Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zniszczenie mojego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeden typ rozwala mi serwer , spawni withery , rozdaje stakowane EQ .

nie ma nikt w pexach " * "

w tym samym dniu w logach jego nick znalazłęm i pisał do kogos "że ma z*******e cheaty , ze dzis znalazł"

czy istnieją owe cheaty ? 

bo na stakowane Eq to raczej komenda give musiala by być a nie sam GM.

a nikt nie ma Give , nawet moderator ma to zablokowane .

admini tylko ja i kolega , więc to odpada

co o tym sądzicie

Cześć :)

Opublikowano

moim zdaniem najlepiej będzie jeśli ustalisz jego ip i zbanujesz, może mieć zmienne ip i zapewne korzysta z non-premium czyli na nick/grę też będzie ban tzw. "lekki".

Musisz lepiej zabezpieczyć swój serwer przed takimi atakami ;)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Tak wychodzi jak się nie potrafi zabezpieczyć serwera. gz

tak wychodzi się na głupka , skoro piszesz odpowiedz bez pomocy ... brak słów ...

Włąśnie on juz dostał bana i bana na ip na 10 kont to już jest nudne ...

Opublikowano

Wyczuwam podpierdolony plugin od kogoś z backdoorem.

Może daj PLG?

Opublikowano

te hacki to pewnie jest backdoor w pluginie a jak nie to magiczny forceop który nie istnieje

Opublikowano

pluginy tylko i wyłącznie z dev bukkita biorę , zawszę z tamtąd nie z innych stron (zresztą nwm czy mam czy nie ;/ )

Wyczuwam podpierdolony plugin od kogoś z backdoorem.

Może daj PLG?

10yo2uf.png

Opublikowano

pluginy tylko i wyłącznie z dev bukkita biorę , zawszę z tamtąd nie z innych stron (zresztą nwm czy mam czy nie ;/ )

10yo2uf.png

Usun AzRank poniewaz jest szansa ze niszczy Ci go ActimelPL wbija na nicku (hakerbonzo,hakjerbonzo)

Dlaczego AzRank?

Poniewaz jeden z jego kolegow pracowal razem z glownymi tworacami tego pluginu

i moze cos ukryli :D !

Opublikowano

Aktualnie po nie które wersje AzRank są zbugowane i można sobie dawać samemu rangi 
wiem to bo sam tak kiedyś robiłem na zbugowanych wersjach i griffowałem serwery :333 xD (ale sie chwale, nie mam czym )

Opublikowano

pisałęm ban na ip nic nie daje ,, co do azranka mó serwer bez azranka nie istnieje sam nie wyrobie na 300zl m-c opłate serwera a rangi za zawsze pexem tymbardziej zyebią serwer

Opublikowano

moim zdaniem najlepiej będzie jeśli ustalisz jego ip i zbanujesz, może mieć zmienne ip i zapewne korzysta z non-premium czyli na nick/grę też będzie ban tzw. "lekki".

Musisz lepiej zabezpieczyć swój serwer przed takimi atakami ;)

Istnieje coś takiego jak VPN, gdzie w 2 minuty zmienisz IP.

@topic

Daj permissions.yml z pex

Opublikowano

tak wychodzi się na głupka , skoro piszesz odpowiedz bez pomocy ... brak słów ...

Włąśnie on juz dostał bana i bana na ip na 10 kont to już jest nudne ...

Tak wychodzi się na debila nie potrafiącego robić serwery i potem płaczącego że coś nie idzie.

Jeżeli zabierasz się za stworzenie "serwera" (pewnie na paczce szanownego @BR3ND'a.) to przynajmniej trzeba potrafić jak go zabezpieczyć przed takimi atakami.

Z twoich pluginów nie widzę ani jednego pluginu na anty-boty, po prostu NIC co by zabezpieczało. Dlatego mogę tam wejść - puścić parę botów, etc.

Poza tym już widzę jak ten serwer wygląda po Twoim charakterze pisma. Nie umiesz pisać i tyle.

Polecam - usuń serwer, będzie epicko wtedy, i poucz się ortografii i gramatyki bo coś Ci nie idzie.

