Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się grać na metin2.pl, jak tak to gdzie?

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze jest sens gry - oczywiście jeśli ktoś ma chęć. Jaki serwer? Myślę, że Samos, Negros, Tortuga - tam jest dość sporo ludzi - więc myślę, że by Ci się dobrze grało. 

Opublikowano

Najlepiej zaczac na Tortudze jednakze moje zdanie jest takie, ze global stoczyl sie na samo dno, w dodatku teraz dodaja jakies aureole nad glowa, masakra.

Srij9JT.png

Opublikowano

up@ O jakich aureolach mówisz? :D

Polecam zacząć na tortudze to najświeższy serwer i idealnie nadaję się do rozpoczęcia rozgrywki. 

Opublikowano

@RockerS

miał na myśli ramienniki :)

każda aktualizacja od 2k10 to dno..

zaczęło się od kostiumów .... zwiększenie max lv do 105 ...... 5 postać z 1 profesją bo nie chciało im się robić drugiej ..... teraz ramienniki żeby ludzie kupowali dodania i zmianki bo będzie można je bonować :)

nie opłaca się grać na PLu.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Dla mnie PL stacza się na dno, o ile już się nie stoczył, wprowadzili masę zbędnego syfu, który nikomu do szczęścia nie był potrzebny. Nie wiadomo na co "pomysłowego" jeszcze wpadną. Ogólnie mówiąc nie polecam Ci grać na PLu. :D

Opublikowano

To już koniec metin2... Co mogę powiedzieć?

.::Metin 2007::.
-Inny wygląd skill  Aura Biała/Pomoc złota, błogo jak niebieska bańka na postaci,
-0 botów/spam botów
-0 haków...
-0 DH na metkach...
-0 Dzieci "NEO"
-Kultura i szacunek do drugiej osoby
-Mniejsze ceny :>
-jedno klasowość (czyli szamanka(kobieta jedynie),Ninja(kobieta jedynie),Sura(mężczyzna jedynie),wojownik(mężczyzna jedynie)).
-Mniejsze lagi 
-Ciekawsza gra ( zabawa tym co jest.. bez względu na lvl :P )
-Lepsze eventy o 100% nawet i 1000% ;( aż brakuje mi tych czasów z pro eventami... ;(
-Brak blokady na v2 
-Wiejec ludzi grało ;d
-I jak miało się 40lvl i boj było się "pro elo elo" już 
-jak miałko się 1kk w EQ to byłeś, pan i władca serwera,
-prywatne magazyny / sklepy w M2 !!
-wielkie  gdy wpadł do m1 ktoś w stalce,
-małe przekręty na handlu, zmieniając jedno zero albo ustawiając 1 yang (pozdro dla kumatych)
-umiejętności typu "lol co on włączył, chyba aura na G!"
-bicie słabszych graczy w mnisiej na 35+ poziomie, czyli brak lvl przy nicku,
-pytania "siema, mogę do PT na BO?", "potrzeba lura na BO"
-jedyny speedhack, który g****o wspomagał ale u znajomych byłeś super ziomkiem i chetrem,
-ślub to było coś typu: "ja pier,dole jakieś tańce kur.wa, wygibasy, całusy" i się na to czekało cały dzień z wirtualną dupą,
-poty dropiło u łuczniczek i sprzedawało na sklepie,
-pokazywało EQ gdzie był kamień "Kawałek Pękniętego Kamienia" myśląc, że to jakiś efekt,
-wędka od 7 poziomu postaci, tak! Była kiedyś wędka od 7 lvla!! Całkiem serio!
-I legendarny test: "Zawiodłeś..." !! hahah

.::Metin 2010 ::.
-wprowadzenie groty(brak problemu z expem [gracze 80+])
-większe ceny... w c**j większe ceny..
-Boty/haki/spamboty codzienność :>
-DH na eventach i metkach 
-Wielkie lagi
-Blokada na handlówki w v2 i grocie..
-Wiecej kradzieży kont...Oszukań itp.
-Inne wyglądy skill (już nie aura biała etc. )
-Nieciekawa gra ( większość odp. nie chce: ) myślą że jak mają 80lvl nie muszą odp. np. takiej wojce 72lvl )
-Słabe eventy oraz za mało ich...
-Bugi nowe ale one były i będą zawsze :>
-Brak kultury... u większości graczy i szacunku
-waithack,kichack,farmobot,mob lur,metin2mod, i inne gówna..

