Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Piractwo...

kukubaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak... Ja i paru(nastu) innych deweloperów piszemy se pluginy pod Bukkita/Spigota... I chcemy coś na tym zarobić więc je sprzedajemy... No tak, ale co z tego, jak jakieś gówno jakiś użytkownik wrzuci to na mpc forum i będą wszyscy mieli za free... 

CO NAJLEPSZE? WY NIC Z TYM NIE ROBICIE!

Tabela kar:
http://www.mpcforum.pl/forum-611/announcement-10-regulamin-globalny-mpcforumpl/

Za spam 5 pkt na 3 miesiące... A ZA UPUBLICZNIANIE NIE LEGALNEGO OPROGRAMOWANIA? 15 punktów + 14 dni na pół roku ... 

COŚ MAŁA RÓŻNICA W KARACH POMIĘDZY SPAMEM A KRADZIEŻĄ? CO NIE?

Szczególnie, że jak mam plugin warty np. 50 zł od kopi, sprzedam 10 kopi, a potem ląduje to gdzie? nie zgadniecie! NA EM PI SI!

I przez to jesteśmy o kilka tysięcy w plecy ... A zanim to usuniecie, to minie kilka dni... Wtedy to cały net będzie to miał...

DĄŻĘ DO TEGO, ŻEBY BANOWAĆ PIRATÓW NA 10 LAT I TYLE, NIECH MAJĄ ZA SWOJE!

ahaahahah, przykład ogarniętego moderatora:
701681424863846399124.png

395411424863846399124.png

ZA CO DAJE MU WARNA!? ZA BRAK SKANU, NIE ZA PIRACTWO!

PS: Czekam na warna lub bana, za to że mówię prawdę :) Dobrze, że nie ma tu @Blezur bo by mi dał warna za spam ^^ A za piractwo to mu się już nie spieszy dawać warnów i usuwać ^^

Opublikowano

Dobra, a powiesz mi jeszcze gdzie tu piractwo widzisz? 0_0

Udostępnianie launcherów non premium itd. nie jest zakazane w dziale MC.

Dobrze, że nie ma tu @Blezur bo by mi dał warna za spam ^^ A za piractwo to mu się już nie spieszy dawać warnów i usuwać ^^

xD

Opublikowano

Dobra, a powiesz mi jeszcze gdzie tu piractwo widzisz? 0_0

Udostępnianie launcherów non premium itd. nie jest zakazane w dziale MC.

xD

Nie mówie o launcherach... CO 3 TEMAT W DZIALE MC TO JEST PUBLIKACJA NIE LEGALNYCH PLUGINÓW!

Opublikowano

A więc tak... Ja i paru(nastu) innych deweloperów piszemy se pluginy pod Bukkita/Spigota... I chcemy coś na tym zarobić więc je sprzedajemy... No tak, ale co z tego, jak jakieś gówno jakiś użytkownik wrzuci to na mpc forum i będą wszyscy mieli za free... 

CO NAJLEPSZE? WY NIC Z TYM NIE ROBICIE!

Tabela kar:

http://www.mpcforum.pl/forum-611/announcement-10-regulamin-globalny-mpcforumpl/

Za spam 5 pkt na 3 miesiące... A ZA UPUBLICZNIANIE NIE LEGALNEGO OPROGRAMOWANIA? 15 punktów + 14 dni na pół roku ... 

COŚ MAŁA RÓŻNICA W KARACH POMIĘDZY SPAMEM A KRADZIEŻĄ? CO NIE?

Szczególnie, że jak mam plugin warty np. 50 zł od kopi, sprzedam 10 kopi, a potem ląduje to gdzie? nie zgadniecie! NA EM PI SI!

I przez to jesteśmy o kilka tysięcy w plecy ... A zanim to usuniecie, to minie kilka dni... Wtedy to cały net będzie to miał...

DĄŻĘ DO TEGO, ŻEBY BANOWAĆ PIRATÓW NA 10 LAT I TYLE, NIECH MAJĄ ZA SWOJE!

ahaahahah, przykład ogarniętego moderatora:

701681424863846399124.png

395411424863846399124.png

ZA CO DAJE MU WARNA!? ZA BRAK SKANU, NIE ZA PIRACTWO!

