Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania związane z Voidem.

Vixen/Kidson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam 3 pytanka do was.

1. pod jakim klawiszem mozna zobaczyc na jakim jest sie pietrze? :D 

2. Jest jakis sposob na Mountanta? bo dostalem jak zaczynalem gre, ale na 7 dn ichyba i juz sie skonczyl mozna go jakos zdobyc czytrzba kupic?

3.  Mam misje na Ereda island ale nie moge na to wejsc czemu?  

4. Jesli ktos  gra na Void prosze o nick :D bo nudno mi samemu czasami :D

Opublikowano

1. Klawiszem M

2. Analizujesz Fossile (Fossil Analyser) kupisz je w IS, wymieniasz [VoidEls] Eltrion's Energy Stone (dropią ze skrzynek od eltriona lub drabakiego) u Void's Naeun na [VoidEls] Mounts & Pets Exchange Coupon po czym znów go wymieniasz na wierzchowca lub kupujesz od graczy.

3. Nie wiem?

67qtMtN.png

Opublikowano

1 i 2 zostało wyjaśnione,a wyspę ereda musi dobrać 8 osób i rozdzielić ich na 2 grupy po 4 osoby,więc trzeba poczekać lub napisać na megafonie np. Ered Island to assort(wybacz nie jestem dobry z ang zbytnio)  czy coś w teń deseń.

Ja miałem postać,ale usunąłem chyba,ale możesz na tablicy wziąść gulid i poszukać Bezsenni albo Mroczni czy jakoś tak(Wiem,że są napewno 2 gildie polskie) lecz może być ich więcej wystarczy popatrzeć na gulid lub napisać na megafonie czy są tu jacyś polacy/polskie gildie i powinien Ci ktoś odpisać.

175391455323056340908.png

Opublikowano

Prócz Bezsennych i Mrocznych z polskich gildii są jeszcze VoidPL i Zange...coś tam (nazwy nie pamiętam) i pewnie jeszcze z kilka znajdziesz, ale te 4 są chyba najliczniejsze.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

@Mabashi

@ paweb4

@Wendax

A co do tych mutantow? mam 50 lvl to juz moge zdobyc nowego? Gdzie dokladnie mam sie udac? do kogo? co mu dac  itp? wyjasni mi ktos bo ja srednio ogarniam ;c

@Edit

Mam tez pytanie o co chodzi z "Job" z praca

mialem 3 do wyboru. Wybralem kowala i co 1h cos tam kuje jakies syfy xD 

co najlepsze? :D i co kiedys z tego kowala bd mial?

Opublikowano

Tak jak było napisane wyżej mounty (poza kupieniem od graczy) kupujesz w ISie, bądź dropisz taki bilet z kostek rajdu, by wylosować se mounta.

Kowal na późniejszym etapie (czyt. większym lvl profesji) da ci to, iż będziesz miał ułatwione ulepszanie przedmiotów, czyli łatwiej będzie ci wbić np broń na +8 bez zwojów niż innym graczom.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Kowala i Alchemika imo opłaca się wybierać, gdy się ma już poszukiwacza na koncie. Poszukiwacz dropi częściej itemy, które potrzebujesz na obu profesjach.

Alchemik daje lepsze bonusy za socketowanie, a kowal większy % na upgrade. Poszukiwacz dropi hajs, materiały i golden akcesy. Oczywiście profesje mogą dropić swoje materiały, jednak poszukiwacz ma najlepszy drop ze wszystkich trzech.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ziomeczki. @Wendax @KlauS.

mam kolejne pytanie co to jest? bo moge wymienic te karty na to co widac na screenie shocie? Prosze o wypisanie numerkami co to jest :D (1,2,3,4 itp)

11759608079087247165.png

2 sprawa jaki ten edryt ktory sie wklada do broni jest najlepszy??  ktory daje co robi/daje, jakby ktos mogl napisac

*pomaranczowy

* brazowy czy tam czarny-

*zielony-

*zolty-

*bialy-

*niebiesk-

3 pytanie: gdzie to sie wymienia? i na co? i u kogo? (screen)

52547933749822151812.png

Opublikowano

Ziomeczki. @Wendax

mam kolejne pytanie co to jest? bo moge wymienic te karty na to co widac na screenie shocie? Prosze o wypisanie numerkami co to jest :D (1,2,3,4 itp)

11759608079087247165.png

2 sprawa jaki ten edryt ktory sie wklada do broni jest najlepszy??  ktory daje co robi/daje, jakby ktos mogl napisac

*pomaranczowy

* brazowy czy tam czarny-

*zielony-

*zolty-

*bialy-

*niebiesk-

3 pytanie: gdzie to sie wymienia? i na co? i u kogo? (screen)

52547933749822151812.png

1. 

1. - skrzynka z losowym kamieniem podwójnego atrybutu (daje Ci 2x element do itema automatycznie [może to być ten sam atrybut jak i dwa całkowicie inne, przykładowo podwójny ogień lub ogień + wiatr (ognisty wiatr)]).

