Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 4000-5000zł

Zagrajmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukam bardzo szybkiego + dobrego do gier komputera za 4000-5000zł.

Odliczając:

stację dysków

zasilacz

obudowę

Mam 8GB ramu(niestety dwie kości a chyba są tylko dwa sockety) a chcę co najmniej 16GB.

Dysk 1TB-2TB.

Dobry procesor.

Dobra karta graficzna.

Aktualna karta i procek:

NVIDIA GeForce GTS 450

Intel® Core i5-3470 CPU 3.20GHz (4 CPUs) ~ 3.6GHz

Płyta główna:

Gigabyte B75-D3V

Sprawa się ma tak - jakby dało się bez wymiany płyty głównej żeby było taniej to fajnie.

Jeśli nie da się bo za słaba czy coś no to trudno, też o jakąś nową proszę żeby spasowała.

Jeszcze proszę o informację ile ta płyta ma wejść na RAM(ile kości mogę włożyć na raz, 2 czy 3).

;)

Opublikowano

Mam w kompie jeden dysk 1TB, ale napisałem bo potrzebuję więcej a ty tu dwa dałeś to nwm czy się zmieszczą. :P

Jak sprawdzić ten model zasilacza? Muszę otworzyć kompa czy niekoniecznie?

Opublikowano

dalem ci 2gi, jeden to ssd ktory mozesz wykorzystac (pownienes) na postawienie na nim systemu, odczujesz roznice

tak musisz otworzyc obudowe

­

Opublikowano

Dam Ci informację o zasilaczu jutro bo zaraz wychodzę a potem będę miał tylko do laptopa dostęp albo telefonu. ;)

A powiedz mi jeszcze o jednym - ktoś mi mówił, że może wystąpić coś takiego jak konflikt pamięci(RAM'u) no i trochę lipa, da się to jakoś sprawdzić

żeby było dobrze albo co?

Opublikowano

najlepiej kupic taki sam jaki masz, wtedy masz prawie że 100% pewnosc że bedzie dzialac

ram roznych producentow moze ale nie musi ze soba dzialac, choc w wiekszosci przypadow dziala

­

Opublikowano

Jak już polecacie EVGA to (o ile to możliwe) dodawajcie też że warto dopłacić do wersji ACX FTW. Całkowicie inne chłodzenie i podniesione takty.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Jak już polecacie EVGA to (o ile to możliwe) dodawajcie też że warto dopłacić do wersji ACX FTW. Całkowicie inne chłodzenie i podniesione takty.

A cena ile w górę? Aż tak bardzo się opłaca? Widać różnicę? :P

Opublikowano

Najlepiej odrazu iść po gtx 980 :D

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-gtx-980-dc2-oc-strix-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-3xdp-dc2-oc-strix-strix-gtx980-dc2oc-4gd5-649282/

To jest prawie 2700zł to aż tyle za samą kartę nie dam. :P

taktowania czy to acx czy ftw acx sa podobne, tylko ze ftw acx jest juz fabryczne podkrecona

Ta co podałeś wystarczy na takie rzeczy żeby chodził Unity, Far Cry 4, GTA 5 bez lagów?

Nie musi na maxymalnych, może na minimalnych byle bez lagów i ścin. :P

Opublikowano

Jeszcze jest jedna sprawa - czy ja mam odpowiedni slot na płycie głównej na tą grafikę co podałeś?

I kolejna sprawa - do karty będą podłączone dwa monitory, będzie jakieś większe zużycie czy słabsze działanie etc.?

Dodatkowo będę na pewno używał takich programów jak GG, TS, Photoshop, CS, LoL odpalony + internet z muzyką i kilkoma kartami raportów na MPC - będą problemy/zwiechy/lagi komputera?

Opublikowano

Odświeżam.

Jednak będę potrzebował pamięci 2x8GB.

Zasilacz mój ma 550W - pewnie o to chodziło.

Jeszcze proszę o odpowiedź na powyższe pytania.

Opublikowano

podaj dokladny model, boe nie wszystkie to czarna lista

ale dla swietego spokoju wymienilbym

dlaczego potrzeujesz 2x8gb ram, co da ci pewnie 24 gb ram o ile sie nie myle?

­

Opublikowano

podaj dokladny model, boe nie wszystkie to czarna lista

ale dla swietego spokoju wymienilbym

dlaczego potrzeujesz 2x8gb ram, co da ci pewnie 24 gb ram o ile sie nie myle?

Wymieniam na 750W.

Tamte pamięci oddam komu innemu a 2*8 to nie 24 tylko 16GB. ;d

http://bitcomputer.pl/pl/p/CRUCIAL-BALISTIX-SPORT-28-1600-DDR3-CL9-BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU/10395

Te pamięci kupuje, dobre ;p?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngXJ9 

Jeszcze jest jedna sprawa - czy ja mam odpowiedni slot na płycie głównej na tą grafikę co podałeś?

I kolejna sprawa - do karty będą podłączone dwa monitory, będzie jakieś większe zużycie czy słabsze działanie etc.?

Dodatkowo będę na pewno używał takich programów jak GG, TS, Photoshop, CS, LoL odpalony + internet z muzyką i kilkoma kartami raportów na MPC - będą problemy/zwiechy/lagi komputera?

Jeszcze mi powiedz odnośnie tego.

Będę prawdopodobnie używał ciężkich programów na kompie, nie będzie z tym problemu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...