Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scam Skinow cs go

Tamuzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Ktos włąmał mi sie na konto i sprzedal wszystkie moje skiny Wartosci 150 E za cene za item ok 1 euro czy jak na pisze do suportu To zwruci mi itemy i czy da sie je jakos odzyskac ?

Opublikowano

Jak masz dowody że ci się włamał to tak.

Ale wiesz żeby coś sprzedać to potrzeba 15 dni od włamania się na konto.

A ty dopiero teraz piszesz?

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Wystarczą dowody z maila.

Po każdym zakupie Steam informuje nas o kupnie/sprzedaży danego przedmiotu.

P.S Przy takiej sprzedaży otrzymasz IP włamywacza.

Skiny zostały sprzedane wczoraj raczej miłem kayloggera na Pc 

Wyślij im ss ze skanu komputera.

Opublikowano

Załącz te zdjęcia w emailu do Steam Support.

Moge w takim linku im to wysłac ?

Opublikowano

Według polityki steam itemy z większości scamów nie zostają zwrócone,w tym przypadku tez nie licz na ich zwrót (Miej nadzieje,że wogole ci odpowiedzą...)

Opublikowano

Zgłoś kradzież obsłudze steam. Podaj wszystkie dane (Wymagany chyba też CDKEY) i dowody (Chociażby dane, które przychodzą na maila czyli IP etc). Jest szansa, że przedmioty zostaną zwrócone.

750x200.png

Opublikowano

Według polityki steam itemy z większości scamów nie zostają zwrócone,w tym przypadku tez nie licz na ich zwrót (Miej nadzieje,że wogole ci odpowiedzą...)

Zwrócą na spokojnie.

Kumpel ostatnio stracił kose Flip Knife "Slaughter" po takim samym scame.

Najważniejsze jest to byś nie wyłączył opcji, która autoryzuje twoje wymiany z innymi poprzez wiadomość mail.

Co do tej opcji, jeżeli ona została wcześniej (przed scamem) wyłączona nie ma szans na zwrócenie przedmiotów.

Opublikowano

O k$rwa stary 4 trojany o.O Na wszelki wypadek pozmieniaj hasła czy coś.

Powinni Ci zwrócić. Bądźmy dobrej myśli.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Po pierwsze zeskanuj sobie komputer, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. I tak, powinienieś napisać do Valve ale napewno będą chcieli potwierdzenia CDKeya z grą oraz dowód że wpłacałeś na te konto swoimi metodami płatności.

Opublikowano

Co Ty chrzanisz? Polityka firmy Valve pozwala na jednorazowe, za pierwszym razem odzyskanie ukradzionych przedmiotów pod warunkiem, że się posiada na to stosowny dowód w postaci pełnego screenshota z aplikacji platformy Steam wraz z zawartą na nim informacją, że te przedmioty zostały odebrane.

Opublikowano

Co Ty chrzanisz? Polityka firmy Valve pozwala na jednorazowe, za pierwszym razem odzyskanie ukradzionych przedmiotów pod warunkiem, że się posiada na to stosowny dowód w postaci pełnego screenshota z aplikacji platformy Steam wraz z zawartą na nim informacją, że te przedmioty zostały odebrane.

i trzeba do nich napisać w ciągu 30 dni od kradzieży ;))

Opublikowano

i trzeba do nich napisać w ciągu 30 dni od kradzieży ;))

Istnieje gdzieś taka zasada? Bo ja chyba napisałem pierwszy raz w ciągu 30 dni, ale odpowiedziano mi dopiero na drugie zgłoszenie po może dwóch miesiącach :P

Opublikowano

Istnieje gdzieś taka zasada? Bo ja chyba napisałem pierwszy raz w ciągu 30 dni, ale odpowiedziano mi dopiero na drugie zgłoszenie po może dwóch miesiącach :P

W ciągu 30 dni od kradzieży, czyli np. ktoś mnie okradł 01.01 to musi pójść na support do 31.01, jak wyślesz po tym czasie to Ci odpiszą, że czas na zgłoszenie kradzieży minął.

Opublikowano

A drugie koledze mogli się włamać i tego samego dnia skiny przerzucić. Steam guard to nie jest problem.

Opublikowano

A drugie koledze mogli się włamać i tego samego dnia skiny przerzucić. Steam guard to nie jest problem.

A nawet wymagane, żeby korzystać z Rynku. Dodatkowo polecam sobie założyć 2FA na swoją pocztę (spodziewam się, że usługodawcą jest Google?).

­

Opublikowano

Ja następnego dnia po kradzieży napisałem do suportu(wtedy wszedlem na steam) i załączyłem ss z historii wymiany z napisem ze tego nie akceptowalem.

Po równo 4 dniach od Scamu doszla odpowiedz i itemki spowrotem w eq mam :)

Nie odzyskalem itemkow ktore mi sprzedal,ale nie byly warte tyle co tamte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...