Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiek a wyglad zewnetrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Zara Ci wpadnie Risen czy inny typ tego pokroju i Ci zacznie cisnac ze to jego sprawa jak wyglada itd.

Pokolenie się jebie, ale co zrobić. Dlatego przydałby sie obowiązkowy nabór do wojska by tych gówniarzy nauczyć życia, bo przyszłosci w tym kraju nie widze jezeli dalej będzie to szło tak jak aktualnie.

Masz 18 lat autor tematu podał przedział 14-18 i piszesz "gówniarzy" poza tym mając 18 lat siedząc cały czas na forum i grając w metina życie musiało Ci dać w kość.

Nie wiem jak Ty, ale ja nie zamierzam iśc do woja, gdyż mam swoje poglady dot. kraju i nie zamierzam za niego walczyć i wcale nie chodzi o to że się boję czy coś w ten deseń.

­

A niby czemu nie skoro większosc z mojej ''grupy wiekowej'' to idioci i pozerzy co idą za modą i tym co ludzie powiedzą na ich temat? Nie tylko ubrania się zmieniły ale i umysł, bo jakim trzeba być zjebem by ubierać się jak dziewczyna

Podobno największymi idiotami są Ci którzy czują się tacy wyjątkowi i potrafią rzucać tylko puste słowa.Po czym wnioskujesz,że ktoś jest idiotą po ubiorze? Nie mam pojęcia gdzie mieszkasz ale u mnie w szkole zdecydowana większość ubiera się normalnie.

@top Autor tematu ma po części racje jednak kiedyś nie było samych wielkich mężczyzn w wieku 18 lat.

Ja uważam, że nie ma takiej tragedii jaka jest na 1 rzut oka.Zmieniły się ciuchy, sposoby żywienia, spędzanie czasu przez młodzież itp itd.

Dla mnie "wiek a wygląd zewnętrzny" to nie jest jakiś wielki problem w obecnym społeczeństwie każdy ma swoje geny itp itd.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

I będą młodsi, bo teraz rok wcześniej się zaczyna 1 klasa podstawówki.

Opublikowano

Średnio co tydzień jest tutaj dyskusja o wyglądzie nastolatków, dziewictwie młodych dziewczyn, zrujnowanej miłości do jakiejś gimnazjalistki przez starszego kolesia z grzywką (który oczywiście zdaniem autora takiego wątki jest gejem na 100%), o zmarnowanym pokoleniu i innych takich. Powinni Wam zrobić temat zbiorczy. Coś w stylu "Idiotyzmy 2" albo "Only samce alfa" xDDD

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

A to ja mam wręcz przeciwne wrażenie. Większość dziewczyn wygląda na "wyrośnięte". Nie pod względem np. wzrostu, ale rys twarzy. 

Nie wiem jak to opisać, po prostu takie już kobiece rysy twarzy mają, ale ogólnie niskie są i poziomem intelektualnym w gimbazie.

Co do facetów się nie wypowiem, bo nie obserwuję raczej mojej płci. 

W gruncie rzeczy, jeśli rzeczywiście jest tak jak mówisz, to chyba nie jest to aż takie złe. Wolniej się starzeć będziemy. :P

5465845486.png

Opublikowano

Po prostu baby dużo szybciej się starzeją od mężczyzn. 

Jeszcze dochodzi do tego internet i one szybciej zaczynają dojrzewać.

Podsumowując 1 i 2 = W wieku 20 lat, baby już są do niczego się nie nadają. 

Opublikowano

Przecież wygląd to po prostu kwestia genów :v 

Może i się nie znam na biologii, ale takie jest po prostu moje zdanie.
Inną sprawą jest postrzeganie drugiego człowieka, na co zwracasz uwagę.

Jak można ocenić po wyglądzie?

Czy facet ma zarost? To co? To też kwestia genów, jeden ma pełny zarost w wieku 19 lat, inny w przez 25 lat hoduje 3 włoski na podbródku.
Głos? Mam znajomego, który wygląda na dobrze zbudownego, a ma głos po prostu jakby mutacji nie przeszedł, jest w wieku 17 lat. Inny mój znajomy, też w tym wieku, ma strasznie niski głos, niższy niż jeden dorosły mężczyzna. Jakbyś gadał z nim przez telefon to na bank nie dałbyś mu 17 lat.

