Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VULCANUS MU PVP SEVER] [NORESETS][S4EP6][EXP 888x] [START 03.04.2015 18:00 ]

spriker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

no to sie zapowiada mega serwer :D

trzeba zalozyc gildie i tluc niewiernych ;)

jak z balansem bedzie ??

balans jest zrobiony lecz jest jeszcze do małych poprawek :)

Opublikowano

Wiadomo, o co chodzi w MU. Zawsze o to chodziło. W czasach kiedy grałem na globalu na Maya, kiedy pojawił się Icarus, czy później K2.

W MU największą frajdą jest PVP. Koniec, kropka. Gimbaza może lubi wyciskać pryszcze na spocie w arenie i gardzi dźwiękiem wypadającego kamyka, a po excellenty się nie schyla, ale to wypaczenie gry, to koprofilia z fekaliami lenistwa i bezmyślności. No bo czym jest PVP? Myśleniem - jak ugryźć bk telenovą? jak zorganizować się na zamek? gdzie rzucać respawny? Którędy obejść Elfa czającego się z Ice Arrow? Emocjami - kiedy żadny zemsty szukasz oprawcy po mapach i w myśłach obiecujesz mu, że nie spoczniesz, dopóki ten nie klęknie przed Mu Community i nie będzie cię błagał o oszczędzenie go na spocie.

Mu to no-reset serwer. Tylko wtedy PVP ma sens, wtedy każda klasa ma szanse z każdą, wtedy bitwy o zamek są bitwami, a nie banda napinaczy w oryginalnych dresach przed bramą w VoL. Tylko wtedy walki z bosami mają sens. Trzeba ogarniać relacje międzyludzkie, zebrać się w kupę by do tego Kunduna podejść, trzeba pomyśleć o niunansach, by ktoś miał poisona, by był EE, że przydałoby się gildii zrobić EneBK do takich wypadów. To jest wyzwanie, a nie touch-to-kill jak serwerach dla downów gdzie zabijasz dotknięciem (o ile akurat nie dotknie cię agility bug :D). Trzeba myśleć - czy bardziej opłaca się dołożyć siły do staffa ze speedem 45, czy podciągnać agi przy staffie z 40?

Mu online to ludzie - gracze i gamemasterzy. Mniejsza o graczy - trafią się i bystrzy i głąby i kulturalni i chamy, lwy i osły, ale jak głosi stare chińskie przysłowie, lepsza armia osłów pod dowództwem lwa, niż na odwrót. Tu o zasoby ludzkie zaplecza jestem spokojny. Byłem - co prawda tylko jednym zmysłem - świadkiem ich podejścia, pracy, wyznawanych zasad, planów i mam stuprocentową pewność, że wszystko będzie działać, że to są ludzie dojrzali, konsekwentni i nie wyłączą serwera, gdy złą nogą wstaną z łożka.

Sam, co do mnie nie podobne, jaram się nadchodzącym startem. Widzę, że za kilka dni powstanie serwer dla prawdziwych gra czy i chcę w tej zdrowej rywalizacji uczestniczyć. Tymczasem - to tak jak z wyborami, gdzie rzeczywistość współtworzymy my - zapraszam was do uczestnictwa w testowaniu. Razem możemy lepiej przyjrzeć się na xp booście, temu co nas czeka. Możemy wyłapać niuanse teraz, żeby potem móc bezpiecznie dla nas grać z takim bezpiecznym przekonaniem, że nic się nie spier....li :D

Come on, będzie GG&HF

Opublikowano

Wiadomo, o co chodzi w MU. Zawsze o to chodziło. W czasach kiedy grałem na globalu na Maya, kiedy pojawił się Icarus, czy później K2.

W MU największą frajdą jest PVP. Koniec, kropka. Gimbaza może lubi wyciskać pryszcze na spocie w arenie i gardzi dźwiękiem wypadającego kamyka, a po excellenty się nie schyla, ale to wypaczenie gry, to koprofilia z fekaliami lenistwa i bezmyślności. No bo czym jest PVP? Myśleniem - jak ugryźć bk telenovą? jak zorganizować się na zamek? gdzie rzucać respawny? Którędy obejść Elfa czającego się z Ice Arrow? Emocjami - kiedy żadny zemsty szukasz oprawcy po mapach i w myśłach obiecujesz mu, że nie spoczniesz, dopóki ten nie klęknie przed Mu Community i nie będzie cię błagał o oszczędzenie go na spocie.

Mu to no-reset serwer. Tylko wtedy PVP ma sens, wtedy każda klasa ma szanse z każdą, wtedy bitwy o zamek są bitwami, a nie banda napinaczy w oryginalnych dresach przed bramą w VoL. Tylko wtedy walki z bosami mają sens. Trzeba ogarniać relacje międzyludzkie, zebrać się w kupę by do tego Kunduna podejść, trzeba pomyśleć o niunansach, by ktoś miał poisona, by był EE, że przydałoby się gildii zrobić EneBK do takich wypadów. To jest wyzwanie, a nie touch-to-kill jak serwerach dla downów gdzie zabijasz dotknięciem (o ile akurat nie dotknie cię agility bug :D). Trzeba myśleć - czy bardziej opłaca się dołożyć siły do staffa ze speedem 45, czy podciągnać agi przy staffie z 40?

