Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiosna-1024x512.jpg

>>> http://anichart.net/spring <<<

>>> http://www.animezone.pl/news/przedstawiamy-wam-wiosenny-sezon-anime-2015<<<

EDIT. ( Wstępne zapowiedzi anime. Wszelkie zapowiedzi mogą ulec jeszcze zmianie.

Jakby się coś zmieniło - pisać w kom. ^^ )

Których / którego anime nie możecie się wręcz doczekać? 

Ja już wiem że będę oglądać:

- Fate/Stay Night Unlimited Blade Works (2015)

- Grisaia no Meikyuu

- Grisaia no Rakuen

- High School DxD BorN

- Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken 2

+ inne anime które mi przypadną do gustu

( mam nadzieję że tego nie zepsują, no ale co do DxD nie jestem w 100% pewny jak im to teraz wyjdzie. Obejrzę kilka odcinków. Pożyjemy, zobaczymy :)

+ Dodatkowe pytania

1. Cieszycie się z 2 sezonu Gintamy? Myślę że dla wielu z Was jest to wspaniała wiadomość

2. Chcielibyście 3 sezon Tokyo Ghoul, na podstawie mangi TG:re ? Ja raczej tak :D

Szkoda że K-Project nie ma w tym sezonie  :(

Dziękuje wszystkim za poświęcony czas

Opublikowano

Niby czemu?

Animacja, kreska i fabuła, na dodatek pierwszy sezon został ucięty w połowie, więc dlaczego nie? Jak nie pojawi się nic konkretnego to stwierdzam anime sezonu, ale jeszcze trochę za wcześnie, aby być pewnym ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

NO nie.. Czemu japonczycy muszą robić anime, które mnie nie interesują, czyli te wszystkie fantasy, szkolne, komedia, harem itp.? 

Ja chcę porządnego seinena, thrillera, mystery, drama ;(

Animacja, kreska i fabuła, na dodatek pierwszy sezon został ucięty w połowie, więc dlaczego nie? Jak nie pojawi się nic konkretnego to stwierdzam anime sezonu, ale jeszcze trochę za wcześnie, aby być pewnym ;p

animacja, kreska, fakt, poziom 10/10, ale fabuła? mocne 7/10, nic więcej. Przynajmniej moim zdaniem. Widzialem duzo ambitniejsze serie. Porownując np. stay night do zero jest różnica poziomu fabuły. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

NO nie.. Czemu japonczycy muszą robić anime, które mnie nie interesują, czyli te wszystkie fantasy, szkolne, komedia, harem itp.? 

Ja chcę porządnego seinena, thrillera, mystery, drama ;(

animacja, kreska, fakt, poziom 10/10, ale fabuła? mocne 7/10, nic więcej. Przynajmniej moim zdaniem. Widzialem duzo ambitniejsze serie. Porownująć stay night do zero jest różnice poziomu fabuły. 

Wiadomo, Fate/Zero było o wiele lepsze, chociażby ze względu na fakt, że mistrzowie się angażowali w walkę i klimat był poważniejszy, ale porównywanie tych serii do siebie nie jest na miejscu. Przecież Zero było wcześniej i wszystkie emocje przychodziły na nowo, teraz część jest nowa, a część stara, przez to entuzjazm jest mniejszy. 

Ale to nie temat do dyskusji o tym anime.

@Kaanashi

Chodzi o to, że fabuła w Zero była dla mnie czymś nowym - teraz już ogarniam co i jak, więc nie bardzo mnie to zaskakuje, przez co ocena spada niżej ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wiadomo, Fate/Zero było o wiele lepsze, chociażby ze względu na fakt, że mistrzowie się angażowali w walkę i klimat był poważniejszy, ale porównywanie tych serii do siebie nie jest na miejscu. Przecież Zero było wcześniej i wszystkie emocje przychodziły na nowo, teraz część jest nowa, a część stara, przez to entuzjazm jest mniejszy. 

Ale to nie temat do dyskusji o tym anime.

Nie rozumiem za bardzo tego zdania.

a co do tego, ze to nie jst temad do dyskusji o tym anime, to spokojnie. Mozemy wszystko. Ty jesteś Globalem, wiec nie musisz sie niczym przejmować, a mi mozesz smialo pierdolnąć to 5%, żeby nie było, że bezkarnie sobie spamuje. I tak mam w d***e te warny :P

@top

co do tematu to same gówna będą w sezonie wiosennym, patrząc po gatunkach, obejrzę tylko Dxd Born, chociaz jakoś się super nie jaram, bo i tak wiem co mnie w nim czeka, no i też obejrze fate/stay night, zeby wiedzieć, którą wersje polecić koledze i pooglądać piękne animacje. 

@KlauS.

nie zmienia to faktu, że fate/zero nieważne jak i kiedy byś go oglądał fabula zawsze bylaby lepsza ;) Po prostu fate/zero trzymało taki poziom ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Późno ten temat coś zrobiony :D

Arslan Senki, Dungeon ni Deai, Shokugeki no Souma, i.. to tyle. Widzę że Ninja Slayer The Animation zostało wyjebane z wiosennego i, bez sprawdzania zakładam, że w TBA się teraz znajduje.

Tak więc poza tymi trzema, które są już niejako pewniakami w zapewnieniu rozrywki w trzech różnych polach - od królestw, do fantasy z elementami mmo, po szkolną kulinarną komedię, nie będzie wiele nic. Z reszty pewnie można by uwzględnić takie anime jak Fate/unlimited 2nd, Nisekoi 2, DxD born, Yahari no Seishun, Sidonia no Kishi 2nd, których to nie oglądnę bo jestem do tytuły z poprzednimi sezonami i totalnie nie jestem nimi zainteresowany. Pozostałe anime to totalne niepewniaki i zapewne zostaną niewypałami bo nigdy o nich nigdzie nawet nie słyszałem.

