Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] LogIt - logowanie na serwerach no-premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@nieznany1234567

O co chodzi z tym:

Task w SessionManagerze wykonuje się co 20TICKÓW (tak, wiem, że w commicie źle napisałem  xD)

Usunięto RandomCodesManagera (noo, klasa została, ale jest używana tylko do generowania kodu) i przechowywanie kodu przeniesiono do Session

Nie znam się na Javie od czego to jest i czy to jest potrzebne do prawidłowego działania ?

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@nieznany1234567

O co chodzi z tym:

Task w SessionManagerze wykonuje się co 20TICKÓW (tak, wiem, że w commicie źle napisałem  xD)

Usunięto RandomCodesManagera (noo, klasa została, ale jest używana tylko do generowania kodu) i przechowywanie kodu przeniesiono do Session

Nie znam się na Javie od czego to jest i czy to jest potrzebne do prawidłowego działania ?

Dla typowego użytkownika to nic nie zmienia. Ew. ta zmiana szybkości wykonywania zadania może zmniejszyć obciążenie gdy na serwerze gra dużo graczy.

Opublikowano

@Odświeżam :P

Tymczasowo raczej nie będzie nowych wersji bo pracuję nad czymś duużym :> (synchronizacja sesji pomiędzy serwerami BungeeCord)

Bardzo fajny pomysł // można wiedzieć kiedy skończysz ?

Opublikowano

@Odświeżam :P

Tymczasowo raczej nie będzie nowych wersji bo pracuję nad czymś duużym :> (synchronizacja sesji pomiędzy serwerami BungeeCord)

Czekam na to :D

Opublikowano

Build #12 zostaje uznany za stabilną wersję 0.9

Link do pobrania: https://github.com/NorthPL/logit/releases/download/0.9.0/logit-0.9.0-b12.jar

Skan https://www.virustotal.com/pl/file/447cb1550c00a5936bde671450235fde4e87e9ba920f232da4a7094f58348a3e/analysis/1425060490/

Od teraz na Jenkinsie będą pojawiać się buildy wersji 0.10. Nie zalecam pobierania ich bo mogą nie działać (lub wybuchnąć przy próbie włączenia ;x)

Opublikowano

Build #12 zostaje uznany za stabilną wersję 0.9

Link do pobrania: https://github.com/NorthPL/logit/releases/download/0.9.0/logit-0.9.0-b12.jar

Skan https://www.virustotal.com/pl/file/447cb1550c00a5936bde671450235fde4e87e9ba920f232da4a7094f58348a3e/analysis/1425060490/

Od teraz na Jenkinsie będą pojawiać się buildy wersji 0.10. Nie zalecam pobierania ich bo mogą nie działać (lub wybuchnąć przy próbie włączenia ;x)

:)

Czekałem na ta chwile !

Like Jutro (dziś nie mam xD, będe pamiętał)

Opublikowano

@Odświeżam

uzvyat.jpgSynchronizacja sesji powoli zaczyna działać (system komunikacji pomiędzy serwerami, a bungeecord gotowy, teraz tylko napisać pakiety)

Na BungeCord z hostingu Pukawka.pl będzie mi działać ? czy tylko jeżeli zorbie serwer na pluginie przeznaczonym do tego ?

Opublikowano

Na BungeCord z hostingu Pukawka.pl będzie mi działać ? czy tylko jeżeli zorbie serwer na pluginie przeznaczonym do tego ?

Będzie działało na każdym bungeecordzie.

+ nie trzeba nic konfigurować. Wystarczy wrzucić LogIta na Bungee i na każdy podłączony serwer i na podłączonych serwerach przestawić jedną opcję w configu i volia - działa ^^

(Jkbc. to ciągle jest tworzone, na razie nie ma sensu tego testować bo praktycznie nic nie robi)

Opublikowano

Będzie działało na każdym bungeecordzie.

