Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze serwery Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.02.2015 o 22:06, 𝓜𝓸𝓵𝓲𝓻𝓸𝓵 napisał:

Według mnie to Balmora S2 ma to coś w sobie że ciągnie mnie tam. :)

image.png

Balmora to fajny priv tylko GM troche potrzepani i najpierw obraza a pozniej bauje matol 😄image.png

• Odpowiedzi 449
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, poopsmells napisał:

Tam jest pełno błędów i niedojrzałe płaczki w administracji, niestety...

Pamiętajmy 1000 ludzi na start a w rankingu może ze 600 :D, przy czym jakoś chodząc po serwerze przez kilka dni praktycznie na jednej ręce mogę policzyć graczy których spotkałem a sporo czasu przebywałem w m1 wiec i to 600 te pewnie konta które administracja robiła żeby tylko podbić ilość kont utworzonych. Także no na serwerze u Canzasa po staremu 😄.

W dniu 27.11.2022 o 19:10, EroGWC napisał:

Wbijajcie na betę evelis.pl

Bosman w administracji, NO NIEŹLE!! XD, a tak bardzo Ero go wyzywałeś od złodziei XD.
Widać dobraliście się idealnie oboje serwer na tydzień góra 2 XD byle by coś zarobić i postawić znów za jakiś czas.
Jeden i drugi się nigdy niczego nie nauczy ani nie zmieni się.

Edytowane przez Insigin

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Insigin napisał:

Pamiętajmy 1000 ludzi na start a w rankingu może ze 600 :D, przy czym jakoś chodząc po serwerze przez kilka dni praktycznie na jednej ręce mogę policzyć graczy których spotkałem a sporo czasu przebywałem w m1 wiec i to 600 te pewnie konta które administracja robiła żeby tylko podbić ilość kont utworzonych. Także no na serwerze u Canzasa po staremu 😄.

Bosman w administracji, NO NIEŹLE!! XD, a tak bardzo Ero go wyzywałeś od złodziei XD.
Widać dobraliście się idealnie oboje serwer na tydzień góra 2 XD byle by coś zarobić i postawić znów za jakiś czas.
Jeden i drugi się nigdy niczego nie nauczy ani nie zmieni się.

ale ty jesteś debilem.

Gra codziennie 500 osób.

https://prnt.sc/0GyGA2sRDsHz

i zadnego bosm,ana z nami nie am

Edytowane przez EroGWC
Opublikowano
4 minuty temu, EroGWC napisał:

ale ty jesteś debilem.

Gra codziennie 500 osób.

a założonych kont jest około 2tyś. 

i żadnego bosmana debilu z nami nie ma 

No właśnie widziałem te 500osob codziennie, i z przykrością musze stwierdzić ze tak nie jest.

Pokaż te 2tys kont 🙂 i to najlepiej te zrobione przez graczy a nie administracje 🙂 

No oficjalnie nie ma 😉 ale pod innym nickiem kto wie 🙂
Nawet filmik sobie zrobił z tego serwera, pięknie 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, Insigin napisał:

No właśnie widziałem te 500osob codziennie, i z przykrością musze stwierdzić ze tak nie jest.

Pokaż te 2tys kont 🙂 i to najlepiej te zrobione przez graczy a nie administracje 🙂 

No oficjalnie nie ma 😉 ale pod innym nickiem kto wie 🙂
Nawet filmik sobie zrobił z tego serwera, pięknie 🙂

pokaz mi ten film dawaj 🙂
a zdjecie z licznika masz wyżej. debil  jesteś i tyle

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, EroGWC napisał:

pokaz mi ten film dawaj 🙂
a zdjecie z licznika masz wyżej. debil  jesteś i tyle

No to nie wiem czy to ja jestem ślepy czy jak ale nie widzę tych 2tys kont.
No nic pochodzę są jeszcze kilka dni i zobaczę, może po prostu na starcie słabo było 🙂 w co watpie bo serwer czesto offline był.

