Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Nowa grupa do zleceń fanart.

Dzienny

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteś za dodaniem nowej grupy?

• Tak
      3
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wpadłem na pewien pomysł, a mianowicie utworzenie nowej grupy na MPC. Grupa ta miała by się zajmować zleceniami w dziale fanart. Zlecenia stoją tam tygodniami a nawet miesiącami nie spełnione, niby jest od tego MGT, ale ich nie ma. Sam czekałem na swoje zlecenie 2 miesiące, aż w końcu zrezygnowałem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

MGT tworzy m. in. grafikę dla forum, więc nie dziw się, że nie widać ich w zleceniach FanArt (i tak odwalają kawał roboty).

Ta ranga/grupa nie ma sensu, nie.

f

Opublikowano

Jestem na tak, aczkolwiek proponuję zwiększenie aktywności MGT w zleceniach. Użytkownicy cierpią, że nie mają sygnatur.

Opublikowano

MGT tworzy m. in. grafikę dla forum, więc nie dziw się, że nie widać ich w zleceniach FanArt (i tak odwalają kawał roboty).

Ta ranga/grupa nie ma sensu, nie.

O to chodzi, żeby ich odciążyć z jednego obowiązku ;) 

Opublikowano

Jestem na tak, aczkolwiek proponuję zwiększenie aktywności MGT w zleceniach. Użytkownicy cierpią, że nie mają sygnatur.

To nie jest nasz obowiązek.

Cierpicie nie mając sygnatur? Proszę Was.

Nie, nie i jeszcze raz nie.

Grupa by się nie utrzymała. W dodatku to nie ma sensu.

Więc kolega wyszedł z inicjatywą stworzenia takiej grupy, która się tym zajmie.

Co by miał z tego? Plakietkę? Prawie nikt nie robi zleceń, więc grupa by się nie utrzymała. W dodatku nagrodą są like (jeśli ktoś oczywiście oferuje).

Kolejne pytanie.

Kto by ją nadzorował?

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Co by miał z tego? Plakietkę? Prawie nikt nie robi zleceń, więc grupa by się nie utrzymała. W dodatku nagrodą są like (jeśli ktoś oczywiście oferuje).

Kolejne pytanie.

Kto by ją nadzorował?

Kidmod/moderator działu fanart albo jakiś global moderator ;) To kwestia do obgadania :) 

Opublikowano

Kolejne pytanie.

Kto by ją nadzorował?

Proponuję harnasia.

Neutral z przychylnością na nie.

Opublikowano

Bez sensu, zlecenia nie są obowiązkowe.

nie.

Nie są, ale przybywa ich w zawrotnym tempie a moderatorzy fanart zamiast je wykonać, to zamykają tematy po 30 dniach bez refresha.

Opublikowano

Nie, ten dział stanowi dodatek dla tematyki MPC, utworzenie takiej grupy nie ma sensu.

Admin Cienia
Opublikowano

niby jest od tego MGT, ale ich nie ma.

Według mnie MGT jest jedną z najbardziej pracowitych grup, przy czym wykonują zadania głównie na potrzeby forum, stąd nie zawsze są w fan-arcie.

Sam czekałem na swoje zlecenie 2 miesiące, aż w końcu zrezygnowałem.

Dowodzi to, że mało osób jest zainteresowanych tworzeniem grafiki w zleceniach, więc tym bardziej tworzenie takiej grupy nie ma sensu.

Jestem na nie.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Dowodzi to, że mało osób jest zainteresowanych tworzeniem grafiki w zleceniach, więc tym bardziej tworzenie takiej grupy nie ma sensu.

Jestem na nie.

Zapewne głównym "problemem" jeśli tak to mogę nazwać, jest brak wynagrodzenia, bo reputacja nic nie daje. Gdyby dostawali z tego jakieś profity, to tak, ale forum ma być w pełni darmowe ~@kokosz

Nie żeby coś, ale nie jest problemem zrobić zlecenie, jak tak patrzę, to częściej ludzie nie umieją pisać zleceń dobrze, niż inni je robić :P

Nie ma sensu ta sugestia, jestem na nie.

Opublikowano

Witam.

Wpadłem na pewien pomysł, a mianowicie utworzenie nowej grupy na MPC. Grupa ta miała by się zajmować zleceniami w dziale fanart. Zlecenia stoją tam tygodniami a nawet miesiącami nie spełnione, niby jest od tego MGT, ale ich nie ma. Sam czekałem na swoje zlecenie 2 miesiące, aż w końcu zrezygnowałem.

Pozdrawiam.

Po pierwsze, to wyprowadzę co po niektórych z błędu - MGT nie ma za zadanie wykonywanie zleceń w FanArtcie. Pracuje na potrzeby forum, a ewentualna inicjatywa członków poza tym obszarem, to już ich dobrowolna decyzja.

Tak poza tym, to widząc zlecenia w dziale FanArt, często nie jestem w stanie się połapać, o co chodzi, czego autor np. w określonym momencie chce.

No i jeszcze tak na koniec... Co oferowałaby taka grupa? Jakieś profity prócz plakietek? Czy dawałaby możliwość określonego rozwoju? Kto by ją nadzorował? Bo według mnie to nie miałoby sensu...

Na nie.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Rozumiem ludzi, którzy nie mogą doczekać się na sygnaturę miesiąc czasu lub dłużej, i "cierpią z tego powodu" .

Jednak tworzenie grupy odpowiadającej za zlecenia to gruba przesada. 

Ja jako moderator działu wraz teamem powinniśmy mieć większą aktywność w tym subforum, i nie tylko tą moderacyjną .

Postaram się wykonywać więcej zleceń, jednak będę brał tylko te, które są opisane tak bym wiedział czego użytkownik chce. 

Poproszę również o to samo resztę teamu.

Jestem na nie. 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Nie, wątpie żeby kto kolwiek chciał wykonywać taką funkcję. Graficy tak mają, rzadko kiedy robią za darmo. :D Co innego MGT, bo tu są jakieś obowiązki i grupa dziala na potrzeby forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...