Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] LogIt - logowanie na serwerach no-premium

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@nieznany1234567 kiedy update ?

Ps.Gracz/grałeś w "Smite" ?

Grałem :P (gdzieś z 5 gier xD)

Na razie update nie będzie bo po prostu muszę skończyć wszystko co na razie jest zaczęte. I synchronizację sesji wgl. będę robił całkowicie od nowa (na socketach, jak @GotoFinal w AutoIn), bo uznałem, że plugin channels nie będzie w tym wypadku bezpieczne (klient mógłby wysłać do serwera informacje o tym, że należy zalogować danego gracza i dupga :<)

Opublikowano

Grałem :P (gdzieś z 5 gier xD)

Na razie update nie będzie bo po prostu muszę skończyć wszystko co na razie jest zaczęte. I synchronizację sesji wgl. będę robił całkowicie od nowa (na socketach, jak @GotoFinal w AutoIn), bo uznałem, że plugin channels nie będzie w tym wypadku bezpieczne (klient mógłby wysłać do serwera informacje o tym, że należy zalogować danego gracza i dupga :<)

OK to czekamy cierpliwie :D

//Refresh

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Logowanie przy użyciu Facebooka już dodane :3

http://ci.northpl.tk/job/LogIt/lastSuccessfulBuild/

Fajnie by było gdyby ktoś to potestował czy nie ma bugów itp. itd. (żeby włączyć tą funkcję trzeba w configu przestawić facebook.enable z false na true (innych opcji w facebook. nie ruszaj!), zrestartować serwer jeśli był włączony i użyć komendy /facebooklink (skrót /fblk) do połączenia konta na Facebooku z kontem w grze).

Ważne info: nie ma jeszcze tłumaczenia wszystkich opcji na angielski więc przestaw plugin na język polski, inaczej zamiast wiadomości będziesz widział same placeholdery

UWAGA! Nie zalecam wgrywania wersji niestabilnych na publiczne serwery!

Dodatkowo ta wersja dodaje jedno pole w bazie danych więc po ewentualnej aktualizacji nie ma już odwrotu (no chyba, że był backup).

Znane błędy:

1. NullPointerException przy pierwszym wejściu gracza na serwer (chyba nie powoduje żadnych poważnych błędów z pluginem)
Opublikowano

a teraz mam problem bo jak wejdzie gracz premium to cały czas go tp do waitingRoom"u

I wymaga logowania?

Masz wgrane AutoIn? I masz zainstalowaną stabilną wersję LogIta? (0.9.1 z pierwszego postu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...