Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurs programowania - wybór języka

Kurs programowania  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. W jakim języku powinien zostać przeprowadzony kurs?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak tak, dajcie możliwość dołączenia do zespołu osobie, która "ponadprzeciętnie" opanowała pętle, tablice, eventy, korzystania z poradnika dla zielonych i lecenie z byle jakim problemem na nasz ukochany dział .Net.

Brawo dla ciebie MPC Coders Lidersie!

­

Nie napisałam o ponadprzeciętnym opanowaniu pętli, ale o ogólnej ponadprzeciętnej wiedzy, o osobie, która już wcześniej programowała. Jeśli taka osoba zapisze się na kurs, ukończy go pomyślnie, a następnie zaprezentuje swoją ponadprzeciętną wiedzę (na przykład pokazując stworzone przez siebie samodzielne projekty), będzie mogła do nas dołączyć (za zgodą reszty członków zespołu).

Teraz będziesz drążył kwestię osoby doświadczonej i kursu "dla zielonych". Otóż możliwe (prawdopodobne, ale nie pewne w 100%), że poziom kursu zostanie ustalony dopiero po wstępnym rozeznaniu co do wiedzy i doświadczenia zapisanych kandydatów.

Nie wiem, czy za punkt honoru obierasz sobie czepianie się każdego słówka wyrwanego z kontekstu lub interpretowanie go po swojemu, ale chciałabym zaznaczyć, że powyższy temat jest "roboczy", tzn. wszelkie informacje w nim zawarte są opisane pobieżnie, a co najważniejsze mogą one ulec zmianie i nie są wiążące. Właśnie dlatego prosiłam o Wasze uwagi i sugestie, aby później wszystko raz jeszcze przedyskutować w gronie Teamu, ale takie ironiczne uwagi, jak w Twoim wykonaniu, są co najmniej niegrzeczne. Wasze opinie są dla nas naprawdę ważne, ale taki ton mógłbyś sobie darować.

Jako, że programuję pralki, to śmiało mogę napisać, że wszystko jeszcze wyjdzie w praniu. ^_^

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

­

Tak tak, dajcie możliwość dołączenia do zespołu osobie, która "ponadprzeciętnie" opanowała pętle, tablice, eventy, korzystania z poradnika dla zielonych i lecenie z byle jakim problemem na nasz ukochany dział .Net.

Brawo dla ciebie MPC Coders Lidersie!

@Btw

Literówka:

Niektórzy z Was zapewne czytali już o ostatnich roszadach na stanowiskach w MCT
­

Jestem zaskoczony waszą wszechwiedzą na tematy na których nawet my nie posiadamy takich ilości informacji jak wy.

Projekt wymyśliłem, ja więc brawa dla mnie, dziękuję.

@Do Innych nie hejterów:

Czas kursu nie będzie liczony w tygodniach (o ile jego pierwsze epizody wypalą zgodnie z planem). A dobrze zorganizowany kurs w tle sympatycznej atmosfery jest w stanie wiele nauczyć.

­

Jako, że programuję pralki, to śmiało mogę napisać, że wszystko jeszcze wyjdzie w praniu. ^_^

O Gurw*, skisłem xD

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

Tobie by się to chyba najbardziej przydało biorąc pod uwagę głupoty jakimi zaśmiecasz dział.

Nikt jeszcze nie napisał jaki stopień trudności prezentował będzie poradnik.

Co prawda sam byłem sceptycznie nastawiony do organizowania kursu, dlatego, że większość o ile nie wszyscy, nie mamy doświadczenia w nauczaniu.

Po przemyśleniu stwierdziłem, że jest jednak parę osób w naszym zespole, które mogły by coś ciekawego przekazać i na tym się skupimy.

Opublikowano

A może by tak do tych 3 języków robić kursy?

I każdy specjalista z waszego teamu by się tym zajął.

Liczyłbym też na coś webowego bardziej.

Typu JS xD

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

A może by tak do tych 3 języków robić kursy?

I każdy specjalista z waszego teamu by się tym zajął.

Liczyłbym też na coś webowego bardziej.

Typu JS xD

Łatwo powiedzieć ;) Problem jest w tym, że przygotowanie takiego kursu wymaga sporego nakładu pracy. Poza tym ten kurs nie będzie jakiś super profesjonalny, ze względu na to, że nie ma w MCT doświadczonych szkoleniowców (chyba, że ktoś nie chce się zdradzić ^^) aczkolwiek postaramy się by miało to ręce i nogi. No i oczywiście od uczestników będzie wymagany jakiś feedback, byśmy mogli poprawić to i owo ale to jeszcze wyjdzie "w praniu" :P

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

­Widze zaorane przez c++ xD

Ciekawe kto na forum ma takie umiejętności w c++ do prowadzenia kursu - zgaduję, że 1 osoba się znajdzie max (vesim).

PS. Nie miałem na celu hejtu czy coś, tylko jestem ciekawy jak zostanie to przedstawione i kto będzie prowadził kurs.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Ciekawe kto na forum ma takie umiejętności w c++ do prowadzenia kursu - zgaduję, że 1 osoba się znajdzie max (vesim).

PS. Nie miałem na celu hejtu czy coś, tylko jestem ciekawy jak zostanie to przedstawione i kto będzie prowadził kurs.

jakbym miał czas na takie zabawkowe kursiki to bym pisał, teraz wolałbym już komuś chętnemu na naukę kupić dobrą książkę niż samemu pisać to co tam znajdzie w ładniej wytłumaczonej postaci, ja nie tłumaczę co robię - to działa i jest okej.

ale powiem wam co jest najlepsze w świecie - nikt nie może zabronić robić wam takiego kursu ;-)

hiFG4ZA.png

Opublikowano

Miraś nupie :( Co ja?

@mirraseq ma największe doświadczenie zawodowe z całego MCT :D

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngArcheR. będzie prowadził kurs. xD

Sporo tutaj jakiś zbędnej dyskusji. Jakieś kontrowersje, nie wiem co. Kursy to jest dobry pomysł, podobny projekt powinni realizować Mentorzy zamiast dawać mało przydatne rady odnośnie nawigacji na forum, które i tak się albo już wyczerpały, albo zaraz się wyczerpią. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngArcheR. będzie prowadził kurs. xD

Sporo tutaj jakiś zbędnej dyskusji. Jakieś kontrowersje, nie wiem co. Kursy to jest dobry pomysł, podobny projekt powinni realizować Mentorzy zamiast dawać mało przydatne rady odnośnie nawigacji na forum, które i tak się albo już wyczerpały, albo zaraz się wyczerpią. 

Dobra żarty zostawmy na bok xD

A dyskusji nigdy za wiele ;) Lepiej wiedzieć co ludzie oczekują najbardziej, posłuchać ich pomysłów itp.

Dyskusja nigdy nie jest zbędna, bo warto poznać innej osoby zdanie.

@Crisey

Nie ma powiedziane nigdzie, że 1 osoba będzie prowadziła.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Myślę, że śmiało możemy zakończyć zbieranie głosów. C++ zmiażdżyło konkurencję. ^_^

Niebawem możecie spodziewać się kolejnych informacji na temat kursu... i nie tylko!

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...