Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grać na PL czy czekać na prywatny serwer?

TR!K3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kiedyś grałem w Nostale mam jeszcze konto łuka z sp1 sp2 jajamaru piżamą jest jeszcze na nim krzakogon dyniowy na koncie jest 53 lvl postaci i 43 profki i nie wiem czy grać dalej bo teraz jak mi wiadomo bez wydawania zł albo ogarniętej fam nie ma co grać.

Czy lepiej czekać na jakiś polski serwer nostale np XenoTale ktoś wie kiedy start ?

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Zacznij grać na PLu.

Z serwerami różnie bywa i nie liczyłbym na szybki start jakiegoś dobrego serwera.

Jeśli lubisz grać w pojedynkę to brak famki nie powinien przeszkadzać, jeśli nie to zawsze możesz wysłać głośnik w grze lub po prostu pytać szefów, albo napisz post w temacie zbiorczym.

Opublikowano

Zacznij grać na PLu.

Z serwerami różnie bywa i nie liczyłbym na szybki start jakiegoś dobrego serwera.

Jeśli lubisz grać w pojedynkę to brak famki nie powinien przeszkadzać, jeśli nie to zawsze możesz wysłać głośnik w grze lub po prostu pytać szefów, albo napisz post w temacie zbiorczym.

Dzięki właśnie wbiłem do gry i gra się całkiem przyjemnie tylko nie wiem czy nie grać od nowa np wojem 

Opublikowano

ja serdecznie polecam NosTale DE

serwer ma bardzo miłych graczy (od godziny 99lvl expi kolegę na szopach....dodatkowo dał mu za darmo ancka i rozmawia z nim po angielsku) więc atmosfera jest zdecydowanie lepsza

na DE istnieje Polska rodzina, która przyjmuje każdego rodaka (jaka jest taka jest....powstanie nowa stworzona przeze mnie)

ceny wszystkiego są znacznie niższe aniżeli na PL'u

mając ~50lvl bez problemu stać Cię na zakup pojazdu (dywan bo dywan ale jest...kosztuje on ~3,5kk)

serwer ma bardzo wiele zalet. więcej o nim i o mojej przygodzie na nim możesz poczytać tutaj :

klik

ale aby nie było spamu - polecam wojownika. Bardzo silna klasa szczególnie dla ludzi nie chcących wydawać pieniędzy. Teoretycznie bez eq u7+7 na high lvl radzi sobie najlepiej ze wszystkich dostępnych w grze klas

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

ja serdecznie polecam NosTale DE

serwer ma bardzo miłych graczy (od godziny 99lvl expi kolegę na szopach....dodatkowo dał mu za darmo ancka i rozmawia z nim po angielsku) więc atmosfera jest zdecydowanie lepsza

na DE istnieje Polska rodzina, która przyjmuje każdego rodaka (jaka jest taka jest....powstanie nowa stworzona przeze mnie)

ceny wszystkiego są znacznie niższe aniżeli na PL'u

mając ~50lvl bez problemu stać Cię na zakup pojazdu (dywan bo dywan ale jest...kosztuje on ~3,5kk)

serwer ma bardzo wiele zalet. więcej o nim i o mojej przygodzie na nim możesz poczytać tutaj :

klik

ale aby nie było spamu - polecam wojownika. Bardzo silna klasa szczególnie dla ludzi nie chcących wydawać pieniędzy. Teoretycznie bez eq u7+7 na high lvl radzi sobie najlepiej ze wszystkich dostępnych w grze klas

Musze pobierać od nowa nt ? czy bym mógł dojść do gildii ? i czy jak to jest de do czy jest do tego spolszczenie ? Dasz link do tego nt de

Opublikowano

Musze pobierać od nowa nt ? czy bym mógł dojść do gildii ? i czy jak to jest de do czy jest do tego spolszczenie ? Dasz link do tego nt de

http://nostale.de/

spolszczenie bez pobierania NT DE jest opisane w moim temacie (jeden z dolnych postów czyli ten, który został oznaczony jako Najlepsza Odpowiedź)

do fam bez problemu mógłbyś na 100% dojść (nie do mojej, do tej kogoś innego. Gdy moja powstanie oczywiście też mógłbym Cię bez problemu dodać :) )

r9n9FM7.jpg

Opublikowano
http://nostale.de/

spolszczenie bez pobierania NT DE jest opisane w moim temacie (jeden z dolnych postów czyli ten, który został oznaczony jako Najlepsza Odpowiedź)

do fam bez problemu mógłbyś na 100% dojść (nie do mojej, do tej kogoś innego. Gdy moja powstanie oczywiście też mógłbym Cię bez problemu dodać :) )

Juz pobieram jak powstanie twoja fam... wiesz kiedy mniej więcej planujesz ją zrobić ? To napisz do mnie pw chętnie dojdę. Podasz nick jaki masz na nt i ja jakim serwerze grasz s1 s2 s3 ?

yyy mam taki problem bo ja już mam polskie nt na kompie muszę je usunąć aby pobrać niemieckie ? Jak ja chcę pobierać te niemieckie nt i pobiera mi gameforge i z tego mi pobiera polskie nostale jak ja mam to zrobić ?

Opublikowano

Juz pobieram jak powstanie twoja fam... wiesz kiedy mniej więcej planujesz ją zrobić ? To napisz do mnie pw chętnie dojdę. Podasz nick jaki masz na nt i ja jakim serwerze grasz s1 s2 s3 ?

fam planuję założyć po osiągnięciu 74 poziomu postaci....czemu? bo wtedy będę mógł expić fam na LoD (bo praktycznie sam będę ogarniać lura). 

Kiedy to nastąpi? obecnie zarabiam na wk +13. kiedy uzbieram 150kk kupię wk, eq i zacznę chodzić na LoD w jakiejś niemieckiej FAM. po wbiciu tego 74lvl założę własną fam. Myślę, że potrwa to ~3tygodnie

serwer? ancelloan ;)

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...