Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa monitory do GTX 760

MzQ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pytanie jak podłączyć dwa monitory do niżej podlinkowanej karty graficznej ?

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-760-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-n760-tf-2gd5-oc-546618/

1 montior podłączony jest do wejścia krzyzykiem (przejściówka była w zestawie)

lecz jest jeszcze 2 wejście to z 'minusem' wiecie może jaką przejsciówkę wykombinować żeby działało ono z normalnym Dsubem ?

Opublikowano

Nijak kupić przejściówke, bo drugie złącze DVI jest cyfrowe! Standard DVI-I tylko i wyłącznie cyfrowe. Musisz kupić konwerter Display Port->D-Sub

DVI-I jest cyfrowe i analogowe.

DVI-D jest tylko cyfrowe i chyba o ten standard Ci chodziło ;)

HB5fLf7.png

Opublikowano

No i gdzie sobie wepnie ten konwerter by mu działał ?   Działa praktycznie tylko i wyłącznie w sprzętach HP albo kompatybilnymi kartami graficznymi które maja konwerter analogowy na płycie. Przy zakupie ryzyko że nie zadziała  bo nie posiada KONWERTERA w przejściówce.

Należy kupować konwerter HDMI/DP na VGA a nie przejściówki. ­

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

­Yo VGA na coś ( analogowo cyfrowa )  , ma kupić taka jaka potrzebuje na VGA ( cyfrowo analogową )

Opublikowano

Pozwala na przesyłanie sygnału video i audio stereo  z urządzeń z wyjściem VGA do urządzeń z wejściem HDMI czyli projektorów, telewizorów HD, monitorów i innych.

Z VGA (monitor) do HDMI (komputer). Konwertuje analogowy z montiora na cyfrowy dla karty graficznej.

Opublikowano

Może  ale tylko analogowe DVI-I ( ma analogowy i cyfrowy sygnał ) masz w zestawie to z krzyżykiem i jest podłączony juz monitor  , na drugi monitor  DVI-D/HDMI/DP  musi być konwerter cyfrowo analogowy do VGA. No chyba że masz monitor ze ze zgodnymi końcówkami to tylko wpiąć kabel

Ciastek, odkąd to konwerteruje się sygnał monitora dla karty ? ­Brawo za pomysłowość że monitor tworzy obrazy dla grafiki :)

Odrobina logicznego myślenia, grafika tworzy obraz ( cyfrowo ) i należy go wysłać do monitora ANALOGOWO, konwerter DVI/HDMI ( wyjcie z grafiki ) cyfrowo analogowy z końcówką VGA do monitora. 

Wolne łącze ma DVI-D , cyfrowe !  Pod DVI-I ma przecież podpięty monitor analogowo przez przejściówkę DVI-I > VGA

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Okej, jakiś czas temu porzuciłem temat adapetra ,lecz teraz znów do niego wracam,

adapter ma być hdmi2vga , czy na odwrót ? Kolejne pytanie to czy potrzebuje jakiś kabel czy to się wpina bezpośrednio do kart. graf. 

@Edit

Dodaje zaznaczone, wolne miejsce w karcie :

61055441347700150246.jpg

Opublikowano

Nie przecież maszx analogowy monitor i musisz mieć konwerter cyfrowo analogowy  HDMI albo jak ty DVI-D na VGA 

Opublikowano

Powinien wystarczyć, akurat to jest model bez zasilacza zasilany z gniazda HDMI  

Opublikowano

Powinien wystarczyć, akurat to jest model bez zasilacza zasilany z gniazda HDMI  

I trzeba jakiś kabel dokupić , czy tam już mam wszystko co mi potrzebne ? 

@edit 

tamten jest importowany z chin nie przeraża mnie sam ten fakt, tylko że

przesyłka i dzie 2tyg. 

http://allegro.pl/adapter-konwerter-micro-hdmi-vga-microhdmi-audio-i5365400673.htmlczy ten konwnter zadziała ?

"Konwertuje sygnał cyfrowy micro HDMI do analogowego VGA."

@edit2  znalazłem jeszcze taki sam jak wcześniej tylko z polskiej dostawy 

http://allegro.pl/adapter-konwerter-z-hdmi-do-vga-audiojack-fullhd-i5285100059.html#tabsAnchor

powiedz mi tylko , czy ten jest ok i czy trzeba do niego kabel ?

Opublikowano

Ostatni jest najlepszy bo ma zasilanie przynajmniej osobne , bierz go 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...