Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop vs pc

Moysei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam laptopa z takimi parametrami:

windows 8.1

i5 3210m

gt 640m

6gb ram

windows 8.1

i chodzi o to że kupiłem go za 1200zł, tylko że teraz mam kupca który go odemnie odkupi. 

Jak bym go sprzedał za 1200zł to mógłbym kupić PC za około 2000zł.

I teraz pytanie sprzedawać go czy nie? będzie duża różnica z tym laptopem w porównaniu do pc np i5 4440 gtx 660 2gb 4gb ram?

Opublikowano

I ty się pytasz.

Sprzedawaj odrazu, różnica będzie ogromna.

Na tym lapku nie wiem czy byś pograł z bf4 na pc pograsz bez problemu.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

szczerze ? duża. oczywiście wydajność pójdzie ostro w góre ale taki komputer będzie miał znacznie większe zapotrzebowanie na prąd oraz tracimy mobilność nie weźmiemy pieca i nie pojdziemy do kolegi itp. 

Opublikowano

Różnica zauważalna. 

Zastanów się tylko czy potrzebujesz dobrego komputera. Jeśli grasz w jakieś gry - sprzedawaj od razu. 

Jeśli jednak potrzebujesz czegoś podręcznego, by gdzieś zabrać etc. laptop jest wygodniejszy. 

~ ~

Opublikowano

potrzebuje tylko kompa do cs go a laptop ledwo daje rade na low w 50-80fps to radzicie żeby sprzedać tak? gościu by po to przyjechał

Opublikowano

potrzebuje tylko kompa do cs go a laptop ledwo daje rade na low w 50-80fps to radzicie żeby sprzedać tak? gościu by po to przyjechał

Tak, sprzedaj go.

2vju5bq.jpg

Opublikowano

Sprzedaj, bez zastanawienia się. A różnica będzie duża miedzy lapkiem, a PC (oczywiście na kożyść PC)

Opublikowano

Jesli czesto wyjezdzasz i potrzebujesz laptopa to nie sprzedawaj, ale jesli grasz tylko w domu to sprzedaj i kup komputer.

Intel i5 4460, XFX HD 6870, Ballistix sports 2x4 GB, Gigabyte B85M-D3H, XFX Pro TS550W, Thermaltake Armor, Seagate 320gb i WD 500 GB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...