Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wojsko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestes debilem i do ciebie trzeba tak. Nie rozumiesz, że w tematach na które nie masz pojęcia nie powinieneś się udzielać? Bo robisz z siebie debila?

Widać poziom kompetencji użytkowników tego forum ciągle spada. Nerdy i tak muszą wiedzieć lepiej. ;) Pewnie spojrzałeś na średnie zarobki w internecie i już jesteś mądrzejszy. Zapytaj się jakiegoś pilota F-16 ile zarabia, a potem rób z siebie pośmiewisko. Tyle ode mnie w temacie, bo dyskutować z przemądrzałym idiotą nie mam zamiaru. Miłego dnia.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widać poziom kompetencji użytkowników tego forum ciągle spada. Nerdy i tak muszą wiedzieć lepiej. ;) Pewnie spojrzałeś na średnie zarobki w internecie i już jesteś mądrzejszy. Zapytaj się jakiegoś pilota F-16 ile zarabia, a potem rób z siebie pośmiewisko. Tyle ode mnie w temacie, bo dyskutować z przemądrzałym idiotą nie mam zamiaru. Miłego dnia.

Byłem w Dęblinie i tam mi powiedzieli co do wynagrodzeń. Tobie sąsiad co latał f-16 w battlefildzie to powiedział a teraz zgrywasz cwaniaka.

Opublikowano

Byłem w Dęblinie i tam mi powiedzieli co do wynagrodzeń. Tobie sąsiad co latał f-16 w battlefildzie to powiedział a teraz zgrywasz cwaniaka.

Nie masz racji, ale uważaj jak chcesz. :D Kończę dyskusję, bo zaraz padnę ze śmiechu.  xD

@down Uważaj, bo ci żyłka pęknie z tych nerwów. To chyba oczywiste, że bardziej ufam sąsiadowi niż nerdowi z forum o grach.

Opublikowano

Ja ci podałem oficjalne dane, a ty mi k***a wyskakujesz z jakimś tekstem o sąsiedzie. W kolejnej kwestii się ośmieszasz.

Opublikowano

Naoglądał się chłopak filmów typu Snajper albo Wróg u bram, co zrobisz? Do żadnej elitarnej jednostki nie wezmą Cię z takimi wadami, chyba, że masz plecy gdzieś u wyższej rangi.

Napisałem, przecież że to tylko przyklady.

Z tego wszystkiego mam tylko lekką skoliozę.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

dłużej siedź przd komputerem.

Wojsko = misja w przeciagu 2 / 3 lat ? 

Ty za to dłużej siedz przed lusterkiem. W wojsku to ty byś był męską dziwką a nie żołnierzem z taką buźka typowej "pizdy".  2 dni byś tam nie przeżył i nam tu pierdolisz, że tam chcesz iść po szkole. Skisłem i raka mi dałeś.

Astme mam od urodzenia a skolioza niski stopień skrzywienia.

Nawet jak bana dostanę to i tak warto, że wyjaśniłem to co cie czeka.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Obecnie można wstąpić do ochotniczej służby wojskowej, wystarczy udać się do wku o  informacje na ten temat, jest to przeszkolenie w przedziale o jednego do trzech miesięcy, osoby które posiadają pracę mają ten czas usprawiedliwiony i pracodawca nie może wypowiedzieć pracy takiej osobie, dodam że przez czas szkolenia wojsko płaci osobie tak zwany żołd. Po tym czasie jest również możliwość przedłużenia kontraktu na dalsze zostanie w jednostce i szkolenie się pod dany profil " piechota, kawaleria powietrzna, itp " 

Opublikowano

Tak poza tym żeby być żołnierzem zawodowym, trzeba odbyć 9 miesięcy zasadniczej służby wojskowej lub ukończyć szkołę oficerską/podoficerską. 

Opublikowano

Tak poza tym żeby być żołnierzem zawodowym, trzeba odbyć 9 miesięcy zasadniczej służby wojskowej lub ukończyć szkołę oficerską/podoficerską.

