Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Recenzja gry SMITE

Gość Blame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

890291426419949922683.png

Witajcie!
Mamy zaszczyt zaprezentować Wam wspólny projekt redakcji - "Recenzja gry Smite - Battleground of the gods".
Znajdziecie tutaj wiele przydatnych informacji oraz opinie członków grupy na temat wyżej wspomnianego tytułu.
Kto wie, może dzięki naszej pracy przybędzie kilku nowych graczy, którzy nie będą mieli problemów z odkrywaniem tajników produkcji?

313671426378092922683.png

Smite - jest to gra stworzona przez Hi-Rez Studios. Produkcja powstała na podstawie mitologi z całego świata. Możemy w niej spotkać bogów nie tylko z Panteonu greckiego i egipskiego, ale również chińskich, hinduskich, rzymskich, czy też nordyckich.
Tytuł oferuje kilka wyjątkowych i różnych od siebie możliwości rywalizacji. Zaczynając od trybu jednoosobowego (tzw. ligowych meczy, za które otrzymujemy punkty i możemy zdobywać kolejne dywizje), kończąc na trybie pięcioosobowym w postaci conquest'a, assault'a, siege lub areny.
Sama rozgrywka jest bardziej dynamiczna niż w innych produkcjach oferowanych dotychczas na rynku światowym. Możemy zauważyć m.in. szczególne dopracowanie graficzne i częste aktualizacje związane z ulepszaniem nowości wprowadzonych do świata Smite. Maksymalny poziom jaki możemy osiągnąć wynosi 30, natomiast w pojedynczej ''rundzie'' jest to 20 level. Osiągając 30 stopień możemy liczyć na podniesiony szczebel rozgrywki oraz możliwość rozgrywania meczów ligowych (zarówno 5 osobowych, jak i 1 osobowych).
Walutą w grze są favory (zdobywane za pierwszy wygrany mecz w danym trybie bądź po prostu za ukończenie meczu) lub gemy, czyli tzw. waluta premium (zdobywana przeważnie z eventów, może również zostać zakupiona na stronie gry lub za pośrednictwem innych serwisów oferujących kody doładowujące).
W produkcji umieszczone zostało multum skinów oraz ulepszeń mających na celu urozmaicenie gry (voicepacki, skiny wardów, emocje itp.)

864151426378552922683.png
2532014263358051036599.png
529771426378552922683.png

Gra znaczenie wyróżnia się na tle bogatego rynku tytułów z gatunku MOBA. W innych produkcjach tego typu możemy dopatrywać się widoku sponad postaci. W dziele Hi-Rez Studios ujrzymy piękną grafikę trzecioosobową - rozgrywkę obserwujemy zza pleców bohatera. Tematyka tego niezwykłego tworu jest odmienna w porównaniu do konkurentów. Przykładem może być League of Legends studia Riot Games. Poznajemy tam wiele championów, których historia jest zmyślona przez twórców produkcji. W SMITE to nie właściciele układają dzieje postaci - jest to dzieło różnych mitologii przekazanych nam poprzez ludy starożytnych cywilizacji. Dlatego też wcielamy się w różne bóstwa z siedmiu królestw i potęg politeistycznych - Grecji, Rzymu, Egiptu, Chin, Nordów, Majów i Indusu.

237551426420905922683.png

Plusy:

■ Miła dla oka oprawa graficzna.
■ Możliwość rozgrywki wieloma bohaterami (różnorodność postaci).
■ Dynamiczna rozgrywka.
■ Różnorodność map i trybów (możliwość tworzenia własnych na dowolnym trybie).
■ Możliwość zdobywania ekskluzywnej waluty poprzez rozgrywkę.

Minusy:

■ Rzadkie, ale jednak występujące błędy gry.
■ Niektóre elementy grafiki są wymagające względem komputera.
■ Trudności w porozumieniu się graczy z supportem.
■ W startowym etapie rozgrywki często można spotkać się z opuszczaniem gry przez innych - w późniejszym etapie (oraz w meczach ligowych) takie sytuacje występują rzadko.