Linka ci niestety nie dam bo filmik już jest niedostępny wiec pewnie albo dal na prywatny albo usunął z konta.
Ale screen się znajomego się zachował 

https://imgur.com/J9zAdRN niestety troche ucieło ale nick widac

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
10 minut temu, Insigin napisał:

No to nie wiem czy to ja jestem ślepy czy jak ale nie widzę tych 2tys kont.
No nic pochodzę są jeszcze kilka dni i zobaczę, może po prostu na starcie słabo było 🙂 w co watpie bo serwer czesto offline był.

Linka ci niestety nie dam bo filmik już jest niedostępny wiec pewnie albo dal na prywatny albo usunął z konta.
Ale screen się znajomego się zachował 

https://imgur.com/J9zAdRN niestety troche ucieło ale nick widac

Daj se spokój i nie dyskutuj z nim. Typ na siłę stara się mieć swój server metin2, który będzie top i ludzie będą tam grać, ale mu to nie wychodzi i raczej nigdy nie wyjdzie xD Zbyt duże progi dla takiego typa, co mentalnie jeszcze jest dzieckiem i przerasta go bycie adminem na serverze metina. Poczytaj sobie jego komentarze nawet na tym forum, to zobaczysz o czym mówię. To tak jakby dać 10 latkowi prowadzić firmę 

Opublikowano
4 minuty temu, PanGałganek napisał:

Daj se spokój i nie dyskutuj z nim. Typ na siłę stara się mieć swój server metin2, który będzie top i ludzie będą tam grać, ale mu to nie wychodzi i raczej nigdy nie wyjdzie xD Zbyt duże progi dla takiego typa, co mentalnie jeszcze jest dzieckiem i przerasta go bycie adminem na serverze metina. Poczytaj sobie jego komentarze nawet na tym forum, to zobaczysz o czym mówię. To tak jakby dać 10 latkowi prowadzić firmę 

Niestety widzę co on wypisuje czy to na tym forum czy na innych forach i jednym słowem masakra, za grosz poszanowania ludzi.
No ale cóż to było pewne ze tak bedzie.

Zostawię tu tak na zaś z tego co twórca screena mówił to zdj jest z 03.01.2023 mimo ze beta zakończyła sie 19 grudnia i byly konta czyszczone zaraz po niej :).
https://imgur.com/fPzf3dS

Opublikowano (edytowane)

Ja chyba nigdy tego serwera nie zrobię bo jak mnie tu zaczniecie jechać tak jak jego to na koszty nie wyrobię. No ale rozumiem, że zasłużył sobie.

Edytowane przez monsune
Opublikowano
Godzinę temu, monsune napisał:

Ja chyba nigdy tego serwera nie zrobię bo jak mnie tu zaczniecie jechać tak jak jego to na koszty nie wyrobię. No ale rozumiem, że zasłużył sobie.

To nie jest kwestia tego, że jak komuś server nie wyjdzie to jest wyzywany, tylko bardziej osób którzy manipulują faktami, stawiają syfiaste pobugowane servery co miesiąc byleby się kasa zgadzała i zachowują sie jak łebki z blokowisk. Na żadnym porządnym serverze, nikt ze Stuffu w życiu nie odezwałby się jak ten pajac Ero, bo trzeba prezentować jakiś poziom na swoim stanowisku. Jeżeli nie masz zbyt dużego pojęcia o metinie, zaufanych osób na różne stanowiska i sporej kasy na reklamę, sprzęt itd.. to lepiej się nie zabieraj za tworzenie poważnego servera. Chyba, że byś chciał server 4fun na kupionych plikach z bugami i nie będzie ci przeszkadzało, że gra tam 50 osób to możesz działać xd

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, monsune napisał:

Nikt normalny nie będzie jeździł po twoim serwerze jeśli będziesz o niego dbał,  się nim zajmował i widać będzie ze się starasz zrobić dobra markę a nie pod kasę.
Nawet jeśli serwer szybko padnie przez mała liczbę graczy czy jakieś mniejsze błędy, to wtedy będzie wiadomo ze można iść na kolejna odsłonę bo technik robi dobra robotę.  A wtedy nawet bez jakiejś dużej reklamy może być sporo osób bo informacja o serwerze rozejdzie się droga pantoflowa i ludzie będą mogli ci zaufać i polegać na tobie.

