Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podoba się pomysł na taki serwer?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kończe właśnie teraźniejszy pomysł i chce zabrać się za kolejny.

Chodzi o to, że na całym świecie jest woda. Spawn także na wodzie. W wodzie mogą być rekiny atakujące Gracza. Gdy Gracz wejdzie na serwer dostaje łódkę po czym może kliknąć guzik na losowy spawn wsiąść na łódkę i szukać jakiś wysepek. Będzie ogromny Ocean i będzie można spotkać różne wysepki duże i małe. Mogą znajdować się na niej drzewa lub nic. Nie będzie to od teraz Minecraft gdzie nie ma prawie wody. Tutaj będzie trzeba zwiedzać świat w poszukiwaniu wysp, a gdy zapasy się skończą to trzeba jechać dalej. Na serwerze będą znajdować się oczywiście Potwory które utrudnią życie, gdy spadniemy z wysoka to będziemy powoli chodzić, czym mocniejsza zbroja tym wolniej chodzimy, rekiny w wodzie, parasol który uchroni nas przed kwaśnymi deszczami (Trzeba go zcraftować.), sztorm burzowy oraz zwykły dawny przyjemny survival. Jedyna komenda to /tpa do jakiegoś Gracza. Nie będzie żadnego /home lub /spawn tutaj trzeba być podróżnikiem. Trzeba zwiedzać. Trzeba przeżyć. Jedzenie będzie bardzo cenne bo będzie przez te wyspy trudniej znaleźć świnki.. Pod wyspami i Oceanem będą oczywiście Jaskinie w których kryją się także Potwory. Trudność w tym, że te Potwory będą mocniejsze.

I tutaj pytanko. Dodać fale które będą przykrywać niektóre wyspy przez co Ocean się podniesie ?
I czy podoba się wam taki serwer?

Bez modów. To na pluginach ;)

Opublikowano

Jeżeli serwer miałby opierać na modach, i porządnym launcherze to szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze takiego trybu i z chciałbym zagrał :D 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Jeżeli serwer miałby opierać na modach, i porządnym launcherze to szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze takiego trybu i z chciałbym zagrał :D

Na normalnych pluginach ;)

W minecraft na pluginach też da się wiele takich rzeczy stworzyć :)

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł z wielka chcecia bym zagrał na takim serwerze, co do zatapiania wysp najlepiej pod koniec jakieś edycji zrobić ze co godzine 1 kratka w górę

Opublikowano

Zrealizować taki pomysł będzie bardzo łatwo. Pluginy także będzie bez problemu ogarnąć :) Bardziej od teraz Gracz stanie się typem podróżnika:)

Opublikowano

Faktycznie ciekawy pomysł ale...

Większość rzeczy które chcesz zrobić nie da się zrobić na pluginach.

Mam już pluginy do tego. Paczuszka leży wystarczy skonfigurować. :)

Opublikowano

Całkiem oryginalny pomysł, chętnie zagram jeśli serwer wypali.

Co do komendy /tpa, myślę że może ona trochę zepsuć ten cały "podróżniczy" motyw serwera.

Życzę powodzenia.

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny, przypomina mi to coś takiego jak "rozbitkowie" czy coś w tym stylu. Chętnie zagram :D

Opublikowano

Mnie się podoba taki serwer, fajny, oczywiście fale obowiązkowo :D I jeszcze jakieś sztormy, trzęsienia ziemi ^^

Opublikowano

Mnie się podoba taki serwer, fajny, oczywiście fale obowiązkowo :D I jeszcze jakieś sztormy, trzęsienia ziemi ^^

Trzęsienia i sztormy również będą:)

Gdy będzie trzęsienie ziemi to podskakujemy ze wszystkimi zwierzakami. I oczywiście niektóre klocki podskakują

Hmmm chętnie bym zagrał lecz zalecam dodać również mody i własny launcher servera ! :P Życzę powodzenia

Nie trzeba modów :) Na serwerach z modami mało osób gra. Tutaj bez problemu można ogarnąć na pluginach:)

Opublikowano

W sumie fajny pomysł ale jeśli chcesz go zrobić bez modów to i tak serwer będzie potrzebował dużo pamięci ram na np. trzęsienia ziemi.  

Opublikowano

W sumie fajny pomysł ale jeśli chcesz go zrobić bez modów to i tak serwer będzie potrzebował dużo pamięci ram na np. trzęsienia ziemi.  

Trzęsienia ziemi tam gdzie są gracze. Nie będzie tak się dziać na całym świecie tylko na polu widoczności Gracza :)

Opublikowano

Coś nowego, ciekawego, dobrze rozleklamowane może podołać :)

z reklamami najgorzej ;/ Pisałem do 40 youtuberow ktorzy mieli po 500-20000 widzow i niestety zaden nie odpisuje..

z reklamami na forach jakos idzie.

napisane przez samsung galaxy s3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...