Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends, a CS GO

DJJAYMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie, LoL zostanie "zapomniany" na rzecz Csa ? Z tego co widziałem na mistrzostwach CS Go była większa widownia i ogólnie osoby grające w LoLa powoli przesiadają się na CS GO. Nie zrozumcie mnie źle, bardzo lubię obydwie produkcje :3 Chciałbym tylko poznać wasze opinie:) 

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wielu ludzi Ci powie (czy tam napisze), że LoL nigdy nie upadnie, że zawsze będzie na wyżynach, że nie traci na popularności a wręcz prosperuje :) Tylko zastanawiające jest na przykład to, że chociażby na tym forum coraz więcej jest tematów... "zwątpienia" :D I faktycznie, czy to z mojego otoczenia, czy w internetach, coraz więcej ludzi odwraca się od LoLa, najczęściej na rzecz CS'a. No bo bądźmy szczerzy, ile można? :) Sam zrobiłem sobie krótką przerwę, żeby rozwiać wątpliwości, i co? Jedna gra w LoLa i tyle, więcej mi się po prostu nie chce. Fakt, wpływ na to ma malejące grono moich znajomych, którzy dosłownie falą, jak stado baranów (w sumie łącznie ze mną :( ) przerzuciła się na CS'a. Według mnie jest to nieuniknione - "epoki" gier zaczynają się i kończą, zawsze przyjdzie w końcu gra, która przyciągnie wielu, jeśli nie większość fanów gry poprzedniej. A później będzie następna i tak dalej... :)

@TL;DR
Moim zdaniem LoL podupada a CS prosperuje. LoL jeszcze przez lata będzie na szczytach popularności, lecz nie tak, jak kiedyś :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

CS a LoL to dwie różne gry różnego gatunku. Niezbyt dobrym przykładem jest ich porównywanie, ale jeśli już: ja nie wiem, jak LoL z takim community oraz z takim podejściem Riotu jeszcze się utrzymuje.

Pomocnik
Opublikowano

Za niedługo się okaże, że jak jakiś gościu z podwórka zrobi grę w notatniku i zacznie w nią grać kilka osób, to lol będzie upadał B) Jak narazie lol trzyma się całkiem dobrze i nic nie wskazuje na to, żeby szybko upadł ;)

Opublikowano

Lol nie upada może i odchodzą starsi gracze, ale i przychodzą nowi. Poza tym rito zarabia coraz więcej na swojej grze przez to, że gra coraz więcej osób młodych jak i obniżeniu dostawanych rp po zakupie. Poza tym dlaczego wszyscy uważają, że jak ktoś gra w tego CSa to automatycznie kończy przygodę z lolem?

Opublikowano

Jedni odchodzą, drugi przychodzą. Każdy znajdzie coś dla siebie, a lol NIGDY nie upadnie. Było już kilkanaście dyskusji na ten temat. 

Opublikowano

Sam zamierzam kupno CSa :D

Ale w LoLa też będę grał...

Dużo moich kolegów faktycznie opuściło LoLa i zaczęło grę w CSa

­Keelah se'lai

Opublikowano

Cóż być może macie racje, że LoL nie upadnie. Mam przegrane w cs'a 100-120 godzin, mimo to, nie czuje takiej satysfakcji jak podczas meczy w LoLu. Co chwilę zdarzają się premade trolli i to nie pomaga w rozgrywce. Community obydwu gier są bardzo podobne. Ci co mają zamiar kupić CS'a strzeżcie się ruskich, oni są jak Polacy z Bronze ;x

Opublikowano

I za rok/dwa pewnie bedzie podobnie z cs;go i znow wszyscy pojda na lola.

Albona hots'a dużo ludzi poleca.

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

Lol nie upada. Na gry nie czeka się długo. Co prawda to prawda. Dużo osób odchodzi ale bardzo dużo przychodzi. Co do CS'a to prawda. Dużo osób teraz w niego gra. To nie znaczy jedak że lol upada :)

759081466790725720585.png

Opublikowano

Właśnie przerzuciłem się ostatnio na CS'a i muszę powiedzieć że całkiem spoko się gra dla odmiany w strzelankę, ostatniego FPS grałem w BF3 bodajże wieki temu ;d ale z LOLa nie rezygnuje wciąż uważam że to dobra MOBA tak samo mam wielu znajomych co grają w to i to, więc nie widzę problemu dlaczego miało by się grać tylko w 1 gierkę :) 

SoFarGone.jpg

Opublikowano

Rozbawia mnie fakt, że odchodzą tylko Ci co dostali bana za programy trzecie co jest w regulaminie wyraźnie napisanie o zakazie tego używania. xD

Dla mnie LoL będzie cały czas świetną grą do starości, ale porównywanie do CS'a jest słabym przykładem. CS zyskuje na popularności bo jest częściej grywalną grą i przechodzą na niego jakieś śmieszne osóbki typu 10 letni widzowie Polskiego Pingwina. xD

Tak więc nie wiem co jest gorsze, to że w LoLu już takie community jest, czy to że CS powoli staje się takim samym za przeproszeniem g*wnem jakim jest LoL. :P

Opublikowano

Jedni odchodzą, drugi przychodzą. Każdy znajdzie coś dla siebie, a lol NIGDY nie upadnie. Było już kilkanaście dyskusji na ten temat. 

