Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Eriador.pl

Ambrozjak

Chcecie aby klasyczne mapy takie jak pustynia ito. zostały zamienione?  

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcecie aby klasyczne mapy takie jak pustynia zostały zamienione?

• Tak
      187
    • Nie
      152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polecam serwera. Banda złodziejaszków. Gumiś tutaj nie jest technikiem/

Jakieś dowody ?

Ps. Nie reklamuj Katharisa (większej sygnaturki się nie dało wstawić ?)

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mając taką fajną ekipę mogliście bardziej się postarać.. to wam nie wypali niestety... przeciętniak woli sobie pograć na pl, przecież tam ma to samo... tak nie to samo, ale likan jest  :rolleyes: 

Opublikowano

Nie polecam serwera. Banda złodziejaszków(Ambrozjak). Gumiś tutaj nie jest technikiem <3

Pierwszy raz Cie widze, Cannzas?

Mając taką fajną ekipę mogliście bardziej się postarać.. to wam nie wypali niestety... przeciętniak woli sobie pograć na pl, przecież tam ma to samo... tak nie to samo, ale likan jest  :rolleyes: 

Spokojnie, poczekaj do oficjalnej prezentacji i trailerów których będzie masa. Zapewniam Cię, że zmienisz zdanie. Jest na czym oko zawiesić. W zapowiedzi nie ma opisanego bardzo rozbudowanego systemu questow, nie ma nic o stolicy, nie ma pokazanego systemu easter eggów, brak wzmianki o ewolucji petów. To zapowiedź - nie oficjalna prezentacja. Poczekaj tydzień i mi proszę napisz na pw czy zmieniasz zdanie.
Opublikowano

Pierwszy raz Cie widze, Cannzas?

Spokojnie, poczekaj do oficjalnej prezentacji i trailerów których będzie masa. Zapewniam Cię, że zmienisz zdanie. Jest na czym oko zawiesić. W zapowiedzi nie ma opisanego bardzo rozbudowanego systemu questow, nie ma nic o stolicy, nie ma pokazanego systemu easter eggów, brak wzmianki o ewolucji petów. To zapowiedź - nie oficjalna prezentacja. Poczekaj tydzień i mi proszę napisz na pw czy zmieniasz zdanie.

Daj odpowiedz na post napisany  wcześniej. "Napisany Dzisiaj, 21:28"

Opublikowano

Beta to podstawa, zalecałem betę serwerowi vesteris, odrzucili propozycję a po starcie przerwa techniczna ;p

Byli pewni siebie, pisałem kilka razy, że znajdę poważne bugi z gildią a oni swoje.

- Moja gildia znalazła sposób na zdobycie wartościowych przedmiotów (możliwość zdobywania nieskończonej ilości PO)

*Adminstracja usuneła podobno niektórym osobom Azraelki (osoby które miały dużo ich) a o pelerynkach+ zapomnieli i dzięki temu można było

zarobić 140kk w 3 dniu po starcie (zarobek na 1 osobę) niektórzy całymi gildiami kupowali kostiumy, po 1 azraelki i wielkimi ilościami pelerynek+

- Nie dało się wybierać skili

- Zbugowany kowal w DT

- Zbugowane Dunegony

- Misję się bugowały i od nowa pojawiały.

- Połowę osób na serwer wbiło i padło logowanie (ci co się zalogowali grali a ci co nie mogli czekali)

- I wiele innych których nasza gildia nie znalazła.

Wiem, że to inny serwer ale tak jest na większości serwerów, startują bez bety a później na starcie poważne bugi.

Podałem serwer vesteris jako przykład gdyż jest to jeden z lepszych który miał beznadziejny start na którym stracili też dosyć sporo osób.

Więc serwer bez otwartej bety = 0, gdyż osoby które znajdą na starcie błędy i je wykorzystają stają się lepsi w późniejszym czasie.

1.A u was będzie beta ?

2.Są standardowe misję ? (których nikt nie lubi wykonywać  a tylko zaśmiecają ekran)

3.Bronie standardowe się przerabia np. z 1lvl broń na 5lvl itd ?

4.A co z pelerynką, jest na start ?

5.Klient source ?

6.Posiadacie system anty cheat ? (tabelka z osobami podejrzanymi o wh) - które są sprawdzane przez gm

7.Kiedy start ?

