Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

#5 Nowa mapa - Expowisko - by daimao.

daimao.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo. 
Łapcie nowe expowisko. 
Mapa nie jest klejona, zróbcie to sami. 
Na mapce znajdują się "nowe" drzewa i krzaki, musicie się w nie zaopatrzyć, są łatwo dostępne więc problemu nie będzie.
Rozmiar mapy to 10x10, ale jej użyty obszar jest znacznie mniejszy. 
Tekstury w paczce. 

dl:

http://www8.zippyshare.com/v/egN2jdOu/file.html

skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/0abe653a8afbe23935c13a9b99b00f0b38229b0005809d9099126690398a967a/analysis/1424470449/

ss:

7822914242589221118302.png

Szukasz mappera na swój serwer?
Zajrzyj tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1305996-zostane-mapperem/
Opublikowano

Ładnie wykonana praca. Czekam na twoje dalsze prace gdyż są przyjemne dla oka.

Edit: Popraw link do pobrania bo ci się na początku znak "]" wkradł

Opublikowano

Cóż.. według mnie tworzysz niby mapki a w każdej widzę to samo. Te same ''bramy'' i to samo ''wszystko'' (?) 

Kompletnie mi się nie podoba twój styl - dodaj jakiś element, nowe drzewa, pokaż, że coś potrafisz. 

Póki co to tylko przekopiowywanie z poprzednich twoich map elementów i wklejanie ich gdzie popadnie. :P 

Opublikowano

Cóż.. według mnie tworzysz niby mapki a w każdej widzę to samo. Te same ''bramy'' i to samo ''wszystko'' (?) 

Kompletnie mi się nie podoba twój styl - dodaj jakiś element, nowe drzewa, pokaż, że coś potrafisz. 

Póki co to tylko przekopiowywanie z poprzednich twoich map elementów i wklejanie ich gdzie popadnie. :P

Tak, już widzę jak udostępniam nowe modele. ;) 

Masz "nowe" drzewka i krzaczki. 

Opublikowano

Blech, blech nie moge zignorować tej wypowiedzi.

Co jest identyczne w tych mapach?(przykład)

Jeżeli dla ciebie klimat ponury,ciemny jest ''taki sam'' co klimat jesienny czy klimat ala ''dolina'' to proponuje wyraźniej się przyjrzeć lub ewentualnie wziąć zaświadczenie do okulisty.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Tak, już widzę jak udostępniam nowe modele. ;)

Masz "nowe" drzewka i krzaczki.

Twoje "nowe" drzewa i krzaczki ma już każdy serwer początkując od WoM a kończąc na innych serwerach, które wychodzą teraz.

Blech, blech nie moge zignorować tej wypowiedzi.

Co jest identyczne w tych mapach?(przykład)

Jeżeli dla ciebie klimat ponury,ciemny jest ''taki sam'' co klimat jesienny czy klimat ala ''dolina'' to proponuje wyraźniej się przyjrzeć lub ewentualnie wziąć zaświadczenie do okulisty.

Nie prowokuj. Bo do okulisty pójdziemy chyba razem. Napisałam o modelach a o klimacie niewspomniałam. więc nie wiem czemu zasłaniasz się klimatem. Miałam na myśli technikę i elementy. Trochę samokrytyki bo nie wszystko co wychodzi od was jest idealne. :)

Ja nie zamierzam się wybierać do okulisty, zamawiałem te mapy na swój serwer i wiem co zamawiałem. Zacznij się uważnie przyglądać .

Ps: Skoro mówię klimat to biorę wszystko pod uwagę (modele,drzewa,tekstury itd.)  :P

Ps2: Pisz tak posty żebym się nie śmiał. Bo zaczynam pokładać wiarę w to, że nie wiesz co piszesz tylko masz odrębny sentyment do daimao i to jest przyczyną twojej wypowiedzi.

Ps4: Coś dla twojej podświadomości, mała definicja:

Prowokacja – określenie opisujące uzyskanie informacji lub wymuszenie zachowania ofiary przez podstępne i celowe działanie osoby trzeciej. W psychologii prowokacja jest świadomym wymuszeniem określonych zachowań, reakcji lub działań, często agresywnych i nagłych, poprzez oddziaływanie na psychikę, niekoniecznie zgodne z obranymi przez daną osobę zasadami i wyznawaną ideologią.