Nie trzeba mieć ukończonej zasadniczej służby wojskowej aby zostać zawodowym żołnierzem, prawo wojskowe mówi jasno, że wystarczy ukończyć kurs przygotowawczy, tak zwana " służba przygotowawcza "

Służba przygotowawcza jest jedną z ochotniczych form służby wojskowej. Służbę tą mogą odbywać ochotnicy posiadający uregulowany stosunek do służby wojskowej (przeniesione do rezerwy bez odbycia służby wojskowej), a także inne osoby (zarówno mężczyźni jak i kobiety) niepodlegające obowiązkowi odbycia zasadniczej służby wojskowej lub przeszkolenia wojskowego. Podstawowym zadaniem służby przygotowawczej jest gromadzenie wyszkolonych zasobów osobowych na potrzeby Narodowych Sił Rezerwowych.

Po odbyciu takiego przeszkolenia mamy możliwość iść  na zawodowego żołnierza, w różnych kierunkach korpusow.

Opublikowano

Ty za to dłużej siedz przed lusterkiem. W wojsku to ty byś był męską dziwką a nie żołnierzem z taką buźka typowej "pizdy".  2 dni byś tam nie przeżył i nam tu pierdolisz, że tam chcesz iść po szkole. Skisłem i raka mi dałeś.

Astme mam od urodzenia a skolioza niski stopień skrzywienia.

Nawet jak bana dostanę to i tak warto, że wyjaśniłem to co cie czeka.

Prosty jesteś koleżko.

Nie wiem co ma do wojska to jak ktoś wygląda. Każdy tam obcięty jest na 0 i ma taki sam mundur.

Poza tym cwaniakujesz a sam w wojsku nie byłeś a dajesz wywody na ten temat kto tam kim będzie.

Zawsze znajdzie się na takim forum osobnik o niskim poziomie inteligencji, którego łapie ból dupy.

Zresztą chciałbym porównać naszą sprawność fizyczną, zapewne twierdzisz, że byś wygrał, rutyna.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

mam 17 lat za 5 miech 18 ale mam skończoną tylko podstawówkę dostanę się ( nie chciało mi się chodzić do szkoły narkotyki alkohol i te sprawy )

a i chcę dodać że jestem bardzo sprawny i umięsiniony obecnie 35 cm w bicepsie na napięciu 

help 

1393532913-U1060386.png

Opublikowano

Jak miałeś do czynienia z policją i cię zanotowali, nie mówiąc już o jakimś postępowaniu karnym, to nie ma szans.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Jak miałeś do czynienia z policją i cię zanotowali, nie mówiąc już o jakimś postępowaniu karnym, to nie ma szans.

Bullshit, za spisanie jesteś już skreślony?

Jeżeli miałeś jakieś wydane wyroki przez sąd (czyt. byłeś karany) to już nie masz po co iść.

PS. Wtedy to zostaje Ci legia jak jesteś tak uparty na tą fuchę.

Opublikowano

Jeżeli miałeś jakieś wydane wyroki przez sąd (czyt. byłeś karany) to już nie masz po co iść.

U mnie na komisji był koleś, który nawet był zainteresowany służbą wojskową, ale dali mu kategorię E, bo xx miesięcy temu dostał mandat.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Przykładowo dostałby koleś mandat za przekroczenie prędkości i nie przyjęliby go do woja ?

Gówno prawda.

Jak dostawałem mandat to się pytałem czy to koliduje z tym aby dostać się do policji albo do wojska i powiedział mi, że nie.

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Kodeks wojskowy mówi że osoba musi być niekarana sądownie, notowania nie wchodzą w grę tak samo jak i mandaty.

nie byłem nigdy karany , a bez żadnej szkoly mogę się dostać na najgorszą rangę ? 

1393532913-U1060386.png

Opublikowano

Wykształcenie do woja - przynajmniej ukończenie gimnazjum. Na początku wiadomo najniższa ranga ale z czasem będzie coraz to wyższa

Ja na komisji dostałem A ( dostałem wcześniej już mandat )

Opublikowano

Zarobki w wojsku : 

http://www.wynagrodzenia.pl/artykul.php/wpis.3029

+dodatki 

http://www.regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/zarobki/zarobki-w-wojsku-od-2015-r-nowe-zasady-wynagrodzen-raport

Jakbyś nie orientował się w wynagrodzeniach ^^^. A co do rezygnacji ze studiów, to nie radze Ci rezygnować :) Skończ studia i wtedy ewentualnie do wojska, lub do szkoły oficersiej która zalicza się do twojej emerytury, czyli uczysz sie 4 lata i potem tylko 21 do emeryturki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...