Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt na pomocników w wieży

dawixon333

Udostępnienie skryptu  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcecie bym udostępnił skrypt na możliwość dawania pomocnikom w wieży ekwipunku oraz by oni wbijali lvl gdy my wbijemy?

• Tak, wstaw go.
      19
    • Nie chcę.
      1
    • Jak chcesz...
      1
    • Nie chcę tego!
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jeżeli dużo osób będzie chciało udostępnię skrypt na dodawanie eq pomocnikom + bd oni wbijać lvl wtedy co my wbijemy. Może coś jeszcze gratis. Jak będzie dużo pozytywnych odpowiedzi w ankiecie to udostępnię.

Jak zaczną się hejty to nie udostępniam.

Opublikowano

Nie mam jego plików. Mam jakieś starsze i na nich pracowałem. Mam jakieś z jakiegoś polskiego forum pobrane z kilka miesięcy temu i zanim otworzyłem serwer bawiłem się tym na darmowym hostingu z fr.

Nie wiem czy wiesz, ale nie tylko wielki gilu umie coś zrobić

Opublikowano

Everybody have now buisnes from onrain db .. GG STEALERSSS ....

No, he mean older files than your. Nobody apart from you and Mannik have files from onrain.

Opublikowano

Ha ha ha. Dobre. Wejdź na mój serwer, tam pomocnikom można dawać eq oraz gdy my wbijemy np. 1lvl to im też się dodaje 1 lvl. Eq można im normalnie dawać. Natomiast jest jeszcze z tym mały bug, gdy damy im jakiś przedmiot i spróbujemy np. taki sam typ przedmiotu nasunąć na ten pierwszy item to się nie zamienią miejscami. Musimy stary zdjąć i nowy dać. Ale prawie ukończone. rivendel.blutu.pl jakbyś verlis nie wierzył.

Opublikowano

Wątpię żebyś miał taki skrypt... Pewnie jakiś fejk...

Ten skrypt posiada każdy kto używa w miarę aktualnych plików.

Opublikowano

O,o Nie sądzę. Kto? Ja ty i onrain. W gotowych plikach jest tylko, że maja od razu eq i lvl wbity.

Oj, no to uświadomię Ci, że pliki z eq i poziomami od czerwca latają po internetach. Wystarczy tylko poszukać na zagranicznych forach.

Btw. Onrain posiada autorski skrypt.

Opublikowano

Wiesz, nie zaglądam na zagraniczne. 

12 nowych tabelek w bazie danych troche skopiować skryptu z bohatera z eq trochę z zapytan co sa po osiagnieciu lvl cos tam dopisac i jest. Jak ktoś bedzie chcial to przygotuje ten poradnik.

Opublikowano

Wiesz, nie zaglądam na zagraniczne. 

12 nowych tabelek w bazie danych troche skopiować skryptu z bohatera z eq trochę z zapytan co sa po osiagnieciu lvl cos tam dopisac i jest. Jak ktoś bedzie chcial to przygotuje ten poradnik.

To się wydaje takie proste, ale uwierz mi, nie jest. :)

Poza tym same tabelki i zapytania nic nie dadzą. Gra opiera się na flashu, potrzebne są odpowiednie $GLOBALS i $ret które reagują z swf. Jeśli chodzi o bohatera, to fakt, jest to zrobione, ale zakładam, że pomocnicy mają zupełnie inne wartości. 

Opublikowano

Wystarczy rozdkodować swf, ale w tych plikach wiele wartości jest podobnych. Wystarczy chociażby opierać się na wieży by zrobić portal.

Aby zrobić portal można opierać się na wieży albo równie dobrze na lochach, ponieważ wieża opiera się właśnie na lochach. Jednak w portalu pozostaje jeszcze sprawa życia potwora oraz jego regeneracji. Wydaje się to proste ale ale trzeba zapisać punkty życia przeciwnika do bazy danych czyli tym samym przepisać symulacje walki oraz dodać tworzenie się  odpowiednich logów. 

Opublikowano

Zapytanie mysql wystarczą, tak samo w innych lochach są zapytania sql, tzn po walce np. wygranej jest zapytanie UPDATE które np. zaktualizuje lvl pokonanych potworków w portalu. Mam wszystkie  grafiki, gdzieś na czacie może je wrzucę może ktoś potrzebuje....

A co do regeneracji hp - tak jest w zwykłym sfgame, ale jak ktoś nie lubi pieprzenia to może i bez tego. Można też utworzyć tabelę odpowiednie zadanie w cron'ie i wszystkim graczom by się resetowało hp potworków o te 10%+. Php i mysql i by się dało by o np. 24 all graczom na serwerze się zregenerowała tana tabela tzn by trzeba było do portalu dodać odpowiednie tabele.

Opublikowano

Wystarczy rozdkodować swf, ale w tych plikach wiele wartości jest podobnych. Wystarczy chociażby opierać się na wieży by zrobić portal.

Wystarczy? Hah, zabawne. Widzę nie wiesz co za demon siedzi w swf.

Zapytanie mysql wystarczą, tak samo w innych lochach są zapytania sql, tzn po walce np. wygranej jest zapytanie UPDATE które np. zaktualizuje lvl pokonanych potworków w portalu. Mam wszystkie  grafiki, gdzieś na czacie może je wrzucę może ktoś potrzebuje....

A co do regeneracji hp - tak jest w zwykłym sfgame, ale jak ktoś nie lubi pieprzenia to może i bez tego. Można też utworzyć tabelę odpowiednie zadanie w cron'ie i wszystkim graczom by się resetowało hp potworków o te 10%+. Php i mysql i by się dało by o np. 24 all graczom na serwerze się zregenerowała tana tabela tzn by trzeba było do portalu dodać odpowiednie tabele.

Jakie crony?? Weź zastanów się co piszesz. Zamiast napisać to normalnie to próbujesz to udziwniać i utrudniać sobie życie. Może jeszcze zrób każdy skrypt w osobnym pliku, hm?

Opublikowano

Co Ty nie powiesz. Nie pasuje to nie podaje proste. Zamuję się teraz lochami gildijnymi. Mam 80% już.

________

Lochy skończone w 90%. Normalnie walczymy, każdy osobno 1vs1.

Jedyne co nie działa, to to, że nie wyświetla który loch mamy pokonany. Wyświetla ciągle 1/50.

Naprawiłem to przedtem ale usunąłem to, bo aktualizowało lochy gildii wszystkich co są na serwerze, ale popracuję nad tym.

Teraz nad portalem gildyjnym pracuję.

Opublikowano

80%? Ktoś tu jest słaby z matematyki. Myślisz, że jak dodasz kilka stworków to masz cały skrypt. Lochy są nic nie warte, bo: 1) Są zwykłą kalką wieży 2) Napisane są w złym akcie. Wracając, skoro nie potrafisz dodać nawet wizualnego aktualizowania lochów to odpuść sobie sf.

Opublikowano

Dodałem, ale zły parametr, noobku. Aktualizowały się ale all lochy na serwerze. Już wiem jak to naprawić. 

Jeśli nie znasz podstaw Mysql to się za to nie bierz.

Opublikowano

Siedzę w tym dłużej niż myślisz, ale zawsze mogę zapytać anonków na IRC jak coś nie będę wiedział. :*

Napisanie skrótu IRC nie czyni cię bogiem php. Zły parametr? To dobre, cały skrypt jest źle napisany. Czekam, aż coś pokażesz, a nie tylko piszesz (Jak 95% pro skrypterów), że: "jesteś w trakcie prac nad portalem i lochami".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...