Jeszcze sie kobieto zdziwisz, oj zdziwisz ;c

Moim zdaniem lol wlasnie teraz upada, kiedy zaczynaja isc na kase, podwyzszaja ceny rp, i tylko patrzec jak gracze odchodza. Gre zepsuli, nie to samo co 2 lata temu, sam odszedlem i przesiadlem sie na csa.

Opublikowano

Kto tego nie może zrozumieć? Każdemu znudzi się jakaś gra.. Mojemu kumplowi się znudził lol, Przeszedł na csa dawno, teraz zamiast chodź na csa, mówi chodź na lola. Cs mu się nudzi tak samo jak kiedyś lol.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Jezu,jakieś majnkarftowe gowna przeszły na cs'a i dlatego było więcej oglądalności.LoL nie upada,po prostu ma 'ciężkie' dni które niedługo przejdą

#trustmepls

Opublikowano

Kolejny sezon skonczylem na tym samym elo (d1 90lp), a teraz nie moge wyjsc z d5, bo przegrywam kazde promo lub trolluje, bo to  mi wiecej przyjemnosci srpawia, niz carrowanie. 

5 dni temu kupilem csgo i od tamtego czasu w lola zagralem 1 raz. Jescze miesiac poczekam na rynek steam i sobie kupie jakies lepsze skiny

Opublikowano

Ludzie wy nic nie rozumiecie.

Kazda gra sie kiedys nudzi, jakis rok temu kompletnie nic nie slyszalem o cs'ie, nikt z moich znajomych w to nie gral, doslownie nic.

Teraz sporo youtuberow/streamerow przerzucilo sie z lola na cs'a dlatego jest taki popularny, a nie zdziwie sie jak za rok o lolu bedzie glosno, kazdy do niego wroci a cs sie kazdemu znudzi.

''kiedys gralo sie lepiej, riot zjebal tą gre'' 

Lol idzie w dobrym kierunku, jest rozwijany, ciagle są jakies nowosci a to ze kiedys wam sie gralo lepiej to kwestia poznawania gry, chyba w kazdej grze poczatki są najlepsze.

I skonczcie pisac te bezsensowne posty

Opublikowano

Kolejny sezon skonczylem na tym samym elo (d1 90lp), a teraz nie moge wyjsc z d5, bo przegrywam kazde promo lub trolluje, bo to  mi wiecej przyjemnosci srpawia, niz carrowanie. 

5 dni temu kupilem csgo i od tamtego czasu w lola zagralem 1 raz. Jescze miesiac poczekam na rynek steam i sobie kupie jakies lepsze skiny

Cóż, zrobiłem sobie przerwę od lola z praktycznie takich samych powodów, jakie podałeś powyżej. Lecz pograsz sobie ze 100-200 godzin w CS'a i ci się znudzi jak w moim przypadku ;3 Na CS'a jest chwilowa zajawka, ponieważ ci wszyscy "minecrafterzy" zbiegli się do tego CS'a pokazując silverowe "plejsy". Ale jak już sobie pograsz, to zrozumiesz, że community w tych grach praktycznie się nie różnią ;3 

Opublikowano

Ja po wbiciu diamentu w tym sezonie przerzuciłem się na csa. Ile można grać w to samo? :D

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Jeszcze sie kobieto zdziwisz, oj zdziwisz ;c

Moim zdaniem lol wlasnie teraz upada, kiedy zaczynaja isc na kase, podwyzszaja ceny rp, i tylko patrzec jak gracze odchodza. Gre zepsuli, nie to samo co 2 lata temu, sam odszedlem i przesiadlem sie na csa.

Spójrz na to w ten sposób, że bez tych wprowadzonych zmian byłoby monotonnie i nudno, więc gracze by odeszli. Nie da rady wszystkim dogodzić. Taka kolej rzeczy, jedni odchodzą, drudzy przychodzą. LOL według mnie obecnie jest najlepszym MOBA, żadne inne nie przyciągnęło mnie na dłuższą chwilę (DOTA 2, Smite), chociaż oglądałam filmiki z HOTSa, czy jak to się nazywa i  jakoś nie zachęciło mnie do niego. Przyznam rację, że jest zajawka na CS, bo dużo osób w to gra, tak jak kiedyś w CS 1.6, ale na "GO" jakoś nie potrafię przerzucić się, postrzelam, postrzelam i tyle. Na razie jest Aion i LOL.

Opublikowano

Przy LoLu jak na razie zostają same fan boye, mnóstwo ludzi już ucieka od tej gry z powodu bardzo chujowego community. Przychodzą nowi, ale co to zmieni? W końcu sobie pójdą gdy zobaczą, że ok. 70% graczy lola jest negatywna (powiedzmy sobie szczerze bo każdy widzi co się w tej grze dzieje, w tych 90% jest tylko z 20/30% graczy neujtralnych, reszta to negatywni)

sam przesiadam się na csa gdy tylko skończy mi się ban na mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...