Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego ludzie obrażają papieża? (TEMAT NIE DLA ATEISTÓW!)

Radi ;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://prntscr.com/6hic9a

Chociażby dla takich komentarzy pokazujących pełną miłości postawę naszych katolickich bliźnich xD

Ale właśnie chodzi o to, że obie strony robią zupełnie to samo. Jedni obrażają papieża, drudzy obrażają trolli. Zarówno jedni, jak i drudzy mają najwyraźniej problemy ze zdrowiem psychicznym i nie piszę tego po to, aby kogoś obrazić, po prostu nie umiem wyciągnąć innych wniosków. Racjonalnie myślący człowiek nie prowokuje innych dla zabawy, ani też nie odpowiada na głupie teksty i zaczepki.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

No tak, chyba każdy wie, że to prowokacja, tylko po co? Dlaczego to daje trollom taką frajdę i czy ludzie naprawdę nie mają większych problemów?

Mnie osobiście teksty informujące czego to Jan Paweł II nie robił nie ruszają, a moją jedyną reakcją na nie, jest postrzeganie autora tych wypowiedzi jako osobę ograniczoną i znudzoną własnym życiem. Dziwi mnie, że trolle nic sobie nie robią z tego, że są tak postrzegani przez innych i lubią mieć przeczepianą plakietkę ćwierćinteligenta.

Jestem tylko ciekawa, czy kiedyś z tego wyrastają.

Oczywiście przez większość ludzi takie zachowanie będzie postrzegane negatywnie, jednak to raczej nie jest ważne dla trolla. Dla kogoś, kto decyduje się rozpocząć taką prowokację liczą się efekty, a przy okazji może w ten sposób trochę się pośmiać. Na pewno na taki stan rzeczy wpływ ma pozorna anonimowość w internecie.

A co do wyrastania z obrażania Jana Pawła II, Magika itd., to z moich obserwacji wynika, że niestety, ale taki nawyk utrzymuje się jeszcze długo po 20 roku życia.

Opublikowano

Oczywiście przez większość ludzi takie zachowanie będzie postrzegane negatywnie, jednak to raczej nie jest ważne dla trolla. Dla kogoś, kto decyduje się rozpocząć taką prowokację liczą się efekty, a przy okazji może w ten sposób trochę się pośmiać. Na pewno na taki stan rzeczy wpływ ma pozorna anonimowość w internecie.

A co do wyrastania z obrażania Jana Pawła II, Magika itd., to z moich obserwacji wynika, że niestety, ale taki nawyk utrzymuje się jeszcze długo po 20 roku życia.

Właśnie jestem ciekaw czy na żywo w rozmowie z kimś osoba pokroju dordo zacząła tak samo obrażać papieża.

Myślę, że nie i tutaj powiedzenie "kozak w necie, ciota w świecie" się doskonale sprawdza.

Kocham Renissance.

Opublikowano

Bo śmiesznie jest patrzeć jak gość wyzywa wszystkich, łamie wszystkie 10 przykazań (XDD) ale jak powiesz coś o papieżu to pierwszy obrońca wiary i zaraz się uruchamia ból dupska.

Opublikowano

Właśnie jestem ciekaw czy na żywo w rozmowie z kimś osoba pokroju dordo zacząła tak samo obrażać papieża.

Myślę, że nie i tutaj powiedzenie "kozak w necie, ciota w świecie" się doskonale sprawdza.

Bo na żywo to nie ma sensu i to nie jest śmieszne...

Taka moda jest w internecie i tutaj to jest rzeczywiście śmieszne, bo ludzie (np. Ty) fajnie to łykają. 

Gdyby wszyscy mieli wyje*ane, nie reagowali na to, to by nie obrażali wielkiego polaka w internecie, bo nie mieliby po co, ale jak jeden z drugim wielki katolik się zacznie spinać, to się to robi śmieszne i zawsze wygrywa ten, który obraża. Proste.

5465845486.png

Opublikowano

Bo śmiesznie jest patrzeć jak gość wyzywa wszystkich, łamie wszystkie 10 przykazań (XDD) ale jak powiesz coś o papieżu to pierwszy obrońca wiary i zaraz się uruchamia ból dupska.

Nie wszystkich to śmieszy. Jak już wspomniałam wyżej, niektórzy uważają, że takie prowokacje i uleganie prowokacjom jest dziecinne i świadczy o niskiej inteligencji, a w przypadku wierzących - o hipokryzji. Nawet w tym temacie są osoby, które nie przyjmują do wiadomości, że ktoś może być niewierzący, a mimo to, może coś ciekawego wnieść do dyskusji, szkoda, że na religii uczą Was biografii papieża, zamiast tolerancji.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Bo na żywo to nie ma sensu i to nie jest śmieszne...

Taka moda jest w internecie i tutaj to jest rzeczywiście śmieszne, bo ludzie (np. Ty) fajnie to łykają. 

Gdyby wszyscy mieli wyje*ane, nie reagowali na to, to by nie obrażali wielkiego polaka w internecie, bo nie mieliby po co, ale jak jeden z drugim wielki katolik się zacznie spinać, to się to robi śmieszne i zawsze wygrywa ten, który obraża. Proste.

gdzie ty widzisz w obrazaniu jp2 w rl? robie to codziennie xD

zeby nie zakladac tematu

czy kremowka kojarzy wam sie z jp2? kojarzy wam sie zle czy dobrze??

krem%C3%B3wka%20papieska%20copy.png

wszystko jest robione dla bulu dupy, dzieki czemu powstal ten temat i guwnoburza

jeszcze kiedys uzywano papaja do raidow

­

Opublikowano

beka, bo to pisza ludzie z karachana i wykopu a czemu? bo masz bol dupy ze swoim gimbo squadem i nie czaisz ze dla trolla.

PURE RING0 / PASSIVE TECHNOLOGY

update coming soon™

Opublikowano

Szanuje tego człowieka i mam o nim bardzo dobre zdanie, ale po prostu niektóre trolle wykazują się taka inwencja twórcza, że trudno się nie zaśmiac :-D

Np. Kiedyś na fb widziałem fanpage'a "Jan Pawlacz drugi erotyczne usługi" no Ci ludzie są tak pojebani ze aż śmieszni, bo łez i spin to na takie zachowanie szkoda. Nie karmić trolla i tyle, a nie sie w internetach w rycerza i obrońcę bawić

52287137559562145640.png

Opublikowano

Szanuje tego człowieka i mam o nim bardzo dobre zdanie, ale po prostu niektóre trolle wykazują się taka inwencja twórcza, że trudno się nie zaśmiac :-D

Np. Kiedyś na fb widziałem fanpage'a "Jan Pawlacz drugi erotyczne usługi" no Ci ludzie są tak pojebani ze aż śmieszni, bo łez i spin to na takie zachowanie szkoda. Nie karmić trolla i tyle, a nie sie w internetach w rycerza i obrońcę bawić

Poprawiłeś mi humor =D

Kocham Renissance.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...