Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

# YOUR-WORLD # MU Online # SEASON II # 1.02c # EXP: x10 # START: 19.04 #

ASCOREL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prezentujemy Tobie II. Edycję YOUR-WORLD MU Online.

45168141479348280114.png

OFICJALNY START SERWERA: 19 kwietnia!

Dołącz do dyskusji na forum!

Polub fanpage: YOUR-WORLD MU Online!

10680141271128880114.png

Nazwa servera: YOUR-WORLD MU Online
Wersja: 1.02c
Max il. Graczy Online: 500
Godziny działania: 24/h

Strona: http://y-world.pl/

64226141271128880114.png

Exp: 10
Drop: około 20-30%
BB: OFF
HP Moob'ów: 100

Reset: 400 level, statystyki po każdym resecie zostają, cofki stałe do stałego levela;
co każde 10 resetów możliwość wbicia wybranej przez siebie opcji w wybrany przez siebie item

23840141271128980114.png

wish
Falcon

Cahir

Opublikowano

Ehhh.. już myślałem, że pogram bo będzie fajny serwer pvp ale resety, staty zostają, fuu ;)

Co prawda na x10 400lv się tłucze i tłucze ale skoro staty zostają to tak naprawdę tylko do pierwszego resa się tłucze, czekamy dalej :)

Opublikowano

Piszą a nie myślą :). Owszem staty się nie resetują po resie, ale zamiast tego mamy cofke lvl która cofa nas po rr do 230lvl. Więc z tego wynika że dużo tych punktów za res nie mamy .

Opublikowano

No dobrze, i do dalej, wbijamy 400, robimy reset, cofamy sie do 230 lvl .. itd do 10 resa mając punktów około 12-13k (o ile dobrze policzyłem), wbijamy 1 opcję w dowolny item (np. robię sobie Xdmg w mieczyku). Nasze staty wbite z resami się kasują ? czy po prostu po wbiciu opcji w item - w nagrodę za zdobycie 10 resów, gramy dalej ? jaka więc jest maksymalna ilość resów ? Mam nadzieję, że max staty to nie 32k.

Opublikowano

Serwer do afczenia i tyle. Komu będzie się chciało patrzeć w monitor przy 10exp. Gdyby to było PvP bez resów to sens by był,walki o spoty, hunty... no niestety, szukamy dalej serwerka PvP. Powodzenia , oby Wasz serwer dał radę :)

Opublikowano

Można było wiele fajnych rzeczy zrobić a fakt cofki do 230lvl to kiedyś było przerabiane i w sumie nie za ciekawie to wyglądało i mało ludzi to popiera.

Macie sporo czasu do startu serwera więc możecie coś ciekawego zrobić, dużo ludzi czeka na jakiś fajny serwerek z sensem.

pzdr

Opublikowano

Za mało danych podaliście i nie wiadomo w jakim stylu ma być ten serwer. Jedynie po expie i możliwości zrobienia rr można coś wnioskować :)

Opublikowano

Można kierować się ustawieniami z poprzedniego serwera czyli ( exp 20,nagroda co 6rr, spoty na stadium i innych mapach. Nagrody exce z bc, cofki lvl do 230lvl, resy platne 10chin i item exc za res).

Tym razem serwer ma być trudniejszy, i chcemy wyeliminować te "afczenie" urozmaicając gre dodając nowe customy. O których poinformujemy jak będą gotowe . Start dopiero 19.04, więc dużo może się zmienić dla tego daliśmy tak mało informacji do publikacji . Będzie się ona na bieżąco uzupełniana wraz z nowymi postanowieniami.

Oczywiście propozycje mile widziane !

Opublikowano

AFK w MU to norma więc nie da się go wyeliminować do tego wbudowany helper z autopickiem też swoje robi. Czytałem wasz regulamin (pewnie z poprzedniej edycji) i trochę się uśmiałem co do AFK i spotów a tym bardziej że gracz z wyższym lvlem może wygonić lowlvl :), mam nadzieje że jest do zmiany.

Opublikowano

Czy osoby, które tak bardzo cisną po Expie x10 choć razy grały na serwerze o takowym Expie?

No właśnie...

Opublikowano

Czy osoby, które tak bardzo cisną po Expie x10 choć razy grały na serwerze o takowym Expie?

No właśnie...

Grałem na NoMercy 10x exp i aktualnie gram na 5x exp.

Niestety na serwerze 10x przy max 100-150osób online to strata czasu grać.

Tak czy siak... powodzenia ale z mojego doświadczenia krucho to widzę.

Opublikowano

AFK w MU to norma więc nie da się go wyeliminować do tego wbudowany helper z autopickiem też swoje robi. Czytałem wasz regulamin (pewnie z poprzedniej edycji) i trochę się uśmiałem co do AFK i spotów a tym bardziej że gracz z wyższym lvlem może wygonić lowlvl :), mam nadzieje że jest do zmiany.

