Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ataki ddos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam serwer na ktorym dziennie gra 40 osob. I ostatnio pzynajmiej 2 razy w tygodniu mam atak ddos czyli tymi botami calymi. DZis nawet 4x taki atak mialem i powiedzcie mi jaki plugin za to odpowiada i jak to ustawic nwm jakis poradnik zebyczrobic tak jak na kilku innych serwerach ze po wejsciu automatycznie kickuje i np informacja wyskakuje wbij ponownie za 10 sekund.Zabezpiezczenie przed botami i aby faktycznie trzeba bylo te 10 sekund odczekac. Mysle ze to by moj problem rozwiazalo

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masz tu skrypt :

options:
    {boty.%player%} = false

on first join:
    execute console command "/kick %player% &6Weryfikacja powiodla sie! Wbij ponownie!"
    set {boty.%player%} to false

on join:
    if {boty.%player%} is false:
        send ""
    if {boty.%player%} is true:
        execute console command "/kick %player% &6Weryfikacja Konta!...Wbij ponownie!"

Myśle że o takie coś chodziło :)

4611.jpg

Opublikowano

@MateuszMK

To nic nie da. Atak botów jest przeprowadzany przez Proxy z losowo generowanymi nazwami. Dzięki temu, każde ma inne IP, zazwyczaj zagraniczne, oraz nazwę np.: "A8481Lrpo90".

Twój skrypt, nie zadziała na nie, bo to ciągle losowość.
@topic

Nie jestem jakimś jasnowidzem. Podaj hosting oraz maszynę.

Ew. zobacz ten temat..

http://www.mpcforum.pl/topic/1341770-dl-175-anti-bot-blokowanie-bot%C3%B3w-na-serwerze-minecraft/
Opublikowano

Hmmmm skoro boty wchodzą losowo, z losowym IP i nickiem nie dasz rady icha banować bo wchodzi ich cała banda po 5/10 na kilka sek więc marny trud banowania ich pojedynczo

Sprawdź taki sposób aby przynajmniej ograniczyć ich liczbę i mieć kilka a nawet kilkadziesiąt sekund przewagi

variables:
    wejscie.czas = true
on join:
    if wejscie.czas is true:
        set wejscie.czas to false
        wait 5 seconds
        set wejscie.czas to true
        stop
    if wejscie.czas is false:
        execute console command "kick %player% Zabezpieczenie przed Botami odczekaj 5sek."

ten skrypt da Ci blokadę wchodzenia na server przez Boty i Graczy w okresie 5 sekund czyli wchodząc na server Blokujesz jego 'wejscie' na 5sekund i nikt nie wejdzie przez ten okres

Skrypt nie pomoże Ci w pozbyciu się botów ale ograniczy ich liczbę do minimum, co pozwoli Ci banować autora tej zabawy, jeżeli chcesz możesz dać większy odstęp czasu ale pamiętaj że w czasie gdy ktoś wejdzie nikt inny nie dostanie się na server przez dany okres czasu.

Po prostu blokujesz wejscie, tak jakbyś na5 sek włączył WhiteList i po tym ją wyłączył

TEMAT

Opublikowano

Polecam plugin AntiJoinBot.

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/easy-anti-join-bot-proxie/

Albo spróbuj wpisac /banip Ygveuibf <-- Przykładowa nazwa bot'a. Raz tak miałem wbiło 20 botów na server i wpisałem banip nick losowego bota i all wyszły z servera. Chyba że na server wchodza boty z kilku adresów proxy to wtedy tylko ci pomoże plugin :). ( Sorki za błedy jak cos pisane na szybko :) ).

67pojo.png

Opublikowano

Masz tu skrypt :

options:
    {boty.%player%} = false

on first join:
    execute console command "/kick %player% &6Weryfikacja powiodla sie! Wbij ponownie!"

on join:
        send ""

@MateuszMK

Największa głupota SKRYPT...lagujace gunfo, przy tylu zmiennych.

@1361622928-U485574.pngMinemax

Boty nie są atakiem DDoS lecz DoS.

Pakiety TCP z ustawioną flagą SYN służą do informowania zdalnego komputera o chęci nawiązania z nim połączenia. Podczas takiego ataku serwer, który otrzymał pakiet z flagą SYN na port, który jest otwarty, odpowiada na każdy pakiet zgodnie z zasadami protokołu TCP wysyłając pakiet z ustawionymi flagami synchronizacji (SYN) i potwierdzenia (ACK) do komputera. Powoduje to przesyłanie dużych ilość danych i obciąża łącze sieciowe.

Napisz do hostingu o specjalne ustawienie IP Tables, lub użyj antybota @filippop1 @1361622928-U485574.pngTheMolkaPL.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngEaSyNoPeAsY.

