Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 3000

eXciting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w przyszłym roku kończę szkołę średnią, więc chciałbym zakupić laptopa bo nie będę po mieszkaniach taszczył pc ;/. Więc wiadomo, że chciałbym pograć w coś i chciałbym abyście pokazali mi lapki do 3 tys może 3200 max! Nie wiem czy to możliwe żeby na lapku za taką cenę pograć na średnich w najnowsze gry... Czy w ogóle one mi pójdą . Jestem zielony w tym temacie, więc jak ktoś może mi powiedzieć w co pogram na laptopach w tym przedziale, to bardzo bym prosił. Najczęściej grywam w cs go i fify ... Niestety pc juz będzie miał 6 lat więc go mi się po prostu ścina co jakiś czas na 10-30 sekund co jest upokarzające i do tego wchodzę do gry pół dnia... Ale nie o tym mowa. Czekam na jakieś fajne lapki na dzień dzisiejszy i czy za rok o tej porze dużo się zmieni cenowo?

battles,proportional,340,200,6225877d2ed23f520fbebcba3d674148.png

Opublikowano

Zobacz sobie Acer vn7-591g z i5 i GTX860m. Matryca HD bardzo duza wydajnośc w grach, Podswietlana klawiatura, miejsce na dysk SSD m2, lekki mobilny, dobre wykonanie.

Lenovo y50-70 z i5 i GTX860m. Matryca FULL HD. podswietlana klawiatura, dobre wykonanie, głosniki JBL. Mocniejszej grafiki do 5000 zł nie dostaniesz. 

Dwa zdecywanie najmocniejsze konfiguracje.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Czym tak właściwie one się różnią, tylko tą matrycą? Lepszy ekran matowy? Czy błyszczący? W co bym mógł pograć na tym?

Opublikowano

Blyszczacy ma troche lepsze kolory ale odbija otoczenie

Matowa nie dobija otoczenia ale ma troche słabsze kolory.

Ale matryca HD międyz FULL HD daja taka róznice ze:

W HD masz 2 x wiecej FPS bo mniejsza rozdzielczosc

FULL HD mniej FPS ale za to większy obraz roboczy.

Co na tym zagrasz... Hmm wszystkie nowości

Tutaj masz testy grafiki

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-860M.107794.0.html

Opublikowano

W tej cenie zdecydowanie najwydajniejszy będzie właśnie Lenovo Y50-70 z i5 i GTX860:

http://www.morele.net/laptop-lenovo-y50-70-59-433473-700646/

Dobrze wykonany, matowa matryca FHD, dobre audio i podświetlana klawiatura. Z kodem rabatowym wysyłkę i mychę masz gratis.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

No własnie nie koniecznie Acer vn7 będzie wydajniejszy :). A Lenovo tutaj co podałem jest tańszy, i gratisy równiez dostac bez problemu :) Wystarczy podczas składania zamówienia napisać w polu uwaga do zamówien że prosisz o gratisy z tego co sie orietuje dorzucają plecak i myszke :)

Zobacz sobie Acer vn7-591g z i5 i GTX860m. Matryca HD bardzo duza wydajnośc w grach, Podswietlana klawiatura, miejsce na dysk SSD m2, lekki mobilny, dobre wykonanie.

Lenovo y50-70 z i5 i GTX860m. Matryca FULL HD. podswietlana klawiatura, dobre wykonanie, głosniki JBL. Mocniejszej grafiki do 5000 zł nie dostaniesz. 

Dwa zdecywanie najmocniejsze konfiguracje.

Opublikowano

Widzę, że bez systemu . Można ogarnąc żeby wgrali coś od razu? Pewnie polecacie 7 ? Czy 8 sie nada?

Opublikowano

Można ale cena 350 zł drozej :P tylko kosztuje nowy system.

Sterowniki masz pod win 7 jak i 8.

