Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powołania do wojska - sprawdzanie systemu czy przykrywka?

m@te

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Artykuł zamieszczony na tvn24 : 

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/powolywanie-rezerwistow-wojsko-powoluje-rezerwistow,526747.html

Co o tym myślicie? Sądzicie,że to na prawdę sprawdzenie czy 'system' działa czy to tylko pretekst do tego aby już coś robić w kierunku obrony narodu w razie jakichkolwiek działań Rosji/sytuacji na Ukrainie?

Czy jesteście ZA takimi szkoleniami czy jednak NIE .

Uargumentujcie swoje odpowiedzi bo jestem ciekawy  :)

Pozdrawiam.

#rein

Opublikowano

Moim zdaniem specjalnie powołują rezerwistów do wojska ponieważ chcą się przygotować na ewentualny atak Rosji, gdyby Rosja nie była tak blisko naszej granicy to prawdopodobnie nie było by takiego "treningu". 

Opublikowano

oczywiście, że nie jestem za powoływaniem rezerwistów, ale na tym forum jest wielu "wojskowych", którzy tak bardzo są za powoływaniem do wojska, a sami nigdzie najlepiej by się nie ruszali.

Opublikowano

oczywiście, że nie jestem za powoływaniem rezerwistów, ale na tym forum jest wielu "wojskowych", którzy tak bardzo są za powoływaniem do wojska, a sami nigdzie najlepiej by się nie ruszali.

no ja bym chciał żeby wojsko bylo obowiązkowe bo nie trawie tego, ze typ idzie na te ćwiczenia a to jest badyl 50kg, przyszłoby co do czego to wątpliwe kto kogo by bronil xD

Opublikowano

Moze i system sprawdzają, ale tez powinni sprawdzac to na odpowiednich ludziach, bo z tego co slyszalem to biore i takich ludzi, ktorzy pracuja, spodziewaja sie dziecka etc. a to mija sie z celem skoro to nie jest prawdziwa mobilizacja

Opublikowano

Jestem za wprowadzeniem obowiązkowej służby wojskowej. Litwa już się obudziła i to wprowadziła. My się obudzimy jak już będzie za późno.

Opublikowano

Dawno nie miałem z nikogo beki, więc czemu by tu czegoś nie napisać xD

Wolnościowcy dbają o wolność, prawo do wyboru. Dlaczego Ty na siłę próbujesz jak i kilka innych osób wmówić nam, że czarne jest białe?

Dlaczego panowie wolnościowcy dbający o wolność i prawo do wyboru są za wprowadzeniem obowiązkowej służby wojskowej ? Dlaczego na siłę próbujecie zmusić ludzi do wstąpienia do wojska ?

stephen-colbert-popcorn-gif.jpg

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jak będzie to będzie, jak nie będzie to nie będzie.

Kto ma za grosz testosteronu we krwi nie będzie srał po gaciach, że musi iść do wojska.

OndteAw.png

Opublikowano

Jestem za wprowadzeniem obowiązkowej służby wojskowej. Litwa już się obudziła i to wprowadziła. My się obudzimy jak już będzie za późno.

Co ci przeszkadza w zaciągnięciu się? Zamiast chcieć by inni szli sam idź

Opublikowano

Co ci przeszkadza w zaciągnięciu się? Zamiast chcieć by inni szli sam idź

I idę, na szkołę oficerską. 

Opublikowano

no ja bym chciał żeby wojsko bylo obowiązkowe bo nie trawie tego, ze typ idzie na te ćwiczenia a to jest badyl 50kg, przyszłoby co do czego to wątpliwe kto kogo by bronil xD

Współczuje wam skoro tak uwazacie. Obowiazkowa sluzba wojskowa to strata 2 lat.

Opublikowano

Współczuje wam skoro tak uwazacie. Obowiazkowa sluzba wojskowa to tylko strata 2 lat.

Dlaczego uważasz to za stratę czasu? Moim zdaniem idąc za przykładem Rosji ,w kraju każdy powinien umieć posługiwać się bronią. 

#rein

Opublikowano

Dawno nie miałem z nikogo beki, więc czemu by tu czegoś nie napisać xD

Dlaczego panowie wolnościowcy dbający o wolność i prawo do wyboru są za wprowadzeniem obowiązkowej służby wojskowej ? Dlaczego na siłę próbujecie zmusić ludzi do wstąpienia do wojska ?

stephen-colbert-popcorn-gif.jpg

Słowa wyjęte z kontekstu, na dodatek z innego tematu.

