felerny program i WSZYSCY w ciągu 24GODZIN zostali okradzieni? A to ciekawe.. ;x

Jeśli nawet pobierali, to złodziej okradałby w odstępach czasowych ;>

Dlaczego sądzisz, że okradałby w odstępach czasowych?

Dlaczego w ciągu 24 godzin? Może choćby dlatego, że po długim czasie otworzył e-mail, na który przychodziły mu hasła?

Konta bez keylogera lub podania niepowołanej osobie hasła nie okradniesz - i już.

Opublikowano

Hym, na monku nie raz widać, jak postacie podchodzą do dozorcy i wszystko zdjemują. Niby jakieś zabezpieczenie, ale i tak można hasło do dozorcy odzyskać.

Choć jeśli by zmienił email, to został by ten email i można by go jakoś ścigać.

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Nie ma znaczenia jak się zabezpieczymy... To już teraz nic nam nie da

Radzę też nie zawracać sobie czasu supportem.

Po prostu Metin ma zabezpieczenia takie jakie ma...

A jak myślicie czemu w Perfect Wolrdzie nic nie okradli?

Bo mają porządnego clienta w którego plikach nic ale to nic nie znajdziecie...

Opublikowano

Zgadzam sie z @UPkiem ;). Tak samo 9Dragons nigdy nie okradna i hackow do tego malutko... Czemu? Client jest zajebisty, a haslo wpisujesz jak na stronach bankowych (poprzez mini klawiaturke) :)

Opublikowano

Zgadzam sie z @UPkiem ;). Tak samo 9Dragons nigdy nie okradna i hackow do tego malutko... Czemu? Client jest zajebisty, a haslo wpisujesz jak na stronach bankowych (poprzez mini klawiaturke) :)

W MapleStory jest to samo, a nawet miejsca literek są losowo dobrane.

Sama możliwość zrobienia czegoś takiego jak "Obejście" jest absurdem.

Nie powinno być w cliencie czegoś takiego.

Dodali ostatnio wkurzającą rzecz:

Po wpisaniu passów, i kliknięciu Enter czyści ci pola.

Bezsens, dobre chyba tylko dla userów kafejek internetowych.

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

jesli mialbym taki wysoki lvl nie ryzykowalbym na takim wyskoim lvl'u trzymiania eq. jakies noobchara bym zrobil max 10 lvl i to bylby jakby moj "prywatny magazyn" bo nikt nie pomysli ze noobcharem trzymasz eq warte ponad 100kk.

Opublikowano

Dobra nie chce być źłośliwy ale tak mam gdata 2010 Avasta 2010 Oba na banjo 3.81 wykryły trojana i keya... Na 7.1 jakiegos trojan malware zaś na lonely znalazł back doora. Co wy na to może jeszcze poczitujemy a za 2 dni nie ma konta email ani metin :P... Skan nic nie da bo oni na poczte sie wlamali i zmienili pytania poznali roczniki itp. Myślicie że co hacker to noob i specialnie wam da glupi plik który wygląda na groźny hahahhaha. Niby pisze te malware a w plikach antyvirusa zaczynaja sie spy, bd, i jakies posrane trojany od 7 bolesci ....

Polecam miec 2 najnowsze antyvirusy i trzymac sie zdala od tego badziewia

Heh w clijencie to se podłubiesz....

Może zaczyna sie gra w gameforg.onet.pl ??? ze dostaja linka na updataa a to trojan??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...