To jest proste jak budowa cepa, starasz się, masz dobra markę jest zaufanie, dobra opinia i przez to kasa. No ale jedni wola iść na skróty i robić przysłowiowo na odpierdziel byle by kasa w portfelu się zgadzała to później jest brak zaufania, zła opinia a przez to brak kasy albo minimalna ilość zarobiona na niewiedzy graczy przez bardzo krótki okres czasu.
To jest metin2 tutaj takie serwery się hejtuje na potęgę i wyciąga brudy by po prostu ludzie nie zaznajomieni z tematem mieli wgląd na prace technika/jakość serwera i czy warto iść czy nie, jest to normalne jak w innych grach tylko tutaj jest to bardziej widoczne.

Jak masz zamiar stawiać serwer i boisz się o opinie ze ci ludzie go mocno zhejtuja to go nie rób.
Po co masz sobie szargać nerwy czy żeby nie daj boże dojdzie do jakiejś depresji czy innej choroby bo za bardzo weźmiesz sobie ich słowa do serca.
Tym bardziej ze tutaj będziesz totalnie wystawiony na opinie publiki i wszystko będzie zależał od tego co sobą zaprezentujesz.

Edytowane przez Insigin

Opublikowano (edytowane)

Pliki to akurat mam bardzo dobre, z zaufanego źródła, sporo kosztowały. Ale jasna sprawa, wiem, że pracy jest dużo przy tym, miałem 2 bardzo duże serwery wow'a więc coś wiem o takiej robocie. Sprzęt to też nie problem. Reklama oczywiście do ogarnięcia. Ale właśnie w ludziach jest problem. Jak czytam takie tematy jak ten to ręce opadają. Co istotne, nie chodzi mi wcale o wielki zarobek bo kasę na życie to ja mam z normalnej pracy. Po prostu fajnie byłoby mieć coś takiego i patrzeć na ten tłumik online jak to zazwyczaj było z wowem. Co nie oznacza, że chciałbym altruistycznie dopłacać do interesu - trzeba to utrzymać, coś odpalić GM-om, inwestować w reklamę, ogólnie rozwijać się, itd. Fajnie byłoby, żeby się wszystko w miarę zgadzało i tylko tyle.

Odpowiedź pisałem dla @PanGałganek ale po części pasuje również do tego co w trakcie napisał @Insigin. Uzupełnię, że oczywiście, zdecydowanie uczciwie, dla satysfakcji i zadowolenia z tworzenia. Wychodzę z założenia, że na ew. kasę z tego jeszcze przyjdzie czas. Wielkiego ego też nie posiadam, choć nie da się ukryć, że władza uderza do głowy jak masz z 1k online i wiesz, że możesz wszystko. Przerobiłem to w wowie aż za dobrze swego czasu. Ale cóż, bugowali, kombinowali, próbowali wyciągać ludzi na inne serwery. Łagodnością nie dało się z takimi i to jest wielki minus tego typu gier. Jest taka grupa graczy, która sama prosi się o bana, a jak go dostanie to leci i zieje hejtem. No ale gracze to jedno, a ekipa to drugie.

Problem w tym, że wydaje mi się, że prawie każdy taki pozytywny był na początku, myślał, że zawojuje świat i nieba przychyli graczom, ale jak został wykorzystany czy orżnięty przez kogoś z ekipy raz czy drugi, wyzwany przez graczy bo im bugującego kolegę zbanowali, potem przeczołgany na forach, no to mu się szybko odechciało i zaczął iść na skróty.

Znawcą metina nie jestem. Ale szybko się uczę i nie ma takiej rzeczy, której nie ogarnę jak muszę.