Co do dziewczyn...

To co, bo cycki im rosną? Nic nowego, od zawsze jest tak, że niektóre mają większe, inne nie. Nie wiem od czego to zależy i w sumie to nie jest dla mnie jakoś ważne, ale chodzi jedynie o pokazanie zróżnicowania wyglądu w różnych kategoriach wiekowych.

Nie ma co nad tym dywagować, bo i tak nic nie zmienimy. Co, dokleisz sobie brodę, będziesz modulował głos, stawał na palcach, bo co, chcesz być doroślejszy, lepszy od rówieśników? Sorry, taki mamy klimat, przyzwyczaj się.

Pozdrawiam :P

Opublikowano

A to ja mam wręcz przeciwne wrażenie. Większość dziewczyn wygląda na "wyrośnięte". Nie pod względem np. wzrostu, ale rys twarzy. 

Nie wiem jak to opisać, po prostu takie już kobiece rysy twarzy mają, ale ogólnie niskie są i poziomem intelektualnym w gimbazie.

Co do facetów się nie wypowiem, bo nie obserwuję raczej mojej płci. 

W gruncie rzeczy, jeśli rzeczywiście jest tak jak mówisz, to chyba nie jest to aż takie złe. Wolniej się starzeć będziemy. :P

To ty jesteś facet czy kobieta? Tu mówisz że nie przyglądasz się facetom(swojej płci), a na profilu masz kobieta ?

Opublikowano

­

Pieprzycie... wszyscy...
Mam 14 lat, mam niedużego wąsa i jestem po mutacji. Mam 1,76 m. Koledzy z klasy też wyglądają dojrzale.
To od genów zależy jak wyglądasz. Jeśli jesteś starszy to młodsi ci wyglądają na dzieci.

Jak już to kopra, jak możesz w wieku 14 lat wyglądać dojrzale?

Opublikowano

Ja mam 18, z makijażem wyglądam na starszą a bez wyglądam na młodszą.  :ninja: Ale i tak każdy wie, że liczy się wnętrze. 

Liceum mam łączone z gimbazą i faktycznie - niektórzy z trzecich klas wyglądają strasznie młodo. A jak śmieszne z papieroskiem.

Pewnie że liczy się wnętrze chyba kieszeni.....

Deus vult

Opublikowano

@Wojciech..

"Pewnie że liczy się wnętrze chyba kieszeni"..... Sam nie wiem co napisać,  tak chyba nie powinno być, że wnętrze kieszeni najważniejsze - ale ziarenko w tym prawdy jakieś jest.

Zależy na jaką osobę trafimy. Wygląd zewnętrzny, jak i nasze wnętrze ważne ale co gdy np. nie ma co włożyć do garnka? Wszystko jest ważne. Grunt żeby się dobrały 2 osoby i były razem ze sobą szczęśliwe :P ( widziały gały co brały xD )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1,83m , 63 kg i jakoś też mnie to bawi gdy widzę takich "krasnali" ciesząc się,że jednak małego wzrostu to ja nie mam( ojca przerosłem  xD ).

Nothing.

Opublikowano

­Zara Ci wpadnie Risen czy inny typ tego pokroju i Ci zacznie cisnac ze to jego sprawa jak wyglada itd.

Pokolenie się jebie, ale co zrobić. Dlatego przydałby sie obowiązkowy nabór do wojska by tych gówniarzy nauczyć życia, bo przyszłosci w tym kraju nie widze jezeli dalej będzie to szło tak jak aktualnie.

Skończ pjerdolić mendo, byłeś w wojsku ,że tak polecasz?

Opublikowano

Ja mam 18 lat a wyglądam na 16 :3 zawszę gdy idę po jakieś alko to muszę pokazywać dowód :C

Opublikowano

Ja mam 18 lat a wyglądam na 16 :3 zawszę gdy idę po jakieś alko to muszę pokazywać dowód :C

Hehe to ja mam na odwrót, mam 16 lat a każdy mi mówi, że 18+ :D. Raz byliśmy z kolegami na imprezce to gość, który mnie pierwszy raz widział mówi, Ty idź po alko bo Ty staro wyglądasz :D No cóż różnie bywa :D

Opublikowano

Faktycznie, 18 a 16 lat to ogromna różnica wieku.

Kwestia wyglądu to geny i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...