Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia.net.pl OTS - Demetri World [RPG] [Własna Mapa]

Lordeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doświadczenie w testowaniu: Nie będę kłamał, prawie zerowe - z testowania to tylko własne serwery sprzed paru lat
Ogólna wiedza o tibii: Myślę, że jest na średni poziomie zarówno w tworzeniu serwerów jak i samej rozgrywce.
Najlepiej gram (profesja): Rp/Ek (preferuję jednak Rp)
Preferowany nick na serwerze testowym: Crisey
Kontakt (gg/skype/email): 

GG: 43103116

8LTfBGw.jpg

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mapka z podstawowymi respawnami koło miasta:

howToStart.png

Legenda:
Normalny potworek - może wystąpić na poziomi 0
Zaciemniony potworek - występuje na wyższych bądź niższych poziomach
Biały napis, np. -3 określa na którym poziomie spotkamy te potwory

7138509900_1434192442.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Troche smiechu bedzie pewnie nie wiem czemu zwlekacie ze startem ale i tak pewnie server padnie po miesiacu ...

Szczerze juz mi sie odechcialo na nim grac ...

Opublikowano

Mamy dla was 2 wiadomości... Zacznę od tej dobrej, wraz z Karpiem ustaliliśmy datę startu Demetri World!

Tą złą jest zaś, że na 27 grudnia 2015 roku.

Zapytacie pewnie dlaczego dopiero za 4 miesiące, przecież miał być start w sierpniu/wrześniu. Tak, moglibyśmy wystartować we wrześniu, jednak wiele rzeczy wymaga dokładnego przetestowania. Testerzy, którzy grali dłużej niż 2 godziny na serwerze na pewno wiedzą, że sporo poprawek kosmetycznych i tych poważniejszych powinny być wprowadzone na serwer.

Chcemy wypuścić stabilną i pełną wersje gry. Pracowaliśmy nad projektem bardzo długo, a pośpiech w końcowej fazie tworzenia serwera nie jest wskazany. Osobiście włożyłem w Demetri ogromy nakład pracy, czasu, a nawet serca. Co więcej, można powiedzieć ~70% projektu stworzyłem w skromnej ekipie liczącą tylko moją osobę. 20% przypisałbym Karpiowi, za co ogromnie mu dziękuję, a 10% reszcie "ekipy". Z tego też powodu, chcę mieć przygotowane wszystko w 100% na dzień otwarcia serwera, bo dla mnie to parę lat ciężkiej pracy, wiele zarwanych nocek oraz tysiące godzin w map edytorze. (mapa jest w 90% mojego autorstwa - obecnie 44mb)

Musicie zrozumieć, że ja sam bardzo długo zastanawiałem się nad najlepszym wyjściem z tej sytuacji.

Mam nadzieję, że późna data startu nie zniechęci was do projektu, a ja ze swojej strony chciałbym zapewnić was, że gdy ten dzień nastanie, Demetri będzie przygotowane najlepiej jak tylko będziemy w stanie.

Czas ten wykorzystamy też między innymi na reklamę serwera. Teraz, gdy data startu jest już wiadoma i 100% pewna możemy na szerszą skalę działać z reklamą. Dlatego też proszę was o pomoc i wsparcie. Jeżeli macie pomysły dotyczące reklamy, bądź możecie nam w jakiś sposób pomóc, możecie się skontaktować ze mną. Chętnie wysłucham każdej propozycji/pomysłu.

Zatem, 27 grudnia 2015r, see you in Demetri World.

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Obecna wersja klienta jest nie stabilna. Klient "działa" jednak występują częste crashe i freezy. Nie mam obecnie możliwości poprawiania go do wersji stabilnej poprzez deadline w pracy. Jeżeli chcesz to mogę ci go przesłać ale szczerzę mówiąc, obecnie nie nadaje się do gry.

Dostałem wczoraj taką wiadomość od Karpio, gdy poprosiłem o klienta.
Oznacza to nie mniej nie więcej, że start nie może się odbyć jutro, bo choć server jest przygotowany, to po prostu nie ma możliwości dołączenia do niego.
Mi samemu jest to wybitnie nie na rękę, bo sam do wczoraj nie wiedziałem, że jest taka sytuacja z klientem gry.
Karpio "dał" sobie na wykończenie klienta 3 tygodnie.

Jakie będą tego skutki? Sam nie wiem, ale wiem że wielu z was czekało na ten serwer z myślą, że jutro będzie można pograć. Kolejne przesunięcia startu stają się komiczne, czego jestem świadomy ale też bezradny w tym kierunku.
Pewnie część z was odpuści sobie projekt - nic na to nie poradzę, sam jestem ostro wkurwiony, ale widzę też pozytywną stronę, a mianowicie czas dla mnie, na jeszcze lepsze rozreklamowanie serwera, aby zamiast 150 kont przed startem postarać się o 300 lub więcej.

Jeszcze tak kończąc tą smutną wieść, możecie sobię zadać pytanie, czy za te 3 tygodnie znowu nie zmienimy daty startu?
Odpowiedź brzmi nie, a już tłumaczę dlaczego o tym mówię. Sam serwer jest ukończony w stopniu pozwalającym na normalną rozgrywkę. Obecnie klient blokuje tylko drogę do startu.
Kolejnych przesunięć startu nie będzie, ponieważ nie mam zamiaru robić z siebie pajaca. Data ta, tj: 2 kwietnia, jest nieodwoływalna.

Tak więc, 2 kwietnia 2016  12:00...

move_pl_1.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...