Mu online to ludzie - gracze i gamemasterzy. Mniejsza o graczy - trafią się i bystrzy i głąby i kulturalni i chamy, lwy i osły, ale jak głosi stare chińskie przysłowie, lepsza armia osłów pod dowództwem lwa, niż na odwrót. Tu o zasoby ludzkie zaplecza jestem spokojny. Byłem - co prawda tylko jednym zmysłem - świadkiem ich podejścia, pracy, wyznawanych zasad, planów i mam stuprocentową pewność, że wszystko będzie działać, że to są ludzie dojrzali, konsekwentni i nie wyłączą serwera, gdy złą nogą wstaną z łożka.

Sam, co do mnie nie podobne, jaram się nadchodzącym startem. Widzę, że za kilka dni powstanie serwer dla prawdziwych gra czy i chcę w tej zdrowej rywalizacji uczestniczyć. Tymczasem - to tak jak z wyborami, gdzie rzeczywistość współtworzymy my - zapraszam was do uczestnictwa w testowaniu. Razem możemy lepiej przyjrzeć się na xp booście, temu co nas czeka. Możemy wyłapać niuanse teraz, żeby potem móc bezpiecznie dla nas grać z takim bezpiecznym przekonaniem, że nic się nie spier....li :D

Come on, będzie GG&HF

Bierz pół kolego.

iHacks  <3

Opublikowano

Również zapraszam do testowania i do późniejszej wspólnej zabawy. Ustawienia serwera "non reset" to powrót do korzeni prawdziwej rozgrywki PVP. Nad projektem pracuje sztab ludzi sumiennych i kompetentych. Miejmy nadzieję, że na starcie serwera zamelduje się sporo osób i projekt ten w pełni rozkwitnie.

Opublikowano

Dziś będzie więcej informacji. Ustawiony drop, exp i tak dalej. Testowania jest sporo ale do piątku się wyrobimy. Rano podam więcej informacji co dokładnie trzeba będzie przetestować. 

Pozdrówki

iHacks  <3

Opublikowano

Proponuje też SZERSZĄ publikacje, a nie tylko obejmującą to Forum.

Co rozumiesz przez to zdanie? Aktualnie jest na 4 forach , które znaleźliśmy.

Opublikowano

Nie mogę pobrać clienta. Jest w fazie rozpoczynania ściągania ale nie może ruszyć...

Zapewne używasz chrome. Odśwież kilka razy może zadziała.

Druga opcja zaaktualizuj przeglądarke chrome

Trzecia opcja sprobuj pobrać z innej przeglądarki , polecam Maxthon lub Mozilla

Opublikowano

W czasie beta testów normą jest , że podczas ustawiania przez administrację potrzebne czasem są restarty serwera lub chwilowe offy.

Aktualnie ustawiamy wypadajki , boki +1-5 oraz inne rzeczy w dropie , bo to jest tutaj skopane.

Pozdrawiam

Opublikowano

Serv ponowie już online do testów z tego co widzę poprawili drop sklepy i wiele innych rzeczy. W czwartek jest przewidywany CS każdy kto się zgłosi do czw dostanie na testy postać 400lvl z wybranymi itemami i skilami. Jest to zabieg pomagający przetestować balans postaci pvp i CS. Oraz oczywiście dać przedsmak tego co nas czeka już niebawem. :D Zapraszam do testów.

Opublikowano

Zapraszamy do testowania serwera !

Serwer startuje o 20.03.2015 , godzina 19:00 !

Nowa publikacja serwera + nowe ustawienia polepszające rozgrywkę !

Opublikowano

Dzisiaj będzie odpalony GS z CW i Vulcanus.

Poprawiony został drop ( nie w pełni ) , ustawienia sklepów , spoty. - na razie tak będzie wyglądać na starcie.

Opublikowano

Przegladam temat i widze znajome nicki z czasow kiedy serwerow szukalo sie jeszcze na muonline org lub gamecenter, myslalem, ze polska scena prywatnych serwerow pvp juz dawno wymarla a ludzie rzucili mu dla nowych produkcji. Milo widziec, ze ktos to probuje reaktywowac, z pewnoscia zawitam na serwer i sprobuje tez namowic kilku starych zawodnikow.

Kadafer/VIXA/Bajabongo/ODBT/Imprezka PvP etc.. moze ktos pamieta

edit; jedyne czego sie boje to - " Ustawiony balans postaci na równo ", nie wiem na czym to bedzie polegac i jak duza jest ingerencja w pliki i przeliczniki postaci ale jak dobrze pamietam to pvp ograniczalo sie do grania BK na bramie w devias i to chyba wiekszosci pasowalo. Kazda klasa miala swoje zadanie emg - farmer, sm - hunter/supporter, ee-support itd itp. Jezeli okaze sie, ze ranged postacie np SM lub AE beda dominowac meele postacie w pvp, to rozgrywka nie dosc ze bedzie trwala pare sekund to bedzie nadzwyczaj frustrujaca, moze lepiej nic nie zmieniac i zostawic po webzenowsku? ewentualnie jakies przyblizenie tych zmian daloby wiekszy poglad na ta sprawe.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...