Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Update 5.4 - 4 fps...

PookyPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam potworny problem. Otóż w LoL'a gram od 2 lat (z przerwami, ale jednak). Działa mi on tak sobie. Nie ma szału. Komputer mam kiepski, ale da się grać. Po pobraniu wczorajszego patch'a (tego co wyszedł w nocy). Zaczęły się potworne lagi. Mam non-stop 4 fps... Nic nie da się zrobić. Kombinowałem z ustawieniami - rozdzielczość, grafika, różne inne ustawienia. Nic nie pomaga. Co robić?

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ponad 20 bez tf, w tf trochę lagowało, ale grać się dało, a teraz jak mówie, koszmar, nie da sie prawie ruszać :'(

Pobrałem 2 paczki modów do mc, ale to chyba nie to c'nie? Raczej dwie paczki po 10-12 modów to nic takiego, a przynajmniej tak mi się wydaje.

Pomocnik
Opublikowano

Spróbuj przed rozpoczęciem gry pozamykać jak najwięcej programów, oraz odinstaluj te mody i zobacz, czy bez nich fps-y wróciły do normy. :)

Opublikowano

programy wyłączam zawsze wszystkie, które się da (słaby komp, więc robię co mogę). Co do modów już ich nie ma i zaraz próbuje

Opublikowano

ehhh... usunąłem wszystkie pliki mc, żeby tych modów na 100% się pozbyć i nic, dalej 4 fps... Najdziwniejsze jest to (a przynajmniej wydaje mi się to dziwne), że jest idealnie równe 4 fps...

Opublikowano

@Aldoredolo

Myślisz koleś, że jakbym miał możliwość kupienia nowego kompa to bym tego nie zrobił? Zastanów się, zanim coś napiszesz... Tak wgl widać, że nie masz o klatach pojęcia bo na 20 fps'ach nie ma lagów...

@The_Mini_PL

Dobra, skończę skanowanie i spróbuje ;)

Opublikowano

Sproboj zmienić limit klatek na np. 30 . Może jakis bug i dalo limit 4

@Aldoredolo

nie każdy ma bogatych rodziców rozpieszczony bacho

Na swój komputer uzbierałem sam ośle

Nie mam bogatych rodziców po za tym to nie twoja sprawa hejterze :)

2 sprawa jest taka, że nawet komputer za 500zł uciągnie lola na niskich w 60fps

Opublikowano

Słuchaj, hejterem nie jestem tylko mówie jak jest. A osłem mnie nie nazywaj bo lepszy nie jesteś.

Każdy ma inne wydatki i priorytety w życiu, ty wolisz wydać 500zł na kompa, on woli wydać to na sprzęt narciarski naprzykład. Wiesz istnieje inne życie niż lol ; ). Ale ty tego chyba nie zrozumiesz...

A te "samodzielne" pieniądze to pewnie kasa od babci/dziadka cioci na urodziny. Sorry to dobra wola że ci dają. Ty nawet palcem nie kiwasz. Jeżeli twierdzisz że "sam" zarobiłeś tą kase to się zastanów 2 razy ; )

Samodzielne zbieranie kasy jest wtedy gdy pracujesz w pracy.

@PookyPL Jak się nie uda to reinstall gry/napraw pliki . Jak reinstall to nie instaluj gry na dysku gdzie masz system32 itp. (najczęsciej C) . To laguje kompa, tak samo aplikacje, instaluj na dysku gdzie nie masz sytemu

Opublikowano

@Aldoredolo

Błagam Cię skończ dobra? Ty sobie uzbierałeś, cieszę się z twojego szczęścia, ale niestety, chociaż się tak może wydawać, nie każdy ma możliwość od tak se kase uzbierać. Odpuść ok? Nie pomagasz...

Opublikowano

usuń konto, rady z dupy, napisał przecież, że gdyby miał możliwość to by kupił nowy komputer. W szkole macie darmowe wi-fi czy już po lekcjach?

Co do twórcy tematu:

Wal formata na :C, jak nic nie pomaga to #format :P

A tak serio, wygląda na problem ze sterownikami karty graficznej, próbuj reinstall/update.

Opublikowano

­Ustawienia masz na najniższych? Przesuwanie suwakiem.

Wszystkie programy, przeglądarki itd wyłączone?

Opublikowano

Tak ustawienia najniższe jakie umiem włączyć :D programy wszystko powyłączane tylko Avast i jakieś gónwo, którego nie da się usunąć ani wyłączyć mianowicie: Search Protect, czy coś takiego, zmienia strone startową i nie da się usunąć :'(, szukałem po internetach i nie moge znaleźć jak się tego pozbyć

Opublikowano

Słuchaj, hejterem nie jestem tylko mówie jak jest. A osłem mnie nie nazywaj bo lepszy nie jesteś.

Każdy ma inne wydatki i priorytety w życiu, ty wolisz wydać 500zł na kompa, on woli wydać to na sprzęt narciarski naprzykład. Wiesz istnieje inne życie niż lol ; ). Ale ty tego chyba nie zrozumiesz...

