Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak spolszczyć DE?

Inspiracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1. Uruchamiamy jakiś Hex Editor w moim przypadku jest to XVI322. 
2. Otwieramy w nim plik Language.dat
3. Edytujemy pierwszą wartość w hex, która w Polskim kliencie wynosi 04 na liczbę, która nam odpowiada, na samym końcu lista.
4. Gdy już z edytujemy na taką wartość jaką chcemy zapisujemy zabieramy się do dialogów!
5. Wchodzimy do folderu NostaleData, szukamy NSlangData.NOS i wrzucamy go do naszego edytora hex.
6. Odszukujemy wszystkie wartości zaczynające się na _code_PL_(...).txt i zmieniamy PL na odpowiednią wersje, dla Niemieckiego będzie to DE itp.

Lista do Language.dat
00 = UK 
01 = DE 
02 = FR 
03 = IT 
04 = PL 
05 = ES 
06 = CZ 
07 = RU

Poradnik stworzony przez użytkownika, który poprosił o usunięcie konta, więc stracone ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ugh, nie ja pisałem ten poradnik, ale chyba chodzi o to, że przykład był robiony na polskim pliku.

W pliku niemieckim zmieniasz 01 na 04, a w punkcie 6. z DE na PL.

Tak przynajmniej ja to rozumiem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jakie pliki trzeba podmienić żeby 'spolszczyć' nostale DE?

Tu masz language.dat zmieniony przeze mnie : https://www.mediafire.com/?uz5p0pnj36wt9zt

A tu skan : https://www.virustotal.com/pl/file/b42c3f794fdda13eaaa1c1b18e70c470c8c4b25fd3bc5d060ce58e8377cf254b/analysis/1425122283/

To jest łatwe poprostu zmieniasz tylko pierwszy bit z 04 na 01 a jak chcesz odwrócić zmiany to z 01 na 04 .

nostaleh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...