Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jeżeli potraficie coś robić bardzo dobrze, macie troszkę wolnego czasu oraz chcecie nam pomóc - odezwijcie się u nas na forum. Pracy starczy dla każdego!

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajny pomysł na serwer, pewnie dużo pracy trzeba temu poswięcic + wiele trzeba umieć aby taki serwer wgl zaistniał. Jednak wy juz kilka miesięcy nad tym pracujecie jak nie pół roku, a rynek serwerow mc ciągle sie zmienia. Przepraszam ale nie wierze aby serwer rpg w polsce nad którym sie pracuje pół roku przyniósł wiecej niz 30 graczy ktorzy laskawie pobiorą launcher. To awykonalne, dla mnie by było szkoda zachodu ,ale wiadomo jesli macie taką pasje to cóż ja poradze. Troche mnie razi ze strona jest zrobiona na bazie wordpressa a forum tylko lekko zmodyfikowany styl square. Mimo wszystko życze powodzenia, wiele serwerow przed wami sie poddawało i nigdy nie doszły do skutku.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądało, ile oczekujecie na oficjalnym starcie graczy?

Kiedy będzie beta?  Pierwszego czerwca?

Ciekawy serwer.

Ssy z gry wyglądają obiecująco.

Opublikowano

Fajny pomysł na serwer, pewnie dużo pracy trzeba temu poswięcic + wiele trzeba umieć aby taki serwer wgl zaistniał. Jednak wy juz kilka miesięcy nad tym pracujecie jak nie pół roku, a rynek serwerow mc ciągle sie zmienia. Przepraszam ale nie wierze aby serwer rpg w polsce nad którym sie pracuje pół roku przyniósł wiecej niz 30 graczy ktorzy laskawie pobiorą launcher. To awykonalne, dla mnie by było szkoda zachodu ,ale wiadomo jesli macie taką pasje to cóż ja poradze. Troche mnie razi ze strona jest zrobiona na bazie wordpressa a forum tylko lekko zmodyfikowany styl square. Mimo wszystko życze powodzenia, wiele serwerow przed wami sie poddawało i nigdy nie doszły do skutku.

Nie widzę nic złego w wordpressie. To jeden z najpopularniejszych systemów zarządzania treścią. :) Gdybym miał projektować własne szablony na forum, jak i stronę, zajęłoby mi to o wiele więcej czasu. Tego nie mam aż tyle. Zresztą, tutaj nie chodzi o metodę wykonania, a o efekt, który zamierzony - udało nam się osiągnąć.

Wiem, z boku wygląda to, jakbyśmy serwer ten robili strasznie długo. Prawda jest taka, że nie pracujemy wyjątkowo ciężko. Od początku byliśmy świadomi tego, że zbyt szybko nie otworzymy serwera. Specjalnie też nigdzie się nie spieszymy, Lepiej niech wszystko będzie zrobione dokładnie i porządnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dało by rade dodać do questów dubbing ? (Tylko czy jest sama mozliwosc, a nie czy wam sie chce to robic)

zu439g.jpg

Opublikowano

Cały czas poszukujemy grafika. Przydałby się nam taki. :)
Z pracami zbliżamy się już ku końcowi. Prawdopodobnie za tydzień ogłosimy alfę. 

Opublikowano

Wysiłkiem całej ekipy udało nam się dotrzeć do momentu, w którym możemy ogłosić oficjalną datę startu testów alfa serwera rpg Rothesia.

5SEeI4V.jpg

27.06.2015

19:00

Start alfa testów!

Wkrótce więcej informacji o tym jak się dostać na testy alfa serwera Rothesia.

Opublikowano

Przypuszczaliśmy, że konkurencja, kiedy usłyszy o planowanych alfa testach, od razu się odezwie. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć, dlaczego najlepszy serwer minecraft RPG w Polsce - jak się szumnie nazywają (bo raczej nikt inny nie podziela tej opinii) - zawsze tak bardzo boi się jakiejkolwiek konkurencji.
Do czasu, kiedy nasz projekt budowaliśmy po cichu mieliśmy względny spokój, a teraz... Ich ataki są strasznie uciążliwe, ale niegroźne. Coś jak muchy, których nikt nie lubi, ale krzywdy nie zrobią. 
Niby, widać czarno na białym, jaka jest prawda. No właśnie, tylko że to sprytnie wykorzystany cytat. Gdyby osobnik powyżej interesował się, choć troszkę projektem, znałby prawdę, powszechnie znaną, że na Rothesii sklepik będzie działał do określonej kwoty, uzyskanej w wyniku zsumowania kosztów miesięcznych (koszt serwera + domena/12 + hosting www /12).
Najśmieszniejsze jest to, że to właśnie nasza konkurencja, co miesiąc chwali się ile pieniędzy wydarła graczom. To jeden z powodów, dla którego odrzuciliśmy pomysł gry tam. Pay to win, nie do obejścia. 

Pozdrawiam i widzimy się już niedługo.  

Opublikowano

Nieno spoko, tylko mówię ze administracja reprezentuje cały serwer. Tak więc najlepiej uważać co się pisze tym bardziej ze to może się odwrócić przeciwko wam.

Opublikowano

Serwer ma pewien potencjał. Jeśli autorzy nie zmarnują szansy i nie będą kopiować rozwiązań z serwerów, które odniosły sukces, wróżę Rothesii spore powodzenie. Widzę tutaj dużo innowacji oraz nowatorskie podejście do graczy. Zapewne w najbliższych dniach będziemy mieli okazję zapoznać się bliżej z profilem serwera, bo jak na razie administracja serwuje nam ogólniki i nawiązania do innych serwerów RPG. Prosiłbym o konkrety, zamiast nic nie znaczących wpisów.