Edytowane przez monsune
Opublikowano (edytowane)

@monsune Jak masz kupione pliki z dobrego źródła no to spoko, ale dobrze by było, by server się wyróżniał i odróżniał czymś od konkurencji. Najlepiej ogarnąć własny wygląd itemów, jakieś systemy autorskie itd.. Obecnie jest przesyt prywatnych serverów metina, jest tego za dużo, by utrzymać graczy. Dlatego prawie każdy server, nawet te najlepsze muszą zachęcać innych poprzez jakieś darmowe itemy, akademie itd, by ludzie zaczęli grać lub by po prostu nie pouciekali. Są servery właśnie takie, które są dobre i oferują grę na lata dzięki dobrej reklamie i jakości, są servery syfiaste takie jak servery Ero czy Hooga które są pobugowane i głównie nastawione na łatwy zysk i servery na których administracja się stara, ale niestety są bugi, brak reklamy i brak doświadczenia przez co nie mają przebicia i w pewnym momencie albo server upada, albo gra na nim garstka ludzi, że trzeba jeszcze dopłacać do interesu  

Edytowane przez PanGałganek
Opublikowano
10 minut temu, monsune napisał:

Pliki to akurat mam bardzo dobre, z zaufanego źródła, sporo kosztowały. Ale jasna sprawa, wiem, że pracy jest dużo przy tym, miałem 2 bardzo duże serwery wow'a więc coś wiem o takiej robocie. Sprzęt to też nie problem. Reklama oczywiście do ogarnięcia. Ale właśnie w ludziach jest problem. Jak czytam takie tematy jak ten to ręce opadają. Co istotne, nie chodzi mi wcale o wielki zarobek bo kasę na życie to ja mam z normalnej pracy. Po prostu fajnie byłoby mieć coś takiego i patrzeć na ten tłumik online jak to zazwyczaj było z wowem. Co nie oznacza, że chciałbym altruistycznie dopłacać do interesu - trzeba to utrzymać, coś odpalić GM-om, inwestować w reklamę, ogólnie rozwijać się, itd. Fajnie byłoby, żeby się wszystko w miarę zgadzało i tylko tyle.

Co do ludzi to polecam pochodzić sobie po większych serwerach i popytać tamtejszych GMow czy są chętni na współprace, sa to pewniejsze osoby

12 minut temu, monsune napisał:

Odpowiedź pisałem dla @PanGałganek ale po części pasuje również do tego co w trakcie napisał @Insigin. Uzupełnię, że oczywiście, zdecydowanie uczciwie, dla satysfakcji i zadowolenia z tworzenia. Wychodzę z założenia, że na ew. kasę z tego jeszcze przyjdzie czas. Problem w tym, że wydaje mi się, że prawie każdy taki był na początku, myślał, że zawojuje świat i nieba przychyli graczom, ale jak został wykorzystany czy orżnięty przez kogoś z ekipy raz czy drugi, potem przeczołgany na forach, no to mu się szybko odechciało i zaczął iść na skróty.

Co do tych ostatnich linijek to niestety ale on praktycznie od kiedy pamiętam to takie serwery robi a długo już trochę za długo w metinie siedzę.
To jest prosta zasada widzi ze wielu takich techników jest co byle kasę zarobić i żegnam i nic im nie można zrobić  to powiela ten sam schemat bo szybka kasa.
Tylko różnica miedzy tamtymi a nim jest taka ze on się jeszcze z ludźmi wyzywa zamiast normalnie rozmawiać a to jeszcze gorzej wpływa na jego reputacje.
Więc no jak to się mówi coś za coś. Też nie można patrzeć na kogoś w taki sposób jak opisałeś(ofiara stałą się oprawcą), bo później będziesz patrzeć przez taki pryzmat na niego zaufasz mu a on ładnie środkowy paluszek pokaże i zniknie z twoimi rzeczami na które chorowało się trochę, bo pliki serwerowe systemy itd to nie jest tania rzecz. Wiec czasami też trzeba popatrzeć z innej perspektywy.
A niestety tacy ludzie jak Canzas sie nie zmieniają.

