Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego ludzie obrażają papieża? (TEMAT NIE DLA ATEISTÓW!)

Radi ;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, dlaczego ludzie to robią? Czy sprawia im to przyjemność? Na przykład taki dordo12, istny idiota. Całe to "JP2GMD" jest po prostu zwykłym wymysłem jakiś ateistycznych dresów, które szukają wszelakich powodów aby kogokolwiek sprowokować. Wiadomo, nasz papież nigdy nie "gwałcił małych dzieci". Skoro tak nie jest, to po co tak mówić? Wydaję mi się, że taki dordo12 jedynie zazdrości, iż nie jest owym papieżem. Tacy ludzie mnie śmieszą, naprawdę.

A co Wy o tym sądzicie?

Kocham Renissance.

Opublikowano

Zaraz, wróć.

Co mają ateiści do obrażania papieża? Nie lubię się nazywać ateistą, ale po części nim jestem, bo nie jestem osobą wierzącą, nie chodzę do kościoła, mimo że moja rodzina wręcz przeciwnie.

Raczej wolę określenie agnostyk.

Dobra, wracając do tematu - ateiści nie mają nic do tego. Obrażają i ateiści i wierzący...

A co do tego, czy to dobre, czy nie, to prawda jak dla mnie leży pośrodku. Trzeba mieć w dzisiejszym świecie dystans do wszystkiego i nawet takie żarty o papieżu nie wydają mi się jakoś gorszące. Chcą niech się śmieją, jak im na to ich sumienie pozwala, tyle. Nie szukajmy na siłę problemu. Poza tym, nie spotkałem się jeszcze z obrażaniem papieża w realnym świecie, a w internecie to się dzieją dziesięć razy gorsze rzeczy, wszyscy się wzajemnie obrażają, więc...?

Dajcie spokój, trochę dystansu.

5465845486.png

Opublikowano

Myślę, że dordo12 ma niespełnione ambicje odnośnie zostania głową kościoła.

Opublikowano

Myślę, że głównym powodem jest chęć sprowokowania innych i pokazanie pewnego zachowania - można powiedzieć nagłośnienie sprawy pseudokatolików. Ogólnie nasiliło się to wszystko po tym, jak pewne materiały z pewnej strony zyskały falę głośniej krytyki w telewizjach i prasie katolickiej. Osoby, które to zainicjowały chciały dalej robić zamieszania z niczego wiedząc, że taka zawartość będzie nie do zaakceptowania dla większości odbiorców, ale również nie będą oni w stanie podać rozsądnych kontrargumentów - zamiast tego zaczną wyzywać osoby, które takie treści umieszczają. To pokazuje, że faktycznie istnienie grupa pseudokatolików i to ogromna!, która nie stosuje się do tego w co wierzy.

Podobnie jest z obrażaniem proroka Mahometa i Allaha oraz konsekwencjach tego, jednak w tym przypadku sytuacja jest trochę bardziej napięta.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Zaraz, wróć.

Co mają ateiści do obrażania papieża? Nie lubię się nazywać ateistą, ale po części nim jestem, bo nie jestem osobą wierzącą, nie chodzę do kościoła, mimo że moja rodzina wręcz przeciwnie.

Raczej wolę określenie agnostyk.

Dobra, wracając do tematu - ateiści nie mają nic do tego. Obrażają i ateiści i wierzący...

A co do tego, czy to dobre, czy nie, to prawda jak dla mnie leży pośrodku. Trzeba mieć w dzisiejszym świecie dystans do wszystkiego i nawet takie żarty o papieżu nie wydają mi się jakoś gorszące. Chcą niech się śmieją, jak im na to ich sumienie pozwala, tyle. Nie szukajmy na siłę problemu. Poza tym, nie spotkałem się jeszcze z obrażaniem papieża w realnym świecie, a w internecie to się dzieją dziesięć razy gorsze rzeczy, wszyscy się wzajemnie obrażają, więc...?

Dajcie spokój, trochę dystansu.

Risen jak zwykle pierdoli nie na temat, powinni mu pogaduszki zablokować.

Myślę, że dordo12 ma niespełnione ambicje odnośnie zostania głową kościoła.

Powagi trochę, pls.

Myślę, że głównym powodem jest chęć sprowokowania innych i pokazanie pewnego zachowania - można powiedzieć nagłośnienie sprawy pseudokatolików. Ogólnie nasiliło się to wszystko po tym, jak pewne materiały z pewnej strony zyskały falę głośniej krytyki w telewizjach i prasie katolickiej. Osoby, które to zainicjowały chciały dalej robić zamieszania z niczego wiedząc, że taka zawartość będzie nie do zaakceptowania dla większości odbiorców, ale również nie będą oni w stanie podać rozsądnych kontrargumentów - zamiast tego zaczną wyzywać osoby, które takie treści umieszczają. To pokazuje, że faktycznie istnienie grupa pseudokatolików i to ogromna!, która nie stosuje się do tego w co wierzy.