PS: Czekam na warna lub bana, za to że mówię prawdę :) Dobrze, że nie ma tu @Blezur bo by mi dał warna za spam ^^ A za piractwo to mu się już nie spieszy dawać warnów i usuwać ^^

Mogę cię prosić o dowody iż odprowadzasz podatki związane z handlem ?

Sprzedaż plików w internecie bez odprowadzania podatku VAT podlega karze pieniężnej. 

Co do tematu to jest bez sensu a twój plugin i tak jest już na 4 innych forach udostępniony.

Masę bugów ma i tak tego dziadostwa nikt nie używa.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Mogę cię prosić o dowody iż odprowadzasz podatki związane z handlem ?

Sprzedaż plików w internecie bez odprowadzania podatku VAT podlega karze pieniężnej. 

Co do tematu to jest bez sensu a twój plugin i tak jest już na 4 innych forach udostępniony.

Masę bugów ma i tak tego dziadostwa nikt nie używa.

O rozliczanie nie masz co się bać, tata to za mnie robi ;)

PS: Używanie nie legalnego oprogramowania i go rozpowszechnianie też podlega karze.

Opublikowano

O rozliczanie nie masz co się bać, tata to za mnie robi ;)

PS: Używanie nie legalnego oprogramowania i go rozpowszechnianie też podlega karze.

Możliwe że masz rację że moderatorzy to olewają i zgodzę się z tobą.

Powiem tak, zauważyłem że 80% moderatorów to tylko spamerzy i nie czytają treści całego tematu tylko co im się rzuci w oko,

Aby rozwiązać swój problem z pluginami musiał byś poprosić administrację największych społeczności te forum + craft**** + buk***.

Bo jeżeli poprawią się moderatorzy tu to i tak na innych forach ludzie będą twoje pluginy udostępniać

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Jednak widać, że czegoś tutaj nie rozumiesz. Jeżeli "twój" plugin czy też skrypt jest odpowiednio zabezpieczony (istniejąca notka w kodzie o prawach autorskich, pisze czarno na białym, że zakazujesz kopiowania tego pluginu/skryptu na innych forach) to nie ma prawa się on znaleźć. Zgodnie z regulaminem ma dodać skan w czasie 1h (słownie. jednej godziny) do każdego pliku wykonywalnego. Jeżeli udowodnisz, że plugin w 100% należy do Ciebie i zakazujesz jakiegokolwiek rozpowszechniania, użytkownik zostanie ukarany, ale tylko wtedy, kiedy informacja o zakazie wystąpiła przed dodaniem jego postu. Nie możemy ukarać użytkowników za to, że nagle ktoś ubzdurał sobie, że zobaczył swój plugin udostępniony w internecie i domaga się kary. Straciliście kilka tysięcy na swoich pluginach, bo nazywacie się developerami? Zabezpieczajcie się lepiej kochani przed takimi użytkownikami i zgłaszajcie to na prywatne wiadomości, że jesteście autorami tego pluginu (oczywiście tutaj muszą zostać pokazane dowody, że plugin należy do Was). 

Piractwem nie jest to, że ktoś kupił od Ciebie plugin i udostępnił go w internecie. Nie ma żadnej notki, że po kupnie nie może udostępniać. Opiera się to na tzw. licencja creative common, którą można zaobserwować w utworach muzycznych a ty, jako autor nie podałeś żadnej wartościowej informacji na temat licencjonowania swojego pluginu:

pQq29ZC.png

­

8372383248.png
Arcymistrz
Opublikowano

Jeśli użytkownik udostępni na forum plugin objęty odpowiednią licencją i zostaniemy o tym poinformowani, to kara jest nakładana.

Każdy może napisać, że coś jest jego bez dowodów (licencja, napis w kodzie). Forum bardzo rzadko (i na pewno nie użytkownikom) udostępnia IP któregoś z userów. 

Skargi na PW. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...