Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mpc.png
Od niedawna zajmuje się tworzeniem stron internetowych, bazujących
na technologii Javascript, Php, Mysql oraz html5.

Jednym z moich ostatnich projektów była moja własna wizytówka.
I to właśnie ona podlega waszej ocenie.

http://wallet616.pl/

Jestem otwarty na wszelkiego typu zlecenia wykonania projektu stron internetowych.
Jako, iż moje umiejętności nie są powalające większość niewielkich zleceń wykonam
nieodpłatnie bądź za symboliczną złotówkę.

Lecz również otwarty na propozycje współpracy, niezależnie od tego czego dotyczyć
ma ów projekt. W tym przypadku dobrze by było wiedzieć coś więcej o mojej osobowości.
Moja osobowość to ISTJ. Obecnie jestem uczniem klasy licealnej.
Ale jak wiadomo nie tylko praca człowiek żyje. Ostatnimi czasy staram się przebrnąć
przez podstawy Javy.

Opublikowano

Pusty div zbędny div, akurat w Twoim przypadku to się sprawdza. 

Czemu tło strony tak osobno?

Piszesz coś o html5 a ta strona nic z niego nie zawiera.

Style w znacznikach html wyglądają mało profesjonalnie.

We wszystkich projektach brakuje wyczucia stylu. Wszystko wygląda tak samo nudno.

Dodatkowo polecam nauczyć się RWD.

Opublikowano

@Voster.
Puste divy są, ale mają określone cele, większość z nich jest wykorzystywana przez javascripty. Jest tylko właściwe jeden, który można usunąć bez wpływu na układ strony (142 linia).
Tło strony jest osobno ponieważ nie potrafię inaczej stworzyć skrypt oddzielnie poruszający tłem i treścią.
Piszę również coś o książkach i filmach. Ich też nie ma. To, że informuję o posiadaniu pewnej wiedzy z danej dzienny nie oznacza że zaprezentuje wszystkie znaczniki i funkcje ze wszystkich środowisk.
Co do znaczników mogę powiedzieć tylko tyle, iż profesjonalistą nie jestem. Postaram się w przyszłości ograniczyć ich ilość.

Tylko jeden projekt podlega waszej ocenie, nie wszystkie. Są to moje poprzednie projekty i nawet ja dostrzegam pewne braki w ich wykonaniu. Co do braku wyczucia stylu... Nie jest łatwo wymyślić coś nowego i dopasować to do pozostałych elementów. Ponadto jest to już aspekt typowo wizualny, jednym się podoba, innym nie.
Strona jest responsywna dla komputerów i tabletów. Wersja CSS'a dla telefonów nie jest jeszcze ukończona.

Niemniej, dziękuje za opinie.

Opublikowano

Moim zdaniem bije na głowę chociażby "doweb.pl" ;). Które zresztą responsywne też nie jest.

Absolutnie powyżej poziomu działu. Pomijając kilka mniejszych błędów, których autor już jest świadom oceniam na bd.dobre.

Częśc wizualna mnie urzekła, kod w porównaniu do standardów mpc czyściutenki. Mimo, że witryna niewielka i niekoniecznie rozbudowana to bardzo atrakcyjna.

Jedyne na co mogę narzekać to przymus używania js, powinna być wersja non-js.

@Voster.

Skoro już wyrażasz opinię subiektywną to zasugeruj co zmienić ażeby w rezultacie witryna nie była nudna.

Opublikowano

na technologii Javascript, Jquary, Php, Mysql oraz html5.

Jeśli piszesz, że tworzysz strony bazujące na html5 to wydaje mi się, że strona wizytówka powinna

jakoś to pokazywać. Jeśli ktoś nie ma dużej ilości projektów, które mogłyby zachęcić kogoś do skorzystania 

z jego usług do portfolio jest najlepszym, możliwym, źródłem zainteresowania.

@LastPhoenix450 może jeszcze mam mu kod napisać? Wstawienie tła, napisów i animacji nie robi ze strony czegoś atrakcyjnego.

Tak w ogóle kiedy byłeś na doweb? Bo chyba dawno. Doweb to jak na dzień dzisiejszy projekt odległy ważniejsza jest stała praca w firmie.

Opublikowano

Jeśli piszesz, że tworzysz strony bazujące na html5 to wydaje mi się, że strona wizytówka powinna

jakoś to pokazywać. Jeśli ktoś nie ma dużej ilości projektów, które mogłyby zachęcić kogoś do skorzystania 

z jego usług do portfolio jest najlepszym, możliwym, źródłem zainteresowania.

@LastPhoenix450 może jeszcze mam mu kod napisać? Wstawienie tła, napisów i animacji nie robi ze strony czegoś atrakcyjnego.

Tak w ogóle kiedy byłeś na doweb? Bo chyba dawno. Doweb to jak na dzień dzisiejszy projekt odległy ważniejsza jest stała praca w firmie.

Czyli mam rozumieć, że dlatego, iż autor zadeklarował się, że robi strony w html5 i ich nie robi to robi z nich strony nudne?