436611426378552922683.png

Na czym polega gra Smite?

Smite jest polem bitwy między bogami, których możemy podzielić na pięć rodzai:
Assassin (Zabójca)
Warrior (Wojownik)
Guardian (Strażnik)
Mage (Mag)
Hunter (Łowca)

W grze wyróżniamy aż pięć trybów rozgrywek:
Conquest
Joust
Assault
Arena
Siege

(oraz dodatkowe, wprowadzane przez twórców)

Gdzie mogę pobrać grę oraz się zarejestrować?

Aby pobrać grę oraz się zarejestrować, należy wejść na stronę Hi-Rez Studios:

http://www.hirezstudios.com/smite

Czy gra jest dostępna w języku polskim?

Tak, od niedawna jest ona dostępna w języku polskim.

Czy rozpoczynając grę posiadamy jakiegoś boga? Jak zdobywać nowe postacie?

Tak, na początku dysponujemy bogami z rotacji (jest to dobór kilku postaci {wybranych przez twórców gry}, którzy są dostępni do rozgrywek bez posiadania ich na swoim koncie [rotacje są zmieniane co jakiś czas] oraz darmowymi bogami, których możemy wybrać za darmo od początku rozgrywki.

Nowych bogów możemy kupić za walutę w grze (czyli favory), lub walutę premium (gemy).

Jak zdobyć większą ilość waluty w grze?

Favory, czyli rodzaj waluty głównej, możemy zdobywać poprzez osiąganie wyższego poziomu (500 za każdy), za wygrany mecz (100 + zarobek za osiągnięcia) oraz z darmowego koła losów, które co dzień nagradza aktywnych graczy bardziej wartościowymi nagrodami.
Gemy możemy zdobywać z różnorodnych wydarzeń w grze, koła losów oraz kupując je za realne pieniądze.

Jaki poziom jest wymagany, aby zagrać rankedy?

Aby zagrać mecz ligowy, wymagany jest 30 poziom.

Czy bulid odgrywa ważna rolę w statystykach postaci?

Oczywiście, że tak. To wszystko zależy również od umiejętności gracza.

924991426378552922683.png

Y0sSk53.jpg

uVsxXB7.jpg

44hczlr.jpg

lpmXPrO.jpg

G7kZAvE.jpg

uZHz6XT.jpg

qKqzVz5.jpg

PtspfML.jpg

GoDnyFB.jpg

3CcRUhB.jpg

GvBTR47.jpg

eCIpVj2.jpg

nB0ParZ.jpg

2w69miq.png

2h3brs2.png

axgq6s.png

2wn9pqf.png

2laar6a.png

zwykbp.png

933961426378552922683.png

https://www.youtube.com/watch?v=9IZTss4ud1k

250001426378552922683.png

W produkcję studia Hi-Rez zacząłem grać we wrześniu 2013 roku. Na początku widziałem w niej same negatywy, jednak po pięciu-sześciu meczach zaczęło mi się co raz bardziej podobać. To co mi się nie podobało w innych grach typu MOBA to głównie rzut izometryczny. W Smite zastosowano pełny widok 3D z widoku pierwszej osoby, przez co możemy bardziej się wczuć w odgrywaną postać.
Dużym walorem jest ogromny wachlarz trybów, bogów oraz kwestia edukacyjna gry.
Dzisiaj jest to dla mnie ciekawa rozrywka do której wracam w każdej wolnej chwili.

