Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zniszczenie mojego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam identyczny trik tyle żę jestem osobą rozwalającą server (reklama u mnie więc zemsta musi być) po prostu u niego mam pochowane cmdbloki do nadawania sobie rangi Admina z Admina nadaję sobie już OP.

Więc cały system mam opanowany mam ich bodajże 20 na każdym warpie ukryte więc nie ma szans żeby mi to wyłączył bo kiedyś zbudowałem mu popularną u niego minigrę na cmdblokach więc jestem kryty.

Sprawdź u siebie czy nie masz włączonej opcji cmdbloków i xrayem poszukaj ich na spawnie warpach i mapie sv

TEMAT

Opublikowano

Mam identyczny trik tyle żę jestem osobą rozwalającą server (reklama u mnie więc zemsta musi być) po prostu u niego mam pochowane cmdbloki do nadawania sobie rangi Admina z Admina nadaję sobie już OP.

Więc cały system mam opanowany mam ich bodajże 20 na każdym warpie ukryte więc nie ma szans żeby mi to wyłączył bo kiedyś zbudowałem mu popularną u niego minigrę na cmdblokach więc jestem kryty.

Sprawdź u siebie czy nie masz włączonej opcji cmdbloków i xrayem poszukaj ich na spawnie warpach i mapie sv

wystarczy zaznaczyć całą mapę i zamienić cmdbloki na 0 za pomocą we.

Opublikowano

@NetherSky_ Jeżeli ma g*wniany serwer to mu go wywali i nic tym sposobem nie zrobi. Już lepiej tym xray'em poszukać, albo wyłączyć w configu.

wystarczy zaznaczyć całą mapę i zamienić cmdbloki na 0 za pomocą we.

Prawdopodobnie jest to serwer nonpremium - Skoro nonpremium jest plugin na logowanie - Skoro logowanie to mozliwe ze slabe hasla administracjii - skoro słabe hasła Włamanie na konto admina - skoro włamanie na konto admina możliwoś odbanowywania się dawania sobie op,* itd.( Hasła typu Michał do nicku Michaloski1337 to nie dobry pomysł)  Polecam pozmieniać sobie i współwłaścicielowi hasło na jakies bardziej skomplikowane np, "Dd3efe4f4eh4sfs3" i przy logowaniu będziesz kopiował z notatnika np :D

Lub widziałem taki plugin który zapisywał ip admina i dany admin mógł wbić tylko z tego własnie ip = 0 włamań.

Więc tak :

sprawdzałem logi z tego dnia

nie wykryłem tam nic związanego z "/op nick"

/give /setrank /unban itp .

więc raczej to nie to .

ale sprawdzę i usuną comandblocki :)

@ref

Cześć :)

Opublikowano

wyłączyłem comandblocki //

lecz on nie ma OP . Bo pisał mi (nagrywałem go )

nie ma OP tylko GM'a

są jakieś sposoby jak wyłączenie każdemu (nawet graczom offline) GM'a??

Opublikowano

Plugin AuthMe ma dużo backdoorów, dzięki którym gracz może np: Administrator Kowalski ma OP'a, wchodzi taki ktoś z nickiem "?Kowalski" i ma dostęp do niektórych komend z OP'a, czyli na przykład /gamemode i tym podobne. Jeśli w 56 linijce configu masz:

allowedNicknameCharacters: '[a-zA-Z0-9_?]*' 

To koniecznie usuń ten znak zapytania.

Najlepiej jak byś sprawdził też plik auths.db (Ten plik otwórz w jakimś edytorze tekstowym)

Najlepszym rozwiązaniem by było albo zamienienie plg Authme na np LogIt i wtedy zobacz czy to zadziała

Opublikowano

Hmmm. A ja z innej beczki zablokuj w authme znaki ???, ///. Bo jjak wpisują (nick admina)??? Rejestrują się a plugin obrona znaki ??? I maja op ;)

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

wyłączyłem comandblocki //

lecz on nie ma OP . Bo pisał mi (nagrywałem go )

nie ma OP tylko GM'a

są jakieś sposoby jak wyłączenie każdemu (nawet graczom offline) GM'a??

Usuń wszystkich z map albo dodaj do skryptu

on join:

execute console command "spawn %player%"

tym sposobem tepniesz ich na spawn KAŻDEGO a na spawnie daj flagę

gamemode survival

wtedy zmienisz każdemu bez OP a sv

TEMAT

Opublikowano

Nie masz jakiegoś podejrzanego skryptu/pluginu? Może kopiuje on itemy? Mozliwe że przez nether lub jesli masz sklep z tabliczkami

madhc sygnatura.png

Opublikowano

Nie masz jakiegoś podejrzanego skryptu/pluginu? Może kopiuje on itemy? Mozliwe że przez nether lub jesli masz sklep z tabliczkami

Usuń wszystkich z map albo dodaj do skryptu

on join:

execute console command "spawn %player%"

tym sposobem tepniesz ich na spawn KAŻDEGO a na spawnie daj flagę

gamemode survival

wtedy zmienisz każdemu bez OP a sv

Hmmm. A ja z innej beczki zablokuj w authme znaki ???, ///. Bo jjak wpisują (nick admina)??? Rejestrują się a plugin obrona znaki ??? I maja op ;)

Plugin AuthMe ma dużo backdoorów, dzięki którym gracz może np: Administrator Kowalski ma OP'a, wchodzi taki ktoś z nickiem "?Kowalski" i ma dostęp do niektórych komend z OP'a, czyli na przykład /gamemode i tym podobne. Jeśli w 56 linijce configu masz:

allowedNicknameCharacters: '[a-zA-Z0-9_?]*' 

To koniecznie usuń ten znak zapytania.

Najlepiej jak byś sprawdził też plik auths.db (Ten plik otwórz w jakimś edytorze tekstowym)

Najlepszym rozwiązaniem by było albo zamienienie plg Authme na np LogIt i wtedy zobacz czy to zadziała

znaczki po blokowane chestshopy itp wiem można klonować plugin dawno usunięty , 

co do jego zachowania , napewno nie ma OP . ma EQ z GM tylko i wyłącznie gm , nie ma op .

a tą flagę na spawna z gamemode survival to dzięki sprawdzę :>

ps. dziś też rozwalił mi kopalnie , bo tylko tam możne budować :P

Opublikowano

sprwdź essentials czy nie masz włączonych tabliczek typu 'time set' / 'kit' / 'warp' i sprawdź szególnie 1 z nazwą 'gamemode' bo może z tej tabliczki bierze gma

TEMAT

Opublikowano

sprwdź essentials czy nie masz włączonych tabliczek typu 'time set' / 'kit' / 'warp' i sprawdź szególnie 1 z nazwą 'gamemode' bo może z tej tabliczki bierze gma

gamemode jest wyłączone "tzn nieaktywowane"

a ta flaga dodałem ją , ale jak się tepam na spawn to dalej mam gm1 (nie wiem czy to ma wyłączać)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...