Podobnie jest z obrażaniem proroka Mahometa i Allaha oraz konsekwencjach tego, jednak w tym przypadku sytuacja jest trochę bardziej napięta.

Również tak uważam, niektórzy nie dojrzeli po prostu do wiary.

Żal mu d*** ściska, że nie może zostać papieżem. 

haha

Nawet nie znacie korzeni tego memu, pierdolicie głupoty

Bez pozdrowień

Jak ktoś chce poznać prawdę pw

Wyjaśnij proszę tutaj.

Kocham Renissance.

Opublikowano

Po prostu super kreatywne trolle. Zamiast spróbować czegoś nowego, to będą to odgrzewać przez kolejne pińcset lat.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

To nie jest kwestia wiary. Są osoby niewierzące, które nie obrażają papieża, potrafią zachować jakiś poziom i szanują go za jego poglądy i podejście do życia.

Nie wiem, co motywuje tych trolli, szczególnie, że żaden z nich nie potrafi racjonalnie uargumentować swoich zachowań. Niektórzy chyba muszą po prostu dorosnąć lub znaleźć sobie jakieś kreatywne zajęcie.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

To nie jest kwestia wiary. Są osoby niewierzące, które nie obrażają papieża, potrafią zachować jakiś poziom i szanują go za jego poglądy i podejście do życia.

Nie wiem, co motywuje tych trolli, szczególnie, że żaden z nich nie potrafi racjonalnie uargumentować swoich zachowań. Niektórzy chyba muszą po prostu dorosnąć lub znaleźć sobie jakieś kreatywne zajęcie.

Polemizowałbym.

Papież jest zwierzchnikiem kościoła katolickiego, tak? Jeżeli ktoś jest nie wierzący to nie powinien zabierać głosu w kwestiach, które go nie dotyczą.

Kocham Renissance.

Opublikowano

Jak robiłem mu fisting to on zbił mi żółwia

Pamiętam jak wczoraj.

/top

Czym najbardziej prowokować polskich chrześcijan? Myślę że polski papiez to najlepszy target a ludzie wciaz sie spinaja i dlatego ten mem jest zywy do dzis

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Polemizowałbym.

Papież jest zwierzchnikiem kościoła katolickiego, tak? Jeżeli ktoś jest nie wierzący to nie powinien zabierać głosu w kwestiach, które go nie dotyczą.

Wait, wat? Jeśli jestem niewierząca, to nie mogę powiedzieć, że szanuję papieża?

Cóż, teraz jestem pewna, że poruszanie takich tematów na tym forum, to nie jest dobry pomysł.

Opublikowano

Wait, wat? Jeśli jestem niewierząca, to nie mogę powiedzieć, że szanuję papieża?

Cóż, teraz jestem pewna, że poruszanie takich tematów na tym forum, to nie jest dobry pomysł.

Możesz go szanować, ale zachowaj to dla siebie.

Ktoś kto nie wierzy nie powinien udzielać się w tematach o wierze i papieżu.

Kocham Renissance.

Opublikowano

Dla bólu dupy i tyle.

Jak ktoś nie łyka prowo, to zostawiamy papaja w spokoju, a jak ktoś zaczyna rzucać różnymi epitetami i życzyć nam śmierci na raka, to dopiero wtedy zaczyna się beka.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Dla bólu dupy i tyle.

Jak ktoś nie łyka prowo, to zostawiamy papaja w spokoju, a jak ktoś zaczyna rzucać różnymi epitetami i życzyć nam śmierci na raka, to dopiero wtedy zaczyna się beka.

Wybacz, ale ja niestety mam owy "ból dupy", gdyż jestem osobą wierzącą i nie zostawiam obojętnie takiego idiotycznego zachowania.

Kocham Renissance.

Opublikowano

Chodzi tutaj o bezkrytyczny stosunek Polaków - katolików do Jana Pawła 2.Oni nie chcą przyjąć pewnych faktów na temat JP2, np. tego, że prawdopodobnie tuszował sprawy związane z pedofilią, w Asyżu zrównał wszystkie religie do chrześcijaństwa, nawet te politeistyczne itd.Ogólnie większość Polaków uważa go za nie wiadomo kogo za sam fakt bycia papieżem-polakiem i za "piękne" słowa.No i drugi aspekt, że ci pseudo - katolicy, którzy się tak bulwersują, są właśnie jak arko wspomniał pożywką dla wszelkich śmieszków.Do tego dochodzi jeszcze wpychanie wizerunku JP2 gdzie się tylko da.Do nazw szkół, ulic, budowanie pomników i tak dalej, jest sporo ludzi, którzy bardziej na to zasłużyli.