Gra ze pewnością może zachwycić potencjalnego gracza. Mimo, że na początku wydaje się być skomplikowana - jest zupełnie inaczej, wiele opcji jest bardzo intuicyjnych. Ponad to możemy rozkoszować się próbną wersją polskiej gry, co tym bardziej może nas przekonać do ciągłej rozgrywki. Kolejnym aspektem jest to iż gramy postaciami, które przebiły nam się przez myśl (bądź nie), co nie zmienia faktu, że o Zeusie czy też Aresie słyszał każdy. Nie są to jedyne znane postacie z gry smite. Każda ma swoją historię, która nie jest wymyślona, co wiąże się również z możliwością nauki mitologi nie tylko greckiej czy egipskiej ale wielu, wielu innych. Reasumując, grę można polecić każdemu ktoszuka chwili rozrywki i lubi gry w których liczy się szybka reakcja, współpraca i dobra zabawa. :)

W grze mamy przyjemność zachwycać się wysoką grafiką oraz stabilnymi serwerami. Porównując inne gry (podobne do smite), to smite pozostawia w tyle gry, jeśli chodzi o grafikę oraz stabilność. Gra jest bardzo urozmaicona Bogami, z którymi się kiedyś spotkaliśmy, czy na historii, polskim, czy też nawet w telewizji. Smite z miesiącem na miesiąc staje się o wiele owocniejszą grą. Autorzy gry wprowadzają wiele nowości, zmian, aby nam (graczom) grało się lepiej. Nie możemy ukryć, że gra, jak inne gry bardzo wciąga. Na początku Smite wydaję się bardzo "dziwny", lecz z czasem każdy gracz powoli zaczyna się uczyć i poznawać ciekawostki gry.

Smite jest grą z dużym potencjałem, swoją tematyką ma szansę zachwycić miłośników kultury starożytnej. Nie zawiera ona tylko znanych bogów z najbardziej cenionych mitologii, na szczególną uwagę zasługują zazwyczaj pomijane legendy np. chińska czy induska. Cała gra i jej obsługa jest bardzo intuicyjna, każdy laik się w tym odnajdzie. Myślę, że grę można polecić każdemu znużonemu innymi grami MOBA czy MMO typu Metin, LoL czy DotA. ;)

Moja przygoda ze Smite rozpoczęła się ponad 1,5 roku temu, kiedy to trafiłem całkiem przypadkowo na filmik z rozgrywki. Dotychczas grywałem jedynie w znanego Metina, czy inne produkcje, typu seria Total War. Ta gra wyjątkowo zaciekawiła mnie przez grafikę 3D, a także jakość rozgrywki i swobodę. Zdziwił mnie fakt, że produkcja była całkowicie darmowa, a więc postanowiłem pobrać i zobaczyć. Pierwsze kilka tygodni to kompletny brak pojęcia, korzystanie ze strony o buildach, itd. Dopiero po kilku miesiącach byłem wstanie samodzielnie radzić sobie w rozgrywce, a wtedy też wspomina liczne zmiany graficzne w grze, które początkowy były mi jak wróg. Pamiętam też starą odsłonę areny, na której swój pierwszy mecz rozegrałem w dniu Św. Sylwestra.
Ogółem grać zacząłem jeszcze w trakcie trwania bety, a więc otrzymałem jak inni swój podarunek w postacie waluty premium. Zapomnieć nie mogę, że moim pierwszym skinem był Infiltrator do Lokiego. Osobiście muszę przyznać, że ta gra to wyjątkowa produkcja, która potrafi wciągnąć. Niestety odczuwam dziwne wrażenie, że poziom graczy na pierwszych poziomach, a na maksymalnym nie jest do porównania; początkowo zespoły składały się z bardziej ogarniętych osób. Mimo to wszystkim polecam zobaczyć pozycję, bo jest tego warta. :)

Dziękujemy za przeczytanie recenzji, mamy nadzieję, że zebrane przez nas materiały przybliżyły wam funkcje gry.
Zapraszamy was do wspólnej zabawy w grze Smite - Battleground of the gods!

Projekt zrealizowała grupa redaktorów Smite z MPC forum:

@554461402688252517908.png Α i Ω

@Użytkowniczka

@DamianPL12

@Merosine.

@TheMatheRR

Za grafikę reprezentującą nasz temat dziękujemy:

@Neoxyh

@Digzu

@Małpa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatnio w SMITE grałem miesiąc temu. Teraz myślę aby powrócić do dalszej gry. Przeczytałem całą recenzję ( trochę się w grze zmieniło). Dobra robota !

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...