Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Vengard - System Apokaliptyki, Tombola w grze.

Vengard.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2072814261830811309183.png

Cześć, postanowiłem Wam przedstawić zarys jednego z autorskich systemów na serwerze Vengard.

Z góry chciałbym podziękować znajomemu z zachodniej części kontynentu za udostępnienie GUI (niestety słabo się czuję w pythonie) oraz Teodorowi, Endymionowi i z4z0lowi, którzy mieli wkład w tworzenie całego mojego projektu.

APOKALIPTYKA

usp43z.jpg

Nie będę się za wiele rozpisywał, okienko Apokaliptyki otwieramy klawiszem O. Resztę wytłumaczy Wam Yang-Shin.

2s87et.jpg

cml1ws.jpg

orw3ui.jpg

Po tym dialogu możemy już zacząć zabijać potwory. Smocze Znaki zdobywamy za zabijanie ciężkich do zabicia potworów. Kiedy już zapełnimy nasz okrąg, będziemy mogli zdobyć losowy bonus na trzy dni.

2n7xak.jpg

0nfj66.jpg

TOMBOLA

Sugerując się nazwą z globalnego serwera postanowiliśmy zrobić coś na podobnej zasadzie. W skrócie: za określoną ilość PT [Punkty Tomboli] możemy wylosować dość kosztowny przedmiot. Punkty Tomboli można zdobyć z Saszetki Pieniędzy [item Shop/OX]. Jedno konto może losować co 24 godziny. Opcję Tomboli możemy znaleźć u Pomocnika Zdarzeń.

3nsewm.jpg0e2zyd.jpg5809y7.jpgktqeqj.jpg

No... to tylko przedsmak tego, co znajdziecie już niebawem na naszym serwerze. Zdradzę Wam, że to typowo klasyczny Metin - postawiliśmy na grę zespołową, zadania, dungeony i klasyczny klimat estetyczny ekwipunku - jednym słowem medium.

To chyba jedyny temat jaki tutaj umieszczę, resztę [m.in system polimorfi czy nowe pasywne umiejętności] ujrzycie już w prezentacji. Jeżeli macie jakieś sugestii co do opisanych w temacie ciekawostek, śmiało, piszcie! ;')
~Team Vengard.pl

QufL90L.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spam czy nie, mogę powiedzieć, że to jedna z wielu niespodzianek na projekcie. Lekko się zdradzę i w imieniu całego zespołu już teraz serdecznie zapraszam na serwer :)

Opublikowano

Dzięki, mogłem zamiast informatyki wybrać humanistykę. :D Śmiechem żartem, ale członek zespołu wyżej powiedział dokładnie, to jedna z wielu niespodzianek które spotkacie na naszym serwerze. Postaram się aby na dniach pojawiła się już strona (prowizoryczna) i forum.

QufL90L.png

Opublikowano

Bardzo ładne :)

typowo klasyczny Metin - postawiliśmy na grę zespołową, zadania, dungeony i klasyczny klimat estetyczny ekwipunku - jednym słowem medium.

Już ktos próbował i mu nie wyszło w tych czasach.

Opublikowano

Nie nie nie, nie mam na myśli zrobienie oldschoola aka stare tekstury, stare bronie. Chodzi mi o brak przepychu i nowości, ale wpasowane w grę.

QufL90L.png

Opublikowano

Widziałem to u jakiegoś turka czy włocha na YT, tylko nie pamiętam czy cały system czy samą grafikę. Tak czy siak fajne.

Opublikowano

System jest autorski, grafika pożyczona.

Kiedy oddasz? xD

Wszystko wygląda ładnie, dawno nie widziałem ładnie wprowadzonych dialogów. Grafika również, ale pamiętajcie,żeby oddać. :D

Powodzenia! :)

Opublikowano

Grafikę oddam jak zarobię na nową  xD Dialogi to akurat moja specjalność, przyłożyłem się do nich i miałem nadzieję że będą się podobać.

QufL90L.png

Opublikowano

­Bardzo ładnie wygląda całość, estetyczna grafika i bardzo ładnie napisany tekst.

Opublikowano

Dziękujemy, dziękujemy.

Zapraszamy również na fanpage [/vengardpl], jutro zostanie udostępniony pierwszy gameplay z naszego serwera.

Możesz chyba podać link do fb bo o ile się nie mylę to ten zakaz został obalony.

Opublikowano

Możesz chyba podać link do fb bo o ile się nie mylę to ten zakaz został obalony.

Wstawiłem z kilka dni temu to mi usunęli, ale dzięki za informację, może i tak jest.

QufL90L.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...