+ nie trzeba nic konfigurować. Wystarczy wrzucić LogIta na Bungee i na każdy podłączony serwer i na podłączonych serwerach przestawić jedną opcję w configu i volia - działa ^^

(Jkbc. to ciągle jest tworzone, na razie nie ma sensu tego testować bo praktycznie nic nie robi)

@nieznany1234567

Mam kilka pytań

1.Plugin będzie się wgrywać tylko na serwer bunngecord ?

2.Co jeżeli gracz wejdzie na serwer nie przez bungecord a przez serwer bezpośrednio ? (nie będzie musiał się rejestrować ? ) - bo nie wiem czy będę mógł podawać ip serwera bezpośrednio czy tylko bunggecorda

3.Najważniejsze pytanie:

Kiedy skończysz ?

Opublikowano

1. Trzeba będzie na BungeeCord i na wszystkie pozostałe serwery

2. LogIt będzie na wszystkich serwerach więc nie ważne czy gracze wejdą przez Bungee czy bezpośrednio

3. Nie wiem xD

Opublikowano

1. Trzeba będzie na BungeeCord i na wszystkie pozostałe serwery

2. LogIt będzie na wszystkich serwerach więc nie ważne czy gracze wejdą przez Bungee czy bezpośrednio

3. Nie wiem xD

To Każdy serwer + BC będzie wymagane podłączenie MYSQL ?

Opublikowano

Tak. (gdyby nie były połączone z mysql tylko np. wymieniały się informacjami o rejestracji/zmianie hasła to wyłączenie któregoś z serwerów w trakcie pracy oznaczałoby utratę synchronizacji informacji o kontach... a bazy danych są po to żeby nie bawić się w takie rzeczy :>)

Opublikowano

Inaczej się nie da.

Tak. (gdyby nie były połączone z mysql tylko np. wymieniały się informacjami o rejestracji/zmianie hasła to wyłączenie któregoś z serwerów w trakcie pracy oznaczałoby utratę synchronizacji informacji o kontach... a bazy danych są po to żeby nie bawić się w takie rzeczy :>)

To będą 2 wersje pluginu ?

1.Mysql ?

2.sqlite/yaml/json

Czy będzie opcja true/false w config.yml ?

Opublikowano

Inaczej się nie da.

To będą 2 wersje pluginu ?

1.Mysql ?

2.sqlite/yaml/json

Czy będzie opcja true/false w config.yml ?

Jedna, zresztą... wsparcie wielu metod przechowywania już jest od dawna. Pod koniec configu sekcja 'storage'.

Opublikowano

http://pastebin.com/gdWQJa70

Dodasz link do tematu ?

Albo kopiuj i wklej w spoiler  w temacie:

