Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ataki ddos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zamiast znaku '&' musi być tam użyty "kod". (\u00a7c) Ostatnia cyfra/litera odpowiada za kolor. Czyli jak chcesz mieć zielony, wpisujesz \u00a72, a jak czerwony wpisujesz \u00a74

Opublikowano

Dziekuje !! Tak sie ciesze ze jeszcze dzis mi ktos z tym pomogl. Dziwne ze kompletnie nigdzie nie ma do tego poradnika. Pow mi jak chce kilka kolorow to zadziala mi to jak zrobie tak : /u00a7b }} /u00a75 teleportacja ?? Kilka tych znakow w 1 zdaniu

Dziekuje !! Tak sie ciesze ze jeszcze dzis mi ktos z tym pomogl. Dziwne ze kompletnie nigdzie nie ma do tego poradnika. Pow mi jak chce kilka kolorow to zadziala mi to jak zrobie tak : /u00a7b }} /u00a75 teleportacja ?? Kilka tych znakow w 1 zdaniu

Opublikowano

Powinno zadziałać, ewentualnie usuń te znaki }}, bo plugin może zacząć wariować (nie powinno używać się znaków } i { w konfiguracji serwera, jeśli nie są to zmienne, czyli w np plikach

messgages itp). Możesz popatrzeć na inne wiadomości w messages_pl, i skopiować stamtąd ten "kod", gdyby to nie działało.

Opublikowano

Dziękuję bardzo za pomoc juz mam to ustawione ! dokladnie tak jak chcialem :). Teraz ostatnie pytanie i bede mial chyba caly serwer skonfigurowany jak chce. Jak ustawic to chyba z funny guilds albo z combat log nie wiem ale ten tekst o zabiciu i przyznaniu punktu. Tzn u mnie jest tak [Pvp] Gracz +30 zabil Gracz -30. A chee go zmienic na np Osoba o nicku ... Dostala +30 za zabicie gracza ...

Opublikowano

Mógłby mi ktos napisac skrypt taki abym mogl dac vipowi tzn komende : /crafting i np permisje musze dac vipowi : crafting.us . Znalazlem skrypt na samo /crafting i ze graczowi otwiera sie crafting table ale ja potrzebuje z permisja :). wiem ze w essentials jest /workbench ale ja chce poprostu miec po polsku /crafting z permisja.

Opublikowano

Ślicznie dziękuję :) wkońcu mogę się starać o przynajmiej 60 graczy dziennie bo mam juz wszystko rozwiązane błędy itp. A nie marne 40 osob :)

Potrzebował bym jeszcze 1 skrypt ale to nie wiem czy ktoś będzie miał czas by mi go napisac i czy go za darmo napisze. Konkretnie na: Disco zbroje. Wiem ze jest DiscoArmor ale to nie jest to. Nie te komendy itp. Potrzebowalbym aby cos takiego bylo jak na 1 serwerze ze mozna wlaczyc disco komenda: /zbroja wlacz i wylaczyc /zbroja wylacz. I chodzila plynnie prawie jak na skafie "nie jestem dzieckiem skafa tylko wiem jak tam dziala". Znalazlem skrypt na disco zbroje 1 z komendami /disco on i /disco off ale jak go wgralem byly takie mega lagi pewnie temu ze tam z 300 linijek ponad bylo i mnostwo zmiennych. Dlatego prosilbym o napisanie troszke mniejszego skryptu ktory bedzie dzialal plynnie wlasnie tymi komendami /zbroja wlacz i /zbroja wylacz. Jesli ktos by oczekiwal za to zaplace jestem w stanie troszke zaoferować

Opublikowano

Ok co do kasy wątpię że odpuszczę sobie, lepiej zainwestuj to w server aby był lepszy ale jeżeli chcesz coś za pomoc dać mogę zostać Technikiem / Administratorem

A więc tak twoje komendy:

• Pobierz DiscoArmour
  • Zainstaluj go na serwerze

Tutaj masz skrypt na 'spolszczenie komend:

command /zbroja wlacz:
    trigger:
        make player execute command "komenda na włączanie zbroi"
        stop
command /zbroja wylacz:
    trigger:
        make player execute command "komenda na wyłączanie zbroi"
        stop
command /disco on:
    trigger:
        send "Zla komenda" to player
        stop
command /disco off:
    trigger:
        stop

Wyjaśniam

• Command /zbroja wlacz oraz wylacz - spolszczenie komend disco on oraz disco off
  • command /disco off oraz disco on - blokuje komendy z pluginu tak jakby ich nie było

Jeżeli na włączanie DiscoArmour masz inne komendy niż 'Disco On / Disco off' zamień je w skrypcie na poprawne

TEMAT

Opublikowano

Wszystko super dziekuje bardzo ;) tylko 1 rzecz. Kazdy moze uzywac nawet gracz. W tym skrypcie chyba musi byc jeszcze permisja abym danej randze dawal bo ja nie chce by kazdy jej uzywal tylko vip.