8.Na stronie jest zakąłdka "Szukaj Gracza" i "Szukaj Postaci" to jest przecież to samo ;p

Ps. Widać, że ten serwer z4jebiści3 wykonany.

1. Tak

2. Nie

3. Nie

4. Nie

5. Tak

6. Tak

7. Pewnie do 2 tyg.

8. Strone poprawimy przed startem.

Opublikowano

1. Tak

2. Nie

3. Nie

4. Nie

5. Tak

6. Tak

7. Pewnie do 2 tyg.

8. Strone poprawimy przed startem.

@Ambrozjak

Dzięki za odpowiedz, i zadam ci jeszcze kilka pytań w dzisiejszym dniu.

Z góry przepraszam za ilość pytań ale serwer mi się spodobał.

1.Będzie zmieniony system łowienia ? (np. że trzeba kliknąć ileś razy spację aby wyłowić, aby zabezpieczyć serwer przed fishbotami ?

2.Będzie możliwość zablokowania eq hasłem ? (nie da się handlować eq,wyrzucać,przekładać,zmieniać,nie wypada na randze "-" )

3.Gdy ulepszym przedmiot ze skinem to skin zostaje czy trzeba wbijać od nowa ? (np jak przerobimy partyzanta ze skinem na następną broń)

4.NNO standardowe czy tzw. "naprawione"

5.Szaman Leczenie jest poprawiony ? (proponuje zwiększyć wartość skila "zwiększenie ataku" - jeżeli byśmy bufneli kogoś to by ktoś inny otrzymał wartość standardową ok.60

a jeżeli byśmy użyli skila na siebie to byśmy dostali ok.500+ wartość taka jak na wojowniku aura miecza.

6.Jest szybka zmiana eq ?

7.Jest zmodyfikowane wyciąganie kamieni dusz ? (że wyciągasz kamień który chcesz ?)

8.W prawym górnym rogu czas trwania marmurów,rosy,wody,zielonych mikstur,fioletowych itp będzie ?

9.Beta będzie otwarta ? (mam taką nadzieję, tak jak pisałem wyżej zamknięta beta lub start całkowicie bez bety = przekreślenie serwera przez administrację)

10.Od którego poziomu zaczynają się ulepszacze potrzebne do ulepszania przedmiotów ?

11.Na serwerze będzie:

*Kowalstwo ?

*Metinologia ?

*Bosologia ?

12.Po sprzedaniu w sklepie przedmiotu wyświetli się informacja co sprzedaliśmy, ile sztuk i za ile ? (czasami się przydaje)

13.Gdy bijemy kogoś to pokazane jest hp przeciwnika ?

14.Będzie możliwość zapisywania,wczytywania pozycji ?

15.Będziecie posiadać na stronei support w celu szybkiego kontaktu gracza z administratorem w przeróżnych sprawach ?

16.Usunięto efekt zepsucia przy wyciąganiu KD ?

17.Podczas OX postać zamienia się w zwierzaka ? (blokuje tobół,blokuje czat dla graczy, blokuje przywoływanie konia,zwierzaka)

18.W evencie obrona kamieni metin zablokowano możliwość bicia własnego metka ?

19.Zablokowano przywoływanie metinów,bosów w miastach przez gracz ?

20.Dodano 3/4 stronę eq ?

Chyba miałeś na myśli broń na 65lvl a nie na 60 ?

646871428085464945952.png

Klikając w tą grafikę dostaniemy się do prezentacji a nie na stronę xD

sd0V1g4.png

Opublikowano

@Ambrozjak

Dzięki za odpowiedz, i zadam ci jeszcze kilka pytań w dzisiejszym dniu.

Z góry przepraszam za ilość pytań ale serwer mi się spodobał.

1.Będzie zmieniony system łowienia ? (np. że trzeba kliknąć ileś razy spację aby wyłowić, aby zabezpieczyć serwer przed fishbotami ?

2.Będzie możliwość zablokowania eq hasłem ? (nie da się handlować eq,wyrzucać,przekładać,zmieniać,nie wypada na randze "-" )

3.Gdy ulepszym przedmiot ze skinem to skin zostaje czy trzeba wbijać od nowa ? (np jak przerobimy partyzanta ze skinem na następną broń)

4.NNO standardowe czy tzw. "naprawione"

5.Szaman Leczenie jest poprawiony ? (proponuje zwiększyć wartość skila "zwiększenie ataku" - jeżeli byśmy bufneli kogoś to by ktoś inny otrzymał wartość standardową ok.60

a jeżeli byśmy użyli skila na siebie to byśmy dostali ok.500+ wartość taka jak na wojowniku aura miecza.