Opublikowano

Boże xD. Na lapki 7 64 bitowa wersja? Ciekawe te lapki czyli kolego pod gry polecasz bardziej  HD czy full HD? Na czym będzie lepiej grać i nie chcę też rzucać tym ekranem żeby cokolwiek widzieć i gamme ustawiać na maxa w grach, no chyba że tak nie ma. Nigdy nie miałem lapka, hmm i jeszcze takie pytanko, lepiej podpiąć klawiaturę własną do laptopa jak mam na nim grać niż grać na tej od lapka prawda? Mówiąc szczerze lenovo podoba mi się bardziej tak wizualnie, a jak Wy uważacie? Gajwer którego byś brał :P?  Kilka znajomych ma lenovo, mówią, że zaje**ta sprawa, ale czytałem właśnie, że mankamentem lenovo są wyskakujące piksele na ekranie ;/ no  i troszeczkę lipa, że jest brak napędów bo będzie trzeba wszystko pobierać ;d

Opublikowano

Napęd możesz dokupic zewnetrzny wiec nie problem jak tak Ci to boli :P ale zobaczysz ze bedzie sie kurzył ja mam naped w swoim lenovo i nie uzwyam technika idzie do przodu gry na steamie itp pobierasz.

Co do pixeli pierwsze słysze mój mija juz 2 lata prawie i nic nie mam na ekranie.

Do gier bardziej HD 2x wiecej FPS.

Ja na poczatku podpinałem klaiwature ale teraz tylko mysz :) przyzwyczaisz sie spokojnie

Opublikowano

Może w sumie racja chyba ze mniejsza rozdzielczość bym ustawial. Chyba ze to tak nie działa hah xD. Ogólnie to lenovo wizualnie lepszy brat tez ma lenovo i elegancki jest na tej stronie mozna napęd dokupić i by zamocowali od razu? Tylko ze to znowu koszty

Opublikowano

Nie nie zamontujesz :P bo Lenovo ma obudowe SLI. To jest naped który masz na USB.

Opublikowano

Zapewne tak :) tylko oczywiscie składanego 

Lecz jak idziesz gdzies na studia to jest słaby pomysł wozić go na weekendy. Sam tak maiłem na 1 roku stacjonarke masakra... od razu przeczuciłem sie na latpa teraz bym nie wrocił do PC :) juz nie te czasy

Opublikowano

To nie to samo lecz starsza wersja Lenovo y50-70. i7 zgadza sie jest wydajniejszy ale grafika Gt755 jest jakies 50 % jak nie wiecej słabsza od GTX860m.

Wiec to nie to samo... Znaczy po czesci to samo bo to jego zastępca ale wydajniejszy :P

Tutaj masz teraz Lenovo y50-70 z i5 i GTX860m za 3000 zł dobra cena.

Czyli y50-70 jest nowszy od y510p

Opublikowano

@Hafgrim99

Nie ma problemu, jestesmy tylko ludzmi każdemu moze sie pomylić :) tylko glupiec sie nie myli :)

Opublikowano

Tylko wkurza mnie to ze brak napędu, bo kurde masakra. Nawet gry na płytkach na steam to pewna forma odzyskiwania konta skradzionego,lub zapomnianego poprzez cd-key z płytki. Więc jeżeli chciałbym dokupić napęd to daloby sie ? Jakby mi to wmontowali, to gwarancja by poszla sie walić no nie? Czy nie da sie do lenovo ani acera wmontowac tych napędów?

Opublikowano

Mówie Ci juz 3 raz NIE ZAMONTUJESZ NAPĘDU WEWNĄTRZ LAPTOPA :P tylko na USB.

Nawet gry na płytkach na steam to pewna forma odzyskiwania konta skradzionego,lub zapomnianego poprzez cd-key z płytki.  

Wtedy wrzucasz płytke do napędu zenwetrzny podłaczał USB i tak samo jak byś miał napęd... identycznie :P

Zobaczysz ze i tak ten naped będzie sie kurzył przechodzmiy w nowsza technologie gry an steam pobiera sie z neta kupujesz same klucze bo taniej mobilniej.

Mam znajomych co kupili takie dvd romy ra dwa użyte tylko.

Opublikowano

Hah sory, zakręciłem się jak baranie rogi :D.  Jak działa ten patent z USB? No ale nawet, chce niedługo prawko robić i jakbym dostał płytkę to bym musiał ją na pena wypalić nie? xD albo jakoś z tym usb . No sam w komputerze rzadko używam, gry często kupuje na steamie bezpośrednio bo przeceny czy coś albo keye na necie. Ale kilka gier na płycie mam. A i dalej jakbym wgral windowsa to poźniej z pendrive wszystkie stery czy jak ;p?

Opublikowano

Jak dziala napęd na USB tak samo jak bys miał wbudowany tylko ze musisz podłaczyć USB.

Ja zawsze wgrywam windowsa z pendriva. Stery pobiera z neta ze strony producenta zawsze pewniejsze niz te z płytki :)

Proste jak budowa cepa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...