Niestety, atak botów to jest DDoS, bo największa skuteczność jest gdy jest wyprowadzanych kilkadziesiąt botów przez kilkadziesiąt proxy z kilkunastu komputerów zombie. Co do reszty, się zgodzę.

@topic

Tak samo jak osoba wyżej, jak i wcześniej wspominałem - użyj tego pluginu od @filippop1 @TheMolkaPL oraz zgłoś to hostingowi.

Opublikowano

To ani nie jest atak DoS, ani DDoS i skończcie farmazony pier*olić. To po prostu boty, tyle.

@1361622928-U485574.pngMinemax

Boty nie są atakiem DDoS lecz DoS.

Pakiety TCP z ustawioną flagą SYN służą do informowania zdalnego komputera o chęci nawiązania z nim połączenia. Podczas takiego ataku serwer, który otrzymał pakiet z flagą SYN na port, który jest otwarty, odpowiada na każdy pakiet zgodnie z zasadami protokołu TCP wysyłając pakiet z ustawionymi flagami synchronizacji (SYN) i potwierdzenia (ACK) do komputera. Powoduje to przesyłanie dużych ilość danych i obciąża łącze sieciowe.

Używasz skomplikowanych określeń dla przeciętnego Kowalskiego. Autor tematu ich nie zrozumie. Ba, nawet Ty mam wrażenie nie do końca je rozumiesz, bo nie wiem co mają boty do obciążania łącza sieciowego i flagi SYN. Wiesz o czym piszesz w ogóle?

Wszystkie najnowsze boty (te w Javie) nawiązują po prostu połączenie z serwerem przez netty i łączą się jak zwykły gracz przez "Direct Connect", nie wykonują zapytań do konkretnego adresu IP, działają bardziej jak emulacja Minecrafta, przynajmniej tak jest w botach Teapota i Darkbotach (podobnie). Nie ma wysyłania bezpośrednich zapytań na port tak jak w przypadku pingowania konkretnego celu, czy to z jednego komputera, czy z wielu jednocześnie.

Po co na siłę piszesz jakieś skomplikowane teorie? To jest bez sensu, najprościej wytłumacz i przynajmniej z sensem, bo to co napisałeś mija się z prawdą i jest wyolbrzymione. Piszesz zupełnie o czymś innym.

#topic: BungeeCord i:

• kickowanie gracza przy pierwszym wejściu na serwer (Anti-Bot Filipa i Molki),
  • domyślny serwer captcha, otwiera się EQ graczowi z 81 polami, w jednym jest zielona wełna, dajesz nazwę tego EQ "Kliknij w zieloną wełnę". Jak gracz kliknie w odpowiednie pole w przeciągu maksymalnie 20 sekund przerzucasz go przez API Bungee na główny serwer,
  • ograniczenie ilości połączeń na sekundę.

2 opcja załatwi większość problemów, o ile postawisz to na mocnej maszynie, to captchy nie wyrzuci i tam sobie boty będą mogły wchodzić, i tak na kolejny serwer (główny) się nie połączą. ;)

5465845486.png

Opublikowano

@Risen.

Pisze o HandShake...

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

Plugin osobników @1361622928-U485574.pngTheMolkaPL. ; @filippop1:

http://www.mpcforum.pl/topic/1341770-dl-175-anti-bot-blokowanie-botów-na-serwerze-minecraft/

Nie tworzy plików w <twoj_swiat>/players/, lightweight i przyjazny w obsłudze (tam nic do obsługi nie ma, no ale ok :P)

nigdzie nie tworzy plikow

chyba, ze ktos ma wlaczona opcje accounts to wtedy tworzy w antibot/players/uuidgracza.bot

Masz tu skrypt :

options:
    {boty.%player%} = false

on first join:

on join:
        send ""

Chcesz pomagac ludziom puszczajacym boty wyebac serwer xD?

Witam mam serwer na ktorym dziennie gra 40 osob. I ostatnio pzynajmiej 2 razy w tygodniu mam atak ddos czyli tymi botami calymi. DZis nawet 4x taki atak mialem i powiedzcie mi jaki plugin za to odpowiada i jak to ustawic nwm jakis poradnik zebyczrobic tak jak na kilku innych serwerach ze po wejsciu automatycznie kickuje i np informacja wyskakuje wbij ponownie za 10 sekund.Zabezpiezczenie przed botami i aby faktycznie trzeba bylo te 10 sekund odczekac. Mysle ze to by moj problem rozwiazalo

wgraj naszego (mojego i @1361622928-U485574.pngTheMolkaPL.) anti-bota (moja sygnaturka)

ma 2 opcje, ktore blokuja boty

• opcja (mniej skuteczna od drugiej) accounts

kaze sie przelogowac i minimalny czas po ktorym moze wbic to sa 4 sekundy - tak jest ustawione w craftbukkicie (mozesz to zmienic w bukkit.yml - connection throttled - 1000 - 1 sek)

