Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot Do Sadzenia I Podlewania

Drumel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukując jakiegoś bota do szybkiego sadzenia i podlewania oraz po przetestowaniu prezentowanych na forum , trafiłem na skrypt GreaseMonkey, który załatwia to w sposób błyskawiczny. Znany jest on jako Samosiejka i jest bezczelnie rozprowadzany za SMSa, mimo że jego źródła są udostępniane przez autora za darmo.

Wymagania:

Firefox

GreaseMonkey Tu do pobrania

Samosiejka Tu do pobrania

Sposób instalacji:

Instalujemy GreaseMonkey jak każdy inny dodatek do Firefoxa, a następnie pobieramy skrypt do sadzenia.

Po zainstalowaniu na polu pojawi się malutki znaczek jak poniżej

pole52.jpg

Aby obsiać całe pole należy kliknąć na wybranej roślince, a następnie na ten znaczek.

Aby podlać należy podlać pierwszą roślinkę, a potem kliknąć na znaczek.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Testowane?? Konto może być bezpieczne??

Edit:

Przetestowałem i pięknie działa. Jest bardzo szybki. :D

Fizyka jest zasadniczo nauką opartą na intuicji i konkretnych faktach. Matematyka stanowi jedynie narzędzie dla zapisywania praw, które rządzą zjawiskami w przyrodzie.

Albert Einstein

Opublikowano

b. szybko działa! nie potrzeba dodatkowych programików, bardzo prosta obsługa z poziomu przeglądarki ;]

+ leci :D

Opublikowano

To jest niedopisane.

Miej aktywną zakładkę WF. Na dole po lewej masz małpkę. Klikasz prawym i dajesz zarządzaj skryptami. Klikasz dodaj i resetujesz Firefoxa.

Trochę pomyślunku...

Fizyka jest zasadniczo nauką opartą na intuicji i konkretnych faktach. Matematyka stanowi jedynie narzędzie dla zapisywania praw, które rządzą zjawiskami w przyrodzie.

Albert Einstein

Opublikowano

Faktycznie nie dopisałem szczegółów :)

Brakowało wyjaśnienia odnośnie przełączenia się z wersji niemieckiej na polską

(Prawy przycisk na małpce na dole => Zarządzanie skryptami => wybrać skrypt => Dodaj (wpisze nasz serwer) => OK => Zamknąć i przeładować stronę)

Albo zainstalować skorygowany Samosiejka PL

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ta szkoda że jeszcze nie karmi zwierząt bo to jest najgorsze nakarmić 5 kur, albo 10

// zauważyłem że nie radzi sobie z sadzeniem roślin takich jak np kukurydza bo zostawia wolne pola ^_^

x

Opublikowano

Posiada ktoś z Was najnowszą wersję tego bota??

Albert Einstein

Opublikowano

To jest inna wersja. A na allegro już jest nowa wersja tej samosiejki, która karmi zwierzęta. A skoro ten skrypt jest darmowy to się pytam czy ktoś nie ma przypadkiem.

Albert Einstein

Opublikowano

Jeśli ktoś używa Opery to także moze zainstalować tego bota bez instalacji Grease Monkey. Wystarczy stworzyc folder w katalogu opery np nazwany "scripts" następnie dodać nazwapliku.js gdzie bedzie nasz skrypt i dokonac małej modyfikacji w ustawieniach opery

rys05.jpg

Sygnatura moja...... co sie gapisz.... nie podoba ci sie moja sygnatura....

Opublikowano

Mnie to nie działa.

Kożystam z firefoxa to pobralem i jest wlonczone i niema tego zielonego gowna

"Instalujemy GreaseMonkey jak każdy inny dodatek do Firefoxa, a następnie pobieramy skrypt do sadzenia.

Po zainstalowaniu na polu pojawi się malutki znaczek jak poniżej"

Opublikowano

A mi błędy wyskakują :P np:

1. Wersja z pierwszego postu

helpla.png

2.Wersja z tego tam dalej postu :P

helpv2.png

HELP!