Wiesz co @Thorin miałam do Ciebie szacunek, aż do tego posta. Mam prawo do swojego zdania a Ciebie w ogóle nie powinno obchodzić co myślę. Każdy jest osobą indywidualną, każdy widzi ''świat'' inaczej. A ty najwidoczniej jesteś tak zapatrzony w siebie, że jedyne co potrafisz to krytykować innych i wyzywać od złodziei a swoich błędów nie zauważasz wcale. Przyganiał kocioł garnkowi. Mówisz, że ja nie wiem co pisze, a sam popadasz w hipokryzję. Textury wyglądają bardzo identycznie, drzewka można dodać na każdej mapce i jakie się tylko chce. Gdzie tutaj widzisz pomysł i pasję? Odpowiem za Ciebie, nigdzie. Tutaj brak inwencji twórczej. Dla ciebie mapka to drzewko i kilka ścieżek? 

Podsumowując Ciebie to.. powiem jedno. Cieszę się, że twój ''projekt'' się rozpadł. Uważam, że nie zasłużyłeś na uznanie graczy. Nie mam żadnego sentymentu do daimao, nie jestem z nim w żaden sposób z nim pokłócona. Natomiast Ty chyba odbierasz każdego jako wroga - a ja jedynie rzuciłam światło i jakąś radę, że to już się przejadło, że może trzeba iść w innym kierunku? Spróbujcie czegoś nowego, bo kilka drzewek, krzaczków to nie jest mapka... 

Co do tej prowokacji dobrze wiesz, że na tekst jakim rzuciłeś mogło być to w jakiś sposób obraźliwe. Powiedzmy, że mnie obraziło chociaż twoje słowa mnie nie ruszają. Ja mogłam równie dobrze odpisać coś tobie, ale tego nie zrobiłam. 

Ps: Wklejając definicję prowokacji z wikipedii nie jesteś mądrzejszy - i tak jej nie rozumiesz. :)

Opublikowano

Twoje "nowe" drzewa i krzaczki ma już każdy serwer początkując od WoM a kończąc na innych serwerach, które wychodzą teraz. Nie prowokuj. Bo do okulisty pójdziemy chyba razem. Napisałam o modelach a o klimacie niewspomniałam. więc nie wiem czemu zasłaniasz się klimatem. Miałam na myśli technikę i elementy. Trochę samokrytyki bo nie wszystko co wychodzi od was jest idealne. :)

Ja nie zamierzam się wybierać do okulisty, zamawiałem te mapy na swój serwer i wiem co zamawiałem. Zacznij się uważnie przyglądać .

Ps: Skoro mówię klimat to biorę wszystko pod uwagę (modele,drzewa,tekstury itd.) :P

Ps2: Pisz tak posty żebym się nie śmiał. Bo zaczynam pokładać wiarę w to, że nie wiesz co piszesz tylko masz odrębny sentyment do daimao i to jest przyczyną twojej wypowiedzi.

Ps4: Coś dla twojej podświadomości, mała definicja:

Prowokacja – określenie opisujące uzyskanie informacji lub wymuszenie zachowania ofiary przez podstępne i celowe działanie osoby trzeciej. W psychologii prowokacja jest świadomym wymuszeniem określonych zachowań, reakcji lub działań, często agresywnych i nagłych, poprzez oddziaływanie na psychikę, niekoniecznie zgodne z obranymi przez daną osobę zasadami i wyznawaną ideologią.

Ps5: Serio, masz coś z mózgiem. Tutaj już trzeba podjąć bardziej oficjalne badania.

Ps6: Mało mnie interesuje czy masz do mnie szacunek, pisze to co mi się podoba.

----

// A co do serwera, którego robiłem nie interesuje mnie jego los nie ja prowadziłem serwer i nie przeze mnie się rozpadł.

Więc.. skoro twoje fakty są ograniczone to nie polecam się wypowiadać.

Skończ już cytować moje posty, piszesz takie bzdury, że odpowiadając ci muszę się zniżać do tak niskiego poziomu by cokolwiek ci wytłumaczyć.

A i tak marginesie, wybij sobie z głowy prace przy pewnym projekcie.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

@topic

Piękna mapka, nie ma co, masz talent do tworzenia świata. Łap lajka.