• opcja (domyslnie ustawiona) ping

gracz musi sie zalogowac przez liste serwerow (dodaje serwer do listy ulubionych serwerow)

przez co wiadomo, ze to jest gracz, a nie bot

Opublikowano

Super!! dziękuję, że tak szybko mi odpowiedzieliście. filip chętnie przetestuję twój sposób oraz pablos11. Pablos twojego skrypta wgrałem jak na razie działa i powiem, że super nie miałem narazie żadnego ataku botami. filip 1 pytanie co do twojego pluginu. Gdzie mam dokladnie to wrzucić ? Do folderu plugins bezpośrednio czy jakoś inaczej. Bo mam te pliki : http://www.speedyshare.com/K8NFh/fsda.png SKAN: https://www.virustotal.com/pl/file/4bbb67aeaa94aeac134374ee88fc11ef6113ce8c55575242380f011ae8ee172c/analysis/1426289532/

Opublikowano

Do wszystkich co pisali skrypty.....

Po co te zmienne. Za bardzo będzie lagować serwer. Przecież można to uprościć do 2 linijek

on first join:
     kick player due to "Potwierdzono IP. Wejdz jeszcze raz"
Opublikowano

@tom300

Idz sie w leb puknij

#Anty-Blezurowna

Do folderu plugins

Opublikowano

Super!! dziękuję, że tak szybko mi odpowiedzieliście. filip chętnie przetestuję twój sposób oraz pablos11. Pablos twojego skrypta wgrałem jak na razie działa i powiem, że super nie miałem narazie żadnego ataku botami. filip 1 pytanie co do twojego pluginu. Gdzie mam dokladnie to wrzucić ? Do folderu plugins bezpośrednio czy jakoś inaczej. Bo mam te pliki : http://www.speedyshare.com/K8NFh/fsda.png SKAN: https://www.virustotal.com/pl/file/4bbb67aeaa94aeac134374ee88fc11ef6113ce8c55575242380f011ae8ee172c/analysis/1426289532/

sciagnales source code a nie plugin

jak jestes w moim temacie to klikasz "download" i kliknij tu http://scr.hu/1792/71k35

Opublikowano

Super!! dziękuję wszystkim strasznie za pomoc. Chyba problem został rozwiązany gdyż po skorzystaniu z  waszych rad nie było ani 1 bota. filippop1 Dziękuję za wytłumaczenie jak zmienić czas :) zmieniłem go na 8 sekund. Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim. Wiedziałem, że to forum to jest to miejsce gdzie mi ktoś pomoże. Proszę o zamknięcie tematu 

Opublikowano

o nie dildosujom ci serwer w manjkraft ?? Mam na to tajny sposub heheszki AntyJoińtBot i superowe skrypty z forum na anty b0ta + plugin themolkii filipOFFa, BOTY TO NIE DDOS prędzej DOS ale DOS to też nie jest :)

Opublikowano

Wsumie skoro do tej pory nie zamkneli tematu to mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie zmienic tekst podczas wpisywania /spawn musze odczekac 5 sekund. I gdzie zmienic ten tekst: Teleportacja nastapi za 5 sekund. Potem napis Teleport sie rozgrzewa. Na kilku serwerach widzialem zmieniony napis a po szukaniu w goole okolo 10 minut nigdzie tego nie znalazlem. Znam sie jbc na edytowaniu pluginow w javie wiec jesli to cos tam to prosze o powiedzenie tylko gdzie to znajde

Opublikowano

Spróbuj wejść w bukkit.yml, edytuj za pomocą Notepad++ i w 24 linijce masz  

connection-throttle: 2000

Ja mam ustawione 2000 (2 sekundy) a Ty jak chcesz ustaw 10000 (10 sekund)

Opublikowano

PS. Znalazlem to message_pl i tam ten tekst. Ale gdy zmienilem go na taki jak chce to na chacie w grze pisze &6Teleportacja zamiast kolorkiem zoltym. Tutaj mam to ustawione http://www.speedyshare.com/uVF5F/Untitleds.png Nie trzeba tego pobierac tylko klikacie slow download i was przekierowywuje do strony z ssem. Wiec nwm czy musze do tego jakis program miec czy co ?

Opublikowano

W necie musisz poszukać kodowania tych kolorów ale są to chyba 2 ostatnie literki ktore odpowiadają za kolory

W tym pliku &2 &a nie działa tam jest u00a7c i chyba te 7c odpowiada za kolor

TEMAT

Opublikowano

Szukam ponad 20/ minut i znalesc nie moge. Jesli by ktos mial czas bardzo prosze o pomoc w znalezieniu tego. Konkretnie 4 kolory &6 &a &e &c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...