A, i sam się też usuń - bo grasz na wersji pirackiej (ss), stivku :)

jeżeli masz oryginalną wersje gry i nie zmieniles skina to zwracam honor, ale nie sądze...

Pozdro

PS: Wypierdol Skript bo to gówno.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Masz trochę racji, lecz trochę nie.

Też uważam, że  gówniane serwery powinno się zwalczać.

Lecz nie przesadzaj bardzo, że mu bedziesz wpuszczać boty itp, bo żebys kiedys nie trafil na kogoś kto Ci wyjebie na 12godzin serwer ;p krótko mówiąc.

Opublikowano

@EasYPeAsY.

Jeżeli nie będzie to DDoS, nie wyjebie. Mam odpowiednie (autorskie zresztą) pluginy do zwalczania botów :)

Gdy to będzie DDoS mogę z łatwością namierzyć IP (o ile nie zmieni) i zgłosić sprawę do sądu - albowiem DDoS na cokolwiek jest nielegalny.

Nie wpuszczę mu, nie jestem taki. Podawałem jedynie przykład.

PS: Od zawsze tępiłem serwery-gówna bo to jakaś plaga - przez te ujowe serwery, prawdziwe serwery minecraft nie mogą się wybić #życie.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Tak wychodzi się na debila nie potrafiącego robić serwery i potem płaczącego że coś nie idzie.

Jeżeli zabierasz się za stworzenie "serwera" (pewnie na paczce szanownego @BR3ND'a.) to przynajmniej trzeba potrafić jak go zabezpieczyć przed takimi atakami.

Z twoich pluginów nie widzę ani jednego pluginu na anty-boty, po prostu NIC co by zabezpieczało. Dlatego mogę tam wejść - puścić parę botów, etc.

Poza tym już widzę jak ten serwer wygląda po Twoim charakterze pisma. Nie umiesz pisać i tyle.

Polecam - usuń serwer, będzie epicko wtedy, i poucz się ortografii i gramatyki bo coś Ci nie idzie.

A, i sam się też usuń - bo grasz na wersji pirackiej (ss), stivku :)

jeżeli masz oryginalną wersje gry i nie zmieniles skina to zwracam honor, ale nie sądze...

Pozdro

PS: Wypierdol Skript bo to gówno.

nie ściągam gotowych paczek ,a  ty od razu już to sugerujesz "pisałem ściągam pluginy z dev bukkit" więc skoro bym ściągał paczki to po co bym brał następne pluginy ? ...

wszystko robię sam . 

tak masz rację nie umię pisać , ale to nie jest forum dotyczące poprawnego pisania tylko dla pomocy w mojej sprawie ,

Chwalisz się (typowe) jaki ty jesteś mądry oraz jaki wrażliwy na  ortografię ... 

pisze jak chcę .

"usuń serwer , będzie fajnie" stworzyłem więc go mam i nie usunę bo istnieją sklepy w których owi gracze kupili rangę za realne pieniądze i pomyśl może o innych zgredzie ...

Opublikowano

Teraz praktycznie wszelkie dostępne oprogramowania użytkownicy używają do atakowania serwerów. Usuń z serwera plugin Essentials, ponieważ może to ponoć działać na jakiejś luce z Essentials. 

Co do tego programu ForceOP, to raczej on nie istnieje. Zazwyczaj ludzie umieszczają go w internetach do pobrania, a w nim znajduję się zwyczajny wirus. 

Opublikowano

Prawdopodobnie jest to serwer nonpremium - Skoro nonpremium jest plugin na logowanie - Skoro logowanie to mozliwe ze slabe hasla administracjii - skoro słabe hasła Włamanie na konto admina - skoro włamanie na konto admina możliwoś odbanowywania się dawania sobie op,* itd.( Hasła typu Michał do nicku Michaloski1337 to nie dobry pomysł)  Polecam pozmieniać sobie i współwłaścicielowi hasło na jakies bardziej skomplikowane np, "Dd3efe4f4eh4sfs3" i przy logowaniu będziesz kopiował z notatnika np :D

Lub widziałem taki plugin który zapisywał ip admina i dany admin mógł wbić tylko z tego własnie ip = 0 włamań.

---------------------------------­

Survival: mc.KanibalZ.pl

---------------------------------­

Zapraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...