6.Jest szybka zmiana eq ?

7.Jest zmodyfikowane wyciąganie kamieni dusz ? (że wyciągasz kamień który chcesz ?)

8.W prawym górnym rogu czas trwania marmurów,rosy,wody,zielonych mikstur,fioletowych itp będzie ?

9.Beta będzie otwarta ? (mam taką nadzieję, tak jak pisałem wyżej zamknięta beta lub start całkowicie bez bety = przekreślenie serwera przez administrację)

10.Od którego poziomu zaczynają się ulepszacze potrzebne do ulepszania przedmiotów ?

11.Na serwerze będzie:

*Kowalstwo ?

*Metinologia ?

*Bosologia ?

12.Po sprzedaniu w sklepie przedmiotu wyświetli się informacja co sprzedaliśmy, ile sztuk i za ile ? (czasami się przydaje)

13.Gdy bijemy kogoś to pokazane jest hp przeciwnika ?

14.Będzie możliwość zapisywania,wczytywania pozycji ?

15.Będziecie posiadać na stronei support w celu szybkiego kontaktu gracza z administratorem w przeróżnych sprawach ?

16.Usunięto efekt zepsucia przy wyciąganiu KD ?

17.Podczas OX postać zamienia się w zwierzaka ? (blokuje tobół,blokuje czat dla graczy, blokuje przywoływanie konia,zwierzaka)

18.W evencie obrona kamieni metin zablokowano możliwość bicia własnego metka ?

19.Zablokowano przywoływanie metinów,bosów w miastach przez gracz ?

20.Dodano 3/4 stronę eq ?

Chyba miałeś na myśli broń na 65lvl a nie na 60 ?

646871428085464945952.png

Klikając w tą grafikę dostaniemy się do prezentacji a nie na stronę xD

sd0V1g4.png

1. Nie

2. Nie

3. Tak

4. Tak

5. Szaman dostal sporego buffa

6. Tak

7. Tak

8. Tak

9. Tak

10. Pierwszego

11. Nie będzie niczego takiego, nasz system questow bedzie bardziej rozbudowany.

12. Nie

13. Tak

14. Nie

15. Jest

16. Tak

17. Tak

18. Jeszcze nie naprawialismy eventow

19. Jest specjalne miasto stolica gdzie jest zablokowane to wszystko.

20. Jest 4 strony eq.

Przeczytaj dobrze prezentacje, bron na 60lv ma srednie.

Opublikowano

Szczerze ujmując, tyle co mi się podoba w tym serwerze, to prezentacja.Dodali byście coś takiego, czego nie ma gdzie indziej.

sds.jpg

Opublikowano

Kumple! Niezły ten serwer macie.

Oby wam to wypaliło, bo widać, że się napracowaliście.

Wpadne zobaczyć wasze systemy, może nawet pogram.

Proposuje i polecam 023.gif

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

Szczerze ujmując, tyle co mi się podoba w tym serwerze, to prezentacja.Dodali byście coś takiego, czego nie ma gdzie indziej.

Przecież jest dodany system skinów do broni, nie ma tego na żadnym serwerze

Opublikowano

czy moby w atlantydzie mniej bija?

Zastanawiamy się nad usunięciem atlantydy i zastąpieniem jej otwartą mapą, co sądzicie o tym pomyśle?

Przecież jest dodany system skinów do broni, nie ma tego na żadnym serwerze

System skinów w porównaniu do systemu petów i ilości misji + systemie easter eggów to pikuś ;)

Kumple! Niezły ten serwer macie.

Oby wam to wypaliło, bo widać, że się napracowaliście.

Wpadne zobaczyć wasze systemy, może nawet pogram.

Proposuje i polecam 023.gif

Dzięki :)

Nazwę serwera sam wymyśliłem, po tygodniu kolega (Danio) uświadomił, że jest taka lokacja na mapie śródziemia ;)

Opublikowano

@Ambrozjak

Pomysł aby usunać atlantyde BDB

Mam fajny pomysł:

Może też dajcie nowe potworki i mapki zamiast lasów,góry sohan oraz przeklętej ?

te mapki wymienione wyżej są przez graczy nie lubiane ;p

Skąd bronie na 65 ?