@Użytkowniczka

Z tego co napisałaś rozumiem, że oczekujesz od Daimao nie tylko nowych terenów na mapach ale również nowych obiektów. Jednakże powinnaś wiedzieć, że silnik metina to NIE JEST UDK, gdzie przy tworzeniu map tworzy się odrazu obiekty na te mapy. Każdy robi to w czym jest najlepszy. Daimao jest mapperem więc tworzy mapy, pracuje w programie World Editor. Obiekty i drzewa, które wstawia na mapę są to typowe obiekty, które JUŻ znajdują się  w kliencie metina. Za nowe obiekty odpowiedzialny jest grafik 3D, który je tworzy, w dobrym team jest jeszcze grafik 2D odpowiedzialny za tekstury do tych obiektów. Ci dwaj pracują na innych programach (3D np. 3ds max, 2D np. photoshop). Daimao NIE JEST grafikiem, tylko mapperem i pracuje w World Editorze i TYLKO w nim. Wymagając od niego nowych obiektów to tak jakbyś od questera wymagała zrobienia NPC, który będzie dawał napisanego przez niego questa. Dobrym przykładem jest TEAM Mizune i TheNaid, gdzie Mizune tworzy mapy a Naid obiekty, które Mizune dodaje na swoje mapki. Daimao nie ma takiego grafika więc używa standardowych obiektów z metina, sam ich nie tworzy bo być może nie umie. Nie można być dobry we WSZYSTKIM dotyczącym tworzenia gry, dlatego nad tworzeniem gier pracują grupki ludzi - TEAMy, jest takie powiedzenie, że "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego".

Opublikowano

Twoje "nowe" drzewa i krzaczki ma już każdy serwer początkując od WoM a kończąc na innych serwerach, które wychodzą teraz.

Nie prowokuj. Bo do okulisty pójdziemy chyba razem. Napisałam o modelach a o klimacie niewspomniałam. więc nie wiem czemu zasłaniasz się klimatem. Miałam na myśli technikę i elementy. Trochę samokrytyki bo nie wszystko co wychodzi od was jest idealne. :)

Wiesz co @Thorin miałam do Ciebie szacunek, aż do tego posta. Mam prawo do swojego zdania a Ciebie w ogóle nie powinno obchodzić co myślę. Każdy jest osobą indywidualną, każdy widzi ''świat'' inaczej. A ty najwidoczniej jesteś tak zapatrzony w siebie, że jedyne co potrafisz to krytykować innych i wyzywać od złodziei a swoich błędów nie zauważasz wcale. Przyganiał kocioł garnkowi. Mówisz, że ja nie wiem co pisze, a sam popadasz w hipokryzję. Textury wyglądają bardzo identycznie, drzewka można dodać na każdej mapce i jakie się tylko chce. Gdzie tutaj widzisz pomysł i pasję? Odpowiem za Ciebie, nigdzie. Tutaj brak inwencji twórczej. Dla ciebie mapka to drzewko i kilka ścieżek? 

Podsumowując Ciebie to.. powiem jedno. Cieszę się, że twój ''projekt'' się rozpadł. Uważam, że nie zasłużyłeś na uznanie graczy. Nie mam żadnego sentymentu do daimao, nie jestem z nim w żaden sposób z nim pokłócona. Natomiast Ty chyba odbierasz każdego jako wroga - a ja jedynie rzuciłam światło i jakąś radę, że to już się przejadło, że może trzeba iść w innym kierunku? Spróbujcie czegoś nowego, bo kilka drzewek, krzaczków to nie jest mapka... 

Co do tej prowokacji dobrze wiesz, że na tekst jakim rzuciłeś mogło być to w jakiś sposób obraźliwe. Powiedzmy, że mnie obraziło chociaż twoje słowa mnie nie ruszają. Ja mogłam równie dobrze odpisać coś tobie, ale tego nie zrobiłam. 

Ps: Wklejając definicję prowokacji z wikipedii nie jesteś mądrzejszy - i tak jej nie rozumiesz. :)

Ciekawe... Interesuje mnie jeden fakt, gdyż na początku napisałaś coś bardzo mądrego: "Każdy jest osobą indywidualną, każdy widzi świat inaczej" , a nawiązując do tego dodam pewną rzecz: "[...] nic nie zdarza się dwa razy tak samo" , i teraz uświadomię Ci, że mapy nie mogą być takie same, ani do siebie podobne; biorąc pod uwagę klimat oraz rodzaj wszystkich elementów 3D. Fakt, że podobizna musi być, gdyż jest to świat Metina, a zauważ, iż każde odstępstwo od "standardów" tej gry kończy się ogromnym "hejtem" , pt.: "to już nie Metin"... 