Wolałbym tamte czasy, które nie wrócą...

ps. Stawiając swój pierwszy serwer o nazwie Longju99, nie pod jakieś (pierdolone IS) tylko z ciekawości miałem ponad 6k graczy na kanale pierwszym, dodatkowo 3k graczy na kanale drugim i to bez żadnej zbędnej reklamy. Wiem, teraz mnie wyśmiejecie, że jestem idiotą, noobem, to nie jest możliwe, teksty typu "TA K***A PEWNIE 20K GRACZY MIAŁEŚ" i co ja mogę wiedzieć o Metinie. Ale na prawdę kiedyś jak w Polsce stały 3 privy z tego jeden sam obstawiałem to tak było.. Całkiem serio :)

(tak byłem z*******y i zmieniając tylko porty logowania postawiłem CH2 - wtedy nawet skopiowałem game99 i się wojny gildii bugowały :D) Ale ludzie napier.dalali.. jak poje.bani ;]

Szkoda tego wszystkiego... Z czasem jeszcze odpalę moje stare dyski, na których mam takie "ss" z metin2 PL 2007 że samemu mi się kroi łezka w oku.. :)

Pozdrawiam, dobranoc.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Do pl'a wraca coraz więcej ludzi. Ale czy to ma sens? Zmiany są coraz to gorsze. Od dawna już nic się nie pojawiło to zachęciło by mnie do gry tam. Sam pamiętam czasy kiedy grała tam masa ludzi. Identycznie wspominam jak @Nigahiga . Najlepsze było to, że grali tam wszyscy znajomi, bo nic lepszego nie było. I ta satysfakcja jak zabiłeś kogoś ze szkoły. ;) Złote czasy Metin2...

Opublikowano

DA F**K CO TO ZA NOWA KLASA.

Już totalnie zjebali ta gre dodając jakieś stwory...

oni to dodali,zeby wydawali kase na is dla tego likana

/niereg. sygna

Opublikowano

Graj na metin2.sg Fajny global z klimatem 2007 roku crap i temy sa tanie a za pro elo epika musisz dać tyle ze caly serwer sie nie wypłaci :D nie masz likana, codzinnie jakis event tu masz rozpiskeIe81OWk.jpgPolecam bo naprawdę warto.

Opublikowano

Graj na metin2.sg Fajny global z klimatem 2007 roku crap i temy sa tanie a za pro elo epika musisz dać tyle ze caly serwer sie nie wypłaci :D nie masz likana, codzinnie jakis event tu masz rozpiskeIe81OWk.jpgPolecam bo naprawdę warto.

tylko lipa liznac slownictwo angielskie

/niereg. sygna

Opublikowano

Metin2 się odrodzi jak pokasują te wszystkie gówienka, większość graczy nie chce już żadnych przebierańców, a oni z oficjalnego serwera zrobili priva-cyrk. W ostateczności polecam grę na SG. Aczkolwiek nie radzę nigdzie zaczynać grać w ta grę.

Opublikowano

Pl to nie priv tu sie zawsze bedzie oplacalo.Wiec jesli myslisz na hardem priv lub global to zdecydowanie global

30331_20_08_10_7_59_30.png

Opublikowano

Jestem tego samego zdania co większość ludziów tutaj, PL się stoczył i tyle.. Teraz to jeden wielki priv tyle że trudniejszy niż przykładowo Balmora.. Szlag trafia, wszedł Likan i po 2/3 dniach już jakiś około 100lvl stał w m1 (expiony innymi postaciami).. Słyszałem że ten likan ani do expa, ani do pvp.. Polecałbym Ci priva jakiegoś niż PLa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...