Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprawiono serwer. Posiada teraz lepiej zoptymalizowane pluginy. Dodaliśmy WULKANY oraz METEORYTY zostały one przetestowane i są gotowe do użycia.

Opublikowano

Dodaliśmy coś.. Co cholernie polepszy rozgrywkę na serwerze. Nie będzie to żadne utrudnienie lecz przepiękne urozmaicenie ;) Urealistyczni tą rozgrywkę.
Załóżmy mamy blok drewna i chcemy go zniszczyć. I np. bijemy go bijemy i przez przypadek przestaniemy. To ten zniszczony np. do połowy już blok nie zregeneruje się tylko pozostanie na takim etapie zniszczenia na jaki go doprowadzimy. Ze wszystkimi blokami tak będzie. Więc to będzie coś czego nigdzie indziej nie doświadczycie, a spodoba się wam na pewno :)

Opublikowano

Od teraz na naturalnym świecie będą pojawiać się potwory z Netheru ;) Np. będzie latać w normalnym świecie Ghast. 

Usunięto zostawianie śladów na pobitym bloku. Lagowało serwer oraz miało wiele bugów.

Opublikowano

Prezentacja jest za długa, przede wszystkim przez za dużą czcionkę. Źle się ją czyta.

Dzięki za opinie :)

Czcionka poprawiona:)

Opublikowano

Nie będę ukrywał, że wszedłem na ten srwer z nadzieją. Jednak zniechęciły mnie zdarzające się poważne lagi.

Jak mógł Pan wejść skoro serwer posiada White-List ? ;)

@Edit Start serwera dopiero jutro więc nie mogłeś wejść ponieważ nie zostałeś zapisany na White-List.

@Edit2 Zobaczyłem na Pana posty i piszę Pan wszędzie to samo, ze niby wiele serwerów ma lagi. Hejtuje Pan każdy serwer, a najbardziej jakiś serwer na literkę R. 

Opublikowano

Hmm.. Wszystko pięknie ladnie, ale zwróć uwagę na to, że gracze ze słabszym sprzętem mogą mię lagi przez te ogromne drzewa ;/

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Hmm.. Wszystko pięknie ladnie, ale zwróć uwagę na to, że gracze ze słabszym sprzętem mogą mię lagi przez te ogromne drzewa ;/

Sam testowałem na tych drzewach jeszcze na starym komputerze

(8500gt, 3gbram, amd athlom x2 dual core procesor 5000+)

I miałem 60 fps na troszkę więcej niż normal ;)

Także zbytnio problemu nie ma z tym:)

Teraz mam 260gtx oraz 8gb ram i ten sam procesor i posiadam 120 fps przy nawet 4 takich drzewach obok siebie. (Maks. 5 drzew obok siebie może być.)

Tak więc problemu raczej nie powinno być tym bardziej że ten 8500gt jest odpowiednikiem 7600gt.

@Edit A co do filmiku to mam na nim ścinki ponieważ przy nagrywaniu drastycznie spadły mi fps do 20.. To jest okropne nagrywać na słabym komputerze ;p

Bardziej martwiłbym się siedzenia na spawn gdzie jest wiele szczegółów i posiadam tam 90 fpa, a normalnie mam 120-150.

Opublikowano

Jak mógł Pan wejść skoro serwer posiada White-List ? ;)

@Edit Start serwera dopiero jutro więc nie mogłeś wejść ponieważ nie zostałeś zapisany na White-List.

@Edit2 Zobaczyłem na Pana posty i piszę Pan wszędzie to samo, ze niby wiele serwerów ma lagi. Hejtuje Pan każdy serwer, a najbardziej jakiś serwer na literkę R. 

No bo wiele serwerów ma lagi i jest kiepskich, co ja na to poradze? Każdego dnia reklamuje sie tutaj dziesiątki serwerów. Znaleźć jakiś porządny jest bardzo trudno. A ten na literę R jest naprawde wielką porażką - przynajmniej jest poziom dna, do któego mogę porównać.

Skoro była whlista to może nie na ten sewer Twój wszedłem tylko na jakiś inny. Przy tylu adresach IP to już się myli. W każdym razie przydałoby się więcej screenów i informacje o eventach bo to zawsze przyciąga graczy.

images.jpg

Opublikowano

Poprawiliśmy wiele błędów które były na starcie.

Usunięto opadający kamień
Zmniejszylismy siłe potworów bo były za silne nawet w zbroi
Zmniejszylismy dropy innych potworow po zabiciu potwora.

Opublikowano

Serwer został zoptymalizowany. reszte optymalizacji przeprowadzę rano. Przepraszam was za dzisiejsze lagi oraz bółędy. To pierwszy dzień serwera więc błędy przynajmniej poprawiliśmy:)

Zapraszamy :)

Opublikowano

Przypomniałem sobie o tym serwerze xD... Wbijam wszystko w porządku wpisuję /kit start i piszę że nie mam dostępu do komendy. Naprawcie ten szczególik.

@Edit do warpu nie mam też dostępu xD chyba że to przez rangę Nowy xD

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Przypomniałem sobie o tym serwerze xD... Wbijam wszystko w porządku wpisuję /kit start i piszę że nie mam dostępu do komendy. Naprawcie ten szczególik.

@Edit do warpu nie mam też dostępu xD chyba że to przez rangę Nowy xD

Trzeba wejść od nowa na serwer :)

Wystarczy zrobić relog.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...