Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends czy Dota 2

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Produkcja od Blizzard, więc pewniak. Niestety zamknięta beta, więc musisz mieć keya na allegro ok. 4 zł.

Gra w 100% nastawiona na drużyne. Exp na całą mape + drużynowe kille.  Specjalne zadania na mapach, jak przejęcie wielkiego potwora, żeby się w niego zmienić po przejęciu 100 jednostek np. i pushowanie nim linii coś pieknego. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story | Dziennikarz w MPC News 554461402688252517908.png

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem | Senchi

Opublikowano

HotS mi się wydaje średnie. Ma udawać LoLa, w bardziej hack and slashowej odsłonie. Nie grałem także nie wiele mogę powiedzieć o tej grze.

Opublikowano

Tego nikt nie wie. Gdybania są na ok. pół roku gdzieś. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story | Dziennikarz w MPC News 554461402688252517908.png

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem | Senchi

Opublikowano

W LoL-a zagrałem kiedyś przez znajomych. Trauma pozostaje.

W Dotę ze znajomymi grywami niemal każdego dnia od wielu miesięcy, nadal nie zrobiłem tego durnego hero challenge'a. Hejt.

Osobiście, Dota 2 znacznie bardziej podoba mi się pod względem graficznym (nie tylko technicznie, ale również styl wizualny), podczas gdy od patrzenia na LoL-a bolą mnie oczy. ;]

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

Opublikowano

@aresorek

Nie jest p2w np. jak popularne gry mmorpg, ale można tu mówić o p2w w mniejszym stopniu. W Docie mając każdą postać możesz skontrować (counterpick) każdą inna. Szkoda gdyby w LoLu miałbyś tylko postać A na mida, która jest kontrowana przez postać B, którą przeciwnik wybrał wcześniej. Przeciwnik to wykorzystuje i przegrywasz mida. Potem surrender bo noob mid. Tak bywa :)

Dodam iż meta w Docie 2 nie istnieje. Odstępstwa od mety w LoLu są karane reportami, chyba że gracie premade.

LOL jest trochę p2w? W ogóle z tym nie zgodzę się, ale mniejsza z tym :P

Wytłumacz mi teraz... Jaki masz cel w DOTA2? Poza wbijaniem dywizji, skoro wszystkie postacie masz, nie wiem jak z runami (nie wtajemniczałam się w tego MOBA)? :P

Chodzi mi, o ustawienie, np. 2 supportów i carry w docie jest często graną taktyką. Gdybyś zaproponował to e LoLu to by cię wyśmiali i by zreportowali. :)

Hmm, niedawno grałam z dwoma supportami w LOLu. Blitz - mid, ja bodajże Leoną na bocie. Wygrana, nawet dość łatwo. W lobby byli trochę przerażeni, ale nie było "flejmu". Liczą się umiejętności graczy + komunikacja (niestety, ale w LOLu z roku na rok jest gorzej z tym).

Każda gra ma swoje wady i zalety. W DOTA lubiłam osiołka i to, że mogłam dobić swojego minionka, w Smite podoba mi się perspektywa trzeciej osoby, ale nie urzekły mnie na tyle te gry, aby pozostać na dłużej.

Odnośnie HOTSa, hmm... Jakoś nie ciągnie mnie do niego, ale być może chociaż raz-dwa zagram, gdy już będzie ogólnodostępny. Ciężko polecić lub nie, bo kompletnie nie wiem nic na temat tej gry.

Opublikowano

LOL jest trochę p2w? W ogóle z tym nie zgodzę się, ale mniejsza z tym :P

Wytłumacz mi teraz... Jaki masz cel w DOTA2? Poza wbijaniem dywizji, skoro wszystkie postacie masz, nie wiem jak z runami (nie wtajemniczałam się w tego MOBA)? :P

Zależy od punktu patrzenia. W Dotę nie gram by coś zdobyć. Gram 4fun i dla przyjemności. Przeniesienie grindowania np. z gier MMO troche potrafi wkurzyć.

Run nie ma, ale są skiny/itemy/ubranka, dają tylko wygląd.

Hmm, niedawno grałam z dwoma supportami w LOLu. Blitz - mid, ja bodajże Leoną na bocie. Wygrana, nawet dość łatwo. W lobby byli trochę przerażeni, ale nie było "flejmu". Liczą się umiejętności graczy + komunikacja (niestety, ale w LOLu z roku na rok jest gorzej z tym).

Czasem komunikacja jest trudna, zwłaszcza w LoLu, ale nie ogólniajmy wszystkiego. Są też starsi gracze.

Gdy trafiali mi się polacy rodacy w Docie w drużynie bywała dobra atmosfera, lepsza niż w LoLu. Ale to wina popularyzacji gry Riotu, trochę spartaczyli robotę no ale cóż.

Każda gra ma swoje wady i zalety. W DOTA lubiłam osiołka i to, że mogłam dobić swojego minionka, w Smite podoba mi się perspektywa trzeciej osoby, ale nie urzekły mnie na tyle te gry, aby pozostać na dłużej.

Trzeba się wciągnąć. Każda gra jest pod innego odbiorcę. Mroczna grafika w Docie przyciąga oko starszego, jasna, barwna grafika w LoL przyciąga młode oko + dziewczyny(true) :)

Gry strategiczne to najlepszy gatunek gier, szkoda że zamiast tysiąc gier MOBA / ARTS nie robi się dobrych porządnych RTS'ów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...