Posiadacie aż 2 techników ?

Od kiedy beta otwarta ?

Opublikowano

@Ambrozjak

Pomysł aby usunać atlantyde BDB

Mam fajny pomysł:

Może też dajcie nowe potworki i mapki zamiast lasów,góry sohan oraz przeklętej ?

te mapki wymienione wyżej są przez graczy nie lubiane ;p

Skąd bronie na 65 ?

Posiadacie aż 2 techników ?

Od kiedy beta otwarta ?

Bronie na 65lv lecą z metinów na lv 55+, oprócz tego różne dungeony, jest o nie łatwo.

Aż? Gumiś - client, Asparte - serwer

Nie wiem jeszcze ;)

Opublikowano

Jestem neutralnie nastawiona do takiego serwera.

Co prawda, to prawda nowe Systemy, nigdzie indziej tego nie ma, usunięcie Atlantydy i zastąpienie jej inną mapą.

Nie polecam, gdyż "Ambrozjak".

Opublikowano

Jestem neutralnie nastawiona do takiego serwera.

Co prawda, to prawda nowe Systemy, nigdzie indziej tego nie ma, usunięcie Atlantydy i zastąpienie jej inną mapą.

Nie polecam, gdyż "Ambrozjak".

Nie polecasz, gdyż ja nie polecałem Ciebie bo masz problemy z myśleniem? 

Opublikowano

@Ambrozjak

A myślałeś nad podmianą mapki lasów ?

Standardowe lasy są uciążliwe a szczególnie czerwony las na którym beznadziejnie trzeba się poruszać.

Moby mogły by zostać te same oraz metki

Usunęliście standardową mapkę Imha ? Jest zbędna i niepotrzebna na serwerze.

Opublikowano

Nie polecasz, gdyż ja nie polecałem Ciebie bo masz problemy z myśleniem? 

Nie, zachowujesz się jak zero.

#Bez_odbioru

Opublikowano

@Ambrozjak

A myślałeś nad podmianą mapki lasów ?

Standardowe lasy są uciążliwe a szczególnie czerwony las na którym beznadziejnie trzeba się poruszać.

Moby mogły by zostać te same oraz metki

Usunęliście standardową mapkę Imha ? Jest zbędna i niepotrzebna na serwerze.

Nie myślałem, lecz da się zrobić ;) 

Lecz serwer Moyes miał praktycznie wszystkie mapy nowe i nie bardzo im to wyszło.

Opublikowano

Nie myślałem, lecz da się zrobić ;)

Lecz serwer Moyes miał praktycznie wszystkie mapy nowe i nie bardzo im to wyszło.

Moyes miał wszystkie mapki nowe, ale to nie było przyczyną padnięcia serwera.

Przyczyną było:

- 30% graczy z Dreikona

- Resp metinów i bosów o tej samej godzinie.

- Słaba reklama

- Za mała ilość metinów i bosów / biorąc pod uwage liczbę graczy online

- Za małe mapki na taką ilość graczy.

- Zmienione miasta M1,m2 (miasta nie zostały przyjęte przez graczy) - jest możliwość aby mapki były przyjęte przez graczy ale muszą być duże i podobne do standardowych, a szczególnie centra miast oraz aby było miejsce na pvp, na moyes trzeba było dobrego miejsca szukać.

Opublikowano

Moyes miał wszystkie mapki nowe, ale to nie było przyczyną padnięcia serwera.

Przyczyną było:

- 30% graczy z Dreikona

- Resp metinów i bosów o tej samej godzinie.

- Słaba reklama

- Za mała ilość metinów i bosów / biorąc pod uwage liczbę graczy online

- Za małe mapki na taką ilość graczy.

- Zmienione miasta M1,m2 (miasta nie zostały przyjęte przez graczy) - jest możliwość aby mapki były przyjęte przez graczy ale muszą być duże i podobne do standardowych, a szczególnie centra miast oraz aby było miejsce na pvp, na moyes trzeba było dobrego miejsca szukać.

My o reklamę się nie martwimy. Mapy możemy zmienić nie było by w tym większego problemu. Resp metinów i mobów jest znacząco zwiększony, jeżeli ktoś zabije metina lub bossa na mapie od razu respi się drugi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...