A h*c*ów nie ma? :unsure:

Lofffciam mpcforum.pl!!!

Opublikowano

Correl tego pliku nie ściągasz jeżeli używasz firefoxa!!!!!

Klikasz na samosiejka w poście który napisał Drumel ( 8 od góry) musisz mieć forefoxa jeśli chcesz instalować!!! Poźnie instaluj ( nie ściągasz pliku bo Firefox go instaluje). Wcześniej oczywiście zainstalowałeś Greasmonkey'a. Nastepnie klikasz na małą małpke w prawym dolnym rogu (prawy myszy) -> zarządzaj skryptami-> po lewej masz "wolni farmerzy bot" (klikasz na niego) następnie witryny w których skrypt jest uruchamiany dajesz "Dodaj" i wpisujesz http://s*.wolnifarmerzy.pl/main.php UWAGA GWIAZDKĘ w linku * zastępujesz numerem twojego servera!!!!!!!!!!!!!!! i śmiga :)

Opublikowano

Jak już napisał odys2223 to nie jest nic trudnego. Link podany przeze mnie później nie wymaga nawet przekładki z niemieckiego na polski serwer.

Gwiazdki nie trzeba zastępować - w tym zapisie działa na dowolnym serwerze (podstawia w jej miejsce numer naszego serwera)

Pojęcia nie mam czemu się wam nie uruchamia. Właśnie przed chwilą zainstalowałem na czyściutkim profilu.

Jeszcze raz przypominam: NIC NIE ŚCIĄGAMY - tylko klikamy na linki w FIREFOXIE

Oto dowody na działanie:

1. Goło

fire1h.jpg

2. Instaluje GreaseMonkey (po ponownym uruchomieniu Firefoksa mamy)

fire2r.jpg

3. Instaluje samosiejkę (po wejściu w zarządzanie skryptami (PPM na małpce) widać, że jest)

fire3u.jpg

4. I wszystko gra

fire4.jpg

Tu naprawdę nie kryje się nic podejrzanego. Ot kilka kliknięć i mamy (GreaseMonkey (instaluj) - uruchom ponownie - samosiejka (Tak) - jest)

W miejsca NaN można wpisać wartości opóźnienia (pierwsza minimum, druga maksimum) - u mnie jest 50/300 - realniej udaje to klikanie przez człowieka a nie maszynę.

Po niedzieli postaram się zdobyć wersję z karmieniem. Ta którą znalazłem 'gryzie się' z sianiem - albo działa jedno albo drugie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To zapodaj tą wersję z karmieniem, co masz teraz, jak na razie nie chcesz udostępniać to wyślij mi link na priva.

Albert Einstein

Opublikowano

Trochę to trwało, ale zanim doszedłem, że skrypt karmienia nie działa na niskich poziomach trochę to zajęło.

A że testy można robić raz na 2 godziny też specjalnie pracy nie ułatwiał.

Ale proszę bardzo

Oto skrypt w wersji siania i karmienia: Samosiejka II

UWAGI:

1. Karmienie przetestowane tylko na kurach, bo innych zwierząt nie posiadam (na moim serwerze finansowo nieopłacalne, a i punktowo są mało ciekawe).

2. ABSOLUTNIE NIE KARMIĆ AUTOMATEM, gdy mamy pomocnika karmienia (poziom mniejszy od 10), gdyż skrypt się zablokuje i wtedy patrz punkt 4.

3. Bezwzględnie MUSISZ mieć zapas OBU roślin do karmienia niezależnie od tego którą karmisz. Oczywiście tej której nie używasz możesz mieć 1 sztukę, ale być musi.

4. W razie skończenia się rośliny którą karmimy skrypt może się zablokować - wystarczy wówczas przeładować stronę, aby powrócił do głównej planszy.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wszystko działa. Polecam bota.

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...