Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends czy Dota 2

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

League of Legends, bo gram w to X lat. Grafika jest bardzo ładna i wciąż ulepszana. Wychodzą nowe postacie, jest cel w grze - dywizja, zakup wszystkich postaci (w DOTA 2 masz od razu wszystkie, chyba, że mylę się, to proszę mnie poprawić). Grałam kilka razy w DOTA 2, ale jakoś mnie nie wciągnęło.

Nie chcę mi się znów pisać tego samego, więc zapraszam tutaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1334508-defense-of-the-ancients-2-dota-2-vs-league-of-legends-co-wybrać/?p=11726034:p

Opublikowano

Dota2, wszystkie postacie za darmo + skiny można sprzedawać na rynku steam, gram sporadycznie dla zabicia czasu i wydaje mi się lepsza ale zależy to od gustu

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Polecam LOLa - popularna gra, szybko się nie nudzi... Podejrzewam, że więcej Twoich znajomych gra w nią niż w DOTE. Ale to już musisz sam się przekonać co Tobie bardziej odpowiada, każdy ma inny gust. 

Opublikowano

Dota 2 jest lipna i mniej popularna niż LoL.

Dota 2 jest przez niektóre osoby krytykowana.

Na docie nic nie zarobisz.

Osobiście nie lubie obydwóch gier ale LoL wydaje się być lepszy.

Opublikowano

Kompletna bzdura, może poza popularnością.

Osobiście nie przepadam za obydwoma grami, lecz po kilku meczach zagranych w obu produkcjach preferuję Dotę.

Opublikowano

Powiedz to tym ktorzy sprzedaja kuriery po tysiac dolarow ;)

61093c6efb.png

Opublikowano

Zdobywanie czempionów w LoLu jako cel? Bardziej katorga. Troche p2w. Masz dużo champów/stron z runami = lepsza kontra = zwycięstwo. Troche bzdurne bo wszyscy wychwalają LoLa o dobry moduł f2p.

Preferuje Dotę 2. Kiedyś grałem w LoLa, ale wiadomo lepsze wyparło gorsze(według mnie).

Dota 2 to gra strategiczna. Ilość taktyk jest przerażająca. Na poziomie 1090h gry w Dotę ciągle dowiaduję się nowuch rzeczy.

Co do balansu Doty, nieprawdą jest, że postacie są IMBA/OP/volvo fix. Balans jest znakomity. Dobre użycie potężnych umiejętności w odpowiednim miejscu i czasie jest kluczem do sukcesu.

Na porządku dziennym jest to że supporting hero jest również zadającym obrażenia wrogom.

Dlatego Docie 2 częściej można spotkać gracza, który z własnej woli zagra supportem niż w LoLu(moje obserwacje).

Przedmioty są świetne. W LoLu było często tak, że ktoś nie miał bohatera, który disabluje(stun itp.). W docie ten problem rozwiązano. Są tam przedmioty dające 25% szans na ogłuszenie wroga na 1,4s, lub po użyciu ogłuszy na 2 sek, ucziszenie na 5 sekund itp.

Dota 2 = super gra, nie jest popularna wśród gimnazjalistów, bo nie jest nagrywana na youtubie, jest trudna i LoL jest prostszy.

Sorry jak kogoś uraziłem, prosze nie róbcie gównoburzy. Rozmawiajcie na poziomie.

Opublikowano

Lol p2w troche mnie rozśmieszyłeś, tylko daje inny wygląd bohaterów i tak, można kupić strone na runy, ale runy już nie kupisz za walute kupioną przez prawdziew pieniądze (Rp)

Opublikowano

@aresorek

Nie jest p2w np. jak popularne gry mmorpg, ale można tu mówić o p2w w mniejszym stopniu. W Docie mając każdą postać możesz skontrować (counterpick) każdą inna. Szkoda gdyby w LoLu miałbyś tylko postać A na mida, która jest kontrowana przez postać B, którą przeciwnik wybrał wcześniej. Przeciwnik to wykorzystuje i przegrywasz mida. Potem surrender bo noob mid. Tak bywa :)

Dodam iż meta w Docie 2 nie istnieje. Odstępstwa od mety w LoLu są karane reportami, chyba że gracie premade.

Opublikowano

@aresorek

Nie jest p2w np. jak popularne gry mmorpg, ale można tu mówić o p2w w mniejszym stopniu. W Docie mając każdą postać możesz skontrować (counterpick) każdą inna. Szkoda gdyby w LoLu miałbyś tylko postać A na mida, która jest kontrowana przez postać B, którą przeciwnik wybrał wcześniej. Przeciwnik to wykorzystuje i przegrywasz mida. Potem surrender bo noob mid. Tak bywa :)

Dodam iż meta w Docie 2 nie istnieje. Odstępstwa od mety w LoLu są karane reportami, chyba że gracie premade.

Postać która nie jest w mecie nie jest karana np reportami jeżeli umiesz nią grać :D
Opublikowano

Chodzi mi, o ustawienie, np. 2 supportów i carry w docie jest często graną taktyką. Gdybyś zaproponował to e LoLu to by cię wyśmiali i by zreportowali. :)

Opublikowano

Ja ci polecę lepszą grę Heroes of the Storm.

A jeżeli wybierać z tych 2 to Dota, bo lol zszedł na psy...

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story | Dziennikarz w MPC News 554461402688252517908.png

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem | Senchi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...