Opublikowano

Ok nie zauważyłem i patrzałem na skrypty na boty :D pogubiłem się hehe

command /zbroja wlacz:
    trigger:
        if player has permission "permisja.dla.vipa":
            make player execute command "komenda na włączanie zbroi"
            stop
command /zbroja wylacz:
    trigger:
            make player execute command "komenda na wyłączanie zbroi"
            stop
command /disco on:
    trigger:
            stop
command /disco off:
    trigger:
            stop

dodałem wymaganie permisji do mojego skryptu, wystarczy zmienić permisja.dla.vipa na swoją i wpisać ją w pex'a

TEMAT

Opublikowano

Mega dziękuję dzisiaj gracz mi podsunął pomysł z okazji nowego rekordu na moim serwie 56 osób xD. Żebym zrobił coś takiego bo to ogólnie serwer EasyHC i ten typ 2 serwy mi podał gdzie takie coś było ale szukając około 15 minut w internecie nie znalazłem na to poradnika więc pytam was. Mianowicie jak zrobić tak, że. Po wpisaniu /spawn Wyskakuje informacja, że trzeba mieć 10 sztabek złota aby się teleportować. Jesli zdobędziemy 10 sztabek złota (drop ze stona) to możemy sie normalnie tepnąć a gdy tego złota nie mamy to wyskakuje własnie informacja, że musimy mieć. VIP ma np darmową teleportację i nie musi tych 10 sztabek złota mieć. Kolejna sprawa jak się będziemy już teleportowali. Czyli będzimy mieli VIPA i za free lub 10 sztabek złota  to ekran robi się taki ciemny, że tylko troszeczke widzimy i nas teleportuje. WYskakuje informacja ze za 5 sekund zostaniemy przeteleportowani i przez te 5 sekund mamy własnie ciemny ekran. Na to by trzeba napisać skrypta? Czy może jednak jest na to plugin? Jesli nie to podjał by się ktoś wyzwania na napisanie tego skryptu? Z góry dzięki za pomoc :) pablos11 naprawde tyle razy mi pomogłeś, że nie wiem jak Ci się odwdzięczę. Naprawde duzo mi pomogles bardzo :) powiedz mi umiałbyś napisać coś takiego jak wyżej napisałem ? PS. Dostajesz oczywiście lajka :)

Opublikowano
command /spawn:
    trigger:
        if player has 10 Gold Ingot:
            remove 10 gold ingot
            execute console comand "effect %player% 15 1 1"
            wait 1 seconds
            execute console comand "effect %player% 15 10 1"
            wait 1 seconds
            execute console comand "effect %player% 15 150 1"
            wait 1 seconds
            execute console comand "effect %player% 15 255 2"
            wait 1 seconds
            execute console command "spawn %player%"
            send "&7&lZostales wyslany na spawn w zamian za 10sztabek zlota"
            stop
        else:
            send "Brakuje Ci sztabek zlota, aby sie teeportowac potrzebujesz ich 10"
            stop
command /spawn vip:
    trigger:
        if player has permission "vip.spawn":
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            stop
        else:nd 
            send "nie posiadasz konta Vip"
            stop

Muszą być 2 różne komendy bo w jednej sprawdzam ilość złota a w  drugiej czy konto jest Vipem, nie wiem jak zrobić aby podczas sprawdzania złota anulował pobieranie go jeżeli konto to vip

dodatkowo zrobiłem że efekt Blind będzie coraz mocniejszy czyli będzie efekt taki że gracz widzi 20kratek przed sobą po 1 sek już 5 a na końcu na 3sekundy nie widzi nic i go teleportuje

Dla teleportu dla vipa dodaj permisję w pexie vip.spawn

Oczywiśce trzeba jeszcze wytabować bo tutaj się nie da

TEMAT

Opublikowano

Kurczę ty to jesteś jednak wszech wiedzący i piszący skrypty :P. Wytabowac w sensie ? konkretniej co mam zrobić ? 

PS. No tak niedopisałem. Raczej nie da sie tych 2 rzeczy zrobic w samej komendzie /spawn u nich tak samo jest /spawn no i /spawn darmowy i ten /spawn darmowy tylko vipy i wyzsze rangi maja :)  Pablos11 możesz może gadać dzisiaj ? za chwilkę? pytam bo tak to byśmy na bieżąco byli z tym i byś mi objaśniał jak byś mógł. Chyba, że nie możesz to wtedy będziemy dalej pisać :) PS:2. Zauwazylem 1 blad. /spawn ok dziala ale /spawn vip Pisze mi Nie ma ustawionego spawnu dla tej grupy. To nie chodzi o range na pewno tylko ze nie ma ustawionego /spawn vip a jak wpisuje /setspawn vip lub /setspawn:vip to nie dziala. Ale czego sie w sumie mozna spodziewac bo essentials takiego czegos to nie ma. Tak mi się wydaje. Jakieś rady?