Co do wpisu graczy robert10s oraz nibyogar: To osoby należące do społeczności serwera Revolution. Pisząc o uciążliwych muchach Atleif miał rację, gdyż ta społeczność słynie z niczym nie sprowokowanych ataków hejtu na inne serwery, które są po prostu lepsze. Przykłady takiego rozpaczliwego ataku mieliśmy tutaj w dwóch wpisach tych użytkowników.

images.jpg

Opublikowano

Czekam na ten serwer z wielką niecierpliwością. Zachwyciły mnie wspaniałe screeny, prezentujące niezwykle wysoki poziom umiejętności architektów, a także bogata i oryginalna historia. Również miła i dojrzała administracja będzie moim zdaniem gwarantowała, że sporo osób będzie się tu dobrze bawić.

Opublikowano

Serwer zapowiada się wspaniale, jestem pewien że wprowadzi on nowy porządek na polskiej arenie serwerów minecraft typu rpg. Pomysły pełne innowacji, a w dodatku widać, że wkładacie w jego powstanie bardzo wiele swojego cennego czasu. Posiadanie launchera to coś, co z pewnością pomoże Wam odnieść wielki sukces.

Pragnę też podziękować 2 powyższym użytkownikom na zmodyfikowanie swoich hejtów w przyzwoitą wypowiedź.

Opublikowano

Zapisy na alfa testy serwera rpg Rothesia

http://rothesia.pl/forum/showthread.php?tid=66&pid=166#pid166

4ArIgJA.jpg

Wreszcie nadszedł ten dzień oczekiwany przez was drodzy gracze, jak i przez nas, administrację Rothesi. W podanym powyższym linku możecie dostać się na alfę naszego serwera. Wystarczy napisać swój nick i kilka zdań o sobie. Prawda, że proste?

Już 27.06.2015 wkraczamy na Polską scenę!

Opublikowano

Na naszym forum pojawiły się bojówki. 
Nie jestem z tego faktu zadowolony, no ale co zrobić, pewnie zaraz im się znudzi. 
W każdym razie, postaramy się być ponad to, nie wdawać się w niepotrzebne kłótnie. Równocześnie stwierdziliśmy, że każda osoba, niezależnie od tego, jak zachowywała się przedtem, zaczyna u nas z carte blanche. O ile nie będzie godziła w ogólnie przyjęte normy i zasady, może bez przeszkód poruszać się po forum, a dalej po serwerze. 
Widzimy się już 27, a od poniedziałku, w tym ostatnim tygodniu pojawiać się będą już notki fabularne. :)

Opublikowano

Osobiście gram na innym polskim serwerze RPG i sobie go jak najbardziej chwalę, lecz jeśli i ten będzie interesujący nie widzę powodu

aby grać chociażby na obu na raz. Każdy serwer tego rodzaju jest interesujący i zasługuje na szanse, a ten jest jednym z takich.

Właściciele to jedno, ale gracze to po drugie, a nigdy ich sporo nie będzie jeśli będzie tylko istnieć jeden serwer.

Tym więcej serwerów tego rodzaju = tym popolurnijszy rodzaj serwera i tym więcej graczy dla wszytkich :)

Uczciwa konkurencja musi być, nikomu się nic nie należy. Oczywiście kibicuje wszystkim,jak i temu serwrowi.

Opublikowano

Mamy nadzieję, że o nas nie zapomnieliście!

keHWya3.png

Czyż z tego aż nie bije klimat? Jeszcze rok temu nikt z nas nawet nie marzył o tym by minecraft tak wyglądał. A jednak da się.

Alfa testy już 27.06

Opublikowano

Mamy nadzieję, że o nas nie zapomnieliście!

keHWya3.png

Czyż z tego aż nie bije klimat? Jeszcze rok temu nikt z nas nawet nie marzył o tym by minecraft tak wyglądał. A jednak da się.

Alfa testy już 27.06

Screen bardzo klimatyczny. Mam nadzieję że będę miał zaszczyt kiedyś ujrzeć to u siebie :)

Opublikowano

Drodzy Gracze,
Wielkimi krokami zbliżamy się do daty otwarcia naszego serwera. Pierwsi gracze odwiedzą świat Rothesii, już za tydzień.
Dokładnie 26 czerwca, otwieramy porty naszego serwera dla was... Właśnie, kto dostanie się do tej grupy szczęśliwców, którzy jako pierwsi zaznaczą swoją obecność w naszym świecie? Już spieszę z wyjaśnieniami. Do godziny pierwszej 19 czerwca, w wątku o wstęp na serwer, napisało 17 osób. To dużo, aczkolwiek po cichu  liczyliśmy na więcej. Z początku planowaliśmy zrobić losowanie i wyłonić spośród wszystkich graczy, jedynie pewien ich procent, z 10.Teraz, kiedy widzimy wasz entuzjazm, postanowiliśmy, że wpuścimy każdego, kto zapisał się na liście - Mam nadzieję, że spodobała wam się nasza decyzja. 
Alfa sama w sobie jest już przez nas brana jako osobny produkt, a nie droga do celu, jakim jest wersja finalna. (chociaż tym drugim oczywiście też jest). Chciałbym, abyście już na alfie doświadczyli wspaniałych wrażeń, przeżyli niesamowite chwile. Pomoże wam tym specjalnie ułożona na tą okazję fabuła oraz wybudowane przepiękne miasto startowe. Oczywiście, liczymy na ogromną wyrozumiałość oraz ufamy, że pomożecie nam uczynić z Rothesii, coś więcej niż tylko serwer.smile.png
Czekamy na was 26 :)

imgokjhgfxz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...