Sądzę, że jest wiele innych alternatyw dla powoływania do wojska, typu ćwiczenia strzelania.

Opublikowano

­Ja jestem za obowiązkowym szkoleniem min. 1 miesięcznym dla tego zjebanego społeczeństwa które się teraz kształtuje. Wojna czy nie, przydałoby się tym chłopczykom w damskich ciuchach i innych tworach tego aktualnego świata. Niepotrzebnie zdejmowali obowiązek służby w 2009 roku.

Opublikowano

Przynajmniej z wojska wychodzili mężczyźni, a nie jak teraz 50%, ze sam sie nie umie obronić ;x

Wiadomo 100% racji np ty się umiesz obronić zarzucając potę na defa

Opublikowano

I kolejny temat gdzie można pokisnąć z Januszów-twardzieli, piszcie dalej o pedałach w rurkach, wasz jedyny argument.

Chciałbym zobaczyć jak nasi forumowi terminatorzy robią 20 pompek. 

Popcorn gotowy, zaczynajcie.

Opublikowano

Dlaczego uważasz to za stratę czasu? Moim zdaniem idąc za przykładem Rosji ,w kraju każdy powinien umieć posługiwać się bronią. 

Przynajmniej z wojska wychodzili mężczyźni, a nie jak teraz 50%, ze sam sie nie umie obronić  ;x

Ta i 2 lata w plecy, dla jakiejs samoobrony. Zapisz sie na kurs jak tak bardzo pragniesz samoobrony, internetowy wojowniku.

Opublikowano

Jak widać sytuacja na Ukrainie dała władzom do myślenia. 

Według mnie bezwzględnie na sytuacje, w jakiej znajduje się kraj wojsko powinno być dobrze wyszkolone. To w nich pokłada się największe nadzieje w razie konfliktów zbrojnych. 

Takie ćwiczenia są przydatne, szczególnie gdy jest zagrożenie atakiem ze strony Rosji. Dzisiejsi "mężczyźni" w większości nie są zdolni nawet do najmniejszej obrony, a to przecież trening czyni mistrza. 

~ ~

Opublikowano

Współczuje wam skoro tak uwazacie. Obowiazkowa sluzba wojskowa to tylko strata 2 lat.

tylko? wiesz ile rzeczy można zrobić w ciągu 2 lat, szczególnie będąc tak młodym? to w c**j duża strata czasu, o ile nie napierdalasz tylko na kompie i rozwijasz jakies hobby/umiejetnosci.

Według mnie jeśli nawet miałoby być powołanie do wojska to na maksymalnie 3 miesiące, nie więcej. Tyle w zupełności wystarczy, aby nauczyć podstaw i pokazać pewne rzeczy, dłuższy okres jest już zbyt dużym przymusowym wycinkiem czasu.

A jeśli kraj nie ma odpowiednio dobrego zawodowego wojska jak każdy inny, tylko chce rezerwę szkolić to chyba pora z niego wypierdalać, po co ja mam tu zostać, skoro nie ma żadnych perspektyw i jeszcze teraz chcą mnie wykorzystać?

Opublikowano

Wiadomo 100% racji np ty się umiesz obronić zarzucając potę na defa

Na akurat nie znasz mnie to sie nie odzywaj ;d bo wątpię, ze zdążyłbyś w realu zarzucić pota na defa :P

Nadal twierdze, ze wojsko powinno byc obowiazkowe bo srac sie chce jak sie widzi pseudo cwaniaków którzy potrafią tylko zarzucić chamskim tekstem do dziewczyny albo jak jest ich 5 na 1 ;d

Opublikowano

­

I kolejny temat gdzie można pokisnąć z Januszów-twardzieli, piszcie dalej o pedałach w rurkach, wasz jedyny argument.

Chciałbym zobaczyć jak nasi forumowi terminatorzy robią 20 pompek. 

Popcorn gotowy, zaczynajcie.

Zrobiłem, co dalej? I tak jest to jedyny argument ale wystarczający bo rurki są dla kobiet :)

Opublikowano

­

Zrobiłem, co dalej? I tak jest to jedyny argument ale wystarczający bo rurki są dla kobiet :)

Nie są. Jedno mnie zastanawia - dlaczego aż tak przejmujecie się cudzym wyglądem? Jakieś kompleksy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...