A te "samodzielne" pieniądze to pewnie kasa od babci/dziadka cioci na urodziny. Sorry to dobra wola że ci dają. Ty nawet palcem nie kiwasz. Jeżeli twierdzisz że "sam" zarobiłeś tą kase to się zastanów 2 razy ; )

Samodzielne zbieranie kasy jest wtedy gdy pracujesz w pracy.

@PookyPL Jak się nie uda to reinstall gry/napraw pliki . Jak reinstall to nie instaluj gry na dysku gdzie masz system32 itp. (najczęsciej C) . To laguje kompa, tak samo aplikacje, instaluj na dysku gdzie nie masz sytemu

Sam uzbierałem na komputer nie moja wina, że mi zazdrościsz, że znalazłem sobie prace na wakacje.  

2.Dla chcącego nic trudnego nie będe głupszym więc odstąpie tą kłótnie osiołku ;)

@Aldoredolo

Błagam Cię skończ dobra? Ty sobie uzbierałeś, cieszę się z twojego szczęścia, ale niestety, chociaż się tak może wydawać, nie każdy ma możliwość od tak se kase uzbierać. Odpuść ok? Nie pomagasz...

Nie będę się kłócić wyraziłem swoją opinie :) Zrozum, że psujesz ludziom gre ja rozumiem jak nie masz pieniędzy itd po prostu odstąp granie troche w lola nie musisz kupywać komputera tylko np wymienić karte graf. itd

A co do twojego problemu z 4fps to myśle, że jak nie pomogą ci koledzy z up to format

sry za orto na szybko

usuń konto, rady z dupy, napisał przecież, że gdyby miał możliwość to by kupił nowy komputer. W szkole macie darmowe wi-fi czy już po lekcjach?

Co do twórcy tematu:

Wal formata na :C, jak nic nie pomaga to #format :P

A tak serio, wygląda na problem ze sterownikami karty graficznej, próbuj reinstall/update.

kolejny hejter :) wiesz gdzie mnie możesz pocałować ?? dzięki

Opublikowano

20fps i grać w lola odważnie, a tak na serio kup sobie nowy komputer bo tylko psujesz ludziom gre grając na takich lagach.

Niektórzy nie mają kasy na nowego kompa i z kieszonkowych się muszą jeszcze  cieszyć.

Denerwują mnie tacy ludzie  <_<

-------

Sprawdź czy nie masz włączonej opcji na ograniczenia fps, spróbuj reinstall lola, oraz sprawdź programem combofix czy nie masz wirusów na kompie.

Następne opcje to użycie programu adwcleaner oraz po tym driverbooster - jest to program który dobiera najlepsze sterowniki do gier dla komputera, polecam.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Polecam też program Raptr. Przystosuje ustawienia gry do twojego komputera automatycznie. Może coś pomoże...

LukaSuper.png

Opublikowano

Niektórzy nie mają kasy na nowego kompa i z kieszonkowych się muszą jeszcze  cieszyć.

Denerwują mnie tacy ludzie  <_<

-------

Sprawdź czy nie masz włączonej opcji na ograniczenia fps, spróbuj reinstall lola, oraz sprawdź programem combofix czy nie masz wirusów na kompie.

Następne opcje to użycie programu adwcleaner oraz po tym driverbooster - jest to program który dobiera najlepsze sterowniki do gier dla komputera, polecam.

kolejny hejter :) zanim coś napiszesz zrozum intencje dzięki

Opublikowano

@Aldoredolo

"Dla chcącego nic trudnego", ale czarodziejem nie jestem, masz kase to Ci się wydaje, że łatwo jest sobie odkładać 50-100 zł mies, czy więcej i jest, ok, ale na prawdę nie każdy ma taką możliwość. Nie będę się więcej z tobą kłócił, mam nadzieje, że zrozumiałeś co mam na myśli, jeśli tak dziękuję, jeśli nie, nie odpisuj...
A co do 20 fps, to powtarzam Ci, że między 20 fps, a 60 fps, prawie nie ma różnicy, jedyna jest taka, że z 60 w tf Ci spadnie do 50-40, a z 20 do 5, ale i tak to się rzadko zdarza. Jeśli wydaje Ci się, że psuję ludziom grę to się grubo mylisz, bo żadko mi się zdarza grę zlamić, czy nawet mieć słabe staty...

Opublikowano

kolejny hejter :) zanim coś napiszesz zrozum intencje dzięki

Jeżeli nie wiesz kto to hejter to się nie wypowiadaj, bo widać że nawet tego nie wiesz.

Hejter to osoba która kogoś obraża, powiedz mi proszę gdzie cie tam obraziłem.

---------

Polecam też program Raptr. Przystosuje ustawienia gry do twojego komputera automatycznie. Może coś pomoże...

Nie zawsze, takie programy czasami ustalają złe wartości.

Programowi może się wydawać że gra pociągnie na średnich a tak naprawdę ledwo idzie na minimalnych.

--------

Zapomniałem dodać, abyś dodał listę ostatnich zainstalowanych rzeczy sprzed i po patchu.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...