2. - skrzynka z tytułem/akcesami, oczywiście losowymi.

3. - skrzynka z 15 kamyczkami ożywienia.

4. - skrzynka z losowym klipem skilla (tj. wiesz, jak rzucasz skill, to Ci się pojawia taka postać (w Twoim przypadku Add), która robi jakiś ruch - ta kostka daje Ci item, który zmieni ten klip, ale pamiętaj, że to jest losowe i nie zawsze dobierze Twoją postać).

2. 

Lód (niebieski) zmniejsza obronę, więc uznawany jest za najlepszy. Na drugim miejscu jest żądza (czarny), który zabiera przeciwnikowi HP i MP i dodaje do Twoich.

• czerwony - zadaje dmg.
  • czarny - bierze HP i MP przeciwnika dodając je do Twoich.
  • zielony - zadaje dmg (mniejsze od czerwonego) i zmniejsza szybkość ataku przeciwnika.
  • żółty - unieruchamia przeciwnika i zwiększa jego obronę przez ten czas. Ze względu na zmniejszenie obrony nie poleca się używanie go, PT może się łatwo zdenerwować ;p
  • turkusowy - daje ileś tam % szans na przebicie się przez obronę.
  • niebieski - zmniejsza obronę przeciwnika i jego szybkość poruszania się.

Czerwony to ogień, czarny to żądza, zielony to trucizna, żółty to szok, turkusowy to wiatr a niebieski to lód - warto wiedzieć, często gracze używają tych nazw ;p

3. U tej pani co masz na screenie, wymieniasz na skrzynki z których lecą karty. Kart używasz do craftowania tamtych rzeczy, które dałeś w 1 screenie.

Myślałem, że to bilety po obrazku, przepraszam ;_;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1. 

1. - skrzynka z losowym kamieniem podwójnego atrybutu (daje Ci 2x element do itema automatycznie [może to być ten sam atrybut jak i dwa całkowicie inne, przykładowo podwójny ogień lub ogień + wiatr (ognisty wiatr)]).

2. - skrzynka z tytułem/akcesami, oczywiście losowymi.

3. - skrzynka z 15 kamyczkami ożywienia.

4. - skrzynka z losowym klipem skilla (tj. wiesz, jak rzucasz skill, to Ci się pojawia taka postać (w Twoim przypadku Add), która robi jakiś ruch - ta kostka daje Ci item, który zmieni ten klip, ale pamiętaj, że to jest losowe i nie zawsze dobierze Twoją postać).

2. 

Lód (niebieski) zmniejsza obronę, więc uznawany jest za najlepszy. Na drugim miejscu jest żądza (czarny), który zabiera przeciwnikowi HP i MP i dodaje do Twoich.

• czerwony - zadaje dmg.
  • czarny - bierze HP i MP przeciwnika dodając je do Twoich.
  • zielony - zadaje dmg (mniejsze od czerwonego) i zmniejsza szybkość ataku przeciwnika.
  • żółty - unieruchamia przeciwnika i zwiększa jego obronę przez ten czas. Ze względu na zmniejszenie obrony nie poleca się używanie go, PT może się łatwo zdenerwować ;p
  • turkusowy - daje ileś tam % szans na przebicie się przez obronę.
  • niebieski - zmniejsza obronę przeciwnika i jego szybkość poruszania się.

Czerwony to ogień, czarny to żądza, zielony to trucizna, żółty to szok, turkusowy to wiatr a niebieski to lód - warto wiedzieć, często gracze używają tych nazw ;p

3. U tej pani co masz na screenie, wymieniasz na skrzynki z których lecą karty. Kart używasz do craftowania tamtych rzeczy, które dałeś w 1 screenie.

wszystkio jasne tylko ten 3 punkt. Nie ma u tej pani change tych kart ;c jest tylko tych bialych

37772809612171740702.png

Opublikowano

Te co pokazałeś wymienia się u Ekko(alchemik w Ruben podajrze) Jak masz tablicę do biegniesz w prawo masz niedaleko kowala ją. A jak masz ją to ciągle w prawo bd ja widział :P te karty wymienia się na jakieś tam fragmenty,a te fragmenty na różne rzeczy wszystko masz z tym związane właśnie z nią.

175391455323056340908.png

Opublikowano

Te co pokazałeś wymienia się u Ekko(alchemik w Ruben podajrze) Jak masz tablicę do biegniesz w prawo masz niedaleko kowala ją. A jak masz ją to ciągle w prawo bd ja widział :P te karty wymienia się na jakieś tam fragmenty,a te fragmenty na różne rzeczy wszystko masz z tym związane właśnie z nią.

dzieki stary miales racje :D

Opublikowano

@Mabashi

grasz na void? jak tak to jaki masz nick? bo mam pare pytan :D

Eatheris, Mabashi, Sekka

67qtMtN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...