@Edit

Oczywiście, poodpalam wszystkie anime jak co sezon. Wypisałem tu tylko te, w których spoczywa ma nadzieja na coś więcej niż drop po jednym lub kilku epach.

Opublikowano

Grisaia no Meikyuu i Grisaia no Rakuen to kontynuacja Grisaia no Kajitsu? Jeżeli tak, to w którym miesiącu wychodzą? Również na to czekam. 

//edit: Okej, już sprawdziłem na tamtej stronie, nie mogę się doczekać :D

Opublikowano

@selweron

Jak to mówią : lepiej później niż wcale. Zresztą jak widać trzymają kilka anime do ostatniej chwili nie wiedząc czy je wypuścić w tym sezonie, czy też nie :)

@Rayso.

Też nie mogę się doczekać ! Obie w kwietniu z tego co napisali :D

Prequel oraz sequel

Opublikowano

Must watch w mojej wersji:

- Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka (ja p******e ale długa nazwa..)

- Owari no Seraph

- Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Zoku

- Arslan Senki

- Fate/stay night: Unlimited Blade Works 2nd Season

- Punchline (nie jestem pewny, ale myślę że będzie na poziomie podobnym do Kill la Kill xD)

Poza tym już drugi rok czekam na:

- Code Geass: Boukoku no Akito 3 - Kagayaku Mono Ten yori Otsu

Oby znowu nie zmienili daty..

417711489342956987022.png

Opublikowano

Sezon dla mojej postaci jest słaby i to bardzo . Przeważa tu komedia , szkoła i hmm lolicon ? Gdzie ja wolę tytuły w których występują bohaterzy obdarzeni nadludzkimi umiejętnościami i są nie do powstrzymania ;D

Tytuły które spróbuję oglądać :

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka?

Gunslinger Stratos: The Animation

Kekkai Sensen

Owari no Seraph

Arslan Senki

Za te chwycę na pewno : 

Sidonia no Kishi: Daikyuu Wakusei Seneki

Nisekoi 2

High School DxD BorN

Pozostałe tytuły nie zostaną przeze mnie obejrzane ( może się coś w tej kwestii zmienić )

rmoiyq.png

Opublikowano

Coś mało anime ogólnie się wydaje, ale najbardziej czekam na:

Yamada-kun to 7-nin no Majo

Nisekoi 2

Ore Monogatari

Shokugeki no Souma

Nagato Yuki-chan no Shoushitsu

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Zoku

A te prawdopodobnie będę oglądał, zależy jak wypadną po 1 epie:

DxD

Re-Kan!

Arslan Senki

Triage X

Denpa Kyoushi

Etotama

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

Kyoukai no Rinne

Plastic Memories

Punchline

Urawa no Usagi-chan

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Niestety jest to smutne, że od jakiegoś czasu wszystko co wychodzi to: Ecchi, ecchi, ecchi, fantasy, harem, ecchi i jeszcze raz harem, a gdzieś tam jeszcze się szkołę wciśnie.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Niestety jest to smutne, że od jakiegoś czasu wszystko co wychodzi to: Ecchi, ecchi, ecchi, fantasy, harem, ecchi i jeszcze raz harem, a gdzieś tam jeszcze się szkołę wciśnie.

No niestety (albo i stety) ecchi się najbardziej sprzedaje wiec to nic dziwnego. W sumie mi to osobiście nie przeszkadza bo ostatnio i tak lepiej ogląda mi się właśnie jakieś ecchi, haremy fantasy niż dramaty i romanse :D

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Na pewno zobaczę i skończę:

Fate/stay night: Unlimited Blade Works 2nd Season

Te zobaczę też, ale czy zostanę przy nich na dłużej to nie wiem:

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka?

Gunslinger Stratos: The Animation

Kekkai Sensen

High School DxD BorN - to pewnie odpadnie prawie od razu

Owari no Seraph - tak na 50%

Yamadakun to Nananin no Majo - tak na 50%

Triage X - tak na 25%

Opublikowano

Trochę trąci myszką ten sezon... 

Pewnie spojrzę na nowe "Digimon'y" (tak z sentymentu) no i ze względu na autorkę mangi (Ranma 1/2, InuYasha), zobaczę jak zekranozowali  "Kyoukai no Rinne" oprócz tego zobaczę jak wygląda "Shokugeki no Souma" i to wszystko...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Na pewno obejrzę HS DxD BorN :D  poza tym raczej nic z tej listy (na razie), bo mam blisko 30 anime na kompie do obczajenia  B)

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1. Cieszycie się z 2 sezonu Gintamy? Myślę że dla wielu z Was jest to wspaniała wiadomość

Mozna powiedziec, ze wychowalem sie z tymi wariatami, jak mozna sie nie cieszyc :)?

sygna.png

Opublikowano

@.Yoshiaki

Gintoki na avku? mam rację? 

Ja się wychowałem na Naruto. Ostatnio skończyłem HxH, który był w mojej ocenie dobry, albo nawet bdb :D więc chyba sobie dam na jakiś czas spokój z tasiemcami ( może kiedyś uda mi się zacząć Gintame, słyszałem że dobra komedia no i dobre walki... chociaż zanim bym skończył 1 sezon, jakieś OVA/speciale a potem 2 sezon )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...