Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Opinia] Hosting OVH pod boty muzyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli źle to napisałem lecz ten temat tyczy się właśnie tego hostingu i TS3.

Więc:

Polowa znajomych poleca ten hosting i pisze że niby u nich z  Procesorem 1 vCore , RAM 1 GB oraz Przepustowości 100 Mbps(Gwarantowane aż do 10 000 GB danych transferowanych miesięcznie, następnie 1 Mbps) Wystarczy do nawęd 2-3 botów TS3 , zdalnego pulpitu oraz programu muzycznego do muzyki dla bota . Chwiałbym was się spytać czy to prawda ze to uciągnie aż 3 boty oraz zdalny pulpit czy to bujda 

Pomogłem daj - :-)

Opublikowano

No jednego uciągniesz na lajcie. Z większą ilością mogą (ale nie muszą) być problemy. Weź też pod uwagę, że jest to VPS a nie dedyk, więc różnie to może działać.

Opublikowano

To jest OpenVZ więc nikt nie może Tobie niczego zagwarantować :)

Opublikowano

Te vcore różnie dają

Po zwiększeniu pakietu z 1vcore na 2vcore obcięta była częstotliwość prawdopodobnie przez to że wcisnęli mnie na maszynę z innym cpu :P

Przy gwarantowanych zasobach mógłbyś o tylu myśleć a tak to może być z tym ciężko żeby bez ścin grało 

Opublikowano

­

czyli uciągnąłby 1/2 boty muzyczne czy nie?

Uciągnie.

01253622875045164679.jpg

Uwaga na bandziorów z internetu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmacniać swoje szeregi.

Opublikowano

dostałem i daje ofertę innego hostingu jeszcze lecz ile wyciągnie botów tym vps  (chodzi o konkretną liczbę : 2,3,4,5, ...99) : 

Procesor 2 x 2.5GHz

Ram 3 GB

Swap 512 MB

Dysk twardy 50 GB SSD

Limit transferu Bez ograniczeń

Panel HyperVM TAK

Gwarancja SLA 99.9%

Wirtualizacja OpenVZ

Kopia zapasowa TAK

Port  gwarantowane 25 MBit

Konto ROOT Tak

Pomogłem daj - :-)

Opublikowano

Zapewne ta oferta do mintshost ale na tym uciągniesz te dwa boty, wiem bo sam miałem, nie ma większych problemów ;).
Następne pytania kieruj w tym temacie: Kliknij

Opublikowano

Podepnę się do pytania a dokładniej dziś zamówiłem VPS Classic 3 postawione na nim zostało 2 boty muzyczne i jeden systemopwy. boty muzyczne tną się okropnie ;( co robic praktycznie ramu wystarcza ale procesor z tego co mi kumpel to ustawiał mowi ze nie wyrabia ;( masakra czy pisać do nich o zmiane maszymy czy jak ?

Opublikowano

Podepnę się do pytania a dokładniej dziś zamówiłem VPS Classic 3 postawione na nim zostało 2 boty muzyczne i jeden systemopwy. boty muzyczne tną się okropnie ;( co robic praktycznie ramu wystarcza ale procesor z tego co mi kumpel to ustawiał mowi ze nie wyrabia ;( masakra czy pisać do nich o zmiane maszymy czy jak ?

Jak masz OpenVZ to tak jest, nie masz gwarantowanych zasobów.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Chciał bym dodać ze OVH ma ostatnio duzo problemów z VPS i jesli chodzi o muzyczne boty obecnie katastrofa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiec jeśli ktoś chce postawić TS i Bota muzycznego na OVH VPS w Opcji : VPS Classic 3

3 vCores

4 GB

50 GB Raid 10

Odradzam bo sam mam tam 1 bota muzycznego i TS i procesor nie wyrabia , tnie strasznie i nie idzie słuchać muzyki, a szkoda bo ovh wydawało by się naprawdę solidną formą.

Opublikowano

Wiec jeśli ktoś chce postawić TS i Bota muzycznego na OVH VPS w Opcji : VPS Classic 3

3 vCores

4 GB

50 GB Raid 10

Odradzam bo sam mam tam 1 bota muzycznego i TS i procesor nie wyrabia , tnie strasznie i nie idzie słuchać muzyki, a szkoda bo ovh wydawało by się naprawdę solidną formą.

Pewnie masz źle ts skonfigurowanego na tym vps.. I to jest OpenVZ więc ma prawo nie chodzić. Zainwestuj w dedyka od nich i wtedy możemy pogadać.

Opublikowano

Matej o jakiej konfiguracji mówisz co bym musiał poprawić ? może napiszesz do mnie na GG bądź na TS pogadamy ?

PS : Nie stać mnie na Dedyk za 300zł miesięcznie ..

Opublikowano

@DJMazii serio? 

3 vCores

4 GB

50 GB Raid 10

630501428507247992255.png 

Może masz coś jeszcze uruchomione? Ja mam bota na procek: 2 GHz ram: 1 GB i użycie jest maksymalnie takie jak podałem wyżej, na tym vps mam jeszcze skrypt pod ts i zapewne jeszcze jednego bota bym odpalił. 

Kiedyś już pisałem, że zrobienie wszystkiego z poradnika czasem nie wystarcza. 

Opublikowano

U mnie tak to wygląda :

http://scr.hu/1itq/1247e

Jak widać włączony TS mocno leci po procesorze jakieś porady co zrobić ?

jak żyć ?

Tak masz ustawione? 

http://scr.hu/2g0v/zbea9

btw. OpenVZ może trafiłeś na maszynę która jest po prostu zajechana :D Nie mówię o dedykach bezpośrednio z ovh(może być vps cloud) dedyka można śmiało brać z kimsufi czy tam soyoustart

Opublikowano

O cię proszę zobacz jak ta opcja zmieniła użycie lol !

http://scr.hu/1itq/rrwmd

Bardzo dziękuje !

I czy VPS Cloud jest lepsze np opcja 2 od tej co mam 4 ?

Oczywiście to co jest gwarantowane zawsze będzie lepsze od tego co mamy w teorii. Osobiście wolę pewne 4vcores i 4gb ramu niż 4vcores i 8bg na papierku :D Dochodzi też sprawa 50gb zamiast 100gb dysku raczej taka ilość nie jest potrzebna.

Opublikowano

Mi akurat jutro kończy się VPS Classic 4 czy przeskoczyć z niego na VPS Cloud 2 czy nie opłaca się ?

Bo sam nie wiem co zrobić i czy zmieni to działanie serwera ?

Opublikowano

Mi akurat jutro kończy się VPS Classic 4 czy przeskoczyć z niego na VPS Cloud 2 czy nie opłaca się ?

Bo sam nie wiem co zrobić i czy zmieni to działanie serwera ?

Poprawi jego wydajność pod względem administrowania nic się nie zmienia. Tak opłaca pisałem to 1 post wyżej. 

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...