Podstawowe komendy:
/login <password>
/logout
/register <password> <confirmpassword>
/unregister <password>
Komendy Administratora:
/login -x <username>
/logout -x <username>
/register -x <username> <password>
/unregister -x <username>
/changepass -x <username> <newpassword>
Podstawowa funkcjonalność:
- Blokowanie określonych wydarzeń, jeśli gracz nie jest zalogowany
*poruszanie się i skradanie (move, toggle-sneak),
*umieszczanie i niszczenie bloków (block-place, block-break),
*przyjmowanie i zadawanie obrażeń (damage-in, damage-out),
*regeneracja punktów HP (regain-health),
*zmiana poziomu najedzenia (food-level-change),
*bycie atakowanym przez moby agresywne lub śledzonym przez moby przyjazne (entity-target),
*pisanie na chacie (chat),
*używanie komend; możliwe zdefiniowanie dozwolonych komend, np. /help (command-preprocess),
*podnoszenie i wyrzucanie itemów (pickup-item, drop-item),
*interakcja z blokami oraz mobami (interact, interact-entity),
*ingerowanie w ekwipunek gracza (inventory-click).
- Ukrywanie" pasków powietrza, życia, doświadczenia i głodu, gdy gracz jest niezalogowany
*Wartości w/w pasków zostaną ustawione na ich maksimum, gdy gracz zostanie wylogowany
*Gdy zaloguje się z powrotem, zostaną przywrócone ich pierwotne wartości
- Zdefiniowanie maksymalnej i minimalnej długości hasła
- Haszowanie haseł za pomocą algorytmów: plain text (brak haszowania), MD2, MD5, SHA-1, SHA-256, SHA-384, SHA-512, Whirlpool oraz bcrypt
- Doklejanie do haseł soli (ang. salt)
- Obsługa baz danych: CSV (pliki tekstowe), SQLite, MySQL, PostgreSQL oraz H2 (zewnętrzna biblioteka wymagana)
- Mirroring bazy danych (wiodąca baza danych: odczyt/zapis, mirrorowana: tylko zapis)
*Ustawienia wiodącej bazy danych znajdują się w sekcji storage.accounts.leading, natomiast mirrorowanej w sekcji storage.accounts.mirror
- Własne nazwy kolumn w bazie danych
- Poczekalnia oraz newbie teleport (teleport po rejestracji)
*Ustawianie poczekalni:
/logit config set waitingRoom.location $
/logit config set waitingRoom.enabled true
*Ustawienie newbie teleport:
/logit config set newbieTeleport.location $
/logit config set newbieTeleport.enabled true
- Sesje logowania. Po wpisaniu komendy /remember, gracz będzie automatycznie logowany przez określony czas lub dopóki sam się nie wyloguje
*Aby włączyć sesje logowania, ustaw loginSessions.enabled na true.
­- Wysyłanie na skrzynkę mejlową gracza nowego hasła (funkcja "zresetuj hasło").
*Komenda /recoverpass <email> zmienia hasło gracza na losowe i wysyła je na jego skrzynkę; wymaga podania adresu e-mail ustawionego za pomocą poniższej komendy
*Komenda /changeemail <newemail> zmienia/ustawia adres skrzynki pocztowej gracza (komenda dla administracji: /changeemail -x <username> <newemail>)
- Walidacja nazw graczy (minimalna/maksymalna długość, wyrażenie regularne, lista zabronionych nazw)
- Przełączanie grup graczy na zalogowany/niezalogowany i zarejestrowany/niezarejestrowany (wymagany plugin Vault)
- Nowe opcjonalne komunikaty dołączenia i wyjścia z gry
*Jeśli na serwerze jest zainstalowany plugin Multiverse-Core, zamiast nazwy folderu świata wyświetlany jest jego alias.
- Limit kont założonych na jednym adresie IP
- Automatyczne usuwanie kont nieaktywnych
- Automatyczne oraz ręczne kopie zapasowe.
- Rezerwacja slotów dla graczy z określonymi nickami.
- Kickowanie/banowanie graczy, którym nie udało się zalogować x razy z rzędu.
- Kickowanie graczy niezarejestrowanych.
- Dziennik (ang. log), który jest automatycznie archiwizowany, gdy przekroczy rozmiar ~300 KB.
- Dostępne paczki językowe: polski oraz angielski.
- Możliwość ustawienia obowiązku logowania tylko w określonych światach.
- Gracze, którzy nie zdołają się zalogować przez czas określony w pliku konfiguracyjnym, zostaną wyrzuceni z serwera.
- Okresowe komunikaty o logowaniu/rejestracji (np. co 10 sekund)
- Ograniczanie ilości komunikatów o logowaniu/rejestracji
*Komunikaty nie będą wysyłane do gracza częściej niż co określony w pliku konfiguracyjnym czas; ustawienie forceLogin.prompt.minInterval
- Generowanie losowych haseł globalnych działających przez określony czas
*/logit globalpass
- Profile graczy; komendy
*/profile view
*/profile view <username>
*/profile edit
*/profile edit <username>
-------------------------------------------------------------------------------
Jak konfigurować ustawienia czasowe?
Jednostki:
Milisekundy: ms, millis, millisecond, milliseconds
Ticki: tick, ticks
Sekundy: s, sec, secs, second, seconds
Minuty: min, mins, minute, minutes
Godziny: h, hr, hrs, hour, hours
Dni: day, days
Tygodnie: w, wk, week, weeks
Przykłady:
4 days
1min 2sec 100millis
30 days 15 hours
-------------------------------------------------------------------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...