Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ownserver.pl dlaczego hosting i serwery nie działają?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak masz 3000zł to mogłeś VPS'a sobie kupić. A co do tematu to raczej chwilowa usterka. Chociaż jak serwery padly(mc) to moze jakis DDoS.

Opublikowano

Najprawdopodobniej dodają coś nowego lub coś zmieniają. Aczkolwiek bardziej możliwe, że mogła im paść maszyna. Musisz czekać cierpliwie na naprawienie tego wszystkiego, a stronę spróbować odpalić za kilka godzin.

@Edit Skoro nie działa tak długo od 3 tygodni, to najprawdopodobniej już nie prowadzą swojej działalności. 

Opublikowano

Prawdopodobnie się zwinęli, polecam ci przerzucić się na dedyka albo vps, bo takim hostingom nie można ufać.

@Edit

C9Q26dv.png

Może jakieś ddosy.

aw

Opublikowano

@MsDaniel55

To moim zdaniem przepraszam - zjebany host który tylko ciebie oszukał , bo jak miałeś 3000 zł to łatwo ich nie odzyskasz :P.

Spróbuj skontaktować się z policja bo przecież miałeś dużo tam pieniędzy i spędziłeś kilkanaście dni na robieniu serwerów.

@Edit jak się nie zwinęli to nie musisz tego robić, ale 3 tygodnie. Bardzo dziwne ze tyle potrzebują na naprawę.

Przenieś się na profesjonalne hostingi np : Craftserve który ma już hosty od 2011 i jakoś dobrze im idzie lub kupić dobry vps na którym twoje serwery powinny lepiej chodzić niż na hostingach.

Z poważaniem

Wiktor Dziezyc

@offtopic

Ahh @ Lord Asasin

Pamiętasz jestem ci winny 100 like :D

Opublikowano

@MsDaniel55

To moim zdaniem przepraszam - zjebany host który tylko ciebie oszukał , bo jak miałeś 3000 zł to łatwo ich nie odzyskasz :P.

Spróbuj skontaktować się z policja bo przecież miałeś dużo tam pieniędzy i spędziłeś kilkanaście dni na robieniu serwerów.

@Edit jak się nie zwinęli to nie musisz tego robić, ale 3 tygodnie. Bardzo dziwne ze tyle potrzebują na naprawę.

Przenieś się na profesjonalne hostingi np : Craftserve który ma już hosty od 2011 i jakoś dobrze im idzie lub kupić dobry vps na którym twoje serwery powinny lepiej chodzić niż na hostingach.

Z poważaniem

Wiktor Dziezyc

@offtopic

Ahh @ Lord Asasin

Pamiętasz jestem ci winny 100 like :D

Serwer z craftserve to nie da sie go pod bungee podpiac. Lepiej VPS'a jak pisalem
Opublikowano

No, akurat o tym wiem jak coś, ale wogule jak mówiłem na gorze nienawidzę hostów które się zwijają i zostawiają ludzi którzy mieli tam pieniądze na lodzie.

@Edit vps jak słyszałem maja 1&1.pl bo na nich kolega ma i działa wszystko ok, ale drogi jest.

Opublikowano

a vps gdzie jak już?

OVH ale ten hosting nie nalezy do najtańszych ale maszyny mają nawet nawet.

I na vps mozesz nawet 3 serwery postawic

@MsDaniel55

Raczej nie. Oni mają własną maszyne jak np. Mc.skk*.net ma

Opublikowano

Widze ze kazdy ma serwery po 3k zł , kazdy jest informatykiem specjalista w sygnaturce na mpc . Co sie dzieje z tą gimbazą.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@GetFun

nie każdy ma 3k :D Ja włożyłem w serwer 30zl [sms] więc 15 do portfela a z 30zl w ciągu 3mc zrobiłem 3k na amatorskim serwerze xD co by było gdybym zrobił coś na poważnie. [dodam, że na ownserver zbierałem 3mc 3k a potem zbierałem na platnosci-online (teraz mam tam 10k do wypłacenia czyli ok 20k w portfelu bo 53% doładowuje się]

Opublikowano

@GetFun

nie każdy ma 3k :D Ja włożyłem w serwer 30zl [sms] więc 15 do portfela a z 30zl w ciągu 3mc zrobiłem 3k na amatorskim serwerze xD co by było gdybym zrobił coś na poważnie. [dodam, że na ownserver zbierałem 3mc 3k a potem zbierałem na platnosci-online (teraz mam tam 10k do wypłacenia czyli ok 20k w portfelu bo 53% doładowuje się]

To kup VPS na OVH ;p. Jak cos polecam strone linuxvps.pl tam sie dowiesz jak zrobic serwer/dac ftp itp.
Opublikowano

Hosting najprawdopodobniej upadł pod zasłoną ataków.

Bo przecież FanPage sam by też nie zniknął?

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Sam tam miałem ok. 500 złoty - z początku NETHERSTORM był na OwnServer (sv.gomc.pl).

Na swoje pytanie powinieneś znaleźć odpowiedź tutaj - http://www.forumprawne.org

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

dziwne że serwery z domeną gomc.pl działają

ten hosting ma pare lat i nie tylko hostują majkrafta waszego kochanego może maszyny im padły

Opublikowano

dziwne że serwery z domeną gomc.pl działają

ten hosting ma pare lat i nie tylko hostują majkrafta waszego kochanego może maszyny im padły

Hmmm....

1. Jakim cudem padły maszyny tak wszystkie na raz?

2. Swój fanpage na fb na swojej maszynie hostowali?

Raczej zabili hajs i sie zwineli

Opublikowano

Hm.. popatrzy ze strony logicznego myślenia..

3 Tygodnie są już offline. DDoS? Ok, rozumiem każdy ma wrogów.. ale jeszcze nie słyszałem aby DDoS był 24/7 przez 3 tygodnie bez jakiejkolwiek szansy na ustabilizowanie sytuacji.. Mogli by w prost napisać, że kończą z interesem a nie ludzi w bambuko robić..

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Ja mam w portfelu ok 340zł

4 rozwinięte serwery CSGO

Szkoda mi w sumie nie wiem czego czy tego hajsu czy graczy bo serwery FULL.

Zgłoście tą firmę jak ktoś posiada jakieś dodatkowe dane i tyle bo nie mogą od tak sobie zakończyć działalność bez jakiegokolwiek zwrotu gotówki z portfela...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...