Opublikowano

Powiedzmy, że głównym technikiem będę ja i raczej nie dam nikomu dostępu, a przynajmniej nie na początku, zanim człowiek czymś się nie wykaże. Najbardziej potrzebni są GM-owie ogarniający grę, testerzy oraz ludzie kreatywni, żeby faktycznie coś dobrego i w miarę unikalnego stworzyć. Ja wiem, długa droga, ale mnie się nie spieszy. A może i nic z tego nie wyjdzie to też płakać nie będę. Spróbować trzeba bo inaczej całe życie będę żałował, że nie spróbowałem.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, monsune napisał:

Powiedzmy, że głównym technikiem będę ja i raczej nie dam nikomu dostępu, a przynajmniej nie na początku, zanim człowiek czymś się nie wykaże. Najbardziej potrzebni są GM-owie ogarniający grę, testerzy oraz ludzie kreatywni, żeby faktycznie coś dobrego i w miarę unikalnego stworzyć. Ja wiem, długa droga, ale mnie się nie spieszy. A może i nic z tego nie wyjdzie to też płakać nie będę. Spróbować trzeba bo inaczej całe życie będę żałował, że nie spróbowałem.

Ja wychodzę z założeń ze dostęp do serwera ma mieć technik i co najwyżej osoba najbardziej zaufana czyli np jakiś znajomy którego znam x lat, żeby w razie czego jakby główno dowodzącego nie było to on był w stanie serwerze zresetować czy jaka inna rzecz, nikt więcej. 
Bo później są dzikie akcje ze nagle pliki serwerowe latają po Internecie.

Gmów jak i ludzi kreatywnych ciężko ostatnio znaleźć, tych 2 najbardziej bo sam cierpię na braki takowych 😄 a szukam już całkiem długo takich z w miarę normalnymi pomysłami i oryginalnymi a nie powielanie z innych serwerów.
Testerow wszędzie znajdziesz nawet na grupkach FB, ale takich co dobrze ogarniają ten fach to trochę ciężej będzie ale znajdziesz głównie discordy metinowe.
Mógłbym powiedzieć żeby się spieszyć ze stawianiem serwera bo znów graczy coraz mniej gra w metka ale tak jest co 2 lata zauważałem.
Czy spróbować? jak najbardziej polecam, trochę się wykosztujesz i nasłuchasz za przeproszeniem bólu dupy graczy ale będzie warto 😄
To jest taka sama zasada jak z próba zagadania do dziewczyny która ci się podoba, jak nie spróbujesz to później będziesz żałował tego. 

Edytowane przez Insigin

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, EroGWC napisał:

zadnego bosmana u mnie nie ma debilu 🙂 

Okej 🙂😉 

Edytowane przez Insigin

Opublikowano

Co do Eve lisa powiem, tak że serwer byłby spoko, gdyby nie dzieci w administracji hmm była taka sytuacja ktoś robił sklepy w m1, pisząc, że eve lis to gówno syf i tak dalej w sklepie wystawił pas startowy za 50 KKK admini zamiast wejść na konto zamknąć sklep i zbanować kupili ten pas za 50 KKK co wychodzi na to, że koleś sobie zarobił 50 KKK za free ja sam osobiście dostałem bana za friko i jeszcze nie dali mi się nawet wytłumaczyć nie polecam tego serwera, nawet gdyby był ostatnim istniejącym serwerem metin2 pozdro. 

W dniu 11.01.2023 o 16:06, EroGWC napisał:

zadnego bosmana u mnie nie ma debilu 🙂 

Jest, jest bosman na samej becie w rankingu była taka postać jak [HA]Bosmanek a ty, nie wiedząc co napisać powiedziałeś mi, że na becie każdy był gm hahaha beka.

Opublikowano (edytowane)

Według mnie najlepszym prywatnym serwerem jest iMetin.pl. 😄 Serwer wystartował w 2010 roku, a nadal gra tam sporo osób. Co najważniejsze - serwer z pewnoscia nie upadnie jak jakies syfne serwery zrobione pod kase, ktore padaja po miesiacu czy dwoch.

Serdecznie polecam zajrzeć na serwer bo serio warto 🙂

Mój reflink -> http://imetin.pl/?s=p1&ref=873376

Strona główna -> https://imetin.pl/#news

Forum serwera -> http://forum.imetin.pl/

Rozbudowana wikipedia -> http://wiki.imetin.pl/

Edytowane przez MrCoan_1
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałabym wrócić po kilku dobrych latach do gry w metka, dla odstresowania 😄 

coś jest teraz dobrego, żeby zasiąść na dłużej? Typu easy/medium

86765457725017491483.png

Mayumii | Sheyra | Szamanka Shinsoo