Przedewszystkim to sezon 2 więc helpera nie posiada. a odnośnie Ks Pk to standard serwerów pvp skoro chcesz serwer pvm zrób sobie sam.

A tak wogóle do osoób które najbardziej lubią oraz mają najwiekszy sentyment do tej gry , które się zgodzą napewno z moim zdaniem że tylko i wyłącznie sezon 2 tej gry daje najwiekszą z niej frajdę a jest tych osoób od huja stwierdzą jedno chcemy serwer s2 bez bugów, bez vipów i donate z  expem max 50 dropem okolo 30 res 400 lvl pkt za res 400/500 który pociągnie 24 miesiące bez offów i dziwnych anomali

Czyż nie tak???

Opublikowano

Zgadza się, exp mniejszy niż 50 .. bez donate !! fu, grać się odechciewa. Po resie puknty, tylko na litość boską .. ograniczona ilość resów aby każdy mógł po swojemu rozbić staty .. a nie 32 767 ..

Opublikowano

Zachęcamy do udziału w dyskusji na naszym forum (dział "Propozycje") dotyczącej ogólnych ustawień serwera.

Chcesz mieć wpływ na dalsze losy serwera?

Chcemy poznać Twoją opinię!

Opublikowano

Przedewszystkim to sezon 2 więc helpera nie posiada. a odnośnie Ks Pk to standard serwerów pvp skoro chcesz serwer pvm zrób sobie sam.

A tak wogóle do osoób które najbardziej lubią oraz mają najwiekszy sentyment do tej gry , które się zgodzą napewno z moim zdaniem że tylko i wyłącznie sezon 2 tej gry daje najwiekszą z niej frajdę a jest tych osoób od huja stwierdzą jedno chcemy serwer s2 bez bugów, bez vipów i donate z  expem max 50 dropem okolo 30 res 400 lvl pkt za res 400/500 który pociągnie 24 miesiące bez offów i dziwnych anomali

Czyż nie tak???

Ogarnij d*** albo naucz się rozumieć kto co napisze, czy aby ja napisałem że chce serwer pvm.... śmiałem się z regulaminu z poprzedniej edycji a tym bardziej  że high lvl ma pierwszeństwo co do spotów gdzie expią lowlvle, Matołku :)

Opublikowano

Złoty środek hmm.. Nie robienie z tego serwera drugiego X-Worlda? Bo tak bodajże było na poprzedniej edycji. Bieganie na spot, proszenie o pt, wyrzucanie ze spota, a potem absurdalne prośby na forum czy skargi (tak poczytałem trochę te cyrki). Robicie dalej ten sam serwer tylko na S2. A S2 podobnie jak 97d jest już stary. Jak kogoś interesuje gra to pogra tam ale obecnie w erze helpera to jest bezsens. Podobnie jak AFK - dla mnie to jest nieuniknione. Na Mercy mam exp x5 i wbicie 400 zajmuje ~z chodzeniem na BC (+VIP) może w miesiąc by się wyrobił (grając 24/7). Cokolwiek nie zrobicie to dopóki nie przestaniecie kopiować X to nadal będzie to samo.

Opublikowano

Pamiętając o poprzedniej odsłonie Y -world można śmiało stwierdzić, że wszystkich się nie zadowoli. Poprzednia odsłona opierała się na takich ustawieniach: Exp x20 drop 60%, a obecna Exp x 10 Drop 30% i tutaj również są nieprzychylne opinie.

Na poprzedniej odsłonie niektóre osoby narzekały, że exp jest zbyt szybki i nie mają one co robić, gdy już dobija ten max lvl.

Osoby na forum zarzucają twórcom serwera, że exp jest zbyt niski, co spowoduje znikomą ilość graczy, gdy na poprzedniej odsłonie mówiono, że exp jest za duży.

Proponowane ustawienia (być może ten „złoty środek”): Exp x 15/Drop 45%.

Choć i tutaj mam wrażenie, że wszystkich i tak nie zadowoliłem. :)

Administracja ma trudny orzech do zgryzienia, bo można serwer ustawić pod starych graczy, którzy lubią jednak wcześniejsze czasy Mu online, którym to doexpianie lvl'a przez te kilka dni w żadnym wypadku nie przeszkadzało lub zastosować ułatwienia, połączenie stare + nowe, możliwe, że większa ilość graczy opowie się za tym rozwiązaniem.

Ja Preferuję niski exp + nieduży drop = długa rozgrywka/ możliwa ilość afków/więcej pracy Gm'ów, ale za to powrót do starych dobrych czasów Mu online.

Opublikowano

Ja Preferuję niski exp + nieduży drop

Ja również, drop max 10, ograniczona ilość resów, afk to afk taka gra nie mam nic przeciwko, co do autopicku to jednak to robi z ludzi boty i nie jestem do niego przekonany.

Serwer PVP jak najbardziej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...