Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop 2200zł

megaziomus2014

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie przymierzam się do zakupu

laptopa którego głównym zastosowaniem będą

gry. Chciałbym w miarę komfortowo zagrać w

Civ 5, EU 4 i CS GO, LoL. Cena na dzisiaj to 2200zl,

jednak zawsze moge doplacic.

Opublikowano

Prosze o linki + jakies pare slow od siebie, jezeli to mozliwe.

Więc tak - laptopy, jak kosztują np. 1000 zł, to nie pograsz w żadne gry, tylko będziesz mógł tylko korzystać z internetu np. żeby pocztę sprawdzić, Facebook, pooglądać filmy na YT, innych stronach + inne sprawy internetowe, itd.

A laptopy, które kosztują chyba powyżej 1500-2000 to spokojnie, każda słaba, średnia gra typu Call of Duty Ci pójdzie, Battlefield Ci raczej nie pójdzie, bo gra BF ma silne wymagania, do BF tylko komputer trzeba kupić, żeby gra nie zwalniała.

battlefield-4-cover1.jpg

Znasz tą grę (wyżej SSy)? Ona ma bardzo silne wymagania i raczej na takim laptopie za 2200 złotych Ci nie pójdzie.

Jeszcze masz jakieś pytania?

bez gif

Opublikowano

Ogolnie PC to ja mam i to dobrego nie narzekam, ale teraz troche kaski wpadlo wiec postanowilem sobie kupic jakiegos lapka do gierek.

Aha i co myslisz o tym lenovo gamer i5, nie wydaje sie zly imo.

Opublikowano

A to PC masz - wcześniej nie mówiłeś, że PC masz i chcesz dokupić dodatkowo laptopa sobie za 2.2k złotych, tak?

bez gif

Opublikowano

lenovo gamer i5 jest totalnie NIC NIE WART!!! Grafika r5 wydajnosc integry HD4600 a nawer gorzej mozzesz pograc w mario co najwyzej :P 

Wszystkie nizej laptopy bija lenovo gamer i5 o znacznie znacznie większa wydajnosc.

Acer e5-572g z i5 i GF840m. - bije lenovo BF4 pojdzie nawet na średnich. Mocna bateria i matowa matryca

Ewentualnie taniej masz Dell insprion 5547 z i7 ulv i r7-m265 (jakis 15 % słabsza od GF840m) aluminiowa obudowa. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

A najwydajniejsza opcja do 2200 zł to Dell insprion 5547 z i5 ulv i r7-m265 opis powyzej.

lub Lenovo Z710 z i3 i GF840m. Podswietlana klawiatura, aluminiowa obudowa głosniki JBL.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Tak mam pc :D

Ok, i do tego chcesz kupić sobie laptopa, tak?

A na PC jakie masz gry? Masz gre BF, itd?

bez gif

Opublikowano

Ok, i do tego chcesz kupić sobie laptopa, tak?

A na PC jakie masz gry? Masz gre BF, itd?

Tak bf3,4 przeszedlem crysis 3,4 tez. Na lapku tak jak napisalem chcialbym grac w jakies gry typu eu4, csgo i ewentualnie sims 4 dla mojej malej siostry te gry jakos duzych wymagan nie maja. Ewentualnie moge doplacic jeszcze 200-300zl jezeli bedzie cos sie bardziej oplacalo ofc.
Opublikowano

lenovo gamer i5 jest totalnie NIC NIE WART!!! Grafika r5 wydajnosc integry HD4600 a nawer gorzej mozzesz pograc w mario co najwyzej :P

Wszystkie nizej laptopy bija lenovo gamer i5 o znacznie znacznie większa wydajnosc.

Acer e5-572g z i5 i GF840m. - bije lenovo BF4 pojdzie nawet na średnich. Mocna bateria i matowa matryca

Ewentualnie taniej masz Dell insprion 5547 z i7 ulv i r7-m265 (jakis 15 % słabsza od GF840m) aluminiowa obudowa. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

A najwydajniejsza opcja do 2200 zł to Dell insprion 5547 z i5 ulv i r7-m265 opis powyzej.

lub Lenovo Z710 z i3 i GF840m. Podswietlana klawiatura, aluminiowa obudowa głosniki JBL.

Na wszystkich tutaj podanych pójda bez problemu komofrtowo te w.w przez Ciebie gry Kolego...

Tylko nie kupuj tego szajzu Lenovo for gamer...

Opublikowano

Acer wytrzyma do 6-7h na baterii. Dell około 5h mówimy tutaj o wlanie.

Opublikowano

tyle dopłacac za 500 gb dysku jak kto woli :P

Za 2700 masz Acer v5-573g z i7 ulv i GF750m. Podswietlana kalwiatura, aluminiowe wnętrze laptopa. Dysk 1000 gb Lekki mobilny 2 kg wagi 2 cm grubosci.

P.S a ten z gazetki to Asus K555ln :P za 2599 zł

A w xkom dostaniesz w tej cenie z oczko lepszym procesorem Asus r553ln z i7 ulv i GF840m + win 8.1

Chociaż asus ma słaby serwis z racji tego nie polecam. Nie opłaca sie kupować w super marketach masz tutaj przykład ;)

Opublikowano

tak róznica jest około 15-20 % w wydajnosci.

Opublikowano

A na telewizorach sie znasz? bo chce jakis kupic min 55 cali smarttv i zeby byl tak wygiety.. nie wiem jak to wytlumaczyc, co do lapka to raczej zamowie tego dela co napisales w poprzednim poscie.

Btw widzialem na necie testy tej 840m pisza tam ze ogolnie jest slaba i malo wydajna a na yt widzialem ze gry ladnie i plynnie chodza wiec nie wiem o co chodzi xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...