Opublikowano

Chodzi o komendę musiałem coś przeoczyć i nie chce tepać graczy na ten sam spawn.

command /resp:
    trigger:
            remove 10 gold ingot
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            stop
        else:
            stop
command /resp vip:
    trigger:
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            wait 1 seconds
            stop
        else:nd 
            stop
command /spawn:
    trigger:
        send "Poprawna komendato /Resp oraz /Resp Vip"
        stop

Już wiem komenda /spawn jest domyślna więc graczy teleportowało na spawn lecz po dodaniu /spawn vip Essentials nie mógł odnaleźć danej lokalizacji

Poprawiłem komendę na /resp której nie ma w Ess więc powinno działać.

Gadać niezbyt bo mam swojego kompa zepsutego i piszę z lapka od mamy a tutaj mike niezbyt działa

TEMAT

Opublikowano

Skrypt nie dziala. Po wpisaniu komendy /spawn pisze ze trzeba odczekac 7 sekund ( bo mam na 7 sek ustawione) i jest taka scina ze wpisujesz /spawn i po okolo 8 sekundach widzisz wiadomosc teleportacja za 7 sekund a laga nie ma bo inna wiadomosc czekajac na ta mozesz napisac. Oprocz tego nie tepa wogle na spawna. Czekasz 1 min i nie teleportuje cie. jeszcze /resp vip nie dziala bo wpisujac to wogole zadna informacja nie wyskakuje i poprostu nic sie nie dzieje.

Opublikowano

Ok tak więc znalazlem błędy:

• pomyliłem literki więc nie miało prawa działać
  • przypadkowo dodałem kilka liter więc skrypt nie wiedziała o co chodzi

Tutaj masz działający, testowałem

command /resp [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
				remove 10 gold ingot from player
				wait 1 seconds
				execute console command "effect %player% 15 3"
				wait 1 seconds	
				execute console command "effect %player% 15 2 10"
				wait 1 seconds
				execute console command "effect %player 15 2 255"
				teleport player to {spawnskrypt}
				stop
			else:
				stop
		if arg 1 is "vip":
				wait 1 seconds
				execute console command "effect %player% 15 3"
				wait 1 seconds	
				execute console command "effect %player% 15 2 10"
				wait 1 seconds
				execute console command "effect %player 15 2 255"
				teleport player to {spawnskrypt}
				stop
			else:
				stop
command /spawn [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			send "&7&lPoprawna komenda to /Resp oraz /Resp Vip"
			stop
		if arg 1 is "ustaw":
			if player has permission "spawn.ustaw":
				set {spawnskrypt} to location of player
				stop

Z racji iż robię to za darmo, wymagałbym przynajmniej szacunku oraz zrozumienia bo mam własne skrypty do pisania na własny serwer

TEMAT

Opublikowano

Gdzie nie miałem szacunku do ciebię ? Ja do cb mam bardzo duzy szacunek gdyz naprawde bardzo mi pomogles w wielu rzeczach. Wiec narazie jestes moim ulubionym skrypterem i z wiekszosciami problemow kieruje sie do ciebie. Wiec jesli jakies zdanie bylo chamskie w stosunku do Ciebię to szczerze przepraszam. Wlasnie bede testowac ten skrypt. Powiedz mi czy mi sie wydaje tylko udalo ci sie teraz zrobic tak ze jest /resp samo i gracz musi 10 sztabek a vip to samo ma /resp i nie musi 10 sztabek ? Czy vip ma osoba komende /resp vip Bo patrzac na ten skrypt tak mi sie cos wydawalo. PS. Zostales wyslany na spawn w zamian za 10 sztabek zlota przy vipie tam na samym dole. Vip chyba nie ma sztabek? PS2. Jest ten sam efekt ze sie sciemnia ? 

Jezu. Mam prosbe jak piszesz skrypty i masz czas byla by mozliwosc bys je sprawdzal ?. Bo znowu nie dziala. Po wpisaniu /resp po 3 sekundach pisze ze zostales teleportowany na spawna a na spawna NIE TEPA. zostaje sie w tym samym miescu ( mam ustawione /setspawn) tylko gdy /spawn wpisze zrobi sie ciemny ekran wyskoczy wiadomsoc ze teleportowalo to wcale nie tepa:) w tym samym miejscu jestes. 

Opublikowano

Chodziło mi o 'Czekam juz troche czasu. Kiedy dostane dzialajacy skrypt?' jak dla mnie zabrzmiało trochę arogancko, ale ok wyjasnione ;)

@topic

Jest jedna komenda z 2 warunkami 1. Pusty i wtedy Vip musi płacić za telep. na spawn bo taki jest kod oraz 2. Resp Vip i wtedy Vip nie musi płacić za telep na spawn

Sorka wiad mi się pomyliły po prostu usuń część w Vipie z sztabkami :)

Tak dodałem efekt ściemniania mam nadzieję że dobrze wygląda ;)

Do ustawienia spawnu użyj komendy 'spawn ustaw' inaczej nie będzie Cię teleportować :) oraz jeżeli nie masz OP dodaj sobie permisję 'spawn.ustaw' bo jest wymagana dla graczy bez OP

Pamiętaj komenda /setspawn [Grupa] nie zadziała bo skrypt ma własną zmienną w której trzyma koordy spawnu użyj /spawn ustaw   i wtedy zadziała

Skrypt musi działać testowałem go

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...