Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ownserver.pl dlaczego hosting i serwery nie działają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele firm oferuje za przeniesienie serwerów do nich jakąś pomoc:

http://pukawka.pl/strona,75.html- takie same serwery na miesiąc gratis
https://www.enderchest.pl/strona_glowna/migracja/- rabaty
http://fiberhost.pl/wyladuj-u-nas/- miesiąc gratis

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Microsoft Windows [Wersja 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\****->ping ownserver.pl

Badanie ownserver.pl [46.29.17.188] z 32 bajtami danych:
Upłynął limit czasu żądania.

Statystyka badania ping dla 46.29.17.188:
    Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 0, Utracone = 4
             (100% straty),

;-

Zapewne usunięty fanpage to nie atak hakerów xdd

Zgloscie na policje, moze POLSKA POLICJA ich odnajdzie.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

@Raduss

najs reklama

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

człowieku ty jesteś taki tępy czy udajesz?
podałem tylko IP bez portu to gdzie tu masz reklamę

chyba ten u góry podał 46..ip więc mu podałem to aktywne...

Opublikowano

reasumując trzeba to zgłosić... Jestem nie pełnoletni więc proszę tych starszych :D jeszcze roczek i bd mógł ale jeśli możecie coś z tym zrobić to z chęcią popatrzę 8-)

Opublikowano

człowieku ty jesteś taki tępy czy udajesz?

podałem tylko IP bez portu to gdzie tu masz reklamę

chyba ten u góry podał 46..ip więc mu podałem to aktywne...

Patrz co napisałeś imbecylu j****y

@MsDaniel55

Jak miałeś 3000zł to idź z rodzicami.

Opublikowano

Patrz co napisałeś imbecylu j****y

@MsDaniel55

Jak miałeś 3000zł to idź z rodzicami.

Podałem aktywne działające ip do pingowania.

Poza tym to jest ip serwerów CSGO na które nikt nie może wejść bo nie można zrobić aktualizacji więc skończ płakać.

Opublikowano

@JameS. Z własnego źródła wiem że own dostawał Ddos przez godzinę i wstawał dopiero po 3 dniach (Polska infrastruktura tak bardzo). A co do nich to nawet nie mogę znaleźć co to była/jest za firma więc pewnie nazbierali kasy i ich więcej nie zobaczymy

Opublikowano

Dlatego wole sprawdzone hostingi np.

@Craftserve

@pukawka -- pukawka, ze wzgledu na to, ze nie tylko hostuje minecrafta, ale tez inne gry.

@topic @antyblezur

Zarobili hajs i sie zwineli.

Opublikowano

Ale oni są na rynku od kilku lat więc jak tak po prostu zwineli? A koszty? Nie zostaną zwrócone więc trzeba coś z tym zrobić.. Ja osobiście uzywam teraz enderchest ale mialem kase na own więc nie mogą tak po prostu zakończyć działalność bez slowa...

Opublikowano

co z takiego przenoszenia jak tam ponad 300zł leży...

To nie jest 300 zł

To nie są pieniądze.

Hosting to nie bank. Nie wykorzystałeś? Twoja sprawa.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Informacje dotyczące ich firmy:

P.H.U. KAMI Mirosław Sikora

ul. Żwirki i Wigury 57/10

02-091 Warszawa

NIP: 5220023543

REGON: 010677290

s1cTI.jpg

IP:DiamondCraft.gomc.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widać, że żaden z Was nie czyta dokładnie regulaminów hostingów, a później piszecie takie brednie. Wszystkie pieniądze jakie zarobicie na serwerze i wpłacane one są bezpośrednio do hostingu to nie są Wasze pieniądze tylko hostingu, bo hostingi to nie banki, zbierasz środki po to aby kupować u nich usługi, a nie żeby na tym zarabiać. Każdy hosting ma w regulaminie napisane, że może zakończyć działalność bez podania przyczyny i zgromadzone na nim środki nie podlegają zwrotowi. Chcesz zarabiać, kupujesz dedyka za normalną cenę (nie nolimit za 29zł bo to jest bajka), rejestrujesz się w jakimś serwisie obsługującym płatności online i rozliczasz się z fiskusem, wtedy możesz zarabiać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Człowieku, po co to odświeżasz.

OwnServer się skończył.

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Jakich argumentów?
Spadła im sprzedaż, od początku tam były problemy techniczne, lagi itp. więc się zwinęli żeby nie tracić i tyle.

Koniec tematu moim zdaniem, powtórzymy jeszcze raz.

Pieniądze na jakimkolwiek hostingu czy to na Pukawka.pl, Enderchest.pl nie są realnymi pieniędzmi.

To są punkty nazywające się zł.

Pisz PW! ;)

Opublikowano

­

wiem. Myślisz ze jestem dzieckiem? Mam na ender 9000zl a pukawka to g****o. Zbieram tez na platnoscionline. Ale chyba przeniose się na mikrosms .

Wiesz co, po twojej wypowiedzi tak - skoro masz tyle pieniędzy to lepiej wypłać do banku i kup sobie maszynę dedykowaną np. na ovh, albo ją kup jak cię stać i załatw internet. Wtedy masz 99% pewności, że nikt cię nie oszuka. Skoro nie jesteś dzieckiem - to dlaczego nie masz konta bankowego? Mógłbyś to wypłacić i taki sposób ci polecam. Bo każdy hosting się kiedyś zwinie z tymi twoimi(pewnie zmyślonymi) pieniędzmi. Pragnę zaznaczyć, że pieniądze w banku to pieniądze, a w jakimś hostingu to punkty, a w hostingu kroju np. OVH to pięniądzo-punkty. Zwijając się hosting zabiera twoje pieniądze i nie możesz pójść z tym na policję, ponieważ to nie były pieniądze tylko punkty, a ty świadom tego zostawiłeś je u twojego dostawcy serwera gry. Więc reasumując - skoro nie jesteś dzieckiem, albo próbujesz udawać to dlaczego nie przelejesz sobie tego do banku - depozytu?

aw

Opublikowano

wiem. Myślisz ze jestem dzieckiem? Mam na ender 9000zl a pukawka to g****o. Zbieram tez na platnoscionline. Ale chyba przeniose się na mikrosms .

Może nie jesteś dzieckiem, na pewno nie jesteś też inteligentny (nie wiem, po co komu tyle wirtualnych pieniędzy na hostingach ^.^). Nie masz za grosz kultury, jeśli prawda którą osoby uczestniczące w tym wątku irytuje Cię tak bardzo to może zrób sobie przerwę od PC? :)

@AntyWarn :)

OwnServer prawdopodobnie upadł i już go nie zobaczymy.

Fanpage też usunęli.

Pisz PW! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...