Opublikowano

Risen jak zwykle pierdoli nie na temat, powinni mu pogaduszki zablokować.

Ale co ja człowieku nie na temat napisałem? 

Nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty. Moja odpowiedź była jak najbardziej na temat.

Tak, jest. Jest też osobą publiczną i mimowolnie jest poddawany opinii publicznej, czy wierzysz w Jezusa, czy w Allaha, czy w kapcia. 

5465845486.png

Opublikowano

Pomimo, że ten temat powstał w celu trollowania, to jednak warto zabrać w takiej kwestii poważny głos. Niektórzy Polacy traktują Jana Pawła II jako jednostkę po prostu niesamowitą, dlatego szkalowanie kogoś takiego daje "niezwykłe" efekty w różnych kręgach, a w większości przypadków większe, niż analogiczne słowa odnośnie jakiegoś celebryty. Dla młodych osób będzie to oczywista prowokacja, jednak ludzie korzystający z internetu w mniejszym stopniu tego nie rozumieją i mogą zareagować w sposób przez prowokatora pożądany.

Opublikowano

Ale co ja człowieku nie na temat napisałem? 

Nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty. Moja odpowiedź była jak najbardziej na temat.

Tak, jest. Jest też osobą publiczną i mimowolnie jest poddawany opinii publicznej, czy wierzysz w Jezusa, czy w Allaha, czy w kapcia. 

Skoro jesteś "agonstykiem" to po co się udzialsz w tematach o wierze?

C**j mnie zaraz strzeli, naprawdę.

hahahahah, opinia, tylko, że jak nie masz pojęcia o osobie to się nie wypowiadaj, bo możesz zostać wyśmiany w towarzystwie. osoba niewierząca mówi o papieżu i wierze, może jeszcze zaraz napiszesz, że nawracasz?

Pomimo, że ten temat powstał w celu trollowania, to jednak warto zabrać w takiej kwestii poważny głos. Niektórzy Polacy traktują Jana Pawła II jako jednostkę po prostu niesamowitą, dlatego szkalowanie kogoś takiego daje "niezwykłe" efekty w różnych kręgach, a w większości przypadków większe, niż analogiczne słowa odnośnie jakiegoś celebryty. Dla młodych osób będzie to oczywista prowokacja, jednak ludzie korzystający z internetu w mniejszym stopniu tego nie rozumieją i mogą zareagować w sposób przez prowokatora pożądany.

rev19z.jpg

może jestem osobą zacofaną, ale takie żarty nie są w moim stylu

Kocham Renissance.

Opublikowano

Skoro jesteś "agonstykiem" to po co się udzialsz w tematach o wierze?

C**j mnie zaraz strzeli, naprawdę.

hahahahah, opinia, tylko, że jak nie masz pojęcia o osobie to się nie wypowiadaj, bo możesz zostać wyśmiany w towarzystwie. osoba niewierząca mówi o papieżu i wierze, może jeszcze zaraz napiszesz, że nawracasz?

Tak, nawracam się. Przechodzę na dobrą stronę mocy.

Puknij się w łeb i przestań wyolbrzymiać. Rozumiem, że 60-letnie babcie mogą się oburzać jak widzą, że ich wnusie w internecie piszą sprośne rzeczy o papieżu, ale nastolatek mający ból dupska, bo na jakimś kiepskim forumku jeden z drugim prowokują, czy w innych internetach. Chłopie, niech sobie piszą, szukasz problemu na siłę.

To tak samo możemy powiedzieć, że obrażają pedauów w rurkach i co? No i nic z tym nie zrobimy. I niby katolicy nie równa się fanatycy? Bronisz papieża jak własnej matki, zluzuj. =)

P.S. ten temat nie jest o wierze. Jest o papieżu, a papież != wiara. 

5465845486.png

Opublikowano

No tak, chyba każdy wie, że to prowokacja, tylko po co? Dlaczego to daje trollom taką frajdę i czy ludzie naprawdę nie mają większych problemów?

Mnie osobiście teksty informujące czego to Jan Paweł II nie robił nie ruszają, a moją jedyną reakcją na nie, jest postrzeganie autora tych wypowiedzi jako osobę ograniczoną i znudzoną własnym życiem. Dziwi mnie, że trolle nic sobie nie robią z tego, że są tak postrzegani przez innych i lubią mieć przeczepianą plakietkę ćwierćinteligenta.

Jestem tylko ciekawa, czy kiedyś z tego wyrastają.

Opublikowano

No tak, chyba każdy wie, że to prowokacja, tylko po co? Dlaczego to daje trollom taką frajdę i czy ludzie naprawdę nie mają większych problemów?

http://prntscr.com/6hic9a

Chociażby dla takich komentarzy pokazujących pełną miłości postawę naszych katolickich bliźnich xD

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...