Jako osoba neutralna powiem szczerze, że nie konieczne odbieram Twój post jako atak, ale jeżeli chcesz mieć szacunek innych to wypada dyskutować w sposób kulturalny, a niżeli ma to być obraza innych. 

Poruszyłaś również bardzo ciekawą kwestię, a mianowicie serwer Nestiu*, który niestety nie wypalił. Mam bardzo dziwne wrażenie, że jeżeli "wrogowi" kończy się zasób argumentów, sięga po wydarzenia z przeszłości. Myślę, że jeżeli teraz przykładowo dostaniesz bana od Lorda Makina ( :)), to po Twoim powrocie równie dobrze można wykorzystać fakt - "Jej zdanie jest nic nie wartę, bo nawet administracja widzi w nim kłamstwo". Thorin fakt, że wyleciał z projektu, ponieważ odejściem tego nie można nazwać, ale ze swojej strony zrobił wszystko, więc nie rozumiem dlaczego nie zasługuje na szacunek graczy... (Kto śledził sytuację, ten wie). 

Na koniec tematu dodam, że strasznie widzę w tym poście podlizywanie się pod projekt Mizune (sorry za ew. przekręcenie). Na przyszłość radzę czytać swoje wypowiedzi, przed ich dodaniem. 

Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji. ;)

Powracając do tematu, powiem szczerze, że ta mapa mi się osobiście bardzo podoba. Chłop ma talent i życzę mu, aby go rozwijał. :)

Łap plusa za udostępnienie tak pięknego dzieła. ;)

Opublikowano

Ciekawe... Interesuje mnie jeden fakt, gdyż na początku napisałaś coś bardzo mądrego: "Każdy jest osobą indywidualną, każdy widzi świat inaczej" , a nawiązując do tego dodam pewną rzecz: "[...] nic nie zdarza się dwa razy tak samo" , i teraz uświadomię Ci, że mapy nie mogą być takie same, ani do siebie podobne; biorąc pod uwagę klimat oraz rodzaj wszystkich elementów 3D. Fakt, że podobizna musi być, gdyż jest to świat Metina, a zauważ, iż każde odstępstwo od "standardów" tej gry kończy się ogromnym "hejtem" , pt.: "to już nie Metin"... 

Jako osoba neutralna powiem szczerze, że nie konieczne odbieram Twój post jako atak, ale jeżeli chcesz mieć szacunek innych to wypada dyskutować w sposób kulturalny, a niżeli ma to być obraza innych. 

Poruszyłaś również bardzo ciekawą kwestię, a mianowicie serwer Nestiu*, który niestety nie wypalił. Mam bardzo dziwne wrażenie, że jeżeli "wrogowi" kończy się zasób argumentów, sięga po wydarzenia z przeszłości. Myślę, że jeżeli teraz przykładowo dostaniesz bana od Lorda Makina ( :)), to po Twoim powrocie równie dobrze można wykorzystać fakt - "Jej zdanie jest nic nie wartę, bo nawet administracja widzi w nim kłamstwo". Thorin fakt, że wyleciał z projektu, ponieważ odejściem tego nie można nazwać, ale ze swojej strony zrobił wszystko, więc nie rozumiem dlaczego nie zasługuje na szacunek graczy... (Kto śledził sytuację, ten wie). 

Na koniec tematu dodam, że strasznie widzę w tym poście podlizywanie się pod projekt Mizune (sorry za ew. przekręcenie). Na przyszłość radzę czytać swoje wypowiedzi, przed ich dodaniem. 

Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji. ;)

Powracając do tematu, powiem szczerze, że ta mapa mi się osobiście bardzo podoba. Chłop ma talent i życzę mu, aby go rozwijał. :)

Łap plusa za udostępnienie tak pięknego dzieła. ;)

Powiem tak nic nie wiesz o serwerze Nestium i możesz tylko mówić to w czym jestes poinformowany lecz nie wiesz bardzo istotnych informacji których na tą chwilę nie mogę udostepnic^^ pozdro z podłogi  

Opublikowano

Może to kwestia środowiska, ale wydaje mi się, że mapa jest bardzo mroczna. Dzięki, kiedyś skorzystam.

Opublikowano

Jak dla mnie bomba! Więcej roślinności mógłbyś dodać :D 

To dziwne, jak trudno wywołać echo w najbardziej pustych głowach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...