Nie odniosłeś się do tego do czego ja się odniosłem czyli

We wszystkich projektach brakuje wyczucia stylu. Wszystko wygląda tak samo nudno.

Poza tym skoro projekt doweb jest nieaktualny mógłbyś go usunąć chociażby z sygnatury.

Reasumując w rzeczywistości oprócz tego, że strona nie jest RWD i jest 'nudna' jak również posiada jeden znacznik style, który już został umieszczony celowo i wyjaśniony to nie masz za bardzo widzę uwag.

Opublikowano

Ahhh... wiedziałem, że czytanie ze zrozumieniem to sprawa trudna ale aż tak?

Napisałem, że brak dowodów na posiadanie podanych umiejętności sprawia trudności w pozyskiwaniu klientów.

Nikt na słowo Ci nie uwierzy, że potrafisz to, to i to.

Nie powinieneś pisać co mam robić. Więc sygnatura zostanie, ok?

http://scr.hu/39xn/7u573
http://scr.hu/39xn/xop4l

Reasumując, następnym razem czytaj ze zrozumieniem.

Opublikowano

Ahhh... wiedziałem, że czytanie ze zrozumieniem to sprawa trudna ale aż tak?

Napisałem, że brak dowodów na posiadanie podanych umiejętności sprawia trudności w pozyskiwaniu klientów.

Nikt na słowo Ci nie uwierzy, że potrafisz to, to i to.

Nie powinieneś pisać co mam robić. Więc sygnatura zostanie, ok?

http://scr.hu/39xn/7u573
http://scr.hu/39xn/xop4l

Reasumując, następnym razem czytaj ze zrozumieniem.

Poza tym skoro projekt doweb jest nieaktualny mógłbyś go usunąć chociażby z sygnatury.

czytanie ze zrozumieniem się kłania, atrybut tła został już wyjaśniony, co do tych tabelek to faktycznie do zmiany nie widziałem tego wcześniej nie wiem czemu

Opublikowano

jakoś to pokazywać.

To prawda. Mogło by to sprawić pozytywne wrażenie na odbiorcy który jest już obeznany w tym środowisku. Jednakże nie miało by to żadnego wpływu na jej wygląd (nie patrząc na jej kod), wiele osób zwłaszcza takich którzy nie mają zielonego pojęcia jak takie strony się tworzy nie zwrócą uwagi na brak znaczników typu <article>, czy <details>. Niemniej przy następnych moich projektach zwrócę na nie większą uwagę.

Wstawienie tła, napisów i animacji nie robi ze strony czegoś atrakcyjnego.

Obawiam się, ze na obrazkach, napisach i animacjach opiera się 99% wszystkich stron internetowych. Część z nich jednak większość osób uznaje za atrakcyjne. Ale tu znów pojawia się kwestia gustu. Jednym się podoba innym nie.

Skoro już wyrażasz opinię subiektywną to zasugeruj co zmienić ażeby w rezultacie witryna nie była nudna.

może jeszcze mam mu kod napisać?

LastPhoenix zasugerował abyś doradził mi, co twoim zdaniem mogło by wpłynąć pozytywnie na odbiór wizualny strony. Nikt nie prosił cię o napisanie samego kodu.

@LastPhoenix450 Zgodnie z twoimi sugestiami usunąłem indexowanie stron. Przeniosłem również (prawie) wszystkie znaczniki stylu do arkusza stylu. Wersja non-js pojawi się wraz z wersją dla telefonów, kiedy tylko będę miał trochę więcej wolnego czasu.

Opublikowano

No strona całkiem ciekawa, tylko kilka takich moim zdaniem źle sformułowanych zdań. Trochę angielski pomieszany z j. polskim, głownie w menu. O mnie | Home | Kontakt; trzeba się zdecydować już co :)

Według mnie profesjonalniej byłoby wykonanie maila, w domenie strony głównej.

Strony błędów do poprawienia(chyba, że to celowe na 403 - 404), bo ścieżka data/img/mpc.png jest, ale /data i /data/img to już 404 :)?

Swoją drogą to do ww. patrz na to...

JiNQQPA.png

To chyba na tyle, dzięki. ;)

aw

Opublikowano

@DesperekPL

Przede wszystkim dziękuje za opinie i zwrócenie uwagi na pewne niedociągnięcia. Niektóre z zdań rzeczywiście mogły razić w oczy, część już poprawiłem.

Co do pomieszanych języków, na razie niestety musi tak zostać, menu: O mnie | Strona główna | Kontakt jakoś do mnie nie przemawia.

Wykorzystanie maila w domenie strony głównej owszem wyglądało by lepiej, ale było bo to dla mnie znaczne utrudnienie.

Strony błędów, link taki jak https://www.google.pl/images/srpr/logo11w.png istnieje, ale jak przejdzie się na przykład na https://www.google.pl/images/srpr/ to już występuje błąd 404, nie 403. U mnie jest tak samo.

Linki do sygnaturek poprawione.

Opublikowano

mpc.png

na technologii Javascript, Jquary, Php, Mysql oraz html5.

jQuery nie jest technologią tylko biblioteką

• 2 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

•  carbonx zablokował(a), odblokował(a) i zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...